Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Επανεξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας

Σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, επανεξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο κ. Κάρολος Παπούλιας.
Κατά τη διάρκεια ονομαστικής, φανερής ψηφοφορίας, εψήφισαν 298 βουλευτές, από τους οποίους 266 ψήφισαν υπέρ και 32 παρών, ενώ 2 βουλευτές ήταν απόντες.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ότι η ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαρτίου.
Μετά το πέρας της ονομαστικής ψηφοφορίας, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, συνοδευόμενος από τους Αντιπροέδρους του Σώματος Γρηγόρη Νιώτη, Ροδούλα Ζήζη, Ευάγγελο Αργύρη, Βύρωνα Πολύδωρα, Βέρα Νικολαΐδου, Βαΐτση Αποστολάτο και Αθανάσιο Λεβέντη επισκέφτηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο γραφείο του, για να του αναγγείλουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.


norman rockwell

Στον norman rockwell έχει αφιερώσει σήμερα η Google το λογότυπο της , στον γνωστό Αμερικανό ζωγράφο και εικονογράφο που γεννήθηκε σαν σήμερα στις 3 Φεβρουάριου του 1894 και πέθανε στις 8 Νοέμβρη 1978.
Τα έργα του ήταν απεικονίσεις της καθημερινότητας του 20ου αιώνα, ενώ ζωγράφισε το αμερικανικό όνειρο - καλύτερα από τον καθένα, επιλέγοντας... παραστάσεις από την καθημερινή ζωή και χρώματα "από μία ζωή όπως θα θέλαμε να είναι"
Απεικόνισε τις προσδοκίες ενός έθνους σε καθημερινά σκίτσα που αγαπήθηκαν από τον αμερικάνικο λαό καθώς εξέφρασε τον πολιτισμό του



Related Posts with Thumbnails