Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Βιντεο από την αφιξη υποδοχή Ριερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Άγριο ξύλο χθες στην Πολεοδομία Καλαμάτας

Σε ρινγκ μετατράπηκε χθες το πρωί η πολεοδομία Καλαμάτας , όταν ήρθαν στα χέρια ένας πολιτικός μηχανικός με τον πελάτη του. Αίτια φαίνεται να στάθηκε - όπως λέγεται- η κατάθεση λάθος άδειας από την πλευρά του μηχανικού για λογαριασμό του πελάτη του.
Η αρχική λογομαχία διαδέχθηκε τα κλοτσομπούνια και έγινε το σώσε μπροστά στα έκπληκτα μάτια υπαλλήλων και άλλων πολιτών. Αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθούν και οι δύο στο νοσοκομείο Καλαμάτας και στην συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα αφού... αλληλομηνύθηκαν. Από τον εισαγγελέα πάντως αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος

Τέλος ο Μπερέτα από τον ΠΑΟΚ

Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ο Μπερέτα καθώς οι δύο πλευρές αποφάσισαν να λύσουν την συνεργασία τους. Ο Ιταλός τεχνικό κάθισε μόνο για ένα μήνα στον πάγκο του Δικεφάλου , ενώ τα αποτελέσματα στα φιλικά της ομάδας αλλά και οι γκρίνιες με τους παίκτες οδήγησαν στο πρόωρο διαζύγιο

Φωτιά στην περιοχή Λάλα Καρύστου Ευβοιας

Δασική πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Λάλα Καρύστου Ευβοίας. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Φωτιά στο Δερβένι Αρκαδίας

Δασική πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στο Δερβένι Αρκαδίας.Αυτή την ώρα στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου και 2 ελικόπτερα

Ασύρματο Δίκτυο Καλαμάτας ξεκίνησε η λειτουργία του


Βήμα προς την ψηφιακή εποχή κάνει η Καλαμάτα, με τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου σε όλες τις περιοχές με οικονομική δραστηριότητα και μεγάλη επισκεψιμότητα.
Το δίκτυο εμφανίζεται στις φορητές συσκευές ως «DimosKalamatas-WiFi» και καλύπτει περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα και οικονομική δραστηριότητα, όπως είναι :...


1. Κεντρική Αγορά – ΚΤΕΛ
2. Ιστορικό Κέντρο
3. Πολυκλαδικό – Τσώλη – Αγία Τριάδα
4.Κεντρική πλατεία
5.Αριστομένους
6.Νότιο Parking Νέδοντα
7. Μαρίνα
8.Πανελλήνιο
9.Υπαπαντής
10.Φαρών
11.Παλαιολόγου

Η πρόσβαση στο δίκτυο γίνεται μέσα από ειδική σελίδα υποδοχής, είναι ελεύθερη για όλους, ενώ για λόγους ασφαλείας έχουν τεθεί περιορισμοί στην πρόσβαση σελίδων, με πορνογραφικό περιεχόμενο, διαμοίρασης αρχείων, τυχερών παιχνιδιών και γενικότερα περιεχομένου που έχει χαρακτηριστεί ως επιβλαβές με την ευρεία έννοια.
Για τη λειτουργία του έχει αξιοποιηθεί το δίκτυο οπτικών ινών τόσο του Έξυπνου Οικισμού όσο και του Μητροπολιτικού Δικτύου (άλλη μια πιλοτική λειτουργία του δικτύου ΜΑΝ), έχοντας έτσι εγκατασταθεί σε όλη την πόλη, 36 κεραίες-σημεία πρόσβασης (Access Point). Με την τοπολογία αυτή επιτυγχάνονται μεγαλύτερες ταχύτητες, ασφάλεια και κεντρικός έλεγχος από το Τμήμα Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής του Δήμου που έχει και την τελική ευθύνη για τη λειτουργία του.
Το ασύρματο δίκτυο εκτός από την πρόσβαση στο διαδίκτυο, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν την Καλαμάτα και την ιστορία της, να μετακινηθούν μέσα στην πόλη, να ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες των φορέων, ενώ ειδικότερα οι κάτοικοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται διοικητικά, να υποβάλλουν αιτήματα καθημερινότητας, αλλά και να ενημερώνονται για τη δραστηριότητα των συλλογικών οργάνων του Δήμου.
Στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση http://guidekal.kalamata.gr λειτουργεί εφαρμογή, προσαρμοσμένη για λειτουργία σε έξυπνες φορητές συσκευές, κινητό ή PDA ή Laptop, μέσα από την οποία ο επισκέπτης θα λαμβάνει δεδομένα και χρήσιμες πληροφορίες :

*για την Ιστορία και τον Πολιτισμό,
*για τα αξιοθέατα της πόλης και των περιχώρων
*για ότι συμβαίνει εκείνη τη χρονική περίοδο
*για την κίνηση του στην πόλη μέσω ψηφιακού χάρτη
* για άλλα σημεία και διαδρομές ενδιαφέροντος.

3 νεκροί σε τροχαίο από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από μετωπική σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό στο 45ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας το πρωί της Πέμπτης.
Νεκροί είναι οι οδηγοί του λεωφορείου και του φορτηγού και ένας ιερέας, που ήταν ο συνεπιβάτης του λεωφορείου.
Αρκετοί από τους 50 επιβάτες τραυματίστηκαν, ενώ έξι παιδιά που επέβαιναν στο λεωφορείο, μεταφέρονται για ... προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σοβαρά τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου είναι ένας ενήλικας.
Οι περισσότεροι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Βέροιας, ενώ οι υπόλοιποι στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Στο λεωφορείο, το οποίο ταξίδευε από Σέρρες προς Λιτόχωρο Κατερίνης, επέβαιναν περίπου 50 άτομα και σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιούσαν προσκυνηματική εκδρομή σε μοναστήρια του νομού Ημαθίας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, στην περιοχή έριχνε ψιλόβροχο και ο δρόμος ήταν αρκετά ολισθηρός, με αποτέλεσμα ο οδηγός του φορτηγού να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε σφοδρά με το λεωφορείο.

Η σύγκρουση έγινε σε σημείο, που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς εκεί έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία.

Η μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου με το φορτηγό σημειώθηκε στις 9:35 το πρωί της Πέμπτης και επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα και άνδρες της πυροσβεστικής, που πραγματοποίησαν τους απεγκλωβισμούς.

Μετά τη σύγκρουση, η κυκλοφορία διεκόπη στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής και διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
πηγη: in.gr

Η υφαλοκριπίδα μας και το ΔΝΤ

Το πρωτοσέλιδο από το σημερινό ΠΟΝΤΙΚΙ

Νέες αυξήσεις στα τέλη των Ι.Χ.

Τέλη "πολλών ταχυτήτων" για παλαιά και νέα  αυτοκίνητα σχεδιάζει να επιβάλει η  κυβέρνηση από το 2011.

Τις αλλαγές  που θα επέλθουν εξέτασαν σε μαραθώνια  σύσκεψη που είχαν το βράδυ  της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο υπουργείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ως επικρατέστερη μεταξύ των εισηγήσεων που έπεσαν στο τραπέζι των  συζητήσεων για τα νέα τέλη, φέρεται η πρόταση για καθιέρωση δύο διαφορετικών … "τιμοκαταλόγων", ανάλογα με το πότε ταξινομήθηκε κάθε αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το σενάριο  αυτό, για αυτοκίνητα που μπαίνουν για πρώτη φορά σε κυκλοφορία από  το 2011 και μετά, τα τέλη θα αυξάνονται ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων.

Στην περίπτωση  αυτή, θα φορολογούνται πολύ ευνοϊκά  ή και θα απαλλάσσονται όσα  εκπέμπουν κάτω από 100 μικρογραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα ανά  χιλιόμετρο, ασχέτως από την τεχνολογία του αυτοκινήτου (υβριδικό ή μη) αφού οι ρύποι εξαρτώνται από πολλούς άλλους παράγοντες (κυβισμός κλπ).

Για τα αυτοκίνητα που βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία, προτείνεται να ισχύσει η παλαιά κλιμάκωση του 2008 -προ των αλλαγών  Σουφλιά- προσαυξημένων κατά 7% ως 20%.

Στην περίπτωση  αυτή, τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα διαμορφωθούν κατά προσέγγιση ως εξής:

Κυβισμός  Τέλη 2008 Τέλη 2011
έως 300 κ.εκ. 15 ευρώ 18 ευρώ
301-785 κ.εκ. 38 ευρώ 40 ευρώ
786-1.357 κ.εκ. 93 ευρώ 100 ευρώ
1.358-1.928 κ.εκ. 168 ευρώ 180 ευρώ
1.929-2.357 κ.εκ. 372 ευρώ 400 ευρώ
2.358 και  άνω  483 ευρώ 550 ευρώ

πηγη: www.protothema.gr

Τραγωδία στην Ηλεία 18χρονη γέννησε μόνη της στην μπανιέρα και το μωρό πέθανε

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία από την τραγωδία μίας 18χρονης σε χωριό της ευρύτερης περιοχής της Ολυμπίας που γέννησε στην μπανιέρα του σπιτιού της χωρίς όμως να καταφέρει να επιβιώσει το μωρό που έφερε στον κόσμο.
Πληροφορίες λένε πως ούτε οι γονείς της δεν είχαν υποψιαστεί πως η κοπέλα ήταν έγκυος και την αύξηση του βάρους την απέδιδαν στο στρες για τις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιούνιου όπου η μαθήτρια συμμετείχε.
Ήταν λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα όταν η 18χρονη πήγε στην... τουαλέτα του σπιτιού της μπήκε στην μπανιέρα και γέννησε μόνη της. Έκοψε τον ομφάλιο λώρο του παιδιού γεγονός που συνέβαλλε στο ότι το μωρό δεν κατάφερε να επιβιώσει.
Η μητέρα της άκουσε ένα θόρυβο στο μπάνιο γεγονός που την έκανε να ανησυχήσει και να πάει να δει τι συμβαίνει. Ανοίγοντας την πόρτα έκπληκτη βρέθηκε μπροστά στην κόρη της που ήταν στο μέσα στα μπανιέρα μαζί με το μωρό μέσα στα αίματα.
Αμέσως ξύπνησε τον σύζυγό της και μετέφεραν την κόρη της στο νοσοκομείο του Πύργου όπου εκεί οι γιατροί της παρείχαν όλες τις ιατρικές φροντίδες που ήταν απαραίτητες για να μην κινδυνέψει η υγεία της.
Παράλληλα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας που με προφορική εντολή ζήτησε η κοπέλα να μην κρατηθεί και έδωσε εντολή στην Αστυνομία να διερευνήσει την υπόθεση.
Η 18χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε καλή κατάσταση και επηρεασμένη από την περιπέτεια που πέρασε.

Το απέδιδαν στο στρες
Οι γονείς έβλεπαν την κόρη της να παίρνει βάρος αλλά δεν υποψιάζονταν τι συνέβαινε αφού πίστευαν ότι αυτό οφείλεται στο στρες που είχε η κόρη τους για τις εξετάσεις στις οποίες πήρε μέρος. Η 18χρονη ήταν εύσωμη και έτσι ούτε οι κάτοικοι του χωριού είχαν υποψιαστεί πως κάτι συμβαίνει με την κοπέλα.

πηγη: Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

Alexander Calder

Στον Αμερικανό γλύπτη Alexander Calder που γεννήθηκε σαν σήμερα στις 22 του Ιούλη του 1898 έχει αφιερώσει η Google το λογότυπο της. Στον καλλιτέχνη που εισήγαγε την έννοια του κινητού στην τπέχνη. Ο Alexander Calder δημιούργησε επίσης πίνακες ζωγραφικής, λιθογραφίες, τα παιχνίδια, ταπισερί, κοσμήματα και αντικείμενα οικιακής χρήσης.
Related Posts with Thumbnails