Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

Βοτανικός Κήπος Κρουσσών:Παγκόσμια επιβράβευση...εγχώρια αδιαφορία!!!

Του Ανδρέα Οικονόμου

Επιτέλους, ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων είναι Ευρωπαϊκός!
Η άνοιξη είναι η εποχή για μια επίσκεψη στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων! Μοναδικός στη σύλληψή του. Εργάζεται αποκλειστικά για τη διατήρηση των Ελληνικών και Βαλκανικών φυτών, μελετάει την αξιοποίησή τους σε ποικίλες εφαρμογές (φαρμακολογία, κοσμητολογία, διατροφή, αρχιτεκτονική τοπίου, …). Αποτελεί τράπεζα γενετικού υλικού και επιστημονικών γνώσεων. Αποτελέσει μοχλό για την αειφορική ανάπτυξη της χώρας μας. Είναι άριστο πεδίο ....περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών και σπουδαστών, τόπος αναψυχής, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης χιλιάδων επισκεπτών. Ο Κήπος είναι παγκοσμίως γνωστός και οι ειδικοί τον θεωρούν παράδειγμα καλής πρακτικής. Τον επισκέφτηκαν, τον μελέτησαν, τον θαύμασαν, τον φωτογράφησαν, τον ανέδειξαν με δημοσιεύσεις τους σε σημαντικά κείμενα και βιβλία και ενέταξαν την ερευνήτρια που τον συνέλαβε και τον δημιούργησε στις επιτελικές ομάδες των διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με τη διατήρηση της φυτικής βιοποικιλότητας. Της εμπιστεύτηκαν μάλιστα το διεθνές συνέδριο EUROGARD VI, να το διοργανώσει στη χώρα μας το 2012!
Και το κράτος μας τι κάνει για τον Κήπο; Τίποτε! Με βάση τη σύμβαση που υπέγραψε, πριν 10 χρόνια, το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) με την ΕΕ, θα έπρεπε σήμερα ο Κήπος να λειτουργεί και να αναπτύσσεται με κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και οργανόγραμμα, επαρκές προσωπικό και πόρους. Όμως όχι, όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί με χρήματα που εξασφαλίζονται από προγράμματα! Και τώρα ο Κήπος έμεινε μόνο με τον φύλακά του. Για του λόγου μου το αληθές, επισκεφτείτε τον! Όλα κινδυνεύουν να καταστραφούν με ευθύνη του ΕΘΙΑΓΕ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Είναι κρίμα! Ειδικά αν σκεφτούμε ότι οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές του νομού υποσχέθηκαν να υποστηρίξουν το έργο, ο σημερινός Υφυπουργός μάλιστα θα έλυνε το πρόβλημα πέρυσι «εντός των ημερών».
Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τον Κήπο. Ας τον στηρίξουμε εμείς. Καταγγέλλοντας την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ό,τι δεν καταφέρνουμε ως Έλληνες πολίτες μπορούμε να το καταφέρουμε ως Ευρωπαίοι.
http://mail.google.com/mail/#inbox/12086bf2259cab55

Σοκαριστικο , κάμερα καταγράφει μητέρα να πυροβολει το παιδί της στο κεφάλι....


το περιστατικό συνέβει στην Αμερική και η γυναίκα αυτή στην συνέχεια έστρεψε το όπλο πάνω της και αυτοκτόνησε , ενώ ένα σημέιωμα που βρέθηκε πάνω της έγραφε ότι την οδήγησε σε αυτό ο σατανάς


Τελικά είναι πολύ μπροστά οι ληστές ... Ληστεία με ένα απλό σημείωμα ....

Ληστεία χωρίς φωνές και αντάρες σήμερα το μεσημέρι στην Eurobank στην οδό Αγίας Παρασκευής 94, στο Χαλάνδρι, απλά με ένα γραπτό μήνυμα μόνο.
Μια γυναίκα πήγε λοιπόν στην ταμία της έδωσε το.... χαρτάκι που έλεγε ότι κάνει ληστεία και είναι οπλισμένη για αυτό να της δώσει τα χρήματα , της έδειξε και με τρόπο το όπλο που είχε κάτω από την ζακέτα της. Πήρε το πακέτο και έφυγε .....
Αυτά είναι κόλπα .... άντε και με sms


Απολύσεις σε επιχειρήσεις .... απο τηλεπαιχνίδι ....Αλλο πάλι και τούτο

Ένα νέο παιχνίδι ριάλιτι, το οποίο υπογράφει και πάλι ο Ολλανδός δημιουργός του «Big Brother», θα επιτρέπει στους υπαλλήλους των εταιριών που πλήττονται από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση να επιλέγουν ποιον συνάδελφό τους να απολύσουν.
Αυτό θα συμβαίνει σε κάθε επεισόδιο του νέου παιχνιδιού, με τον εύγλωττο τίτλο «Κάποιος Πρέπει να Φύγει», το οποίο είναι δημιούργημα της εταιρίας παραγωγής Endemol.

Οι εργαζόμενοι σε μία επιχείρηση, η οποία θα... έχει πληγεί από την κρίση, θα επιλέγουν ποιος πρέπει να υποστεί μείωση μισθού ή αύξηση και ποιος να απολυθεί με βάση τις πληροφορίες που θα συλλέγουν αναφορικά με τη μισθολογική τους κατάσταση και τις επιδόσεις τους στη δουλειά.πηγη: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/ReutersRelated Posts with Thumbnails