Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΤΩΣΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ Wall Street ... O Dow Jones έχασε -4,06% και ο Νasdaq -4,94%...

Έντονα πτωτικα κινήθηκε η Wall Street με απώλειες πάνω από 45 για τους δύο βασικούς δείκτες της. φανταστείτε τι περιμένει αύριο τα Ευρωπαϊκά χρηματηστήρια καθώς η κρίση δεν μοιάζει να έχει τέλος ....

Άλμα για το πετρέλαιο κατά 5,89% στα 96,38 δολάρια
επίσης για χρυσό 11,28% και άργυρο κατά 14,62%

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ σε ειδική εκδήλωση ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης...

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ σε ειδική εκδήλωση ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το Σχέδιο - συνολικού προϋπολογισμού 108 εκατομμυρίων ευρώ - αποτελείται από έξι άξονες: • Ενίσχυση της έρευνας για τον καρκίνο στην Ελλάδα με τη λειτουργία του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών σε συνεργασία με το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και την Επιτροπή Ογκολογίας.• Επένδυση στην πρόληψη, καθιερώνοντας την Εθνική Αντικαρκινική Εκστρατεία και προχωρώντας σε στοχευμένες δράσεις όπως η καταπολέμηση του καπνίσματος, η ισορροπημένη διατροφή και η υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.• Δημιουργία νέων δομών και προγραμμάτων για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου. Ανάπτυξη ειδικών κέντρων για μαστογραφίες και "τεστ Παππανικολάου" σε όλη τη χώρα σε συνεργασία με Μη- Κυβερνητικές Οργανώσεις καθώς και προμήθεια Κινητών Μονάδων Προσυμπτωματικού Ελέγχου οι οποίες θα καλύπτουν όλη την επικράτεια.• Ενίσχυση των δομών και των υπηρεσιών φροντίδας για τους καρκινοπαθείς με τη δημιουργία νέων ξενώνων φιλοξενίας, τον εκσυγχρονισμό του ιατρείου πόνου του ΕΣΥ, την ανάπτυξη υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλείας και τη θεμελίωση δομών παρηγορητικής αγωγής.• Πιστοποίηση όλων των μονάδων που προσφέρουν διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες.• Σεμινάρια κατάρτισης για το υγειονομικό προσωπικό ώστε να είναι επαρκώς ενημερωμένο για τις τελευταίες εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου. Επίσης ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε στην ομιλία του ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία - το οποίο αποτελεί σημαντικό μέρος του προγράμματος της κυβέρνησης Καραμανλή - βρίσκεται σε συνεχή τροχιά υλοποίησης. Τέλος, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι σε ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του Υγειονομικού Χάρτη της Χώρας, έργο που είχε ξεκινήσει επί υπουργίας Αλέκου Παπαδόπουλου.
πηγη:skai.gr

Επικράτηση της Τζίπι Λίβνι δείχνουν τα exit poll στο Ισραήλ...

Σαφή νίκη στην υπουργό Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι κατά τις εσωκομματικές εκλογές στο Καντίμα δίνουν δημοσκοπήσεις που μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Λίγο πριν το κλείσιμο της κάλπης στη διαδικασία, τρεις δημοσκοπήσεις της δίδουν 47% με 49% του σώματος, έναντι 37% του κυριότερου αντιπάλου της, πρώην υπουργού Αμυνας Σαούλ Μοφάζ.
Για την επικράτηση από τον πρώτο γύρο της διαδικασίας, οι υποψήφιοι χρειάζονταν ποσοστό άνω του 40%. Σε αντίθετη περίπτωση, οι δύο επικρατέστεροι θα αναμετρώνταν σε δεύτερο γύρο σε μία εβδομάδα.
Αλλοι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν πολύ μικρότερα ποσοστά.Τα αποτελέσματα έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από οπαδούς της υποψήφιας.
πηγη:in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ... ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ... ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ...

Γ. Το σχέδιο για το αύριο της Ολυμπιακής

Το σχέδιο της Κυβέρνησης, που εγκρίθηκε από την Ε.Ε. προβλέπει τη μεταβίβαση διαφόρων στοιχείων του ενεργητικού των ΟΑ και ΟΑ - Υ σε τρεις διαφορετικές εταιρίες, που είτε έχουν ήδη ιδρυθεί, ή πρόκειται να ιδρυθούν ειδικά για το σκοπό αυτό. Συγκεκριμένα:
Η εταιρία Πάνθεον θα αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία της ΟΑ (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων χρήσης της ονομασίας «Ολυμπιακή» και του σήματος με τους έξι κύκλους, καθώς και σημαντικών χρονοθυρίδων - slots) και θα δραστηριοποιηθεί στο πτητικό έργο
Άλλη νέα εταιρία (Νέα Εταιρία Επίγεια Εξυπηρέτησης) θα αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία των κλάδων επίγειας εξυπηρέτησης και εμπορευματικών μεταφορών της ΟΑ - Υ και θα δραστηριοποιηθεί στον εν λόγω τομέα.
Άλλη νέα εταιρία (Νέα Εταιρία Τεχνικής Βάσης) θα αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία του κλάδου συντήρησης και επισκευής αεροσκαφών της ΟΑ - Υ και θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα αυτό.
Η διαδικασία απόκτησης αυτών των στοιχείων του ενεργητικού της ΟΑ (από την Πάνθεον) και της ΟΑ - Υ (από την Νέα Εταιρία Επίγειας Εξυπηρέτησης και την Νέα Εταιρία Τεχνικής Βάσης) θα εκκινήσει μετά την επιλογή του ιδιώτη επενδυτή και ταυτόχρονα με την προετοιμασία της πλήρους λειτουργίας των εταιριών.

Τα 5 στάδια του σχεδίου αποκρατικοποίησης
1) Αρχική προετοιμασία
2) Επιλογή των ιδιωτών επενδυτών
3) Από κοινού απόκτηση μετοχών, αρχικά, της μεν Πάνθεον από την ΟΑ (με ποσοστό 51%) και τον ιδιώτη επενδυτή (49%), των δε Νέων Εταιριών Επίγειας Εξυπηρέτησης και Τεχνικής Βάσης (με ποσοστό 51%) από την ΟΑ – Υ και τους ιδιώτες επενδυτές (49%) αντίστοιχα
4) Μεταβατική περίοδος προετοιμασίας πλήρους λειτουργίας των νέων εταιριών
5) Απόκτηση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου των εταιριών από τους ιδιώτες και θέση σε εκκαθάριση της ΟΑ και της ΟΑΥ.

Ο νέος επενδυτής αναμένεται να έχει επιλεγεί μέχρι το τέλος του 2008 και η ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι την άνοιξη του 2009.


Δ. Τι επιτυγχάνεται με το σχέδιο ιδιωτικοποίησης

Η κυβέρνηση μετά από επίμονες και σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατάφερε να πετύχει:
- Την έγκριση της Ε.Ε. που είναι κρίσιμη για τους επενδυτές και που ποτέ δεν μας είχε δοθεί σε όλες τις προηγούμενες προσπάθειες αποκρατικοποίησης.
- Τη συνέχιση της χρήσης του ονόματος «Ολυμπιακή» και των Ολυμπιακών κύκλων.
- Την αξιοποίηση των σημαντικών περιουσιακών στοιχείων των ΟΑ και ΟΑΥ μέσα από τις νέες εταιρίες.
- Την απρόσκοπτη συνέχεια των πτήσεων στις άγονες γραμμές.
- Την αδιάκοπη συνέχεια του πτητικού έργου μέχρι την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης και επομένως την αδιάκοπη εξυπηρέτηση των επιβατών.
- Την λειτουργία της νέας εταιρίας με slots που θα αντιστοιχούν στο 65% των διαθεσίμων (βάσει θερινού προγράμματος 2008) επιβατοχιλιομέτρων. Η δέσμευση αυτή αφορά μόνο την πρώτη μέρα ολοκλήρωσης αποκρατικοποίησης. Από την επόμενη μέρα ο νέος επενδυτής έχει τη δυνατότητα άμεσης ανάπτυξης της εταιρίας. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία αν σκεφτεί κανείς ότι στο προηγούμενο μοντέλο της Sabena, η νέα βελγική εταιρία ξεκίνησε σε μέγεθος μόλις 38% του προηγούμενου μεγέθους της, χωρίς να διατηρήσει καν το όνομά της και μάλιστα με σημαντικά προβλήματα κατά τη μετάβαση στο νέο σχήμα.

Ε. Το μέλλον των εργαζομένων της Ολυμπιακής

Το Σχέδιο Κοινωνικής Ενίσχυσης των Εργαζομένων για τους τακτικούς υπαλλήλους της Ολυμπιακής, δηλαδή για 4.593 άτομα λαμβάνεται μέριμνα σε βασικούς άξονες:

Ενίσχυση του συνταξιοδοτικού, με εφαρμογή της παραγράφου 4 του άρθρου 5 του νόμου 1759/88 για όσους εργαζόμενους έχουν προσληφθεί πριν από την 1.1.1993.
Συνέχιση της απασχόλησης.
§ Δυνατότητα μεταφοράς στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Κάθε εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να επιδιώξει τη μεταφορά του σε υπηρεσίες του Δημοσίου και σε ΔΕΚΟ. Για το σκοπό αυτό έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί 14.317 θέσεις, από τις οποίες οι 3.862 ανήκουν σε φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΥΠΑ, ΔΕΚΟ Υπουργείου, φορείς). Ήδη το Υπουργείο Οικονομικών ενδιαφέρεται για τη μεταφορά υπαλλήλων με πτυχίο οικονομικών ή νομικών σπουδών. Σε πολλές από αυτές τις θέσεις οι τακτικές αποδοχές είναι στην ίδια τάξη μεγέθους με τις σημερινές τακτικές αποδοχές των εργαζομένων στην Ολυμπιακή, σε αντίστοιχες ειδικότητες. Ακόμα όμως κι εκεί που υφίστανται μισθολογικές διαφορές, θα υπάρχει μηνιαίο συμπλήρωμα μισθού μέχρι 500 ευρώ.
§ Στήριξη εισοδήματος για μεταβατικό διάστημα μέχρι ένα έτος, μέχρι την εργασιακή αποκατάσταση.
§ Εφάπαξ ποσό Κοινωνικής Ενίσχυσης, για όλους τους εργαζόμενους, αντίστοιχο με τα χρήματα που θα έπαιρναν από τον εργοδότη τους την στιγμή που λύεται η σύμβαση τους.
§ Δυνατότητα πρόσληψης στις νέες εταιρίες. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα λόγω ειδικών γνώσεων και εμπειρίας να προσληφθούν εφόσον συμφωνήσουν με τους επενδυτές στις νέες εταιρίες. Ειδικά οι πιλότοι, οι τεχνικοί και οι εποχιακοί υπάλληλοι έχουν τις περισσότερες δυνατότητες. Οι πιλότοι και οι τεχνικοί εξαιτίας των ειδικών γνώσεων τους και οι εποχιακοί λόγω της εμπειρίας και των ανταγωνιστικότερων αποδοχών τους.


Το Σχέδιο Κοινωνικής Ενίσχυσης των Εργαζομένων για τους Πιλότους περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
Με τους πιλότους βρισκόμαστε σε διάλογο μέσω των εκπροσώπων τους. Αναγνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα του κλάδου και το γεγονός ότι λόγω των εξειδικευμένων γνώσεών τους είναι δύσκολη η μεταφορά τους σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, και γι’ αυτό προβλέπουμε:
Όλοι οι πιλότοι θα λάβουν το εφάπαξ ποσό κοινωνικής ενίσχυσης που αναφέρθηκε παραπάνω.
Οι πιλότοι θα έχουν την ίδια ευνοϊκή μεταχείριση σε σχέση με το ασφαλιστικό τους, βάση του νόμου 1759/88 και της σχετικής νομολογίας του Αρείου Πάγου.
Λόγω της ιδιαιτερότητας του κλάδου, θα γίνει ειδική συμφωνία με τους εκπροσώπους των πιλότων, για πρόσθετα μέτρα μετάβασης μέχρι να ομαλοποιηθεί η αγορά.
Το Σχέδιο Κοινωνικής Ενίσχυσης των Εργαζομένων για τους εποχικούς υπαλλήλους περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
1. Θα ισχύσει και για την Ολυμπιακή η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας σε ποσοστό 50% που προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 3051/2002 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
2. Ειδικότερα για τους φορείς που εποπτεύονται από το ΥΜΕ, η εμπειρία των εποχικών υπαλλήλων της Ολυμπιακής θα ληφθεί υπόψη με ειδική βαρύτητα για συμμετοχή σε διαγωνισμούς.
3. Επιπρόσθετα, θα υπάρξει Ειδικό Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την Επιχορήγηση Επιχειρήσεων με σκοπό την απασχόληση των εποχικών υπαλλήλων της Ολυμπιακής. Το πρόγραμμα θα ενισχύσει τους εργοδότες που θα προσλαμβάνουν όσους υπήρξαν εποχικοί υπάλληλοι της Ολυμπιακής κατά το 2008, με τις συνήθεις για αυτά τα προγράμματα προϋποθέσεις. Η επιδότηση θα είναι €25 ανά ημέρα εργασίας και για διάστημα μέχρι 3 χρόνια. Ο εργοδότης θα έχει υποχρέωση να διατηρήσει τον εργαζόμενο για 1 ακόμη έτος.

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος κοκαΐνης.. 200 συλήψεις

Τεράστιο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, εξάρθρωσε η ιταλική αστυνομία σε συνεργασία με το FBI και το Σώμα Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa. Το κύκλωμα δρούσε σε Ιταλία, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική και Ευρώπη.
Συνολικά, συνελήφθησαν πάνω από 200 άτομα και κατασχέθηκαν περίπου 16 τόνοι κοκαΐνης και σχεδόν 40.000.000 ευρώ, κυρίως στο Μεξικό, τον Παναμά και τη Γουατεμάλα.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και 16 μέλη της μαφίας της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία
πηγη:zougla.gr

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ 13 ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ ....ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...

Με την τελετη "Γράμμα στο μέλλον" έπεσε η αυλαία των 13ων Παραολυμπιακών Αγώνων που έγιναν στο Πεκίνο δίνωντας την σκυτάλη σε αυτούς του Λονδίνου.

Η Ελλαδα κατάφερε ρεκόρ μεταλλίων φτάνωντας τα 24 ....

Μπροστά ο Ομπάμα- κοντά ο Μακέιν στις δημοσκοπήσεις

Κεφάλι παίρνει ο δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία, Μπάρακ Ομπάμα, έναντι του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του, Τζον Μακέιν. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Zogby για το πρακτορείο Ρόιτερ, ο Ομπάμα προηγείται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, με 47%, έναντι του 45% του Μακέιν.
Ο γερουσιαστής του Ιλινόις, κέρδισε έδαφος στις γυναίκες ψηφοφόρους και στην ερώτηση σχετικά για το ποιoς είναι καταλληλότερος να διαχειριστεί την οικονομία.
Μόλις τον προηγούμενο μήνα, ο Μακέιν είχε προβάδισμα 5 μονάδων σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.
Παρόλα αυτά, όλα ακόμα μπορεί να ανατραπούν, αφού όσο πλησιάζει η 4η Νοεμβρίου, οι δύο «μονομάχοι» θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να «κόψουν το νήμα» πρώτοι.
πηγη:zougla.gr

Νέες αναταράξεις στα χρηματιστήρια .....

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη καθώς το σχέδιο διάσωσης της AIG δεν στάθηκε ικανό να μετριάσει τις ανησυχίες των επενδυτών.
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, η μετοχή της AIG σημείωνε «βουτιά» κατά 28%.
Έντονες ανησυχίες προκαλούν και τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα. Οι ενάρξεις κατασκευής κατοικιών να υποχωρούν κατά 6,2% στις 895.000. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών. Οι αναλυτές ανέμεναν τις ενάρξεις στις 955.000
Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ διευρύνθηκε στα 183,1 δισ. δολάρια, ή στο 5,1% του ΑΕΠ.
Οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχωρούν κατά 1,66% και 1,47%, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,62%.
Σε αρνητικό έδαφος έχουν περάσει και οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

πηγη:naftemporiki.gr

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ INTERNET...

MΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
http://www.europarltv.europa.eu

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΓΛΩΣΕΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ...

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ...

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

ΛΥΩΝ

ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΣΟΙ

ΠΟΡΤΟ ΚΑΙ ΣΕΛΤΙΚ

ΝΕΩΤΕΡΑ ...ΓΙΑ ΤΑ 15 ΕΚ. ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ 1300 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ...ΑΠΟ ΤΗΝ New York Life Insurance Company

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΨΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ...

Η ασφαλιστική εταιρεία New York Life Insurance Company άρχισε να πουλά ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1882. Ωστόσο, λόγω της αναταραχής που προκλήθηκε από το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η New York Life σταμάτησε να πουλά ασφαλιστήρια συμβόλαια στην Ευρώπη και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μετά το 1914.Διάφορες αναφορές και άλλες πηγές δείχνουν ότι πολλά άτομα ελληνικής καταγωγής που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος εκτοπίστηκαν ή αφανίστηκαν κατά την περίοδο από το 1915 έως το 1923.Επειδή η New York Life είναι δεσμευμένη να ενεργεί με βάση το βέλτιστο συμφέρον των ασφαλισμένων της, η New York Life ερεύνησε τα αρχεία της για να εντοπίσει όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής που εκδόθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν το 1915 σε άτομα ελληνικής καταγωγής. Η New York Life κατέβαλε τις παροχές για πολλά από αυτά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Ωστόσο, η New York Life δεν έλαβε αξιώσεις και συνεπώς δεν κατέβαλε παροχές ή την αξία σε μετρητά για ορισμένα από αυτά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, τα οποία αναφέρονται ως "Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια".Για να ενθαρρύνει τις αξιώσεις σχετικά με τα Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια, η New York Life δημιούργησε το Πρόγραμμα Ελληνικών Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων Ζωής. Οι απόγονοι των ατόμων που ασφαλίστηκαν σύμφωνα με τα Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια μπορεί να υποβάλουν αξιώσεις για παροχές, ακολουθώντας τα βήματα που συνοψίζονται εδώ και περιγράφονται αναλυτικότερα παρακάτω. Αν μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε απόγονος/απόγονη ενός ατόμου που ασφαλίστηκε σύμφωνα με τα Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια, μπορεί να έχετε δικαίωμα για παροχές σύμφωνα με αυτό το Πρόγραμμα.
Βήματα για την υποβολή μιας αξίωσης
1. Εξετάστε τον κατάλογο που περιέχει τα άτομα που ασφαλίστηκαν σύμφωνα με τα Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια.
2. Προσδιορίστε αν συνδέεστε με κάποιο άτομο που περιέχεται στον κατάλογο.
3. Συμπληρώστε το έντυπο αξίωσης (επισυνάπτεται παρακάτω) αν είστε απόγονος/απόγονη κάποιου ατόμου που περιέχεται στον κατάλογο.
4. Ακολουθήστε τις οδηγίες για υποβολή του συμπληρωμένου εντύπου αξίωσης, είτε ταχυδρομικώς είτε μέσω Internet, μέχρι την 28 Φεβρουαρίου 2009.
Αφού υποβληθεί μια αξίωση, το Greek Life Insurance Claim Board (Συμβούλιο Εξέτασης Αξιώσεων σε σχέση με τα Ελληνικά Ασφαλιστήρια Ζωής) θα εξετάσει την αξίωση και θα προσδιορίσει αν η αξίωση περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να ληφθεί απόφαση σχετικά με αυτή την αξίωση.Πληρωμές θα καταβληθούν για όλες τις εγκεκριμένες αξιώσεις μετά την 28 Φεβρουαρίου 2009.Ακολουθούν λεπτομέρειες για το Πρόγραμμα Ελληνικών Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων Ζωής.
Παρακαλούμε επιλέξτε μια από τις παρακάτω επιλογές:
Συμβούλιο Εξέτασης Ελληνικών Αξιώσεων
Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια
Έντυπο Αξίωσης
Περιληπτική Ειδοποίηση
Συχνές Ερωτήσεις
Επικοινωνία

Πηγη:greekinsuranceclaims.com

ΝΕΩΤΕΡΑ
http://kosmosnews.blogspot.com/2008/09/new-york-life-insurance-co-1031.html



'16 dead' in U.S. Embassy car bomb attack .. 16 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗΣ ...

Σε 16 ανέρχονται οι νεκροι απο την επίθεση στην πρεσβεια της Αμερικης στην Υεμένη όπως αναφέρει το CNN...
'16 dead' in U.S. Embassy car bomb attack
A powerful car bomb explodes outside the gate of the U.S. Embassy in the Yemeni capital Sanaa killing 10 security guards and civilians and six attackers, according to local media. An eyewitnesses says the initial blast caused a "massive fireball" and was followed by a gun battle and two further loud explosions.

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΥΠΟΝΙ...

Μελεταμε το σημερινο κουπονι για να δωσουμε στανταρακια ....
χθες ειχαμε το ενστικτο και δεν το ακουμπήσαμε .... ειδατε τισ βομβες που σκασανε και ωσ συνηθως ... μετα την καταιγιδα επικρατει ηρεμια εκει θα πονταρουμε σημερα ....

σε λιγο τα προγνωστικα μας

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΡΑΒΑ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ


Το ύστατο χαίρε θα πουν, στις 17.00, φίλοι και συγγενείς στον Σταύρο Παράβα, η κηδεία του οποίου τελείται με δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού, στο νεκροταφείο Καισαριανής.

Διακοπή συναλλαγών στα χρηματηστήρια στη Μόσχα λόγω μεγάλης πτώσης των δεικτών

Σε μια προσπάθεια ανακοπής της «ελεύθερης πτώσης» των δύο χρηματιστηρίων της Μόσχας, η σχετική ρυθμιστική αρχή διέταξε σήμερα την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας τους, στο μέσον της συνεδρίασης.
Κατά την ώρα της διακοπής της λειτουργίας τους, ο δείκτης RTS υποχωρούσε κατά 6,39% και ο δείκτης Micex κατά 3,09%. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής «μαύρης Τρίτης» για τα χρηματιστήρια της Μόσχας, η πτώση ήταν 11,5% και 17,5% αντίστοιχα.
Σε ενέσεις ρευστότητας προς τις τράπεζες προχωρά και η Ρωσία.
πηγη:kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΡ

Ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει Κουγιουμτζή στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου

Αφιερωμένες στον μεγάλο μας συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή, που έφυγε από τη ζωή πριν τρία χρόνια, είναι οι δύο συναυλίες που δίνει ο Γιώργος Νταλάρας στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.
«Η σχέση μου και η ταύτισή μου με τα τραγούδια του Κουγιουμτζή με έκαναν καλύτερο μουσικό» δηλώνει ο Γιώργος Νταλάρας, η φωνή του οποίου έχει ταυτιστεί με σπουδαία τραγούδια του συνθέτη, όπως τα Ένας κόμπος η χαρά μου και Να 'τανε το '21...
Τον Γιώργο Νταλάρα θα πλαισιώσουν στις δύο συναυλίες ο Κώστας Μακεδόνας, η Δέσποινα Ολυμπίου και η Μελίνα Ασλανίδου.
Την ενορχήστρωση των τραγουδιών έχει αναλάβει ο τραγουδιστής και ο Κώστας Γανωσέλης, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Πάνος Παπαδόπουλος.
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες της Ένωσης «Μαζί για το παιδί».
πηγη:in.gr

Ανακαλείται το μολυσμενο με μαλεμινη γάλα στην Κινα ... 3 νεκρα βρέφη , 158 σοβαρα προβληματα, 6000 εχουν αρωστησει

Δύο από τις 22 κινεζικές εταιρίες, στις οποίες οι έλεγχοι που έγιναν έδειξαν ότι διέθεταν μολυσμένο με μελαμίνη γάλα, έχουν πραγματοποιήσει εξαγωγές σε πέντε χώρες, μεταξύ των οποίων το Μπανγκλαντές και η Βιρμανία, ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση. Οι εταιρίες Σούοκανγκ (suokang) και Γιασχίλι (Yashili) ανακαλούν τις ποσότητες γάλακτος που έχουν ήδη εξαχθεί στην Υεμένη, το Μπουρούντι και την Γκαμπόν, δήλωσε αρμόδιος αξιωματούχος.
Τρία βρέφη έχουν χάσει τη ζωή τους, 158 παιδιά έχουν εμφανίσει "σοβαρά νεφρικά προβλήματα" και περισσότερα από 6.000 βρέφη έχουν αρρωστήσει εξαιτίας του μολυσμένου με μελαμίνη γάλακτος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε τέσσερα άτομα και άλλα 22 κρατούνται.

πηγη:skai.gr

Έργα στο τμήμα Τσακώνας - Καλαμάτας του αυτοκινητοδρόμου

Με την κατασκευή γέφυρας μεταξύ Θουρίας και Μικρομάνης, ξεκίνησαν τα έργα στο τμήμα Τσακώνας – Καλαμάτας του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης - Καλαμάτας. Την κατασκευή και εκμετάλλευση του δρόμου έχει αναλάβει ο επενδυτικός όμιλος “Μορέας” με σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο.
πηγη:Ερα Καλαματας

Στο "Θησέα" έργα Δήμων της Πελοποννήσου ... ΠΟΙΑ ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Πελοποννήσου, Νίκου Αγγελόπουλου, εντάχθηκαν οριστικά στο πρόγραμμα “Θησέας” 16 έργα Δήμων της Πελοποννήσου συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκ. ευρώ. Οι εντάξεις αφορούν έργα ύδρευσης, βελτίωση αρδευτικών δικτύων, έργα οδοποιίας, απαλλοτριώσεις ακινήτων, κατασκευές και επεκτάσεις αποχετευτικών δικτύων και άλλα. Μεταξύ αυτών είναι η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Λεϊκων, Βέργας και Μικρής Μαντίνειας και η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στο Δήμο Καλαμάτας, η διευθέτηση ρέματος στη Μαραθούπολη και η σύνδεση δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Γαργαλιάνων, η τσιμεντόστρωση δρόμου στο Κουρτάκι του Δήμου Βουφράδος και η εκτέλεση έργων αποχέτευσης στην Οιχαλία Μεσσηνίας.
Πηγη:ΕΡΑ Καλαματας

Blasts, gunfire near U.S. Embassy in Yemen..


Η ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟ CNN...

Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Υεμένη

Σε επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Υεμένη με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ρουκέτες, οφείλονται οι εκρήξεις που ακούστηκαν νωρίτερα έξω από το κτίριο της πρεσβείας στη Σαναά , μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα.
Όπως διευκρίνισε, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά στη είσοδο του κτιρίου και αμέσως μετά ένοπλοι που επέβαιναν σε άλλο όχημα, άνοιξαν πυρ κατά των φρουρών της πρεσβείας, εκτοξεύοντας δύο με τέσσερις ρουκέτες.
Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα αυτοκίνητο στο δρόμο που οδηγεί στον περίβολο της πρεσβείας, ενώ η αστυνομία έχει ήδη απέκλεισε την περιοχή.
Αγνωστο παραμένει αν υπάρχουν θύματα από την επίθεση.
Νωρίτερα, αμερικανική διπλωματική πηγή δεν θέλησε να επιβεβαιώσει το επεισόδιο.
Πηγη:naftemporiki.gr

ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑ ....

ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ... ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΤΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ...ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ....

Ισχυρή έκρηξη κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στην Υεμένη, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο AL-ARABIYA.

Περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Hewlett Packard Τα επόμενα τρία χρόνια

Να μειώσει κατά 8% περίπου το ανθρώπινο δυναμικό της μέσα στα επόμενα τρία χρόνια σχεδιάζει η Hewlett Packard. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε απόλυση περίπου 24.600 εργαζομένων.
Κάποιοι εξ αυτών θα προέρχονται από το δυναμικό της -προσφάτως εξαγορασθείσας από την HP- Electronic Data Systems.
πηγη:in.gr

Βαρυχειμωνιά με λίγες αλλά ραγδαίες βροχές προβλέπεται για τη χώρα μας.. σύμφωνα με ερευνητες του Met Office και του Hadley..

Επηρεασμένος από την κλιματική αλλαγή που πλήττει τον πλανήτη εκτιμάται ότι θα είναι ο φετινός χειμώνας στη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλότερες από τις συνήθεις θερμοκρασίες και λιγότερες αλλά ραγδαίες βροχές.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν, σύμφωνα με το Βήμα, ειδικοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, της βρετανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (Met Office) και του βρετανικού Κέντρου Κλιματικών Ερευνών Ηadley.
Μάλιστα, αν και ακούγεται εξωτικό για τη Μεσόγειο, δεν αποκλείεται να μας επισκεφθούν ακόμη και οι τροπικές καταιγίδες, αλλά σε πιο ήπια εκδοχή.
Σύμφωνα με τους ερευνητές του Μet Οffice, οι πιθανότητες να είναι το επόμενο τετράμηνο πιο ψυχρό από το φυσιολογικό και με ελάχιστες βροχές είναι μεγαλύτερες στη Δυτική Ελλάδα -δηλαδή στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο και στα Επτάνησα- παρά στην υπόλοιπη χώρα.
Οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις των Βρετανών ειδικών για την περιοχή μας -τουλάχιστον εκείνες που αφορούν τις βροχοπτώσεις- συγκλίνουν με τις μακροπρόθεσμες προγνώσεις των κλιματολόγων της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (ΙΡCC) καθώς και του ερευνητικού κέντρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Joint Research Center).
Διαφορετικές είναι, πάντως, οι προβλέψεις των Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι υποστηρίζοντας ότι το προσεχές διάστημα, ώς τον Φεβρουάριο, η θερμοκρασία στην Ευρώπη θα είναι αυξημένη σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα.
Ειδικότερα για τη Νοτιοανατολική Ελλάδα -νότια της Αττικής ώς την Κρήτη- οι ειδικοί του Γραφείου Μετεωρολογικών Προβλέψεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια προβλέπουν πως ο υδράργυρος θα δείξει «κόκκινο».
πηγη:in.gr

Αυστραλία: 1.500 θάνατοι το χρόνο λόγω συνωστισμού στα νοσοκομεία ......

Πάνω από 1.500 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στα αυστραλιανά νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κρεβατιών αποκαλύπτει έρευνα του Αυστραλοασιατικού Κολλεγίου Εκτάκτων Περιστατικών.
Σύμφωνα με έκθεση, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ιατρικού συνεδρίου που έγινε στη Μελβούρνη την Παρασκευή, ασθενείς που μεταφέρονται στα τμήματα εκτάκτων περιστατικών των νοσοκομείων με μικρές επιπλοκές στην υγεία τους, πεθαίνουν λόγω έλλειψης κρεβατιών.
Ηλικιωμένοι, άτομα με ψυχασθένειες και άτομα που μεταφέρονται τις βραδινές ώρες διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.
Οι άνθρωποι αυτοί θα ζούσαν σήμερα, αναφέρθηκε στο συνέδριο, αν είχαν δεχθεί τη σωστή θεραπεία εγκαίρως και δεν περίμεναν επί ώρες σ' έναν πάγκο του τμήματος εκτάκτων περιστατικών μέχρι να βρεθεί κρεβάτι στο νοσοκομείο.
Ο καθηγητής κ. Ντριού Ρίτσαρντσον, που είναι και ο συγγραφέας της έκθεσης, ανέφερε ότι μία ματιά στις 10 το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου, στα 20 τμήματα εκτάκτων περιστατικών της Βικτώριας έδειξε ότι πάνω από 200 ασθενείς περίμεναν για πάνω από οκτώ ώρες στα έκτακτα περιστατικά για ένα κρεβάτι νοσοκομείου. Την ίδια στιγμή που από το 2002-2007 ο αριθμός των κρεβατιών στα νοσοκομεία της χώρας παρέμεινε ο ίδιος, τα έκτακτα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 38%.
Ο κ. Ρίτσαρντσον αποκάλυψε ότι, ακόμα και οι ασθενείς που μεταφέρονται στα τμήματα περιστατικών με μικροπροβλήματα διατρέχουν κίνδυνο της τάξης του 70%, να πεθάνουν λόγω του χάους που επικρατεί στα τμήματα αυτά.
Πηγη:kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΌΤΙ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ... ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ....

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

ΕΝΑΣ 41 ΧΡΟΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 35ΧΡΟΝΗ ΕΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙ ΣΥΖΗΓΟ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΛΟ .....

15 ΕΚ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ 1031 ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ....

15 ΕΚ, ΔΟΛΑΡΙΑ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΕ 1031 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ....ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

ΔΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΩΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ...
http://kosmosnews.blogspot.com/2008/09/15-1300-new-york-life-insurance-company.html

ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΝΕΩΤΕΡΗ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ
http://kosmosnews.blogspot.com/2008/09/new-york-life-insurance-co-1031.html

ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ...








ΣΟΥΠΕΡ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE ... ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ...


1ος όμιλος
Τσέλσι - Μπορντό: 4-0
Ρόμα - Κλουζ: 1-2

2ος όμιλος
Παναθηναϊκός - Ιντερ: 0-2
Βέρντερ Βρέμης - Ανόρθωση: 0-0

3ος όμιλος
Βασιλεία - Σαχτάρ Ντόνετσκ: 1-2
Μπαρτσελόνα - Σπόρτινγκ Λισσαβόνας: 3-1

4ος όμιλος
Αϊντχόβεν - Ατλέτικο Μαδρίτης: 0-3
Μαρσέιγ - Λίβερπουλ: 1-2
Related Posts with Thumbnails