Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

video βιντεο με τα γκολ Ελλαδα - Νιγηρία 2 - 1

Κλήρωση Τζόκερ 17/6/2010

1  13  18  26   37


ΤΖΟΚΕΡ: 17Πάλι Τζακ Ποτ

Μεγάλη νίκη η Ελλάδα 2-1 στο Μουντιάλ επί της Νιγηρίας

Έληξε και η εθνική μας πέτυχε την πρώτη τησ νίκη σε Μουντιάλ με σκορ 2-1 επί της Νιγηρίας

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ 2-1 Η ΕΛΛΑΔΑ

Μπροστά στο σκορ η Ελλάδα με γκολ του Βασίλη Τοροσίδη στο 72'

Η χειρότερη περιγραφή όλων των εποχών από τον Παπαδημητρίου

Ρε παιδιά έλεος εκεί στην ΕΡΤ πείτε τίποτα στον Παπαδημητρίου , είναι εκνευριστικός ο άνθρωπος. Αν νομίζει ότι αυτό που κάνει είναι περιγραφή αγώνα τι να πούμε ...

Νέα 24ωρη απεργία στο Μετρό την Παρασκευή

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό το οποίο θα μείνει κλειστό και την Παρασκευή. Την συνέχιση των κινητοποιήσεων με την μορφή συνεχόμενων στάσεων εργασίας αποφάσισε το ΔΣ των εργαζομένων

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-1 Η ΕΛΛΑΔΑ

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ 1-1 ισοφάρισε η Ελλάδα στο 44΄ με τον Σαλπιγγίδη. Γκολ που δικαιούματε αφού πιέζαμε και είχαμε ευκαιρίες

Κόκκινη για τη Νιγηρία

Με 10 παίκτες η Νογηρία αφού έφαγε κόκκινη παίκτης για εκτός φάσης χτύπημα στον Τοροσίδη στο 35΄. Άντε γιούργια ...

Το ρουφήξαμε 0-1

Στο 16' φάγαμε το γκολ από τη Νιγηρία και είμαστε πισω στο σκορ. Τζάμπα γκολ σε μια εκτελεση φαουλ , μεγάλη η ευθύνη του Τζόρβα .....

Μέχρι την Τρίτη παρατείνεται η αποχή των βαθμολογητών των Πανελληνίων

Με πλειοψηφία έξι προς τέσσερα, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε να συνεχιστεί η αποχή στα βαθμολογικά κέντρα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα ξανασυνεδριάσει για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να πάρει νέα απόφαση.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεππές, σήμερα, Πέμπτη, οι εκπαιδευτικοί θα ζητήσουν συνάντηση με .... τον πρωθυπουργό, καθώς και με τους γονείς, προκειμένου να εκθέσουν την κατάσταση.

Τόνισε ότι υπάρχει οργή και αγανάκτηση στον κλάδο και κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην αποχή. Ανέφερε ότι ο συνδικαλισμός, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα, δεν είναι κατευθυνόμενος. Πρόσθεσε ότι η αποχή δεν στοχοποιεί τη βαθμολόγηση, αλλά πρέπει να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση των οικονομικών αιτημάτων του κλάδου.

Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Αλέκος Αρβανιτίδης τόνισε ότι οι καθηγητές δεν θα κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω, ενώ η Αγγελική Φατούρου, επίσης μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, επέκρινε την απαξιωτική, όπως είπε, στάση απέναντι στους καθηγητές από τα οικονομικά στελέχη της κυβέρνηση που συμπεριφέρθηκαν «ως να ήταν οι ίδιοι η τρόικα του ΔΝΤ».

in.gr

Υψηλός κίνδυνος φωτιάς σήμερα για τη μισή Μεσσηνία

Δείτε όλο το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για το εργασιακό

"Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Tις διατάξεις του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ. 63/2005 (Α 98).

2. Τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 2 καθώς και τα προσηρτημένα παραρτήματα Ι, ΙΙ, και ΙΙΙ (Κεφάλαιο Γ)του ν.3845/2010 "Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη - μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο" (Α 65).....

3. Τις διατάξεις του Π.Δ. 368/89 "Οργανισμός του Υπουργείου Εργασίας" ( Α 163), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.

4. Τις διατάξεις των εδαφίων α & β της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του Ν. 1387/83 "Έλεγχος ομαδικών απολύσεων και άλλες διατάξεις" (Α 110), όπως αντικαταστάθηκαν από τις διατάξεις των παραγράφων 1 & 2 του άρθρου 9 του ν. 2874/2000 "Προώθηση απασχόλησης και άλλες διατάξεις" (Α 286).

5. Την με αριθμό 2876/2009 απόφαση του Πρωθυπουργού "Αλλαγή τίτλου Υπουργείων" (Β 2234)

6. Την υπ' αριθμ. γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόταση των Υπουργών Οικονομίας και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.

7. Τη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους

8. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος Διατάγματος δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Αποφασίζουμε:

ΑΡΘΡΟ 1
Σκοπός
Σκοπός του παρόντος Προεδρικού Διατάγματος είναι η θέσπιση των αναγκαίων ρυθμίσεων για την εφαρμογή της παραγράφου 9 του δεύτερου άρθρου του Ν. 3845/2010, "Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη ως Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο"

ΑΡΘΡΟ 2
Πεδίο εφαρμογής
Το παρόν Προεδρικό Διάταγμα εφαρμόζεται στους εργαζόμενους με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου καθώς και στους απασχολούμενους με ειδική σύμβαση μαθητείας.

Άρθρο 3
Διαδικασία προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας
Η διαδικασία προσφυγής στις υπηρεσίες Μεσολάβησης και Διαιτησίας του Ο.ΜΕ.Δ. καθορίζεται ως ακολούθως:

A) Μεσολάβηση
1. Τον ορισμό μεσολαβητή μπορεί να ζητήσει οποιοδήποτε από τα ενδιαφερόμενα μέρη.
2. Η διαδικασία της μεσολάβησης αρχίζει με την κατάθεση σχετικής αίτησης από τα ενδιαφερόμενα μέρη, που υποβάλλεται από κοινού ή χωριστά οπότε και κοινοποιείται στο άλλο μέρος και στην οποία αναφέρονται τα στοιχεία των μερών και των οριζόμενων εκπροσώπων τους, τα αιτήματα, οι λόγοι που τα δικαιολογούν ή οι λόγοι που καθιστούν αδύνατη την ικανοποίησή τους, οι τυχόν εναλλακτικές προτάσεις και αντιπροτάσεις και οποιοδήποτε στοιχείο το οποίο διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις.
3. Ο μεσολαβητής και ο αναπληρωτής του επιλέγονται από τα μέρη από ειδικό κατάλογο μεσολαβητών, σε περίπτωση δε ασυμφωνίας τους ορίζονται με κλήρωση.
Για το σκοπό αυτό, ύστερα από 48 ώρες από την υποβολή της αίτησης, καλούνται τα μέρη να προσέλθουν σε καθορισμένη ώρα για την επιλογή μεσολαβητή και αναπληρωτή και, σε περίπτωση διαφωνίας, για την ανάδειξή του με κλήρωση.
Με τον ορισμό του μεσολαβητή και του αναπληρωτή του συντάσσεται πρακτικό ανάληψης της μεσολάβησης.
4. Ο μεσολαβητής καλεί τα μέρη σε συζητήσεις, προβαίνει σε κατ' ιδίαν ακρόαση των μερών, σε εξετάσεις προσώπων, σε πραγματογνωμοσύνη ή σε οποιαδήποτε έρευνα σχετική με τους όρους εργασίας ή την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, συνεπικουρούμενος από πραγματογνώμονες της επιλογής του.
5. Ο εργοδότης και κάθε αρμόδια υπηρεσία έχουν την υποχρέωση να δώσουν στο μεσολαβητή κάθε πληροφορία και να υποβοηθήσουν το έργο του.
Ειδικότερα για τους εργοδότες ισχύουν όσα περιγράφονται στην παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 1876/1990.
6. α) Αν τα μέρη δεν καταλήξουν σε συμφωνία μέσα σε προθεμία είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών, ο μεσολαβητής έχει δικαίωμα να κοινοποιήσει σ' αυτά δική του πρόταση.

β) Αν τα μέρη δεν αποδεχτούν την πρόταση του μεσολαβητή μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την κοινοποίησή της, θεωρείται ότι την απέρριψαν.
Η αποδοχή ή η απόρριψη της πρότασης κοινοποιείται και στο άλλο μέρος.
Η πρόταση του μεσολαβητή είναι δυνατό να δημοσιεύεται από αυτόν στον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο.

γ) Εφ' όσον η πρόταση γίνεται δεκτή, καλούνται τα ενδιαφερόμενα μέρη από το μεσολαβητή να την υπογράψουν, οπότε αυτή εξομοιώνεται με συλλογική σύμβαση εργασίας και εφαρμόζονται κατ' αναλογία όλες οι διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

B) Διαιτησία

1. Προσφυγή στη διαιτησία μπορεί να γίνεται

α) Σ΄ οποιοδήποτε στάδιο των διαπραγματεύσεων με κοινή συμφωνία των μερών.

β) Μονομερώς από οποιοδήποτε μέρος, εφ΄ όσον το άλλο αρνήθηκε τη μεσολάβηση.

2. Η απόφαση του διαιτητή εξομοιώνεται με συλλογική σύμβαση εργασίας και ισχύει από την επομένη της υποβολής της αίτησης για μεσολάβηση.

3. Ο διαιτητής επιλέγεται με κοινή συμφωνία των μερών από ειδικό κατάλογο διαιτητών και, σε περίπτωση ασυμφωνίας, με κλήρωση και οφείλει να αναλάβει τα καθήκοντα του εντός πέντε (5) ημερών το αργότερο.

4. Ο διαιτητής μελετά όλα τα στοιχεία και πορίσματα που συγκεντρώθηκαν στο στάδιο της μεσολάβησης και έχει τα ίδια δικαιώματα με το μεσολαβητή.

5. Η διαιτητική απόφαση εκδίδεται σε δέκα (10) ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του διαιτητή, αν προηγήθηκε μεσολάβηση, και σε διάστημα τριάντα (30) ημερών αν δεν προηγήθηκε.

Άρθρο 4
Αύξηση ορίου ομαδικών απολύσεων
1. Τα όρια, των εδαφίων (α) και (β) της παραγράφου 2 του ν.1387/83 (Α΄110) ,όπως ισχύει, πέρα από τα οποία οι απολύσεις θεωρούνται ομαδικές, καθορίζονται ως εξής:

α) Μέχρι έξι (6) εργαζόμενους για επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που απασχολούν είκοσι (20) έως εκατόν πενήντα (150) εργαζόμενους .

β) Ποσοστό πέντε (5) τοις εκατό του προσωπικού και μέχρι τριάντα (30) εργαζόμενους για επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις, που απασχολούν πάνω από εκατόν πενήντα (150) εργαζόμενους.

Άρθρο 5
Ύψος και τρόπος καταβολής αποζημίωσης

1. Σύμβαση μισθωτού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας πέραν των δύο μηνών, δύναται να καταγγελθεί κατόπιν προηγούμενης έγγραφης προειδοποίησης του εργοδότη, ως εξής:

α) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δύο (2) μήνες ως δέκα (10) χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση ένας (1) μήνας πριν την απόλυση,

β) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δέκα (10) χρόνια συμπληρωμένα ως δεκαπέντε (15) χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση δύο (2) μηνών πριν την απόλυση

γ) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δεκαπέντε (15) χρόνια συμπληρωμένα ως είκοσι (20) χρόνια , απαιτείται προειδοποίηση τριών (3) μηνών πριν την απόλυση

δ) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από είκοσι (20) χρόνια συμπληρωμένα και άνω, απαιτείται προειδοποίηση τεσσάρων (4) μηνών πριν τη λύση της σύμβασης ή της σχέσης εργασίας.

Εργοδότης ο οποίος δεν κάνει χρήση της δυνατότητας έγγραφης προειδοποίησης καταβάλλει στον απολυόμενο την αποζημίωση που προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις των νόμων 2112/20 και 3198/55.

Εργοδότης που προειδοποιεί εγγράφως τον εργαζόμενο κατά τα ανωτέρω, καταβάλλει στον απολυόμενο την αποζημίωση, που προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας για τα χρόνια εργασίας που έχει συμπληρώσει ο απολυόμενος, σε περίπτωση καταγγελίας κατόπιν προειδοποίησης.

2. Όταν η αποζημίωση λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας υπερβαίνει τις αποδοχές δύο (2) μηνών, ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλλει κατά την απόλυση μέρος της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στις αποδοχές δύο μηνών. Το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται σε διμηνιαίες δόσεις κάθε μία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τις αποδοχές δύο μηνών, εκτός και αν το ποσό που υπολείπεται για την εξόφληση του συνόλου της αποζημιώσεως είναι μικρότερο. Η πρώτη δόση καταβάλλεται την επομένη της συμπλήρωσης διμήνου από την απόλυση. Κάθε άλλη ρύθμιση που είναι αντίθετη με την παρούσα καταργείται.

Άρθρο 6
Μέτρα αποτροπής απολύσεων εργαζομένων μεγάλης ηλικίας

1. Εργαζόμενοι μεγάλης ηλικίας των οποίων η σύμβαση εργασίας καταγγέλλεται και βρίσκονται σε στάδιο πριν τη συνταξιοδότηση, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ομαδικές ή μεμονωμένες απολύσεις, εφόσον είναι αδύνατη η τοποθέτησή τους σε θέση εργασίας κατά τη διάρκεια της επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, έχουν το δικαίωμα της αυτασφάλισης, στην οποία υποχρεούται ο εργοδότης να συμμετέχει με :

α) Το πενήντα (50) τοις εκατό του κόστους για ασφαλισμένους 57-60 ετών.

β) Το ογδόντα (80) τοις εκατό του κόστους για ασφαλισμένους 60-64 ετών.

2. Με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ, μετά από γνώμη της Επιτροπής Διαχείρισης του ΛΑΕΚ, ο ΟΑΕΔ μπορεί να καλύπτει το λοιπό κόστος αυτασφάλισης των ασφαλισμένων της παρ.1.

3. Με σκοπό τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων ηλικίας 57-64 ετών, ο ΟΑΕΔ με απόφαση του Διοικητή του, μετά από γνώμη της Επιτροπής Διαχείρισης του ΛΑΕΚ, μπορεί να επιδοτεί έως είκοσι (20) τοις εκατό του κόστους των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

4. (α) Στις περιπτώσεις του άρθρου 2 του παρόντος, ο αριθμός των απολυομένων ηλικίας 55 έως 64 ετών, δεν μπορεί να υπερβαίνει το δέκα (10) τοις εκατό του συνολικού αριθμού των απολυομένων. Τυχόν κλάσμα στρογγυλοποιείται στον πλησιέστερο ακέραιο.

(β) Στις περιπτώσεις του άρθρου 2 του παρόντος, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε μεταξύ των απολυομένων να μην παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης λόγω ηλικίας.

5. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής του παρόντος άρθρου.

Άρθρο 7
Όροι απασχόλησης και αμοιβή νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, ηλικίας κάτω των 25 ετών

1. Το κατώτατο ημερομίσθιο και ο κατώτατος μισθός, των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών, που εισέρχονται στην αγορά εργασίας για πρώτη φορά, καθορίζονται ως εξής:

α) Για τους νέους ηλικίας έως είκοσι ενός (21) ετών ποσοστό ογδόντα (80) τοις εκατό του κατωτάτου ορίου μισθού ή ημερομισθίου της οικείας συλλογικής ρύθμισης και σε περίπτωση που δεν υφίσταται τέτοια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε).

β) Για τους νέους ηλικίας από είκοσι ενός (21) ετών έως είκοσι πέντε (25) ετών ποσοστό ογδόντα πέντε (85) τοις εκατό του κατωτάτου ορίου μισθού ή ημερομισθίου της οικείας συλλογικής ρύθμισης και σε περίπτωση που δεν υφίσταται τέτοια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε).

Το υπολειπόμενο ποσό αναπλήρωσης του κατωτάτου ορίου μισθού ή ημερομισθίου των εδαφίων (α) και (β) και το αντίστοιχο ποσό ασφάλισης, δύναται να καταβάλλεται από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

2. Στους ανωτέρω εργαζόμενους, καταβάλλονται και τα επιδόματα που προβλέπονται κάθε φορά από την οικεία συλλογική ρύθμιση ή από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε).

3. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

4. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθορίζονται, η διαδικασία, ο τρόπος καταβολής του ποσοστού αναπλήρωσης που χορηγείται από τον ΟΑΕΔ, η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών του ποσοστού αναπλήρωσης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.


Αρθρο 8
Σύμβαση μαθητείας

Μεταξύ εργοδοτών και ατόμων που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος μέχρι και το 18ο έτος της ηλικίας τους, δύνανται να καταρτίζονται ειδικές συμβάσεις μαθητείας, μέχρι ενός (1) έτους, με σκοπό την απόκτηση δεξιοτήτων. Οι εν λόγω μαθητευόμενοι λαμβάνουν το εβδομήντα (70) τοις εκατό του κατώτατου ημερομισθίου ή μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ( Ε.Γ.Σ.Σ.Ε) και ασφαλίζονται στον κλάδο ασφάλισης ασθενείας σε είδος και 1% κατά του κινδύνου ατυχήματος. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, καθώς και όσοι φοιτούν σε γυμνάσια, λύκεια κάθε τύπου ή τεχνικές επαγγελματικές σχολές δημόσιες ή ιδιωτικές αναγνωρισμένες από το κράτος, δεν μπορεί να μαθητεύουν περισσότερο από έξι (6) ώρες την ημέρα και τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα. Για τους έχοντες συμπληρώσει το 16ο έτος η μαθητεία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ (8) ώρες την ημέρα και τις σαράντα (40) την εβδομάδα. Απαγορεύεται η μαθητεία να πραγματοποιείται από την 22α ώρα μ.μ. έως και την 6η π.μ. Τα άτομα αυτά, με εξαίρεση τις διατάξεις για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, δεν υπόκεινται στις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

Άρθρο 9
Έναρξη ισχύος
Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

81χρονος πνίγηκε στην Μαραθούπολη

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, χθες στις 11.50, από τη θαλάσσια περιοχή Μαραθούπολης Μεσσηνίας, 81χρονος.
Ο 81ρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός πρόκειται να ....παραδοθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, για νεκροψία - νεκροτομία.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πύλου.

Υποχρεωτική για όλους τους επαγγελματίες η έκδοση απόδειξης από 1η Ιουλίου

Κανένας ελεύθερος επαγγελματίας και επιτηδευματίας δεν θα εξαιρείται από την 1η Ιουλίου από την έκδοση αποδείξεων και την τήρηση βιβλίων.
Με εγκύκλιο του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου που εστάλη χθες στις εφορίες, ενεργοποιούνται από την 1η Ιουλίου οι διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου βάσει των οποίων υποχρεώνονται σε τήρηση βιβλίων εσόδων- εξόδων και έκδοση αποδείξεων όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.
Επαγγελματίες ταξί, περιπτερούχοι, εφημεριδοπώλες αλλά και ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι που έως σήμερα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το παραθυράκι του νόμου, σύμφωνα με το οποίο.... εφόσον είχαν ετήσια έσοδα χαμηλότερα των 5.000 ευρώ δεν ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων και να κόβουν αποδείξεις, είναι πλέον υποχρεωμένοι να σεβαστούν τις αλλαγές αν δεν θέλουν να εισπράξουν τσουχτερά πρόστιμα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους εφημεριδοπώλες, ασφαλιστικούς συμβούλους, ταξιτζήδες, εκμεταλλευτές ενοικιαζόμενων δωματίων, φυσικά πρόσωπα που πωλούν αγαθά σε πόλη κάτω των 5.000 κατοίκων μη τουριστικών περιοχών και έχουν έσοδα μέχρι 150.000 ευρώ και τους πωλητές αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές. Ειδικά για τους αγρότες πωλητές λαϊκών αγορών, η υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου 2010.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών υποχρεώνει σε λογιστικό προσδιορισμό εισοδημάτων αρχιτέκτονες, μηχανικούς και εκμεταλλευτές φορτηγών δημοσίας χρήσης που μέχρι τώρα φορολογούνταν αυτοτελώς και είχαν ειδική ένταξη στη δεύτερη κατηγορία βιβλίων. Από την 1-1-2011 θα εντάσσονται με βάση το ύψος των εσόδων τους στην αντίστοιχη κατηγορία βιβλίων. Ειδικά για φέτος, οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες οι οποίοι από τις αρχές του έτους τηρούν βιβλίο εσόδων- εξόδων θα συνεχίσουν την τήρησή του έως και τις 31-12-2010 ανεξάρτητα από το ύψος των εσόδων χρήσης 2009.

Στην ίδια εγκύκλιο εξειδικεύονται και οι αλλαγές αναφορικά με την εξόφληση λογαριασμών μέσω επιταγών ή τραπεζικών συναλλαγών. Έτσι, από την 1η Ιουνίου 2010, μειώθηκε το όριο πάνω από το οποίο υπάρχει υποχρέωση εξόφλησης τιμολογίων με επιταγή ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού από τα 15.000 στα 3.000 ευρώ. Στην περίπτωση επιταγής δεν χρειάζεται πια να είναι δίγραμμη.

Παραλλήλως, το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής με όπλα έξτρα φόρο 1.200 ευρώ για όσους ελεύθερους επαγγελματίες δεν κόβουν αποδείξεις, επιτόπου ελέγχους και αυξημένα πρόστιμα, λουκέτα σε επιχειρήσεις έως και για έξι μήνες και ποινές φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.

Στόχος, η είσπραξη εσόδων ύψους 1,2 δισ. ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής και η ανατροπή χρονίως παγιωμένων νοοτροπιών αποφυγής των φόρων. Με εγκύκλιο που έστειλε χθες σε Εφορίες, ελεγκτικά κέντρα και το ΣΔΟΕ ο υπουργός Οικονομικών επί της ουσίας δίνεται το σήμα για την έναρξη εφαρμογής των νέων αυστηρότερων ποινών.

Έτσι, για παράδειγμα, επιχείρηση πώλησης αγαθών για την οποία διαπιστώθηκε κατόπιν ελέγχου ότι δεν έκοψε μία απόδειξη πέρυσι και επανέλαβε το... ατόπημα τον φετινό Ιούνιο θα βάλει λουκέτο μέχρι και για ένα μήνα. Ομοίως, αν ελεύθερος επαγγελματίας εντοπιστεί να μην κόβει αποδείξεις, αυτομάτως χάνει το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, το ποσό φορολογείται με συντελεστή 10% και άρα επιβαρύνεται με έξτρα φόρο 1.200 ευρώ.

πηγη in.gr Newsroom ΔΟΛ

Καλλιστεία 2010 Νικήτρια Σταρ Ελλάς η Άννα Πρελεβιτς

Η Άννα Πρέλεβιτς αναδείχθηκε Σταρ Ελλάς 2010 , στα Καλιστεία που έγιναν χθες το βράδυ από τον ΑΝΤ1 , στους υπόλοιπους τίτλους εξελέγησαν Μις Ελλάς η Μαντώ Γαστεράτου , Μiss Young η Μελίνα Συρίη, αναπληρωματική Σταρ Ελλάς η Μαρία Τσαγκαράκη, αναπληρωματική Μις Ελλάς η Ελεονώρα Μπρέτζ, αναπληρωματική Miss Young η Αναστασία Σιδηροπούλου και Μις Tουρισμός η Βαλεντίνα Μαγαλιού.
Related Posts with Thumbnails