Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

177,2 εκατ. ευρώ για την Ολυμπιακή από MIG και Swissport

Κοντά στην απόκτηση της Ολυμπιακής βρίσκονται ο όμιλος Marfin και η Swissport Aviareps Hellas, καθώς η προσφορά τους, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Χατζηδάκη, κρίνεται κατ’ αρχήν ικανοποιητική από την κυβέρνηση.
Η Swissport είχε λάβει μέρος και στον πρώτο, άγονο, διαγωνισμό διεκδικώντας το την τεχνική βάση και τις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης, προσφέροντας 33 εκατ. ευρώ. Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, έχει ανεβάσει τώρα την προσφορά της στα 44,8 εκ. ευρώ, επιθυμώντας να αποκτήσει μόνο .....το χάντλινγκ. Η MIG, από την άλλη, εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, θα πάρει υπό τον έλεγχο της το πτητικό κομμάτι της Ολυμπιακής αντί 45,7 εκατ. ευρώ και την τεχνική βάση με 16,7 εκατ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, το Δημόσιο προσβλέπει σε υψηλότερα έσοδα, πέραν των 177 εκατομμυρίων, καθώς σχεδιάζει να εκποιήσει χωριστά τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας (αεροσκάφη και επείγειο εξοπλισμό). Οι διαπραγματεύσεις επί των δεσμευτικών προσφορών –σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης- αναμένεται να διαρκέσουν τρεις εβδομάδες και δεν αποκλείουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος από άλλους επενδυτές.
Πηγη:tanea.gr

Από Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου η καταβολή του έκτακτου επιδόματος θέρμανσης ....

Ξεκινά τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009, από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού η καταβολή του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής (επίδομα θέρμανσης) στο σύνολο των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του Οργανισμού.
Η καταβολή του επιδόματος γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού των δικαιούχων.
Προϋπόθεση για την είσπραξη του επιδόματος είναι οι ....άνεργοι να εμφανίζονται εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ κατά τις 22 Ιανουαρίου 2009.
Οι δικαιούχοι συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση (το έντυπο της «υπεύθυνης δήλωσης» διατίθεται και στην ιστοσελίδα, κάτω από το ενημερωτικό σημείωμα), ότι «δεν είναι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος από άλλον φορέα που χορηγεί το έκτακτο επίδομα κοινωνικής συνοχής» (όπως Νομαρχίες, ΟΓΑ, κλπ). Στην υπεύθυνη δήλωση αναγράφεται υποχρεωτικά και ο «αριθμός λογαριασμού του –IBAN- στον οποίο ο δικαιούχος επιθυμεί να πιστωθεί το έκτακτο επίδομα» καθώς και «ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)».
Η υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται από τους ίδιους τους δικαιούχους στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) ή τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ ή στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΑΕΔ ή του ΙΚΑ, όπου δεν λειτουργεί ΚΠΑ, με την επίδειξη στοιχείου ταυτότητας (ΑΔΤ, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο ασθενείας) ώστε να βεβαιωθεί η ταυτοπροσωπία.
Το ύψος του επιδόματος, ανέρχεται στα 200, 150 ή 100 ευρώ ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας του κάθε δικαιούχου, και συγκεκριμένα:
• 200 ευρώ για τους δικαιούχους που είναι μόνιμοι κάτοικοι των νομών Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λαρίσης, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης και Χαλκιδικής.
• 150 ευρώ για τους δικαιούχους που είναι μόνιμοι κάτοικοι των νομών Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Πρεβέζης, Φθιώτιδας και Φωκίδας.
• 100 ευρώ για τους δικαιούχους που είναι μόνιμοι κάτοικοι των νομών Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων και Χίου.

Ε ντε λε μαγκέ ντε νομαρχέ ....



http://hakis-hakis.blogspot.com/2009/02/blog-post_3694.html



Ο χαζός θέλει να λέει πάντα την αλήθεια

Ακούστε τι μου συνέβη σήμερα το πρωί:

Μια και είχε χαλάσει η καφετιέρα στην δουλειά πετάχτηκα στο διπλανό κατάστημα (μεγάλη αλυσίδα που δεν πάει καλά) να πάρω ένα καφεδάκι και να χαρώ για λίγο το ήλιο της πόλης.
Αφού πλήρωσα και παρήγγειλα τον καφέ περίμενα να μου τον ετοιμάσει ο υπάλληλος και χάζευα τον κόσμο στο μαγαζί, το μάτι μου πέφτει στο βάθος σε έναν κύριο να απολαμβάνει το καφεδάκι του κοιτώντας τον κόσμο από την τζαμαρία που πηγαινω-ερχόταν.
Κάποιον μου θύμιζε αλλά δεν μπορούσα να το θυμηθώ,έσπαγα το κεφάλι μου αλλά τίποτα, βγαίνοντας από το ....μαγαζί τρώω την φλασιά (που λέει και ο γιος μου) ο Ευγένιος Τριβιζάς ο μέγας παραμυθάς που μεγάλωσα, και μαζί με μένα και πολλά άλλα μεγάλα πια "παιδιά".

Τον πλησίασα και... τον ευχαρίστησα για όλα αυτά που μου πρόσφερε σαν παιδί και που συνεχίζει προσφέρει ακόμα και σήμερα στα παιδιά μου... και πολλά άλλα τέλος πάντων.

Φεύγοντας τον ρώτησα:
-Τι κάνει σήμερα ο Πίκος Απίκος; και μου απάντησε
-Είναι άνεργος γιατί ο χαζός θέλει να λέει πάντα την αλήθεια...

Σ'ευχαριστώ ΚΥΡΙΕ Ευγένιε Τριβιζά για όλα (και για τις δυο μικρές χαρτοπετσέτες που μου υπέγραψες για τα παιδιά μου) να σε χει ο Θεός πάντα καλά!!!


http://apneagr.blogspot.com/2009/02/blog-post_652.html

Τι δουλειά έχει η Καλομοίρα στην Τατιάνα;

Της έφεραν και κοινό να ουρλιάζει Καλομοίρα. Μήπως πάνε να την προσεγγίσουν ξανά, να συμφιλιωθούν έστω, και δεν το 'χει πάρει είδηση η μικρή;
Την έβαλε η Τατιάνα να διαβάσει και μια καρτέλα (και φυσικά άλλα ντ' άλλα είπε) και λέει η Τατιάνα πόσο γλυκά τα λες!!!Βρε την κοροϊδεόυν πάλι ψιλό γαζί και δεν το παίρνει είδηση!!
Καλομοίρα μην υποκύψεις!!!(Είχαμε και την τύχη να μάθουμε με λεπτομέρειες πώς της πρότεινε να παντρευτούν! Τώρα ηρέμησα!!)Wow!! Η Καλομοίρα είπε σωστά και μόνη της στη ροή του λόγου τη λέξη αυθορμητισμός!!!

http://ourgreektv.blogspot.com/2009/02/blog-post_7039.html

Sakis Rouvas Eurovision 2009 Right on Time




Sakis Rouvas Eurovision 2009 This is Our Night




Sakis Rouvas Eurovision 2009 out of control







40000 ευρώ πληρώνει κάθε μέρα πρόστιμα η Ελλάδα στην Ε.Ε.

Τσουχτερά είναι τα πρόστιμα που πληρώνει καθημερινά η Ελλάδα στην Ε.Ε. για διάφορες υποθέσεις που έχει ανοικτές και δεν έχει συμμορφωθεί με τον κοινοτικό νόμο.
Με τα στοιχεία που βρήκαμε από ρεπορτάζ του Νεκτάριου Νώτη στο Capital.gr προκύπτει ότι κάθε μέρα πληρώνουμε 40 χιλ. ευρώ που βγαίνουν από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου.
Τα κυριότερα από αυτά είναι...
Για την Ολυμπιακή 10.512 ευρώ,
για τα «φρουτάκια» 9.640 ευρώ,
για τα καταστήματα οπτικών 7.884 ευρώ,
για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες 6.132 ευρώ.

Φυσικά υπάρχουν κια μικρότερες υποθέσεις ,ενώ στα παραπάνω πρόστιμα μπορούν να επιβληθούν και άλλα αν δεν καταλήξει η χώρα σε συμφωνία με την Ε.Ε.
Τα οποία θα μετατραπούν:
Για την Ολυμπιακή 15.768 ευρώ,
για τα «φρουτάκια» 31.800 ευρώ,
για τα καταστήματα οπτικών: 61.500 ευρώ,
για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες: 42.311 ευρώ.

θέλετε και το κερασάκι στην τούρτα τώρα ξέρετε πόσα έχει πληρώσει η χώρα μας στην Ε.Ε. τα τελευταία 10 χρόνια 1,2 δις ευρώ ....ουκ ολίγα

Σε τι έχουν πληρωθεί όλα αυτά δείτε :
Αγροτικά: 1,3 δισ. ευρώ (από το 1995 έως σήμερα)
Ολυμπιακή: 14,3 εκατομμύρια ευρώ
«Φρουτάκια»: 8 εκατομμύρια ευρώ
Καταστήματα Οπτικών: 10,84 εκατομμύρια ευρώ
Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες: 8,5 εκατομμύρια ευρώ
Παράνομες Χωματερές (Κουρουπητος): 5 εκατομμύρια ευρώ.
Να σημειώσουμε δε ότι βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις του σχετικού πίνακα μαζί με ... την Ισπανία και την Ιταλία.

Πολιτικό καρναβάλι!


















Μπρρρρ.... Παρασκευή και 13 σήμερα .....

Παρασκευή και 13 σήμερα πάρτε μάτια , σκόρδα, κρεμμύδια , φυλαχτά , αποφύγετε σκάλες , μαύρες γάτες  και ότι άλλο θεωρείται γρουσουζικο .... άντε μπας και την βγάλουμε καθαρή

Οποιαδήποτε Παρασκευή συμπίπτει με τις 13 ενός μήνα θεωρείται κακότυχη στις Αγγλοσαξονικές, Γαλλικές, Γερμανικές και Πορτογαλικές περιοχές του κόσμου. Παρόμοιες δεισιδαιμονίες υπάρχουν και σε άλλες παραδόσεις: στην Ελλάδα και την Ισπανία, για παράδειγμα, το ρόλο αυτό έχει η "Τρίτη και 13". Ο φόβος της Παρασκευής και 13 ονομάζεται στα αγγλικά paraskavedekatriaphobia (μία λέξη που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Παρασκευή, δεκατρείς και φοβία) και είναι μια ειδική μορφή της τρισκαιδεκαφοβίας . Η λέξη μπορεί να ευρεθεί επίσης ως paraskevodekatriaphobia (παρασκευοδεκατριαφοβία) ή paraskevidekatriaphobia ή friggatriskaidekaphobia (φριγκατρισκαιδεκαφοβία).
Ιστορία της Παρασκευής και 13
Πριν τον 19ο αιώνα, ο αριθμός 13 θεωρούταν γενικά ως φέρων....κακή τύχη. Την ίδια εικόνα είχε και η Παρασκευή, αν και δεν υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ των δύο. Η πρώτη αναφοορά σε μία "Παρασκευή και 13" έγινε μάλλον στις αρχές του 19ου αιώνα..[1][2]
Πέρα από τις γραπτές αναφορές, πάντως, πολλές δημοφιλείς ιστορίες υπάρχουν σχετικά με την προέλευση της δεισιδαιμονίας:
Ο Μυστικός Δείπνος, με ιστορίες ότι ο Ιούδας Ισκαριώτης ήταν ο 13ος καλεσμένος, ενώ η Σταύρωση του Ιησού συνέβη κατά ημέρα Παρασκευή.
Ότι η Εύα προσέφερε το μήλο στον Αδάμ κατά ημέρα Παρασκευή.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Φωτογραφίες από το σημείο της πτωσης του αεροπλάνου στην Νεα Υόρκη στο Μπάφαλο







http://www.wgrz.com/news/local/story.aspx?storyid=64153&catid=37

Plane crashes into house in suburban Buffalo....

A plane crashed into a house in Clarence Center, a suburb of Buffalo, New York, on late Thursday, according to authorities.
Local media reported that the plane was Continental Flight 3407 from Newark, New Jersey, carrying 48 passengers, according to the FAA. The aircraft has seating capacity of 74, officials said.
The plane went down shortly after 10 p.m., hitting a home and bursting into a fireball, according to New York State Trooper John Manthey. The wreckage from the plane is still smoldering.
The accident took place about seven miles from Buffalo Niagara International Airport.
Two people on the ground were reported to have minor injuries. Are you on the scene? Let us know
There was a light mix of snow and sleet at the time of the crash, officials said.
Officials said relatives of passengers aboard the flight should call 1-800-621-3263 for information.
At this time, officials said they are not concerned about a hazardous materials situation on the groundspan

cnn

Πτώση αεροπλάνου με 48 επιβάτες ....

Αεροπλάνο με 48 επιβάτες έπεσε πριν λίγη ώρα σε κατοικημένη περιοχή στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης στην Αμερική. Αυτή την ώρα από τις εικόνες που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα υπάρχουν φλόγες και γίνονται εκρήξεις. ενώ οι πληροφορίες μιλούν για όλους τους επιβάτες νεκρούς και υπάρχουν φόβοι για πιθανά θύματα και σε κατοίκους της περιοχής


Related Posts with Thumbnails