Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ....ΚΑΛΟ

Ένας Έλληνας τρώει ήσυχα-ήσυχα το πρωινό του σε ένα εστιατόριο, όταν ένας τυπικός Αμερικάνος τουρίστας, μασώντας προκλητικά τσίχλα, έρχεται και κάθεται απροσκάλεστος δίπλα του. Ο Έλληνας τον αγνοεί, και ο Αμερικάνος δυσαρεστημένος, ξεκινάει την παρακάτω κουβέντα.
Aμερικάνος: - Τρώτε ολόκληρο το ψωμί, εσείς οι Έλληνες;
Έλληνας (βαριεστημένα): - Φυσικά.
Αμερικάνος: - Εμείς όχι. Τρώμε μόνο το εσωτερικό, το εξωτερικό το βάζουμε σε ένα κοντέινερ, το ανακυκλώνουμε, το κάνουμε κρουασάν και τα πουλάμε στους Έλληνες.
Ο Έλληνας ακούει ατάραχος.
Αμερικάνος: - Τρώτε μαρμελάδα εσείς οι Έλληνες;
Έλληνας: - Φυσικά.
Αμερικάνος: - Εμείς πάλι όχι. Τρώμε φρέσκα φρούτα. Τα υπολείμματα, κουκούτσια, φλούδες, κλπ, τα βάζουμε σε ένα κοντέινερ, το ανακυκλώνουμε, τα κάνουμε μαρμελάδα και τα πουλάμε στους Έλληνες.
Ατάραχος ο Έλληνας τον ακούει δίχως να μειδιάσει. Και ρωτά με τη σειρά του.Έλληνας: - Τα προφυλακτικά τι τα κάνετε αφού πηδήξετε;
Αμερικάνος: - Τα πετάμε φυσικά.
Έλληνας: - Εμείς, πάλι, όχι. Τα βάζουμε σε ένα κοντέινερ, το ανακυκλώνουμε, τα κάνουμε τσίχλες και τα πουλάμε στους Αμερικανους

4,1% η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην δημοσκόπηση της GPO

Μεγάλωσε η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ και στην δημοσκόπηση της GPOπου διενεργήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε και παρουσιάστηκεστην εκπομπή «Ανατροπή» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία μέτρηση τον προηγούμενο μήνα η διαφορά ήταν στο 1,4%.Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 30,2%της προτίμησης των ψηφισάντων, η ΝΔ το 26,1%, το ΚΚΕ το 6,8%,ο ΣΥΡΙΖΑ το 12,2%, ενώ ο ΛΑΟΣ το 5,4%.

Στο ερώτημα, «αν την επόμενη Κυριακή γινόταν Ευρωεκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;»,το ΠΑΣΟΚ προηγείται και πάλι με 28,5% έναντι της κυβερνώσας παράταξηςμε 26,5%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 7,1και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,8%.
piazzadelpopolo.blogspot.com

Σεμινάριο γευσιγνωσίας Ελαιολάδου στο ΤΕΙ Καλαμάτας

Εκπαιδευτικό σεμινάριο γευσιγνωσίας Ελαιολάδου θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο χώρο του ΤΕΙ Καλαμάτας. Στο σεμινάριο αυτό, το 1ο από τα δύο συνολικά που θα πραγματοποιηθούν στη Μεσσηνία, θα συμμετάσχουν 11 μέλη του ΤΕΙ Καλαμάτας και 4 άτομα από την περιοχή της Καλαμάτας που σχετίζονται με το αντικείμενο. Το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιανουαρίου και θα αφορά άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας που δραστηριοποιούνται στην τομέα του ελαιολάδου με ιδιαίτερη έμφαση στην ελεύθερη αγορά. Στόχος των σεμιναρίων είναι αρχικά, η δημιουργία ενός τοπικού ‘’πυρήνα’’ 30 εκπαιδευμένων δοκιμαστών και στη συνέχεια η λειτουργία ομάδας γευσιγνωσίας ελαιολάδου στο χώρο του ΤΕΙ Καλαμάτας, με σκοπό τη στήριξη και προώθηση του προϊόντος στην ελληνική και διεθνή αγορά. Το σεμινάριο θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 8:30 το πρωί ενώ στις 8:30, το βράδυ της ιδίας ημέρας, θα παρατεθεί δείπνο στους εκπαιδευόμενους στο παραδοσιακό ελαιοτριβείο ‘’Σκαρπαλέζου – Μαρίνη’’ στη Μάλτα της Μάνης.
πηγη:Ερα Καλαματας

Στα 5 δισ. δολάρια ο τζίρος από τις ηλεκτρονικές απάτες

Τα έσοδα από τις απάτες πιστωτικών καρτών έχουν φτάσει τα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η εταιρεία ασφαλείας Symantec ανακοίνωσε το συγκεκριμένο ποσό για να δώσει διάσταση στο μέγεθος της απάτης που εντόπισε κατά την ανάλυσης της υπόγειας οικονομίας του Διαδικτύου.
Οι αριθμοί πιστωτικών καρτών ήταν το πιο δημοφιλές αντικείμενο πώλησης στο Ίντερνετ, με αξία που αντιστοιχεί στο 31% της αξίας όλων των αντικειμένων που πωλούνται στο Διαδίκτυο.. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών που συνήθως διακινούνται σε παράνομα διαδικτυακά κανάλια συζητήσεων.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι πολλές από τις κάρτες που πωλούνται είχαν ήδη ακυρωθεί και πολλοί τραπεζικοί λογαριασμοί ήταν κλειστοί, ωστόσο πρόσθεσε ότι τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της αξίας αυτής της υπόγειας οικονομίας και την πιθανή εξέλιξη αυτής της αγοράς.
Οι αριθμοί πιστωτικών καρτών αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλείς στους παράνομους κύκλους λόγω της ευκολίας απόκτησης τους. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται ποικίλλουν, με επιθέσεις σε βάσεις δεδομένων και το phishing να αποτελούν τις κυριότερες μεθόδους.
Η έρευνα της Symantec επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα και το μέγεθος του οργανωμένου ηλεκτρονικού εγκλήματος. Χρησιμοποιώντας απόρρητα κανάλια επικοινωνίας στο Διαδίκτυο, οι εγκληματίες σχηματίζουν χαλαρές συμμαχίες, επικοινωνούν με άλλους που ειδικεύονται σε συγκεκριμένες τεχνικές, ή βρίσκουν άτομα που μπορούν να αποσπάσουν χρήματα από πιστωτικές κάρτες ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Οι συμμορίες της Ρωσίας και της Ανατολικής Ευρώπης φαίνεται να είναι οι καλύτερα οργανωμένες, ενώ έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν δικές τους πλαστές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Αντίθετα, στις ΗΠΑ δεν παρατηρούνται συγκροτημένες δομές οργάνωσης. Η έκθεση καταλήγει τονίζοντας ότι δε λείπει και το οργανωμένο έγκλημα σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.
πηγη: kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Επικίνδυνο και γερασμένο το εθνικό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου ...11 σημεία καρμανιόλες στο Τσακωνα - Καλο Νερο

Επικίνδυνο και γερασμένο χαρακτήρισαν το υφιστάμενο εθνικό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, οι ομιλητές που παρουσίασαν εισηγήσεις στην ημερίδα που οργάνωσε το περιφερειακό τμήμα Πελοποννήσου του ΤΕΕ, το Σάββατο στην Τρίπολη. Ακόμα χειρότερα είναι τα νομαρχιακά και επαρχιακά οδικά δίκτυα, όπως σημείωσαν.
Αναφερόμενος στα επικίνδυνα σημεία του εθνικού δικτύου, ο εκ των εισηγητών Αντώνης Κάστης, τόνισε ότι στον εθνικό δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας υπάρχουν 30 σημεία – καρμανιόλες και στον εθνικό δρόμο Τσακώνας – Καλού Νερού 11, ενώ η κατάσταση του οδοστρώματος παρουσιάζεται από κακή έως μέτρια.
Οι εισηγητές τόνισαν την αναγκαιότητα να υπάρξουν επειγόντως παρεμβάσεις άρσης της επικινδυνότητας και βελτίωσης του οδικού δικτύου.
πηγη:Isthmos.gr

Μέχρι 30 Ιουνίου 2011 ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας

Μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2011 θα έχουν παραδοθεί σταδιακά στην κυκλοφορία όλα τα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης – Καλαμάτας, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε το Σάββατο, σε ημερίδα του περιφερειακού τμήματος Πελοποννήσου του ΤΕΕ, στην Τρίπολη, ο γενικός διευθυντής της κοινοπραξίας “Μορέας” Α.Ε. , που είχε αναλάβει το δρόμο με σύμβαση παραχώρησης, Γεώργιος Συριανός. Συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα της κοινοπραξίας προβλέπει ολοκλήρωση και παράδοση του τμήματος Τρίπολης - Λεύκτρου Μεγαλόπολης μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2010, του τμήματος Λεύκτρου - Τσακώνας στο τέλος Φεβρουαρίου του 2011 και του τμήματος Τσακώνας – Καλαμάτας μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2011. Ο κλάδος του αυτοκινητοδρόμου από Λεύκτρο Μεγαλόπολης μέχρι τη Σπάρτη, προβλέπεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία στο τέλος του Αυγούστου του 2012.
πηγη:Ερα Καλαματας
Related Posts with Thumbnails