Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ 4-0 ΕΠΙ ΤΗΣ ΧΕΡΤΑ

ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΗΝ ΧΕΡΤΑ ΜΕ 4-0 ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ ΟΥΕΦΑ..

Τσουχτερά διόδια εισπράττει η εταιρεία στον αξονα Κορινθου- Τριπολης - Καλαμάτας ... επιστολη ΤΕΕ Πελοποννησου στο Σουφλια

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου με επιστολή του προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Σουφλιά διαμαρτύρεται για την ύπαρξη διοδίων στον οδικό άξονα Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Στην Πελοπόννησο έχει ήδη ξεκινήσει η εκτέλεση ενός από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στη χώρα μας. Πρόκειται για τον οδικό άξονα Κορίνθου - Τρίπολης – Καλαμάτας, που η ολοκλήρωσή του θα προσφέρει στην Περιφέρειά μας έναν υψηλών προδιαγραφών αυτοκινητόδρομο.
Οι τοπικές κοινωνίες, όμως, που, κατά κύριο λόγο, εξυπηρετούνται από τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, διαμαρτύρονται έντονα για τα «τσουχτερά» διόδια που υποχρεούνται να πληρώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η Ανάδοχος Κατασκευάστρια Εταιρεία με την έναρξη των έργων υποδομής (κατασκευής σηράγγων, διαπλάτυνσης της οδού και λοιπών βελτιώσεων αυτής) αύξησε και το τέλος των διοδίων για τους χρήστες της οδού.
Θεωρώντας ότι η είσπραξη του τιμήματος από τα διόδια είναι ένα καθαρά ανταποδοτικό τέλος για τη χρήση ολοκληρωμένου έργου και ότι ο οδηγός-χρήστης θα πρέπει να πληρώνει για ένα δίκτυο που θα του εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, άνεσης και ασφάλειας, διαφωνούμε ριζικά με την «προείσπραξη» αυτού του τέλους των διοδίων, σε μία οδό που την παρούσα χρονική περίοδο είναι ένα συνεχές εργοτάξιο. Ένα εργοτάξιο σε μήκος πολλών χιλιομέτρων, με μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας σε μία μόνο ανά κατεύθυνση και με συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες, εκτός των άλλων, προκαλούν αναπόφευκτα καθυστερήσεις στους χρήστες, αυξάνουν την επικινδυνότητα της οδού, μειώνουν την οδική ασφάλεια και γενικά δημιουργούν δύσκολες και επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Κατόπιν αυτών και επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να πρυτανεύσει η κοινή λογική και η μέριμνα προς το κοινωνικό σύνολο, ζητάμε από την Πολιτεία να παρέμβει άμεσα, ώστε να απαλλαγούν τα διερχόμενα οχήματα από το τέλος των διοδίων, έως ότου δοθεί σε κυκλοφορία τουλάχιστον όλο το οδόστρωμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου –Τρίπολης»

πηγη: Εφημερίδα Θαρρος 

Κρούσματα Ηπατίτιδας στο 16ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας

Ηπατίτιδα Α διαγνώστηκε σε τρεις τσιγγάνους μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, οι οποίοι κατοικούν στον καταυλισμό που βρίσκεται στην Αγία Τριάδα.

Τα παιδιά διακομίσθηκαν σε Νοσοκομείο της Αθήνας και, όπως μάθαμε χθες, δε διατρέχουν κίνδυνο.
Χθες, το σχολείο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Μεσσηνίας για ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, όπου έγινε και διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού. Επίσης, πρόκειται να γίνει προαιρετική απολύμανση των χώρων του Δημοτικού και να εξεταστεί εάν όλα τα παιδιά έχουν κάνει το σχετικό εμβόλιο.

πηγη:Εφημεριδα Θαρρος

Απο 38αρη μαλλον η σφαιρα στον 16χρονο στο Περιστερι

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η εργαστηριακή εξέταση της βολίδας, που δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, 16χρονος μαθητής, σε πεζόδρομο στο Περιστέρι. Όπως διαπιστώθηκε προήλθε από περίστροφο 38αρη σπέσιαλ και με λιγότερες πιθανότητες από περίστροφο Μάγκνιουν 357.
πηγη:athina984.gr

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ...ΔΕΙΤΕ

http://www.drseeng.blogspot.com/

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ

ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΨΕΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ....
ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΕΚΑΨΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΑΠΟΤΟΜΟ ΚΟΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ

ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ .... ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΙΛΑΓΕ .... ΓΚΑΠ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ... 

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Μετά την Κυβερνητική Επιτροπή, ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής μέτρα:

1) Αύξηση των διαφημιστικών δαπάνης προβολής του τουρισμού κατά 50%.

2) Μειώνεται το Ειδικό Τέλος Ακινήτων σε 0,33 τοις χιλίοις (από 0,1%) την περίοδο 2009-2010.

3) Ένταξη των τουριστικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας και στήριξης των τραπεζών, ύψους 28 δισ. ευρώ.

4) Μείωση του τέλους παρεπιδημούντων σε 0,50% από 2%. Για την κάλυψη των χαμένων εσόδων των ΟΤΑ, θα αυξηθεί κατά 10% το ποσό που θα δοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα τέλη κυκλοφορίας.

5) Αναστολή για ένα έτος της καταβολής της εισφοράς του Ν.128/75 (0,60%) σε όλα τα δάνεια.

Επίσης, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για την ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ, την ένταξη των τουριστικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας και για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε «επίδομα εργασίας».

Πηγη:in.gr

ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ .... ΗΡΕΜΗΣΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ...

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.... ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΣΤΟ 6,5% Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ VPRC


Στις 6,5 μονάδες ανεβαίνει η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ σύμφωνα με τητελευταία δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του Tvxs και της εφημερίδας «Αυγή».Οι Οικολόγοι-Πράσινοι μπαίνουν στη Βουλή. Πέρα όμως από τις εκλογικές προβλέψεις,η έρευνα αναδεικνύει δύο πολύ σημαντικές τάσεις της Ελληνικής κοινωνίας.Ένα χάσμα ανάμεσα στους νέους, κυρίως 18-24 ετών, και τις μεγαλύτερες ηλικίεςκαθώς και μια κοινωνική πόλωση αλλά και οργή: περίπου 1,5 εκατομμύριο Έλληνεςυποστηρίζουν την καταστροφή τραπεζών ενώ 2 εκατομμύρια τις επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα.Σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της VPRC που έγινε τον Νοέμβριο,η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αυξάνεται από 5 σε 7%, κυρίως εξ αιτίας των απωλειών της ΝΔπου μέσα σε ένα μήνα χάνει 1,5 μονάδες. Τα κέρδη του ΠΑΣΟΚ είναι οριακά (0,5 μονάδες )από 37 σε 37,5%.Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε διψήφια ποσοστά (12% έναντι 13% τον Νοέμβριο)ενώ οριακά κέρδη (μισή και μια μονάδα αντιστοίχως) έχουν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣπου αποσπούν ψηφοφόρους από τη ΝΔ.Το κυβερνών κόμμα χάνει προς όλες τις κατευθύνσεις. Μόνο το 43% αυτών που το ψήφισανστις προηγούμενες εκλογές ψηφίζουν ξανά ΝΔ. Το εν τέταρτο των ψηφοφόρων της τάσσονταιαυτή τη στιγμή υπέρ του λευκού-άκυρου ή της αποχής.


http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Αλέξη Κούγια κατέθεσε ο Βασίλης Καπερνάρος

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Αλέξη Κούγια κατέθεσε ο Βασίλης Καπερνάρος, ένας εκ των παραιτηθέντων δικηγόρων από την υπεράσπιση του ειδικού φρουρού. Η μήνυση αφορά στις δηλώσεις του κ. Κούγια για τους δύο παραιτηθέντες δικηγόρους. Ο κ. Καρπενάρος κατέθεσε και αγωγή με την οποία ζητάει ένα εκατομμύριο ευρώ, για προσβολή της προσωπικότητάς του. Όπως δήλωσε είναι μέτρο άμυνας στη χυδαιότητα και την επιθετικότητα των ημερών μας.
Πηγη:skai.gr

Αγνωστος πυροβόλησε μαθητή έξω από σχολείο στο Περιστέρι

Μαθητές δέχθηκαν πυρά έξω από το 1ο Λύκειο Περιστερίου από άγνωστο δράστη. Η σφαίρα σφηνώθηκε στον καρπό ενός μαθητή της β' Λυκείου που αυτήν την ώρα βρίσκεται στο χειρουργείο. Συμμαθητές του αναφέρουν ότι υπήρξε και δεύτερος πυροβολισμός λίγη ώρα αργότερα.
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, σε πεζόδρομο κοντά στο 1ο Λύκειο Περιστερίου, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Εθν.Αντιστάσεως, όπου 11 μαθητές συζητούσαν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Ξαφνικά ακούστηκε ένας πυροβολισμός και μια σφαίρα σφηνώθηκε στο δεξί καρπό ενός εκ των μαθητών. Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου, όπου χειρουργείται αυτήν την ώρα.
Οι συμμαθητές του αναφέρουν ότι επιστρέφοντας στο σημείο για να βρουν τον κάλυκα δέχθηκαν έναν ακόμη πυροβολισμό.
Όπως δήλωσε ο πατέρας του τραυματισμένου μαθητή της β' Λυκείου, οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι το βλήμα προήλθε από πυροβόλο όπλο.
πηγη:in.gr
Related Posts with Thumbnails