Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Κλήρωση Τζόκερ 10/5/2009

Οι τυχεροί αριθμοί στην σημερινή κλήρωση του Τζόκερ είναι
15, 34, 13, 11, 40
και Τζόκερ ο αριθμός 15


ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 0-1 Μεγάλη νίκη για τα play offs

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός μέσα στην Τούμπα επι του ΠΑΟΚ με 1-0 με γκολ του Καραγκούνη στο 87' αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την συνέχεια των play offs ... Από το παιχνίδι δεν έλειψαν τα νεύρα και η αποβολή του Γκαρσία


Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις

Σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, έναντι της ΝΔ καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις
που καταγράφονται στον κυριακάτικο τύπο για την επικείμενη μάχη των Ευρωεκλογών. Η διαφορά σ’ αυτές ξεκινά
από 2,1% και φτάνει το 4,5%.Ανάλογη είναι η εικόνα και για τις εθνικές εκλογές, όπου η διαφορά των δύο κομμάτων
δείχνει μάλιστα να διευρύνεται, καθώς κυμαίνεται από 3,4% έως τα 5,5%!!!
Δείτε το βίντεο με τις δημοσκοπήσεις .....

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Ημέρα της Μητέρας ...ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΗ ΜΑΝΑ.......!!!

When God Created Mothers της Erma Bombeck (1927-1996)

Την Έκτη Ημέρα με αρκετές υπερωρίες, κι ενώ ο Θεός είχε καταπιαστεί με τη δημιουργία της μάνας, εμφανίστηκε μπροστά Του ο Άγγελος και Του είπε: "Σαν πολύ το πιλατεύεις ετούτο το μοντέλο."

Και ο Κύριος απάντησε, "Έχεις διαβάσει τις τεχνικές της προδιαγραφές; Πρέπει οπωσδήποτε να πλένεται άφοβα αλλά να μην είναι πλαστική. Να έχει 180 κινητά τεμάχια...όλα με δυνατότητα αντικατάστασης. Να λειτουργεί με.... σκέτο καφέ και περισσεύματα. Να φοράει μια ποδιά που θα εξαφανίζεται μόλις εκείνη στέκεται όρθια. Να διαθέτει φιλί ικανό να γιατρέψει ο,τιδήποτε - από σπασμένο πόδι μέχρι ερωτική απογοήτευση. Και χέρια...έξι ζευγάρια."

Ο Άγγελος κούνησε αργά το κεφάλι μουρμουρίζοντας, "Έξι ζευγάρια...αδύνατον."

"Δεν είναι τα χέρια που με δυσκολεύουν", αποκρίθηκε ο Κύριος. "Είναι τα τρια ζευγάρια μάτια που πρέπει να διαθέτουν οι μητέρες."

Ο Κύριος έγνεψε προς το κεφάλι της μάνας. "Ένα ζευγάρι για να βλέπει μέσα από κλειστές πόρτες όταν ρωτάει, "Παιδιά, τι κάνετε εκεί μέσα;" ενώ ήδη γνωρίζει. Ένα ακόμη εδώ στο πίσω μέρος του κεφαλιού της για να βλέπει όλα όσα δε θα 'πρεπε αλλά που οφείλει να γνωρίζει. Και φυσικά ένα ζευγάρι εδώ μπροστά που μπορεί να κοιτά ένα παιδί όποτε κάνει καμιά ανοησία και να του λέει "Καταλαβαίνω και Σ' αγαπώ", χωρίς καν ν' αρθρώσει λέξη...


"Κύριε", είπε ο Άγγελος αγγίζοντας τρυφερά το μανίκι Του, "έλα να ξεκουραστείς. Αύριο πάλι..."

"Δε γίνεται", αποκρίθηκε ο Κύριος, "έχω φτάσει πάρα πολύ κοντά στο ν' αποτελειώσω κάτι που προσεγγίζει τόσο πολύ Εμένα! Έχω ήδη πλάσει εκείνη που γιατρεύεται από μόνη της όποτε αρρωσταίνει... που μπορεί να ταΐσει μια εξαμελή οικογένεια με μισό κιλό κιμά... και που ξέρει πώς να πείσει ένα εννιάχρονο να μπει στο μπάνιο."

Ο Άγγελος περιεργάστηκε αργά κι από όλες τις πλευρές το μοντέλο της μάνας. "Είναι πολύ μαλακή", αναστέναξε.

"Αλλά όμως ανθεκτική!" απάντησε ο Θεός μ' ενθουσιασμό. "Ούτε που φαντάζεσαι τι μπορεί να κάνει ή ν' αντέξει αυτή η μάνα!"

"Μπορεί να σκέπτεται;"

"Όχι απλά να σκέπτεται, μπορεί να πείθει και να διαπραγματεύεται", αποκρίθηκε ο Δημιουργός.

Τέλος, ο Άγγελος έσκυψε και χάιδεψε το μάγουλό της με το δάχτυλο. "Μα από εδώ στάζει!" αποφάνθηκε. "Σ' το είπα...κατέβαλες πάρα πολλή προσπάθεια για τούτο το μοντέλο."

"Δε στάζει", απάντησε ο Κύριος, "δάκρυ είναι."

"Και σε τι χρησιμεύει;"

"Το δάκρυ είναι ο τρόπος που έχει για να εκφράζει τη χαρά της, τη λύπη της, την απογοήτευση, τον πόνο, τη μοναξιά, τη θλίψη και την περηφάνια της."

Ο Άγγελος εντυπωσιάστηκε. "Κύριε, Είσαι Μεγαλοφυΐα! Έχεις σκεφτεί τα πάντα γι' αυτήν. Ακόμη και το δάκρυ δημιούργησες!" Ο Κύριος κοίταξε τον Άγγελο και του αποκρίθηκε χαμογελώντας, "Φίλε μου, φοβάμαι πως πάλι έχεις άδικο. Εγώ έπλασα τη γυναίκα, η ίδια όμως έπλασε το δάκρυ."


http://black-mail.blogspot.com/2009/05/blog-post_10.html

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΦΑΡΑΙ 2-2

Με ισοπαλία στην έδρα της έκλεισε την φετινή σεζόν η ομάδα της Κυπαρισσίας στο πρωτάθλημα της Α Τοπικής καθώς ήρθε ισόπαλη με την ομάδα του Φαραι με σκορ 2-2...



Μπάτον ο μεγαλος νικητής στην Formula 1 της Βαρκελώνης

Σαρώνει φέτος ο Μπάτον στη F1 με την Brown GP αφού και στο σημερινό αγώνα της Βαρκελώνης πήρε την καρό σημαία , πετυχαίνοντας μάλιστα το 1-2 με τον "ομόσταβλο" του Μπαρικέλο. Εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι αυτή ήταν η 4η νίκη του στους πέντε αγώνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην φετινή αγωνιστική περίοδο .... Παει με τσίτα τα γκάζια λέμε .... ενώ τρίτος τερμάτησε ο Μαρκ Ουέμπερ με Red Bull.



Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας πωταθλητής Μεσσηνίας ....

Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας πήρε το φετινό συγκλονιστικό πρωτάθλημα στην Α Τοπική Μεσσηνίας , το οποίο κράτησε έντονο το ενδιαφέρον όλων μέχρι την τελευταία αγωνιστική.
Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός κατάφερε την τελευταία αγωνιστική που έγινε χθες να επικρατήσει στο ντέρμπι(τίτλο) κορυφής της δεύτερης Σπερχογείας με 2-1 στο γήπεδο του η οποία τον ακολουθούσε με ένα μόλις βαθμό διαφορά. Έτσι ως πρωταθλητής εξασφαλίζει την...

άνοδο του στη Δ Εθνική κατηγορία όπου θα αγωνίζεται την νέα περίοδο.
Η επίσης δεύτερη Πύλος που περίμενε στραβοπάτημα του πρωτοπόρου Ολυμπιακού έφερε ισοπαλία εκτός έδρας με την Χώρα με σκορ 1-1 και έτσι παρέμεινε στην δεύτερη θέση....

ΕΦΥΓΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ...

O Καραγκιόζης δεν θα 'ναι πια ίδιος. Ο δημιουργός του και μεγαλύτερος εκπρόσωπος του θεατρου σκιών, Ευγένιος Σπαθάρης έφυγε από τη ζωή. Βρισκόταν για κάποιες μέρες στο ΚΑΤ μετά από πτώση σε πρόσφατη εκδήλωση.
Άδικο τέλος και τον ευχαριστούμε όλοι για την προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό, στην ελληνική παράδοση και στην ελληνικότητα που προσέδωσε σε πολλές γενιές....
Βρήκαμε μια παλιά συνέντευξη που είχε δώσει στον Δαυίδ Ναχμία για την εκπομπή ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ της ΕΡΤ ERT. Είναι αρκετά συγκινητικό και αξίζει να το δείτε.



http://ourgreektv.blogspot.com/2009/05/blog-post_618.html

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΩ 10-5-2009





Ταξιδεύοντας ταχύτερα από το φως όπως στο Star Trek;

Όπως ίσως ξέρετε στις περισσότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας τα διαστημόπλοια κινούνται με ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός. Αυτό είναι αναγκαίο αφού σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σε άλλα πλανητικά συστήματα μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει με τη σημερινή τεχνολογία (ούτε κατά διάνοια) και πολλοί φυσικοί πιστεύουν ότι ίσως δε γίνει ποτέ.

Κι όμως δύο καθηγητές του πανεπιστημίου του Baylor πιστεύουν ότι ....

έχουν αναπτύξει μια θεωρία που θα επιτρέπει σε διαστημόπλοια του μέλλοντος να ταξιδεύουν ταχύτερα από το φως χωρίς βέβαια να καταρρίπτουν κάποιο φυσικό νόμο.

Η τεχνική τους (πάντα σε θεωρητικό επίπεδο) βασίζεται στην διαχείριση των διαστάσεων του χωροχρόνου γύρω από το υποτιθέμενο διαστημόπλοιο δημιουργώντας μια "φυσαλίδα" γύρω του, η οποία θα το ωθεί σε ταχύτητες μεγαλύτερες από αυτές του φωτός.

Η μεθοδολογία ακολουθεί τα βασικά χαρακτηριστικά της μεθόδου Alcubierre (Alcubierre drive ή Warp drive - ο Alcubierre ήταν ένας Μεξικάνος φυσικός που προσπάθησε να δει αν μπορεί να υλοποιηθεί η τεχνολογία του Warp Drive στο Star Trek).
περισσότερα δείτε στο http://paideia-gr.blogspot.com/2009/05/star-trek.html

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Εαν εχετε πολυτεκνη οικογενεια και θελετε μεταφορικο μεσο
χωρις πολλα χρηματα παιρνετε ενα παπακι 8θεσιο
η καταφευγετε σε ...
δραστικα μετρα μεγαλου ογκου!

http://my-greek.blogspot.com/2009/05/blog-post_3324.html

母の日

母の日 母の日
アメリカでは南北戦争終結直後の1870年、女性参政権運動家ジュリア・ウォード・ハウが、夫や子どもを戦場に送るのを今後絶対に拒否しようと立ち上がり「母の日....宣言」(Mother's Day Proclamation)を発した。ハウの「母の日」は、南北戦争中にウェストバージニア州で、「母の仕事の日」(Mother's Work Days)と称して、敵味方問わず負傷兵の衛生状態を改善するために地域の女性を結束させたアン・ジャービスの活動にヒントを得たものだが、結局普及することはなかった。ジャービスの死後2年経った1907年5月12日、その娘のアンナは、亡き母親を偲び、母が日曜学校の教師をしていた教会で記念会をもち、白いカーネーションを贈った。これが日本やアメリカでの母の日の起源とされる。ジャービスの母への想いに感動した人々は、母をおぼえる日の大切さを認識し、翌1908年の5月10日には同教会に470人の生徒と母親達が集まり最初の「母の日」を祝った。アンナは参加者全員に、母親が好きであった白いカーネーションを手渡した。このことから、白いカーネーションが母の日のシンボルとなった。アンナ・ジャービスは友人たちに「母の日」を作って国中で祝うことを提案。1914年に「母の日」はアメリカの祝日になり、5月の第2日曜日と定められた。
http://ja.wikipedia.org/wiki/母の日


母亲节

母亲节 母亲节 母亲节....




festa della mamma

festa della mamma

La festa della mamma è una ricorrenza civile diffusa in tutto il mondo. In Italia cadeva regolarmente l'8 maggio, fin quando non si decise di fissarla alla seconda domenica di maggio.
Costituisce una festa molto.... antica, legata al culto delle divinità della fertilità degli antichi popoli politeisti, che veniva celebrato proprio nel periodo dell'anno in cui il passaggio della natura dal freddo e statico inverno al pieno dell'estate dei profumi e dei colori (e della prosperità nelle antiche civiltà contadine) era più evidente. Con l'andare del tempo questa festività dal tono religioso si è evoluta in una festa commerciale, talvolta anche in Sagra.
Negli Stati Uniti nel maggio 1870, Julia Ward Howe, attivista pacifista e abolizionista (della schiavitù), propose di fatto l'istituzione del Mother's Day (Giorno della madre), come momento di riflessione contro la guerra. Fu ufficializzata nel 1914 dal presidente Woodrow Wilson con la delibera del Congresso di festeggiarla la seconda domenica di maggio, come espressione pubblica di amore e gratitudine per le madri e speranza per la pace. La festa si è diffusa in molti Paesi del mondo, ma cambiano le date in cui è festeggiata.

http://it.wikipedia.org/wiki/Festa_della_mamma

Muttertag

Muttertag

Der Muttertag hat seinen Ursprung in der englischen und amerikanischen Frauenbewegung. Die Amerikanerin Ann Maria Reeves Jarvis versuchte 1865 eine.... Mütterbewegung namens Mothers Friendships Day zu gründen. An von ihr organisierten Mothers Day Meetings konnten Mütter sich zu aktuellen Fragen austauschen.[1] 1870 wurde von Julia Ward Howe eine Mütter-Friedenstag-Initiative unter dem Schlagwort peace and motherhood gestartet. Sie hatte das Ziel, dass die Söhne nicht mehr in Kriegen geopfert werden sollen.

http://de.wikipedia.org/wiki/Muttertag

dia das mães

dia das mães

Mãe...São três letras apenas
As desse nome bendito:
Também o céu tem três letras
E nelas cabe o infinito....
Para louvar a nossa mãe,
Todo bem que se disser
Nunca há de ser tão grande
Como o bem que ela nos quer

Palavra tão pequenina,
Bem sabem os lábios meus
Que és do tamanho do CÉU
E apenas menor que Deus!

Mário Quintana


mother's day


mother's day .....and Google


Ημέρα της Μητέρας


Ημέρα της Μητέρας ... σήμερα και σε αυτή την μεγάλη γιορτή η Google έχει αφιερώση το λογότυπο της με την αναγραφή " Χρόνια Πολλά Μαμά! "

Γιορτή της Μητέρας

Γιορτή της Μητέρας

Η Αρχαία Ελλάδα είναι η πρωταρχική πηγή αναφοράς στην "γιορτή της μητέρας". Ήταν γιορτή της άνοιξης όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Αργότερα την αντικατέστησε η κόρη της η Ρέα η σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία και θεά της γονιμότητας.
Μία νεότερη εκδοχή ήταν η αποκαλούμενη "Mothering Sunday", που μας μεταφέρει στην Αγγλία του 1600. Αυτή η μέρα γιορταζόταν την..
4η Κυριακή της Σαρακοστής προς τιμή όλων των μητέρων της Αγγλίας. Κατά την διάρκεια αυτής της μέρας, οι υπηρέτες που έμεναν στα σπίτια των αφεντικών τους έπαιρναν μία μέρα άδεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να περάσουν την ημέρα με τις μητέρες τους.

Καθώς ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε στην Ευρώπη η γιορτή μεταβλήθηκε προς τιμή της "Μητέρας Εκκλησίας" αλλά με τον καιρό οι δύο έννοιες συγχωνεύτηκαν. Έτσι ο κόσμος τιμούσε ταυτόχρονα την μητέρα και την εκκλησία. Παραδοσιακά δώρα όπως τα λουλούδια, τα φυτά ή οι σοκολάτες προσφέρονταν στη Γιορτή της μητέρας.

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της Ana Jarvis. Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας.

Αν και πολλές χώρες έχουν δικές τους ημερομηνίες για τη γιορτή της μητέρας, όπως και δικούς τους λόγους για να γιορτάζουν μια τέτοια μέρα, η δεύτερη Κυριακή του Μάη έχει επικρατήσει διεθνώς. Έτσι πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα γιορτάζει την γιορτή της μητέρας την δεύτερη Κυριακή του Μάη.

Το ωραίο αυτό κείμενο το βρήκαμε στο www.valentine.gr/

Από εμάς Χρόνια πολλά σε όλες τις Μητέρες του κόσμου που μας χάρισαν την ζωή....


Giro d'Italia 2009

Giro d'Italia 2009

Il primo ad indossare la maglia rosa del Giro d’Italia 2009, il giro del centenario è Mark Cavendish. La ....cronosquadre della prima tappa Lido di Venezia è stata vinta dal team Columbia con il britannico che si è garantito il titolo di leader della classifica generale. E’ stata una tappa di 20,5 Km percorsa dalla Columbia-High Road con il tempo di 21′50” ad appena 6 secondi di vantaggio dalla Garmin-Slipstream. Terza l’Astana di Lance Armstrong. La seconda tappa è la Jesolo-Trieste di 156 Km.
Related Posts with Thumbnails