Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Τρακτέρ καταπλάκωσε αγρότη στους Γαργαλιάνους

Ένας 64χρονος αγρότης έχασε σήμερα το μεσημέρι τη ζωή του στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, όταν από λάθος χειρισμό, καταπλακώθηκε από το το τρακτέρ με το οποίο εκτελούσε γεωργικές εργασίες ανετράπη και τον καταπλάκωσε.
Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Γαργαλιάνων.
πηγη:zougla.gr

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Ν.Σ. Μεσσηνίας

Με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η επέκταση της αστικής περιοχής του Δήμου Καλαμάτας, η σύναψη δανείου για την πληρωμή μελετών, η προγραμματική σύμβαση για τη διενέργεια έρευνας στην περιοχή της Στούπας, με αντικείμενο την αξιοποίηση του γλυκού νερού που αναβλύζει από το βυθό της θάλασσας και ζητήματα σχετικά με έργα που εκτελεί η Νομαρχία. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει να συζητηθούν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο τα προβλήματα που υπάρχουν στο δρόμο Καζάρμας - Χώρας, το οικονομικό πρόβλημα της ΔΕΠΑ Καλαμάτας, το ζήτημα της βελτίωσης του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο και άλλα θέματα, τα οποία έχουν περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη
πηγη:Ερα Καλαμάτας

Σταθερό προβάδισμα 7% του Ομπάμα

Σταθερό προβάδισμα επτά μονάδων διατηρεί ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία, Μπαράκ Ομπάμα, έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Τζον Μακέϊν, μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση.
Η δημοσκόπηση του Reuters/C-SPAN/Zogby δείχνει ότι το ποσοστό πρόθεσης ψήφου για τον Ομπάμα βρίσκεται στο 50%, ενώ για τον Μακέϊν στο 43%, δηλαδή αμετάβλητο σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο. Η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά και έχει περιθώριο σφάλματος +/-2,9%.
πηγη:naftemporiki.gr

Επικίνδυνο video απειλεί...τους χρήστες του Facebook!.

Όσοι έχουν λογαριασμό στο Facebook γνωρίζουν την τάση αρκετών φίλων τους να στέλνουν πάσης φύσεως μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων και προτάσεων για αστεία videos. Αυτό επιχειρούν να εκμεταλλευτούν επιτήδειοι, οι οποίοι διοχέτευσαν στο Facebook ένα μήνυμα που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των χρηστών. Ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας Guillaume Lovet προειδοποιεί ότι κυκλοφορεί ένα μήνυμα στο Facebook το οποίο παραπέμπει σε ένα "ενδιαφέρον" video. Το link παραπέμπει σε μια σελίδα της Google, η οποία με τη σειρά της στέλνει το χρήστη σε μια άλλη σελίδα. Εκεί εμφανίζεται ένας video player, ο οποίος ζητά από το χρήστη να εγκαταστήσει τον κατάλληλο codec για να παρακολουθήσει το video. Φυσικά, δεν πρόκειται για codec, αλλά για Trojan που εμφανίζει στον υπολογιστή ψευδή μηνύματα ασφαλείας, καλώντας τους χρήστες να κατεβάσουν λογισμικό για την αφαίρεση μολυσμένων αρχείων.
Η Google ανακοίνωσε ότι διεξάγει συνεχείς έρευνες προκειμένου να εντοπίσει όσους χρησιμοποιούν τις σελίδες της ως όχημα για να εισέλθουν σε υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι σε ιστοσελίδες που προτείνουν την εγκατάσταση λογισμικού στον υπολογιστή. Ακόμα και αξιόπιστες ιστοσελίδες πέφτουν πολλές φορές θύματα απατεώνων που καταφέρνουν να εκμεταλλεύτουν κενά ασφαλείας.
Α.Μ.
PRESS- GR.blogspot.com

Αποχή από το συσσίτιο σε όλες τισ φυλακές ...

Αποχή από το συσσίτιο σε όλες τις φυλακές της χώρας αρχίζουν από την Παρασκευή οι κρατούμενοι. Μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες κράτησης και την έλλειψη υποδομών. Τη συμπαράσταση του στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.
πηγη:skai.gr

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ –ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ

Με το σύνθημα «όλοι μαζί για να ξεπεράσουμε την κρίση», οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της άρχουσας τάξης ΤΥΠΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ έχουν ξεκινήσει μιαν εκστρατεία χειραγώγησης των εργαζομένων. Στόχος τους να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των εργαζομένων για ό,τι θα ακολουθήσει σε βάρος τους, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης και υπέρ του «εθνικού συμφέροντος», που πάντα ταυτίζεται με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Θέλουν να αποκρύψουν τον ταξικό χαρακτήρα αυτής της πολιτικής και, συνολικά, του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννάει τέτοιες κρίσεις. Να αποκρύψουν την αλήθεια, που λέει ότι το καπιταλιστικό σύστημα αξιοποιεί - όταν δεν υπάρχει παρέμβαση της εργατικής τάξης - ακόμα και τις κρίσεις του, για να χτυπήσει τις εργατικές κατακτήσεις και τα λαϊκά δικαιώματα. Θέλουν να αποτρέψουν τους εργαζόμενους από το να τεθούν απέναντι σ' αυτές τις πολιτικές και διεκδικώντας όλα όσα τους ανήκουν να ανοίξουν έναν άλλο δρόμο.
Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, έκφραση της βασικής αντίθεσης ανάμεσα στην κοινωνική παραγωγή και στην ατομική-καπιταλιστική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της σημαίνει αναρχία στην παραγωγή γιατί η παραγωγή γίνεται για το κέρδος, όξυνση της φτώχειας και του περιορισμού της κατανάλωσης των μαζών, γεγονός που εμφανίζει υπερπαραγωγή, δεν είναι μια εξωτερική, έξω δηλαδή από την κάθε χώρα, απειλή - παρά και τους εξωτερικούς παράγοντες που την επηρεάζουν. Πολύ περισσότερο δεν οφείλεται και στους εργαζόμενους, που τους καλούν σε «εθνική ομοψυχία» για την αντιμετώπισή της οι αστικές κυβερνήσεις. Πρόκειται για εσωτερική απειλή, ο εχθρός είναι στο εσωτερικό της κάθε χώρας, τον γεννάει το σύστημα, τον συναντάνε καθημερινά σε κάθε τους βήμα οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που βιώνουν την εξουσία του κεφαλαίου και τη διαρκή τάση της πλουτοκρατίας για αύξηση της κερδοφορίας της, χρησιμοποιώντας κάθε μέσον και μη διστάζοντας να φορτώσουν όλες τις συνέπειες στη ζωή των λαϊκών μαζών.
Αυτό που είναι σίγουρο - το διδάσκει η Ιστορία - είναι πως αν η οικονομική κρίση αντιμετωπιστεί με «εθνική ομοψυχία», τότε θα πληρώσουν εξ ολοκλήρου την κρίση οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Στην πραγματικότητα, καμία κρίση δε θα έχει αντιμετωπιστεί, αφού δε θα έχουν θιγεί οι αιτίες που την προκαλούν, αλλά απλά θα έχει αξιοποιηθεί για να βελτιώσουν τη θέση τους οι πλουτοκράτες σε βάρος της εργατικής τάξης. Είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους η «συμπόρευση» με τις επιλογές των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», που, υιοθετώντας τις τέσσερις ελευθερίες του Μάαστριχτ και την ΟΝΕ, άνοιξαν τις πόρτες για την επέλαση των μονοπωλίων, η οποία τώρα φέρνει τις συνέπειές της. Αντίθετα, αυτό που χρειάζεται, το απαιτούν οι συνθήκες, είναι όξυνση της ταξικής πάλης και της μετωπικής αντιπαράθεσης με τους μηχανισμούς του συστήματος.
Αυτό που χρειάζεται είναι λαϊκή αντεπίθεση για να πληρώσουν οι τράπεζες και τα μονοπώλια, για ν’ ανοίξει ο δρόμος για την κατάργησή τους
Σ’ αυτή την αντεπίθεση έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν όλους τους εργαζόμενους σε αγώνες με διάρκεια και προοπτική.
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα, στις επιτροπές του ΠΑΜΕ να παλέψουν να αλλάξουν συσχετισμούς σ’ όλα τα επίπεδα.

ΔΑΜΑΛΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Related Posts with Thumbnails