Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ 500 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

* Βαμβάκι: Σε αγρότες με μεγάλες ζημίες 45 ευρώ το στρέμμα, για μικρές ζημίες 25 ευρώ το στρέμμα.

* Καλαμπόκι: Για μεγάλες ζημίες 25 ευρώ το στρέμμα και για μικρές ζημίες 20 ευρώ το στρέμμα.

Σε όλους τους καλλιεργητές καλαμποκιού θα δοθεί επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 5,5 ευρώ το στρέμμα και η επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα είναι αυξημένη κατά 40%.

* Σιτάρι: Στο μαλακό σιτάρι θα δοθούν αντίστοιχα 12 και 8 ευρώ το στρέμμα και στο σκληρό 10 και 7 ευρώ το στρέμμα.

Στους καλλιεργητές σκληρού σιταριού θα δοθεί... επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 3 ευρώ το στρέμμα και η επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης θα είναι αυξημένη κατά 40%.

Στους καλλιεργητές μαλακού σιταριού θα δοθεί επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 2,5 ευρώ το στρέμμα και η επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θα είναι αυξημένη κατά 40%.

* Λάδι: θα εκτιμηθούν οι ζημιές και θα δοθούν ως 30 λεπτά το κιλό.

* Στις δενδρώδεις καλλιέργειες που θα αποζημιωθούν για ακαρπία, η ενίσχυση θα καθοριστεί ανά προϊόν και είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν και τα ροδάκινα.
Απόσπασμα από το In.gr

Τραγικό τέλος για τον άτυχο 30χρονο στο Λούσιο ποταμο

Τραγικός είναι ο επίλογος του ατυχήματος που συνέβη χτες το μεσημέρι στον Λούσιο ποταμό.
Νεκρός βρέθηκε ο 30χρονος νωρίτερα σήμερα το απόγευμα και ενώ είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά αρκετά μακριά από το σημείο που ανατράπηκε η βάρκα. Εντοπίστηκε κοντά στο χωριό Θεισόα από κατοίκους της περιοχής, σφηνωμένος ανάμεσα σε βράχια και σε σημείο που δεν είχαν φτάσει ακόμα οι δυνάμεις διάσωσης και επιχειρείται η ανάσυρσή του.
Σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν στον .....Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης με το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και ο οδηγός της βάρκας που ανατράπηκε.

http://megalopolis2008.blogspot.com/

ΈΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με δυναμικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Μεσσηνία αργά το απόγευμα έκλεισαν ένα ακόμη κομβικό σημέιο του νομού καθώς κατέλαβαν τον ....κόμβο στο Καλο Νερό, της εθνικής οδού Πύργου - Πύλου - Καλαματας Ενώ αύριο αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των μπλοκ.

ΔΥΟ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δύο μπλόκα έχουν στήσει οι αγρότες της Μεσσηνίας στο κεντρικότερο δρόμο του νομού , το ένα είναι από νωρίς το μεσημέρι στο Ασπρόχωμα έξω από την πόλη της Καλαμάτας και το δέυτερο που στήθηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι είναι στο κόμβο τησ Τσακώνας στην Εθνική οδό Τρίπολης- Καλαμάτας .... για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε , εξάλλου σε λίγη ώρα στις έξι συνεδριάζει το Συντονιστικό όργανο των αγροτών και παλι

Έκλεισε ο ΙΣθμός ... κλιμακώνουν στην Μεσσηνία μεγάλη συγκέντρωση έξω από την Καλαμάτα


στο χορό των κινητοποίησεων μπήκαν για τα καλά οι αγρότες της Πελοποννήσου , από τις 12 το μεσημέρι και μετά έκλεισαν τον ΙΣθμό στην Κόρινθο. Ενώ στην Μεσσηνία σε εξέλιξη είναι μεγάλη συγκέντρωση αγροτών που αρχικά μαζέυτηκαν στο Ριζόμυλο και τώρα βρίσκονται στο Ασπρόχωμα έξω από την Καλαμάτα από εκεί σε λίγη ώρα αναμένεται να ..... πάρουν τις αποφάσεις τους για το προς τα που θα κινηθούν και τι θα πράξουν για την συνέχεια (φωτο αρχειο)

Νέες τιμές στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ από σήμερα...

Nέες τιμές για το Λόττο, το Τζόκερ, το ΠΡΟΤΟ, το ΠΡΟΠΟ και το ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, από σήμερα.
Η μεγαλύτερη αύξηση (+233%) αφορά το Λότο, όπου η τιμή ανά στήλη αυξάνεται στα 0,50 λεπτά από 0,15 λεπτά.
Αντίστοιχα, στα υπόλοιπα παιχνίδια (ΤΖΟΚΕΡ, ΠΡΟΤΟ, ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ) οι τιμές θα αυξηθούν κατά 66%.
Στο Τζόκερ και το ΠΡΟΤΟ η ελάχιστη τιμή ανά στήλη ανεβαίνει στα....
0,50 ευρώ από 0,30 ευρώ σήμερα, ενώ για το ΠΡΟΠΟ και το ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ θα διαμορφωθεί στα 0,25 ευρώ από 0,15 ευρώ σήμερα.
Αμετάβλητη μένει η στήλη του "Στοιχήματος" στα 30 λεπτά και των ΚΙΝΟ, ΕXTRA 5 και SUPER 3 στα 50 λεπτά.
Τα κέρδη των παικτών για το Τζόκερ, το ΠΡΟΤΟ, το Λόττο θα είναι προκαθορισμένα για τις κατώτερες κατηγορίες κερδών, για τις ανώτερες κατηγορίες θα καθορίζονται σε σχέση με το ποσό που στοιχηματίστηκε, ενώ στο Lotto θα προστεθεί μία ακόμα κατηγορία κερδών.

http://bet-gr.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ E-MAIL ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ SAIT ΜΕ TROJAN

Κυκλοφορεί email που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNN και στη συνέχεια τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να δουν video σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα. Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο που προτρέπει για εγκατάσταση/ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube). Αν οι χρήστες επιλέξουν εγκατάσταση τότε ..... εγκαθίσταται trojan ικανό να αντλήσει ακόμα και κωδικούς από e-banking και φυσικά και από άλλες online υπηρεσίες και δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε (!). Διαβάζετε με προσοχή τα email σας και σε καμία περίπτωση μην
εξουσιοδοτείτε sites να εγκαθιστούν λογισμικό. Γενικότερα να είστε καχύποπτοι κατά την καθημερινή τόσο πλοήγηση στο Διαδίκτυο όσο και ανάγνωση των email σας.
(ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ)

Μήπως είσαι εσύ;;;

Είσαι γύρω στα 30 (πάνω / κάτω μία πενταετία). Έχεις σπουδάσει, απέκτησες μεταπτυχιακό, μιλάς μία με δύο ξένες γλώσσες. Όταν ήσουν 10 ετών, ήθελες να γίνεις πιλότος/ αστυνομικός/δάσκαλος. Στα 15 σου, γιατρός/δικηγόρος/ αρχιτέκτονας και στα 20, brand manager/project manager/IT specialist.Σήμερα, κοιτώντας το γραφείο όπου δουλεύεις, συνειδητοποιείς ότι καλύτερα να είχες μείνει στο αρχικό plan.

Πηγαίνεις γυμναστήριο (όποτε μπορέσεις, μία φορά το εξάμηνο), κάνεις συχνά δίαιτες και διαβάζεις το ζώδιό σου χωρίς να ντρέπεσαι γι' αυτό. Έχεις διάφορα ενδιαφέροντα, σου αρέσει το έντεχνο, νιώθεις καλλιεργημένος, διαβάζεις λιγότερο απ' όσο θα ήθελες, βλέπεις Fame Story και πηγαίνεις σινεμά. Στη ντουλάπα σου έχεις ακόμη μερικά ξεχασμένα τεύχη του Κλικ και στη βιβλιοθήκη σου υπάρχουν βιβλία του Μαρκές και του Ουμπέρτο Έκο. Έχεις πληθώρα cds, τα οποία σπανίως ακούς. Αγοράζεις τουλάχιστον δύο εφημερίδες κάθε Κυριακή (με κριτήριο το dvd) και αρχίζεις την ανάγνωσή τους από τα ένθετα: πρώτα τα διαφημιστικά, μετά τα τηλεοπτικά, τα lifestyle και τέλος -αν προλάβεις- ρίχνεις και μιά ματιά στην εφημερίδα.

Ξυπνάς κάθε... πρωί με κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα και πίνεις έναν καφέ. Ντύνεσαι. Βγάζεις από την πρίζα τον φορτιστή και βάζεις στην τσάντα σου το κινητό. Παίρνεις το αυτοκίνητο, το μετρό, το τρόλεϊ, το λεωφορείο και πηγαίνεις στη δουλειά (την οποία δυσκολεύθηκες να βρεις, αλλά τέτοια που είναι, εύχεσαι να μην την είχες βρει), πίνεις έναν καφέ, τσεκάρεις το e-mail σου, ανοίγεις το in.gr, διαβάζεις το Μετρόραμα και την Athens Voice, παίρνεις κάνα τηλέφωνο, κουτσομπολεύεις με τους συναδέλφους, χασμουριέσαι κι αρχίζεις να μελετάς νούμερα και να γράφεις αναφορές. Κατά τη διάρκεια της μέρας, πετάγεσαι να πληρώσεις το κινητό, τη ΔΕΗ, την Tellas, τη δόση για το αυτοκίνητο. Παίρνεις και μία τυρόπιτα. Όταν τη φας, αισθάνεσαι ενοχές για τις θερμίδες που απέκτησες, για τις κακές διατροφικές σου συνήθειες, για τα ευρώ που ξοδεύεις αλόγιστα σε σαχλαμάρες, για τα παιδάκια στο Τζιμπουτί που δεν έχουν να φάνε.

Σχολνάς (γύρω στις 4, στις 5 ή ίσως και στις 7:30). Παίρνεις το αυτοκίνητο, το μετρό, το τρόλεϊ, το λεωφορείο και γυρίζεις πίσω πτώμα. Δεν έχεις καμμία όρεξη να βγεις, αλλά για να μην σε πουν αντικοινωνικό κανονίζεις να βρεθείς με την παρέα σου στην άλλη άκρη της πόλης, σε ένα μπαράκι πολύ κατώτερο από το κουτούκι που βρίσκεται στη γωνία, ακριβώς δίπλα στο σπίτι σου. Όταν φθάσεις στο μπαράκι κι αφού ταλαιπωρηθείς να βρεις θέση να παρκάρεις, στριμώχνεσαι σε ένα τραπεζάκι ασφυκτικά τοποθετημένο ανάμεσα σε άλλα και νιώθεις και χαρούμενος που βρήκες να κάτσεις. Εκνευρίζεσαι με την κάπνα, τη μουσική, το γέλιο της κυρίας στο διπλανό τραπέζι, την αγένεια της σερβιτόρας και βεβαίως τον αδικαιολόγητα υπέρογκο λογαριασμό, που σου δημιουργεί και πάλι τους γνωστούς συνειρμούς για τα πεταμένα ευρώ και τα παιδάκια στο Τζιμπουτί.

Είχες όνειρα. Ω ναι! Ήθελες να παντρευτείς, να κάνεις πολλά παιδάκια και να αγοράσεις ένα μεγάλο σπίτι με θέα τη θάλασσα. Τώρα καλόμαθες και ανατριχιάζεις στη σκέψη και μόνο. Κοιτάς και την τελευταία μισθοδοσία σου και συμβιβάζεσαι, στην καλύτερη με πολιτικό γάμο, ένα παιδί και θέα στον ακάλυπτο. Κορνιζάρεις και κρεμάς στον τοίχο, τα πτυχία που είχαν υποσχεθεί να σε κάνουν brand manager/project manager/IT specialist.

Συμβιβάζεσαι με την κακογουστιά, την αγένεια, την αναξιοκρατία, τη μαζικότητα.

Συμβιβάζεσαι με το έτερον ήμισυ, παρά το γεγονός ότι κατά βάθος είσαι εγωιστής και θα ήθελες να είσαι πάντα από πάνω. Ας όψεται η χαμηλή αυτοεκτίμηση που σου κληροδότησε το Κλικ, το Νίτρο, το 01, ο Ζαμπούνης, η Πετρουλάκη, η οικογένεια Φόρεστερ και όλος αυτός ο δήθεν υπέρλαμπρος κόσμος της χαλαρότητας, της ευδαιμονίας και της ευζωίας.
Ξέρεις ότι δεν είσαι πανέξυπνος, πανέμορφος, επιτυχημένος, political correct. Συμβιβάζεσαι και με αυτό. Εν τέλει, φθάνεις να συμβιβάζεσαι με τον συμβιβασμό.
Συνειδητοποίησες ότι η γενιά σου έχαψε την παραμύθα που της σερβίρανε οι λογής-λογής Κωστόπουλοι. Την παραμύθα του χύμα, του εύκολου, του ωχαδελφισμού, της νέο-μαγκιάς.

Κι ύστερα, ώσπου να το συνειδητοποιήσεις. μεγάλωσες! «Μα δεν μπορεί ΕΓΩ ο επίδοξος brand manager/project manager/IT specialist να είμαι ακόμη εδώ, στην Κυψέλη, στο Παγκράτι, στην Πλατεία Βικτωρίας» σκέφτεσαι. «Πότε θα πάω εκδρομές σε εξωτικούς προορισμούς; Πότε θα μείνω σ’ εκείνο το ξενοδοχείο που μοιάζει με καράβι στο Ντουμπάι; Πότε θα αγοράσω τηλεόραση plasma για να την εγκαταστήσω στο playroom μου; Πότε θα μετακομίσω σε μεζονέτα στην εξοχή; Πότε θα βρω το χρόνο να διαβάσω όλα τα βιβλία που θέλω, να ταξινομήσω όλα τα άρθρα που έχω κρατήσει, να ακούσω όλα τα cds που έχω αντιγράψει και να δω όλα τα dvds που έχω συγκεντρώσει από τις εφημερίδες; Ποιός θα μου πει πότε να επαναστατήσω επιτέλους;»

Υπήρξαν γενιές που ανδρώθηκαν μέσα από ένδοξες επαναστάσεις. Όλοι, έφαγαν τελικά τα μούτρα τους, αλλά τους έμεινε τουλάχιστον η ανάμνηση ότι αγωνίσθηκαν για κάτι. Λυπάμαι πολύ. Εσείς αγαπητέ μου είστε ο πιό αδύναμος κρίκος. Η ιστορία σας κλήρωσε κι εσάς μιά κάποια επανάσταση. Την επανάσταση του lifestyle και της τεχνολογίας. Σας λυπάμαι! Σας λυπάμαι ειλικρινά πολύ. Είστε ένας φρενήρης, ανικανοποίητος καταναλωτής. Μίλησε για το αντίθετο κανείς;

Καλημέρα σας

Οδυσσέας Τηλιγάδας


http://apneagr.blogspot.com/2009/01/blog-post_8117.html
Related Posts with Thumbnails