Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Η "Συνωμόσια Πυρήνων της φωτιάς" ανέλαβε την ευθύνη για την βόμβα στη Βουλή με προκύρηξη στο Indymedia


Με προκύρηξη που αναρτήγθηκε στο indymedia η "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση μπροστά στη Βουλή.


ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

1. Κοινότητα ΒΑΡΝΑΒΑ του Νομού Αττικής
2. Κοινότητα ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
3. Δήμος ΚΑΛΑΜΟΥ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
4. Κοινότητα ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
5. Κοινότητα ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΩΡΩΠΟΥ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
6. Κοινότητα ΣΥΚΑΜΙΝΟΥ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ ....
7. Δήμος ΩΡΩΠΙΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ (περιλαμβάνει τις πρώην Κοινότητες
ΝΕΩΝ ΠΑΛΑΤΙΩΝ, ΣΚΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ και ΩΡΩΠΟΥ)
8. Δήμος ΒΙΛΙΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
9. Δήμος ΕΡΥΘΡΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
10. Δήμος ΜΕΓΑΡΕΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
11. Κοινότητα ΟΙΝΟΗΣ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
12. Κοινότητα ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
13. Τοπικό διαμέρισμα ΑΙΓΙΝΗΣ του Δήμου ΑΙΓΙΝΑΣ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
14. Τοπικό διαμέρισμα ΒΑΘΕΟΣ του Δήμου ΑΙΓΙΝΑΣ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
15. Τοπικό διαμέρισμα ΚΥΨΕΛΗΣ του Δήμου ΑΙΓΙΝΑΣ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
16. Τοπικό διαμέρισμα ΜΕΣΑΓΡΟΥ του Δήμου ΑΙΓΙΝΑΣ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
17. Τοπικό διαμέρισμα ΠΕΡΔΙΚΑΣ του Δήμου ΑΙΓΙΝΑΣ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
18. Κοινότητα ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ του Νομού ΑΤΙΙΚΗΣ
19. Τοπικό διαμέρισμα ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΩΝ του Δήμου ΚΥΘΗΡΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
20. Τοπικό διαμέρισμα ΚΑΡΑΒΑ του Δήμου ΚΥΘΗΡΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
21. Τοπικό διαμέρισμα ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΩΝ του Δήμου ΚΥΘΗΡΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
22. Τοπικό διαμέρισμα ΚΟΝΤΟΛΙΑΝΙΚΩΝ του Δήμου ΚΥΘΗΡΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
23. Τοπικό διαμέρισμα ΚΥΘΗΡΩΝ του Δήμου ΚΥΘΗΡΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
24. Τοπικό διαμέρισμα ΛΙΒΑΔΙΟΥ του Δήμου ΚΥΘΗΡΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
25. Τοπικό διαμέρισμα ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΩΝ του Δήμου ΚΥΘΗΡΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
26. Τοπικό διαμέρισμα ΜΗΤΑΤΩΝ του Δήμου ΚΥΘΗΡΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
27. Τοπικό διαμέρισμα ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ του Δήμου ΚΥΘΗΡΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
28. Τοπικό διαμέρισμα ΜΥΡΤΙΔΙΩΝ του Δήμου ΚΥΘΗΡΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
29. Τοπικό διαμέρισμα ΠΟΤΑΜΟΥ του Δήμου ΚΥΘΗΡΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
30. Τοπικό διαμέρισμα ΦΡΑΤΣΙΩΝ του Δήμου ΚΥΘΗΡΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
31. Τοπικό διαμέρισμα ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΩΝ του Δήμου ΚΥΘΗΡΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
32. Τοπικό διαμέρισμα ΚΟΥΝΟΥΠΙΤΣΗΣ του Δήμου ΜΕΘΑΝΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
33. Τοπικό διαμέρισμα ΚΥΨΕΛΗΣ ΜΕΘΑΝΩΝ του Δήμου ΜΕΘΑΝΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
34. Τοπικό διαμέρισμα ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΘΑΝΩΝ του Δήμου ΜΕΘΑΝΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
35. Τοπικό διαμέρισμα ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ του Δήμου ΜΕΘΑΝΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
36. Δήμος ΠΟΡΟΥ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
37. Δήμος ΣΠΕΤΣΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
38. Τοπικό διαμέρισμα ΑΝΩ ΦΑΝΑΡΙΟΥ του Δήμου ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
39. Τοπικό διαμέρισμα ΓΑΛΑΤΑ του Δήμου ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
40. Τοπικό διαμέρισμα ΔΡΥΟΠΗΣ του Δήμου ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
41. Τοπικό διαμέρισμα ΚΑΡΑΤΖΑ του δήμου ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
42. Τοπικό διαμέρισμα ΤΑΚΤΙΚΟΥΠΟΛΕΩΣ του Δήμου ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ
43. Δήμος ΥΔΡΑΣ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ


Η sexy Megan Fox με εσωρουχα Armani


H sexy Megan Fox πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια εσωρούχων Emporio Armani, και όπως είναι φυσικό προβάλει με τον πιο καυτό τρόπο τα νέα εσώρουχα ....

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ....


«Σκάνδαλο με τη νέα γρίπη». ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Σοβαρότατες καταγγελίες για τον τρόπο χειρισμού της νέας γρίπης, «που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων», διατυπώνει με συνεντεύξεις του σε διεθνή έντυπα και δίκτυα ο επικεφαλής της επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, επιδημιολόγος Βόλφγκανγκ Βόνταργκ. Δεν διστάζει μάλιστα να υποστηρίξει ότι ένα από τα εμβόλια, το Obta flu, παρασκευάστηκε από τη Novartis «σε βιο-αντιδραστήρα από καρκινικά κύτταρα».

«Εθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων» καταγγέλλει ο Γερμανός επιδημιολόγος Β. Βόνταργκ
Φωνή σε μια ικανή ομάδα επιστημόνων που εξαρχής είχαν... εκφράσει επιφυλάξεις για το εύρος και τη σοβαρότητα της νέας γρίπης, η οποία έγινε πανδημία, αλλά και την ασφάλεια του εμβολιασμού, δίνει ο επιδημιολόγος, πρώην μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας και ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Βόνταργκ. Σε συνέντευξή του στη βρετανική «Sun» είχε μιλήσει για «πλασματική πανδημία, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του αιώνα», στο δίκτυο «Αλ Τζαζίρα» κατηγόρησε φαρμακοβιομηχανίες ότι επηρέασαν τους αξιωματούχους στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) και στην κυριακάτικη γαλλική εφημερίδα «Humanite» μαζί με όλα αυτά ονόμασε τουλάχιστον μια εταιρεία, καταλογίζοντάς της παρασκευή εμβολίου με μη ενδεδειγμένη τεχνική, αν και με έγκριση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκου, το θεσμό που αποφασίζει αν ένα εμβόλιο θα βγει στην αγορά.

Ο Βόνταργκ ισχυρίζεται ότι «το εμβόλιο της εταιρείας Novartis παρασκευάστηκε σε βιο-αντιδραστήρα από καρκινικά κύτταρα. Μια τεχνική που ουδέποτε είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα». Αφού εξηγεί τη διαδικασία παρασκευής, ο Γερμανός γιατρός σημειώνει: «Δεν αποκλείεται, πρωτεΐνες που έμειναν από καρκινικό κύτταρο, παρούσες στο εμβόλιο που παρασκευάζεται σε βιο-αντιδραστήρα, να προκαλέσουν όγκο στον εμβολιασμένο». Οταν ερωτάται περί ποίου εμβολίου ομιλεί, ο Βόνταργκ απαντά: «Obta flu». Η Novartis δεν είχε τοποθετηθεί μέχρι χθες βράδυ. Μια άλλη εταιρεία όμως, η GlaxoSmithKline, απαντώντας εμμέσως στους ισχυρισμούς Βόνταργκ ότι οι βιομηχανίες φαρμάκου επηρέασαν και ουσιαστικά οδήγησαν την ΠΟΥ να κηρύξει πανδημία, τους χαρακτήρισε «παραπλανητικούς και αβάσιμους». Εκπρόσωπος της ΠΟΥ, εξάλλου, ο Αφαλούκ Μπατιασέβι, είπε στο «Αλ Τζαζίρα» ότι «η παροχή ανεξάρτητων συμβουλών στα κράτη-μέλη είναι πολύ σημαντικό έργο για την ΠΟΥ, που το αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, επαγρυπνώντας να μην επηρεαστεί από συμφέροντα». Αν οι καταγγελίες του Βόλφγκανγκ Βόνταργκ διατυπώνονταν σε εθνικό επίπεδο, θα έχρηζαν εισαγγελικής παρέμβασης. Στην Ευρώπη, όμως, η μόνη προγραμματισμένη ενέργεια είναι η συζήτηση που θα γίνει σε έκτακτη συνάντηση του Συμβουλίου της Ευρώπης εντός του μηνός.
(Πηγές: www.humanite.fr, aljazzera.net, www.fox.news.com)
Της ΕΡΣΗΣ ΒΑΤΟΥ

http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=120113

Βουτιά -5% στο Χρηματιστήριο

Μεγάλη βουτιά σήμερα για το Ελληνικό Χρημαιστήριο το οποίο υποχώρησε κατά -5% στοσ 2.199,53 μονάδεσ με τζίρο 270,57 εκ. ευρώ. Μια πτώση γενικευμένη σε όλο το ταμπλό με τις τράπεζες να έχουν τον πρώτο ρόλο και να σημειώνουν σημαντικές απώλειες


ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΤ ΛΑΓΚΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, κατόπιν παραγγελίας του εποπτεύοντα Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες, που αφορούν στο γραφείο ταυτοτήτων του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, σχετικά με μη επικόλληση ή χρήση πλαστών παράβολων στους φακέλους έκδοσης ταυτοτήτων.



Αντιδράσεις και στη Μεσσηνία για το νέο χάρτη. 6 νέοι δήμοι στη Μεσσηνία με τον Καλλικράτη

Το σχέδιο «Καλλικράτης» για τη διοικητική αναδιοργάνωση της χώρας επιφέρει αναδιανομή της πολιτικής εξουσίας και στη Μεσσηνία, αφού η κυβερνητική πρόταση αναμένεται σε βάθος χρόνου να προκαλέσει δομικές αλλαγές στη διάρθρωσή της.
Οι δήμαρχοι αναδεικνύονται πλέον σε βασικούς φορείς της εξουσίας στο νομό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όσους μετέχουν σ’ αυτή.
Σύμφωνα με την πρόταση, οι νέοι Δήμοι θα έχουν ως εξής: ....Δήμος 1: Αβίας, Άριος, Αρφαρών, Θουρίας, Καλαμάτας, Λεύκτρου. Δήμος 2: Ανδρούσας, Αριστομένους, Βουφράδος, Ιθώμης, Μεσσήνης, Πεταλιδίου και Κοινότητα Τρικόρφου. Δήμος 3: Αίπειας, Κορώνης, Μεθώνης, Πύλου και Χιλιοχωρίων. Δήμος 4: Γαργαλιάνων, Νέστορος, Παπαφλέσσα και Φιλιατρών. Δήμος 5: Αετού, Αυλώνα, Κυπαρισσίας και Κοινότητα Τριπύλης. Δήμος 6: Ανδανίας, Δωρίου, Είρας, Μελιγαλά και Οιχαλίας.
Επ’ αυτής, όμως, υπάρχουν διατυπωμένα από διάφορες πλευρές διάφορα επικριτικά σχόλια

www.tharrosnews.gr/

Μόνιμη έκθεση για την ελιά στην Κερατέα

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής αποφάσισε ομόφωνα , μετά από εισήγηση του Νομάρχη Λ. Κουρή, την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Νομαρχίας, του Δήμου Κερατέας και της Αττικής Ανώνυμη Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανατολικής Αττικής προκειμένου να γίνει η εγκατάσταση της έκθεσης «ΕΛΑΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ» στο νεοκλασικό κτίριο “Δροσόπουλου” ιδιοκτησίας του Δήμου Κερατέας.
Η έκθεση αυτή έχει... παραχωρηθεί για δεκαπέντε χρόνια στον Δήμο Κερατέας από το Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Με την έκθεση επιδιώκεται η προσέγγιση της «Ελιάς» με τρόπο επιστημονικό, από την πλευρά της αρχαιολογίας, της ιστορίας, της λαογραφίας και της ανθρωπολογίας. Έτσι αναδεικνύεται η πανάρχαια σχέση των Ελλήνων με την ελιά και τους συνακόλουθους συμβολισμούς στη λατρεία, την τέχνη και τον πολιτισμό καθώς και η άρρηκτη και διαχρονική σχέση της ελιάς με την αττική γη.

Η νέα Προγραμματική Σύμβαση είναι ύψους 100.000 ευρώ και θα καλυφθεί κατά 50% από πόρους της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής και κατά 50% από τον Δήμο Κερατέας.



24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή της συνεδρίαση αφού εκτίμησε τις αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονται για τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, το σταθεροποιητικό πρόγραμμα και ιδιαίτερα:...

τη συνέχιση της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας,
την πραγματική μείωση του εισοδήματος μέσα από την περικοπή των επιδομάτων,
τη φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών,
την όξυνση των προβλημάτων του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ,
τα σενάρια για υλοποίηση της απόφασης του ΔΕΚ που καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και προσθέτει πολλά χρόνια στα όρια ηλικίας των γυναικών,
τον περιορισμό των δαπανών για τις Δημόσιες υπηρεσίες και την υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών
αποφάσισε ομόφωνα
με βάση την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία ενάντια στην παραπάνω πολιτική. Η απεργία ορίστηκε για την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010.
Ταυτόχρονα αποφάσισε να πάρει όλα τα μέτρα για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας και την ενημέρωση της κοινής γνώμης (συνέντευξη τύπου, περιοδείες, συγκεντρώσεις, προπαγανδιστικό υλικό, κλπ).



Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της 11ης Ιανουαρίου, που αφορούσε στην ανάκληση προκηρύξεων για 2.584 θέσεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνει πως οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία (συνολικά ή μέρος αυτών) που παραμένουν κλειστά είναι τα ακόλουθα:

ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ:...

-Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (τμήμα του θα λειτουργήσει από την επόμενη εβδομάδα)
-Όλος ο όροφος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (16 αίθουσες)
-Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (λειτουργούν οι 4 από τις 11 αίθουσες του Μουσείου και η περιοδική έκθεση προκειμένου να παραμείνει ανοικτός ο Λευκός Πύργος)
-Η Επιγραφική και Προϊστορική Συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρόδου
-Οι δύο αρχαιολογικές εκθέσεις στο Καστέλλο Ρόδου
-Νομισματικό Μουσείο (ο β’ όροφος και όλο το Μουσείο την Κυριακή)
-Αρχαιολογικό Μουσείο Καρπάθου
-Αρχαιολογικό Μουσείο Κάσου
-Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου
-Αρχαιολογικό Μουσείο Αστυπάλαιας
-Αρχαιολογικό Μουσείο Λέρου
-Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης (μόνο Σαββατοκύριακο ανοιχτό)
-Αρχαιολογικό Μουσείο Αγ. Νικολάου Κρήτης
-Ψηφιακή έκθεση Παλαιού Μουσείου Ολυμπίας
-Αρχαιολογική Συλλογή Τρικάλων
-Αρχαιολογικό Μουσείο Λυκόσουρας
-Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου (κλειστή η μισή έκθεση)
-Λαογραφικό Μουσείο Ρόδου
-Αρχοντικό Βουβάλα Καλύμνου
-Αρχοντικό Νικολαϊδη Πάτμου
-Βυζαντινό Μουσείο Σύμης
-Βυζαντινό Μουσείο Καστελλόριζου
-Μουσείο Μούρτζινων Καρδαμύλης

Παμπελοποννησιακή αγροτική σύσκεψη στην Ξυλοκέρα Ηλείας

Παμπελοποννησιακή αγροτική σύσκεψη στην Ξυλοκέρα Ηλείας θα πραματοποιηθεί αύριο 13του μηνός, τη οποία διοργανωνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας. Σε αυτή καλεί όλους ου αγροτικούς και κηνοτροφικούς Συλλόγους της Πελοπονήσου προκειμένου να συζητήσουν τα τεράστια ποβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους αλλά και να οργανώσουν τον αγώνα τους.





Απίστευτο Κινεζική εταιρεία στοιχήματος δίνει εγγυημένα ακριβή αποτελέσματα στο στοίχημα !!!!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Κινεζική εταιρεία στοιχήματος ζητούσε μέχρι και 20 ή 30 χιλ. δολάρια για να δώσει αποτελέσματα και ακριβή σκορ, τα οποία χαρακτήριζε απολύτως εγγυημένα. Και βγήκε αληθινή (!), αφού ανάμεσα στα άλλα προέβλεψε το 4-4 ανάμεσα σε Ανγκόλα και Μάλι για την πρεμιέρα του Κόπα Άφρικα. Οι… περίεργες μαντικές ικανότητες της εν λόγω εταιρείας δεν σταματούν εδώ, αφού έδινε άλλα έντεκα στοιχήματα που αποδείχτηκαν προφητικά, όπως τη νίκη της ....Μπαρτσελόνα επί της Τενερίφης και της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Mαγιόρκα με 2+ γκολ (0-5 και 2-0 αντίστοιχα).

Την Κυριακή πέρα από το ισόπαλο 4-4 πρόσφερε έναντι 10.000 δολαρίων στους «παίκτες» ως σίγουρο αποτέλεσμα τη νίκη της Μίλαν επί της Γιουβέντους στο Τορίνο με 3-0 και έπεσε μέσα! Αυτό ήταν ένα ακόμη από τα δέκα ακριβή σκορ που έχει δώσει η συγκεκριμένη εταιρεία από τις αρχές του νέου έτους. Τα υπόλοιπα οκτώ ματς που είχαν προβλεφθεί με ακριβή σκορ ήταν: Στόουκ-Φούλαμ 3-2, Σαλερνιτάνα-Μπρέσια 1-3 (5/1), Ουέλβα-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0 (6/1), Γουέστ Μπρομ-Νότιγχαμ (8/1), Τριεστίνα-Φροζινόνε 0-3, Ντέρμπι Κάουντι-Σκάνθορπ 1-4 (9/1), Βαγιαδολίδ-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-4 (9/1) και Ίντερ Σιένα 4-3 (9/1).

Οι προφητικές ικανότητες (;) της συγκεκριμένης εταιρίας δημιουργούν εύλογα απορίες, λόγω και του πρότερου ανέντιμου βίου διαφόρων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του στοιχήματος στην Ασία
http://www.sport-fm.gr/article/212756

Στα τέλη Φεβρουαρίου καταβάλλονται οι επιδοτήσεις των αγροτών

Για τα τέλη Φεβρουαρίου επισπεύδεται ο χρόνος καταβολής του δεύτερου μέρους των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, όπως αποκάλυψε χθες η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή στη συνάντησή της με την διοίκηση της ΕΝΑΕ και στη σύσκεψη με κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Η κα Κατερίνα Μπατζελή διαβεβαίωσε ότι έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου οι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε στη συνέχεια να δοθεί η έγκριση από την ...Ευρωπαϊκή Ένωση για να καταβληθούν οι επιδοτήσεις.
Η υπουργός είπε ακόμη ότι τον Μάρτιο θα καταβληθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στο βαμβάκι και την τομάτα, ενώ για την εξισωτική αποζημίωση διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να δοθεί το συντομότερο.

http://www.paseges.gr/

Εγκρίθηκαν πιστώσεις 6 εκ. ευρώ για εργα υποδομών. 2 εκ. για άξονες της Πελλοπονήσου

Πιστώσεις συνολικού ύψους 6.000.000 ευρώ για έργα υποδομών, εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα.
Ειδικότερα, για την κατασκευή έργου βελτίωσης σύνδεσης Βελεστίνου με τον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και την πόλη του Βόλου, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 4.000.000 ευρώ.
Για αρχαιολογικές εργασίες στον αυτοκινητόδρομο «Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα», εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 1.000.000 ευρώ. Επίσης, διάθεση πίστωσης ποσού ....1.000.000 ευρώ εγκρίθηκε για ανάλογες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη».



Εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο μάνατζερ του Σκόκο

Με εξώδικο που επέδωσε στον κ. Παύλο Διαννή, η ΠΑΕ ΑΕΚ τον καλεί να ανακαλέσει εντός 24 ωρών το περιεχόμενο των απαράδεκτων και συκοφαντικών δηλώσεών του, που στόχο είχαν να πλήξουν το κύρος και τα συμφέροντα της ΠΑΕ ΑΕΚ και να της επιβάλλουν αποφάσεις που εξυπηρετούν ενδεχομένως τις δικές του επιδιώξεις. Σε διαφορετική περίπτωση η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει ότι θα προβεί στην άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της.

Του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι... «ισχυριστήκατε αναληθώς ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλει χρήματα στον πελάτη σας από την εργασιακή μας σχέση, όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι ουδεμία ληξιπρόθεσμη ανεξόφλητη απαίτηση υφίσταται από τη πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να εμφανίζετε μια εικόνα οικονομικής ασυνέπειας της ΠΑΕ έναντι του ποδοσφαιριστή που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Επιπλέον, τονίζεται ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να μειώνει και να απαξιώνει το κύρος ενός συλλόγου με τόσα χρόνια ιστορίας και προσφοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με αυθαίρετες εκτιμήσεις σε σχέση με το τι συνιστά πρόοδος στη καριέρα ενός ποδοσφαιριστή.

Τέλος, σε ότι αφορά τον υπαινιγμό του ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ πιθανόν συζητά και διαπραγματεύεται με άλλες ελληνικές ομάδες για τη παραχώρηση του Νάτσο Σκόκο, τονίζουμε κατηγορηματικά ότι ο ποδοσφαιριστής δεν πωλείται σε καμία ελληνική ομάδα. Το έχουμε ξαναπεί και το επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά. Δεν έχουμε καμία πρόταση αλλά ακόμη κι αν είχαμε δεν το συζητάμε καν.

ΠΑΕ ΑΕΚ

Συνάντηση του Δ.Σ της ΕΝΑΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών


Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης κ. Γιάννη Ραγκούση θα έχει αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010 το Δ.Σ της ΕΝΑΕ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΝΑΕ, Μεσογείων 15, 4ος όροφος, με θέμα τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.
Θα προηγηθεί στις 11.00 π.μ συνεδρίαση του Δ.Σ της Ένωσης


Χορήγηση σύνταξης στις αγρότισσες

Τα κριτήρια για τη χορήγηση σύνταξης στις αγρότισσες αποσαφηνίζει με απόφασή του το πρώτο τμήμα του συμβουλίου της επικρατείας.
Με βάση την απόφαση για να συνταξιοδοτηθεί οι αγρότισσες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους να έχουν βιοποριστικό επάγγελμα την αγροτική οικονομία με την οποία πρέπει να έχουν ασχοληθεί 25 τουλάχιστον έτη.
Επίσης οι ανώτατοι δικαστές θέτουν ως προϋπόθεση ότι ...το ύψος του εισοδήματος της αγρότισσας προέρχεται από την καλλιέργεια της γης και επαρκή για το βιοπορισμό της ενώ επιπλέον πρέπει να είναι μόνιμα εγκατεστημένη στο τόπο των κτημάτων της γης που καλλιεργεί.

Πηγή: www.athina984.gr

Χειμερινές εκπτώσεις 2010

Oι χειμερινές εκπτώσεις, επίσημα ξεκινούν 15 Ιανουαρίου και δίνουν την ευκαιρία στους καταναλωτές να επωφεληθούν από τις μειωμένες τιμές των προϊόντων αλλά ταυτόχρονα κρύβουν και αρκετές παγίδες¨:
Το ΕΛΚΕΚΑ( Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών) επισημαίνει:
- Πριν βγείτε για ψώνια να σκεφτείτε καλά τις πραγματικές ανάγκες που έχετε και μην πέφτετε θύματα της υπερκατανάλωσης.
- Μην αγοράζετε με την λογική του φθηνού εάν δεν το χρειάζεστε, είναι περιττό και δεν έχετε κανένα κέρδος.
- Μην επηρεάζεστε από την διαφήμιση. Η ωραιοποιημένη εικόνα των προϊόντων δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα.
- Πριν αγοράσετε, κάνετε μια.. έρευνα αγοράς, συγκρίνετε τιμές και επιλέξετε σωστά.
- Αν αγοράσετε ελαττωματικά προϊόντα, να τα επιστρέψετε αμέσως και να τα αντικαταστήσετε με άλλα ή να πάρετε πίσω τα λεφτά σας
Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν τα προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν ελάττωμα και αγοράστηκαν την περίοδο των εκπτώσεων.
Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί αλλαγή ελαττωματικών ειδών , μόνο εάν το προϊόν είναι σε τιμή προσφοράς λόγω των συγκεκριμένων ελαττωμάτων και εφόσον έχει ενημερώσει σχετικά τον καταναλωτή πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.
Κάθε είδος πρέπει να γράφει δύο τιμές. Μία που ίσχυε πριν την έκπτωση και μία που προκύπτει μετά καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ . Το ποσοστό της έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στο καρτελάκι κάθε προϊόντος και όχι στο συνολικό ποσοστό στις βιτρίνες των καταστημάτων.
- Αγοράζετε εποχιακά είδη, μην περιμένετε ότι θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε μία τηλεόραση ή ένα ψυγείο σε καλή τιμή, αντίθετα μπορεί να πετύχετε καλή τιμή σε ρούχα, παπούτσια και είδη της φετινής μόδας.
- Η αγορά προϊόντων με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες, πρέπει να δίνετε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, για τους όρους που διέπουν αυτή την συναλλαγή.
- Ζητείστε για όλες τις αγορές σας αποδείξεις και μην ξεχνάτε ότι μέρος της ευθύνης έχουν και οι καταναλωτές, εάν στο δρόμο σας γίνει έλεγχος και δεν έχετε απόδειξη, το δε πρόστιμό είναι μεγάλο.
- Αποφύγετε τον συνωστισμό, ανάμεσα στο πολύ κόσμο υπάρχουν και μερικοί που δεν θέλουν να ξοδέψουν αλλά σκοπεύουν να <ελαφρύνουν> το δικό σας πορτοφόλι.
- Καταγγείλετε κάθε περίπτωση πλασματικών εκπτώσεων ή ελαττωματικών προϊόντων στο ΕΛΚΕΚΑ (Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών) τηλ.210-3803116 ή στο 1520.

Δολοφονία του επιχειρηματία Αντη Χατζηκωστή στην Κύπρο

Δολοφονήθηκε χθες το βράδυ ο Αντης Χατζηκωστής, διευθυντής του εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», στον οποίο ανήκει το τηλεοπτικό κανάλι ΣΙΓΜΑ και η εφημερίδα «Σημερινή».
Η δολοφονία διαπράχθηκε από δύο άτομα που είχαν στήσει καρτέρι στο θύμα έξω από το σπίτι του σε προάστιο της Λευκωσίας, πολύ κοντά στο κτίριο της Αμερικανικής πρεσβείας. Ο ένας από τους δράστες πλησίασε το θύμα μόλις ....βρήκε από το αυτοκίνητό του για να μπει στο σπίτι του γύρω στις 8.30 μ.μ. και έριξε εναντίον του δυο πυροβολισμούς. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.
Οι δύο δράστες εγκατέλειψαν τη σκηνή της δολοφονίας επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας. Στη σκηνή του φόνου μετέβησαν αξιωματούχοι του κράτους, μεταξύ των οποίων Υπουργοί και ο πρόεδρος της Βουλής.
Ο Αντης Χατηζκωστής, 43 χρόνων, ήταν γιος του ιδιοκτήτη του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» Κωστή Χατζηκωστή. Ο Κωστής Χατζηκωστής θεωρείται ότι έχει σημαντική επιρροή στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου.

ΑΠΕ

Δίσκος με ακυκλοφόρητα τραγούδια του Τζίμι Χέντριξ

Σαράντα χρόνια μετά το θάνατό τού θρυλικού κιθαρίστα της ροκ από υπερβολική δόση ναρκωτικών, πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα οι τελευταίες ηχογραφήσεις του σε δίσκο, όπως ανακοίνωσε χθες η αδελφή του.
Το άλμπουμ Κοιλάδες του Ποσειδώνα (Valleys of Neptune) θα περιλαμβάνει 12 ακυκλοφόρητα κομμάτια που μιξαρίσθηκαν από τις τελευταίες ηχογραφήσεις του μάγου της κιθάρας.

Το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου θα κυκλοφορήσει αρχικά ως... σινγκλ τον Φεβρουάριο, και στο άλμπουμ θα συνοδεύεται από διάφορα άλλα τραγούδια, μεταξύ των οποίων μία ορχηστρική απόδοση του γνωστού τραγουδιού των Cream ‘Sunshine of your Love’, μία εναλλακτική ηχογράφηση του κλασσικού κομματιού ‘Fire’ και μία πρώτη εκτέλεση του Mr Bad Luck, ενός τραγουδιού που θεωρείται ότι μάλλον ήταν το πρώτο πρωτότυπο κομμάτι του που έχει ερμηνεύσει ποτέ.

«Ο αδελφός μου Τζίμι στο στούντιο ένοιωθε σα στο σπίτι του. Το Valleys of Neptune προσφέρει μία εμβάθυνση στην δεξιοτεχνία του στην διαδικασία της ηχογράφησης και αποδεικνύει περίτρανα ότι ήταν ασύγκριτος εξίσου καινοτόμος και στην ηχογράφηση, όπως ήταν και ως κιθαρίστας. Η ιδιοφυΐα του λάμπει σε κάθε ένα από τα πολύτιμα τούτα κομμάτια», τόνισε η Τζέινι Χέντριξ, μιλώντας στο περιοδικό Ρόλινγκ Στόουν.

http://www.enet.gr/

ΠΕΝΤΕ «ΑΓΚΑΘΙΑ» ΣΤO ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Προσπάθεια να αφαιρεθούν ξεκινά σήμερα με τους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Εσωτερικών
«Αγκάθια» στην πορεία του «Καλλικράτη» προς τη Βουλή βλέπουν αυτοδιοικητικά στελέχη τόσο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όσο και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τα οποία συνομίλησε η αυτοδιοίκηση gr. Τονίζουν δε ότι παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης δια στόματος πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ότι οι αλλαγές θα προχωρήσουν, αν δεν αφαιρεθούν, η πορεία θα είναι πολύ δύσκολη.
- Το πρώτο «αγκάθι» αφορά τους ....πόρους, καθώς το ύψος των οποίων αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα δίνονται δεν έχουν διευκρινιστεί. Ειδικά η προϋπόθεση που φαίνεται πως τίθεται για την απόδοση του ΦΠΑ στους δήμους, να εισπράττεται, δηλαδή, από τον μηχανισμό τους, βρίσκει αντίθετους τους περισσότερους δημάρχους. Επιπλέον, ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρισθεί τα ακριβή ποσά που θα δοθούν μέσω του ΕΣΠΑ αλλά και του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ (Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης) που θα αποτελέσει συνέχεια του ΘΗΣΕΑ.

- Το δεύτερο αφορά τις αρμοδιότητες, καθώς όπως επισημαίνουν νομάρχες και δήμαρχοι στην αυτοδιοίκηση gr, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται να μην είναι σαφώς οριοθετημένες ή και να αλληλοσυγκρούονται. Φέρνουν δε ως παράδειγμα το γεγονός ότι τις αρμοδιότητες σε θέματα περιβάλλοντος που θα ασκούνται τόσο από τις Γενικές Διοικήσεις όσο και από τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις. Επιπλέον, αυτοδιοικητικά στελέχη που προέρχονται και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, τελικώς στις αιρετές περιφέρειες δεν μεταφέρονται αρμοδιότητες από την κρατική διοίκηση, περιορίζοντας τες σε αυτές των υπό κατάργηση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr o πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στους υπουργούς να καταγράψουν ποιες αρμοδιότητες τους μπορούν να μεταφερθούν στις αιρετές περιφέρειες, προκειμένου αυτές να διευρυνθούν.

- Η χωροταξική κατανομή των δήμων, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Εσωτερικών από τους 1034 θα παραμείνουν κάτω από 370, δηλαδή περίπου ένας στους τρεις. Βεβαίως, όλα τα στελέχη της αυτοδιοίκησης είναι προϊδεασμένα για τις επικείμενες συνενώσεις από τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ωστόσο κάθονται σε αναμένα κάρβουνα μέχρι να πάρουν την επίσημη πρόταση του υπουργείου στα χέρια τους. Μάλιστα, από πολλές πλευρές κυρίως της αντιπολίτευσης, τονίζεται ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόταση διοικητικής μεταρρύθμισης από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνει το βασικό: δηλαδή την χωροταξική κατανομή».

- Ένα ακόμη αγκάθι αφορά τους υπαλλήλους των περιφερειών καθώς και τους δημοτικούς και νομαρχιακούς υπαλλήλους, οι θέσεις των οποίων στην ουσία θα καταργηθούν. Αν και η κυβέρνηση διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να θιγούν, κανείς από τους υπαλλήλους των υπό κατάργηση δήμων και νομαρχιών δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο θα γίνει η μετάταξή του στις νέες δομές και, βεβαίως, πόσα χιλιόμετρα μακριά από το σημερινό τόπο εργασίας του θα εργάζεται.

- Αγκάθι επίσης αποτελεί, όπως έχει γράψει η αυτοδιοίκηση gr, η γκρίνια βουλευτών που θεωρούν ότι θα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό τόσο από τους περιφερειάρχες όσο και από τους δημάρχους. Για το λόγο αυτό πολλοί έχουν θέσει θέμα ασυμβίβαστου (δηλαδή, να μην μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής περιφερειάρχης και δήμαρχος), πρόταση που φαίνεται ότι συζητάει ο υπουργός Εσωτερικών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σε μια προσπάθεια να αφαιρεθούν τα «αγκάθια», ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ξεκινά γύρο επαφών από τους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ σήμερα στη 1 ,ενώ τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί τόσο την ΕΝΑΕ όσο και την ΚΕΔΚΕ, το συνέδριο της οποίας θα διεξαχθεί 18 με 20 Ιανουαρίου.

http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5490

Βασιλικό θησαυρό ψάχνουν στη Λευκάδα

Ενα βασιλικό θησαυρό δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που παραμένει για περισσότερο από έναν αιώνα θαμμένος στη γη της Λευκάδας, ευελπιστεί να φέρει στο φως η ομάδα του επίδοξου Ελληνα Ιντιάνα Τζόουνς Γιώργου Πάνου.
Πρόκειται για τον αμύθητο θησαυρό της βασιλικής οικογένειας της Σερβίας, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο καπετάνιος Γιώργος Πάνου, αλλά και όσα ...εξιστορούν στην «Espresso» κάτοικοι της Λευκάδας, θάφτηκε περίπου το 1880 κοντά στην περιοχή Πόρος, προκειμένου να γλιτώσει από ληστρικές επιθέσεις.
«Η πριγκίπισσα της Σερβίας μαζί με τους ακολούθους της έκρυψε στην περιοχή ό,τι πολύτιμο υπήρχε στα ανάκτορα, με το σκεπτικό όταν τελειώσει η περίοδος των αναταραχών που ταλάνιζαν τότε τη χώρα της να επιστρέψει και να τα πάρει πίσω. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε ποτέ και ο θησαυρός εξακολουθεί να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο» μας λέει ο Γιώργος Πάνου και προσθέτει: «Από τις πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει είμαστε σίγουροι για την ακριβή τοποθεσία, όπως και για το τι βρίσκεται κρυμμένο τόσα χρόνια. Από πανάκριβα διαμάντια και κοσμήματα μέχρι δεκάδες μπαούλα με νομίσματα, τιμαλφή, χρυσά και ασημένια σκεύη, βασιλικά δώρα από μονάρχες και ό,τι άλλο πολύτιμο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να βρούμε το θησαυρό, η αξία του οποίου είναι αμύθητη. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιον υπολογισμό, ωστόσο μιλάμε για αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της οργάνωσης και της προετοιμασίας. Θέλουμε όλα να είναι νόμιμα, γι' αυτό έχουμε ήδη ξεκινήσει την έκδοση όλων των νόμιμων εγγράφων που απαιτούνται από την ελληνική νομοθεσία πριν προχωρήσουμε στην εκσκαφή: από τοπογράφηση και χαρακτηρισμό της συγκεκριμένης έκτασης μέχρι τις ειδικές άδειες από τις τοπικές αρχές και την αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία και θα επιβλέπει». Και συνεχίζοντας επισημαίνει: «Οταν με το καλό έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε ο θησαυρός θα πάει στο ελληνικό κράτος κι εμείς θα εισπράξουμε τα χρήματα από το ποσοστό που μας αναλογεί. Βρισκόμαστε, πάντως, πολύ κοντά σε μια ανακάλυψη, η οποία θα προκαλέσει σοκ στους Ελληνες».

Οι φήμες και ο θρύλος που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή για το βασιλικό θησαυρό της Σερβίας κρατούν καλά εδώ και δεκάδες χρόνια. Δεν υπάρχει κάτοικος της περιοχής που να μην έχει ακούσει την ιστορία και να μην έχει ονειρευτεί την απόκτησή του. Μάλιστα, κατά καιρούς αρκετοί, είτε με νόμιμο τρόπο είτε κρυφά, προσπάθησαν να τον βρουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Η ελπίδα, όμως, στις καρδιές τους δεν έσβησε ποτέ και τώρα εύχονται ο καπετάνιος Γιώργος Πάνου και η ομάδα του να τα καταφέρουν. Αλλωστε, έχουν εξοπλιστεί με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, με τα οποία πρόκειται να σαρώσουν τη συγκεκριμένη περιοχή και όχι μόνο.

Οπως μας αποκάλυψε ο κ. Πάνου, ο θησαυρός φέρεται να βρίσκεται χωρισμένος σε δύο μέρη. «Το πρώτο είναι στον Πόρο και το δεύτερο στην περιοχή Βουλκαριά, κοντά στη Βόνιτσα. Εκεί βρίσκεται ένα τμήμα του, το οποίο έφεραν οι ακόλουθοι της βασιλικής οικογένειας για να το βάλουν στην κρυψώνα. Δεν πρόλαβαν όμως, γιατί δέχτηκαν ληστρική επίθεση κι έτσι αναγκάστηκαν να το θάψουν για να μην πέσει σε λάθος χέρια» τόνισε και πρόσθεσε: «Εκτιμάται ότι στη Βουλκαριά βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των βασιλικών κοσμημάτων και πολύτιμων αντικειμένων που σώθηκαν την τελευταία στιγμή από τα ανάκτορα».

Ηδη η είδηση για την αναζήτηση του χαμένου θησαυρού της βασιλικής οικογένειας έχει κάνει το γύρο του νησιού και όλοι περιμένουν με αγωνία τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι έρευνες, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τελικά ο μύθος θα γίνει πραγματικότητα.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
http://www.espressonews.gr/


Ρεκόρ επισκεπτών στο Μουσείο του Λούβρου

Το πρώτο Μουσείο στον κόσμο--από την άποψη του αριθμού των επισκεπτών του--το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, κατόρθωσε το 2009 να διατηρηθεί στο επίπεδο ρεκόρ που είχε φθάσει πέρυσι, με 8,5 εκατομμύρια επισκέπτες, ανακοίνωσε σήμερα το Μουσείο.
Το Λούβρο εμφανίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά ετήσιο αριθμό επισκεπτών που υπερβαίνει τα 8 εκατ. ευρώ, υπογραμμίζει σε ανακοινωσή του το Μουσείο.
Οι καθημερινές επισκέψεις στις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου έφθασαν σε περισσότερους από 27.000 επισκέπτες.
Η έκθεση "Τισιανός, Τιντορέτο, Βερονέζε. Ανταγωνισμοί στην Βενετία", που πραγματοποιήθηκε από τις 17 Σεπτεμβρίου και έως τις 4 Ιανουαρίου, έχει προσελκύσει περίπου 400.000 επισκέπτες.
Το Μουσείο αντιμετώπισε στις αρχές Δεκεμβρίου κύμα απεργιών. Καθυστερήσεις στο άνοιγμα και αποκλεισμός του Μουσείου για μια ημέρα: το Λούβρο μπορεί να έχασε απο τις απεργίες περίπου 50.000 επισκέπτες, αν βασιστούμε στα στοιχεία της ημερήσιας προσέλευσης επισκεπτών.
Η ιστοσελίδα του Μουσείου, www.louvre.fr, προσέλκυσε περισσότερους από 10,6 εκατομμύρια επισκέπτες το 2009, αύξηση κατά 9,4%.

Πηγή: www.athina984.gr

Νεοι αντιδήμαρχοι ορίστηκαν στο δήμο Ναυπλίου.


Νεοι αντιδήμαρχοι ορίστηκαν στο δήμο Ναυπλίου , αυτοί είναι οι: Θανάσης Κοτίτσας, Δημ. Κωστούρος και Τάσος Τσορώνης.


Άδεια ταμεία πρόβλημα στο επίδομα ανεργίας απο Πέμπτη


Βόμβα έριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο Real FM, αφού είπε ότι τα ταμεία είναι άδεια δεν έχουν σάλιο χαρακτηριστικά είπε "την Τετάρτη τελειώνει το ρευστό, από Πέμπτη υπάρχει πρόβλημα να δώσουμε το επίδομα ανεργίας, τα ταμεία είναι άδεια κι όταν λέμε είναι άδεια, είναι άδεια, δεν υπάρχει σάλιο, πώς να σας το πω αλλιώς;».
Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς είναι κλάφτα Χαράλαμπε....


Related Posts with Thumbnails