Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Δηλητηριώδη ψάρια στο Σαρωνικό...λαγόψαρα

Τρία δηλητηριώδη Λαγόψαρα εμφανίστηκαν, για πρώτη φορά, στο Σαρωνικό, με συνέπεια η νομαρχία Πειραιά να εφιστά την προσοχή εμπόρων ψαριών, αλιέων και καταναλωτών. Τα ψάρια περιέχουν στο δέρμα και στο κρέας τους μία δηλητηριώδη τοξίνη ικανή να προκαλέσει παράλυση, μυϊκές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού ακόμα και τον θάνατο. Το συγκεκριμένο ψάρι μπορεί να πωληθεί ως σαρδέλα, γαύρος, γόπα ή μαρίδα και να φτάσει στον καταναλωτή από άγνοια. Στα χαρακτηριστικά του, περιλαμβάνεται το χρώμα που είναι πράσινο – λαδί - καφέ, με πολλές καφέ σκούρες ή μαύρες κηλίδες, δεν έχει λέπια και διαθέτει τέσσερα χαρακτηριστικά δόντια που θυμίζουν λαγό. Τα παρέδωσε στο Λιμεναρχείο Σαλαμίνας ερασιτέχνης ψαράς. Ήδη έχει ενημερωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
πηγη:skai.gr

Αποζημίωση δικαιούνται όσοι φυλακίστηκαν για χρέη μαζί με ποινικούς κρατουμένους Με απόφαση του ΣτΕ

Πολίτης, που οδηγήθηκε στη φυλακή με το μέτρο της προσωποκράτησης, αλλά κρατήθηκε παράνομα μαζί με κρατούμενους του κοινού Ποινικού Δικαίου και όχι σε ιδιαίτερο χώρο, όπως προβλέπει ο νόμος για τους οφειλέτες, δικαιούται αποζημίωσης.
Αυτό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο δέχθηκε ότι η έλλειψη χώρου κράτησης αποτελεί το γενεσιουργό λόγο της παρανομίας και δεν μπορεί να συνεκτιμηθεί ως λόγος άρσης ή περιορισμού της υποχρέωσης για αποζημίωση.
Με την απόφαση (2893/2008 του Α΄ Τμήματος) έγινε δεκτή αίτηση αναίρεσης πολίτη που ζητούσε να επιδικασθεί αποζημίωση, λόγω της παράνομης κράτησής του.
Ο πολίτης, πριν από δώδεκα χρόνια, συνελήφθη και κρατήθηκε στην Α' πτέρυγα του Κορυδαλλού, με άλλους κρατούμενους κυρίως για οικονομικά αδικήματα, καθώς δεν υπήρχε ειδικός χώρος για εγκλεισμό κρατουμένων για χρέη, όπως προβλέπει το άρθρο 1050 του Κ.Πολ.ΔικονομίαςΔιατάχθηκε δε η προσωπική του κράτηση για δώδεκα μήνες με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, επειδή δεν κατέβαλε χρέος ύψους 21,5 εκ. δρχ. σε ΑΕ, που προέκυψε από ακάλυπτες επιταγές.Αποφυλακίστηκε μετά από τρεισήμισι μήνες, μετά από ανακοπή και υπέβαλε αγωγή αποζημίωσης 30 εκατ. δρχ. για ηθική βλάβη. Πρωτοδίκως του επιδικάστηκε αποζημίωση 10 εκατ. δραχμές, αλλά το Εφετείο δέχθηκε μεν ότι υπήρξε ηθική βλάβη αφού εξαναγκάστηκε να συγχρωτίζεται με ποινικούς κρατουμένους και υφίστατο προπηλακισμούς, αλλά δεν επιδίκασε αποζημίωση.
Έτσι, προσέφυγε στο ΣτΕ, που αναίρεσε την εφετειακή απόφαση και ανέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο για να επιδικάσει το ύψος της αποζημίωσης, που θα λάβει
πηγη:in.gr

Στα πράσινα σήμερα όλα τα χρηματιστηρία ....

ΓΔ : 2.506,45 +134,36 +5,66%
Dow Jones +6,6% 9.009,28
Nasdaq +7,35% 1 .765,98
DAX +11,4% 5.062,45
CAC +11,18% 3.531,5
SMI +11,39% 5.956,32

Πειραιώς: Συμφωνία για το 26,62% της Proton Bank

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς συμφώνησε με τη Διοίκηση της Proton Bank και μετόχους της που αντιπροσωπεύουν το 26,62% του μετοχικού της κεφαλαίου, την αγορά του ποσοστού αυτού με ανταλλαγή μετοχών. Η σχέση ανταλλαγής ορίστηκε σε μία μετοχή Τράπεζας Πειραιώς για κάθε 5,5 μετοχές Proton Bank. Οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς θα δοθούν από ίδιες μετοχές (treasury stock).
πηγη:naftemporiki.gr

Βομβιστική επίθεση Με εκρηκτικό μηχανισμό κατά του Δημαρχείου Λυρκείας στην Αργολίδα

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα της Δευτέρας στην πίσω πλευρά του ισογείου στο Δημαρχείο του Δήμου Λυρκείας στην ορεινή Αργολίδα. Σημαντικές οι καταστροφές στο κτίριο, ενώ ζημιές υπέστησαν και δύο παρακείμενες κατοικίες.Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ, ο Δήμαρχος Λυρκείας Δημήτρης Σκουφής, η έκρηξη ήταν σημαντικής ισχύος, αφού προκάλεσε την καταστροφή του γραφείου, στον τοίχο του οποίου είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός, ενώ έσπασαν τζάμια και σε δύο ακόμη σπίτια που βρίσκονται κοντά στο Δημαρχείο.Ο κ. Σκουφής ανέφερε ότι το σημείο στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτηρίου, όπου υπάρχει λιγότερος φωτισμός και οι συνθήκες προσέγγισης είναι πιο εύκολες λόγω του εδάφους και πως στο γραφείο αυτό στεγάζεται η τεχνική και η οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Ο Δήμαρχος Λυρκείας ανέφερε ότι αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και η πυροσβεστική.
Στην περιοχή βρίσκεται ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής Αργολίδας Αντώνης Κουκουβές, ο οποίος προΐσταται της προανάκρισης που διενεργείται από αστυνομικής πλευράς.
Πηγη:in.gr

Συνεδριάζει σήμερα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Mεσσηνίας

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας συνεδριάζει σήμερα στις 8:00 το βράδυ για τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το Σχέδιο Χωροταξικής και Οικιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Μελιγαλά καθώς και θέματα που αφορούν την ύδρευση του Δήμου Μεσσήνης. Επίσης πρόκειται να συζητηθεί η μείωση της τουριστικής κίνησης στη Μεσσηνία, ο σιδηρόδρομος, ο δρόμος Καζάρμα – Χώρα, η παρέμβαση της Νομαρχίας για τη ΔΕΠΑΚ και άλλα θέματα που έχουν ζητήσει να συζητηθούν οι μειοψηφίες του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

πηγη:Ερα Καλαμάτας

Θετική αντίδραση στα χρηματηστήρια ...ολα πράσινα ...

Θετική ήταν η αντίδραση των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων, στην ανακοίνωση του σχεδίου των 15 της ΕΕ για την για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίση. Ενισχύονται οι ανοδικές τάσεις που επικράτησαν κατά το άνοιγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο+5,11% ο δείκτης FTSE-100 του Λονδίνου, στο 5%, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κινείται στο +5,36%. Με άνοδο 5,12% άνοιξε το χρηματιστήριο της Ζυρίχης, με άνοδο 5,51% άρχισαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, ενώ με +2,53% άνοιξε το χρηματιστήριο του Μιλάνου. Άνοδο μεγαλύτερη του 5,41% καταγράφει και ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ανοδικά κινούνται και οι δείκτες σχεδόν σε όλα τα ασιατικά χρηματιστήρια. Στο +10,2% έκλεισε το Χονγκ Κονγκ. Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που έγινε στο Παρίσι οι δεκαπέντε ηγέτες και ο Βρετανός πρωθυπουργός συμφωνήσαν σε σχέδιο έξι σημείων για τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με διασφάλιση της ρευστότητας στη διατραπεζική αγορά, κρατική προστασία των τραπεζών και διασφάλιση της δανειοληπτικής τους ικανότητας. Την υποστήριξή του στο σχέδιο εξέφρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
πηγη:ert.gr
Related Posts with Thumbnails