Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Εκτός Μουντιάλ η Βραζιλία

Εκτός Μουντιάλ έμεινε η Βραζιλία στην φάση των 8 αφού η Ολλανδία την νίκησε με σκορ 2-1.
Αν και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου πήρε κεφάλι από νωρίς στο σκορ τελικά γνώρισε την ήττα από τους Ολλανδούς και αποχαιρέτησε την διοργάνωση

Κάταγμα στο πλευρό ο Βασίλης Τοροσίδης ... από το Μουντιάλ

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που βγήκε πριν λίγη ώρα αναφέρει "Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Βασίλης Τοροσίδης ανέφερε ενοχλήσεις στην θωρακική χώρα, οι οποίες προέρχονται από τον τραυματισμό του στον τελευταίο αγώνα της Εθνικής ομάδας, και σε συνεννόηση με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας μας υποβλήθηκε σήμερα το πρωί, στο Metropolitan, σε ακτινολογικό έλεγχο, από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί ρωγμώδες κάταγμα δεκάτης πλευράς.
Ο ποδοσφαιριστής θα χρειαστεί ανάπαυση για διάστημα περίπου.... δύο εβδομάδων και ακολούθως θα αρχίσει η σταδιακή επανένταξή του στις δραστηριότητες της ομάδας.

Τέλος, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι προκαλεί απορία ο χειρισμός του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή μας από το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος εκλέχτηκε νέος γραμματέας στη ΝΔ

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος εξελέγη σήμερα ως νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής. Ελλείψει αντιπάλου η εκλογή του έγινε δια βοής

Επισπεύδεται ο χρόνος για την επιστροφή ΦΠΑ σε επιχειρήσεις

Με Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, από την Παρασκευή 2 Ιουλίου, για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων επισπεύδεται ο χρόνος για τις επιστροφές Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) σε επιχειρήσεις για ποσά μέχρι 30.000 ευρώ, οι οποίες θα γίνονται χωρίς να έχει προηγηθεί προσωρινός έλεγχος. Για ποσά που υπερβαίνουν τα 30.000 ευρώ, θα γίνεται προσωρινός έλεγχος, ώστε να αντιμετωπιστεί η.... καταστρατήγηση των επιστροφών φόρου χωρίς έλεγχο για πλαστά και εικονικά τιμολόγια σε δήθεν δικαιούχους.

Επισημαίνεται ότι για τις επιστροφές μέχρι και 30.000 ευρώ επιστρέφεται το 90% του ποσού χωρίς προσωρινό έλεγχο. Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να δοθεί η ευχέρεια συντόμευσης του προσωρινού ελέγχου για ποσά άνω των 30.000 ευρώ, τα οποία θα επιστρέφονται μετά από προσωρινό έλεγχο.

Επιπλέον, με την ίδια Υπουργική Απόφαση ισχύει ότι από την Παρασκευή 2 Ιουλίου, όταν υπάρχει βέβαιη και εκκαθαρισμένη απαίτηση από επιστροφές φόρων από το Δημόσιο, επιτρέπεται να διενεργείται συμψηφισμός του οφειλόμενου φόρου με τον δικαιούμενο προς επιστροφή. Αυτό είναι δυνατόν να γίνει και στις περιπτώσεις υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης, γιατί παρέχεται πλέον η δυνατότητα να υποβληθεί η δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ με ταυτόχρονη υποβολή δήλωσης συμψηφισμού.

Black Eyed Peas - Meet Me Halfway

Και λίγη μουσικούλα .....

Επέκταση του καθεστώτος ΠΟΠ «Ελιά Καλαμών» στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας ζητά ο νομάρχης από την υπουργό

Την επέκταση του καθεστώτος ΠΟΠ «Ελιά Καλαμών» στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας ζητά ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος με επιστολή του προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή.
Η επιστολή του νομάρχη αναφέρει χαρακτηριστικά "
Κυρία Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή επανερχόμαστε στο ζήτημα της ένταξης στο καθεστώς ΠΟΠ «Ελιά Καλαμών» των ελαιών που παράγονται στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Ειδικότερα, αξίζει να επισημανθεί ότι η ετήσια παραγωγή Ελιάς Καλαμών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 30.000 - 35.000 τόνους, από τους οποίους το.... 30% παράγεται σε περιοχές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, εξασφαλίζοντας στους ασχολούμενους με την καλλιέργεια της Ελιάς Καλαμών ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Την ίδια στιγμή ο Νομός Μεσσηνίας παράγει περίπου το 5% της Ελληνικής παραγωγής.
Το οξύμωρο είναι ότι στο εν λόγω καθεστώς εντάχθηκε μόνο η παραγωγή του Νομού Μεσσηνίας.
Η παρούσα κατάσταση με αναγνωρισμένες ως ΠΟΠ «Ελιές Καλαμών» μόνο τις ελιές του Νομού Μεσσηνίας είναι τόσο εσφαλμένη όσο και επιζήμια σε επίπεδο παραγωγού, αλλά και σε επίπεδο συσκευαστών - εξαγωγέων. Ο εν λόγω διαχωρισμός προκαλεί ανωμαλίες στη διακίνηση των ελιών και διαχωρίζει τις παραγόμενες στην Ελλάδα Ελιές Καλαμών σε ελιές δύο ταχυτήτων - κατηγοριών, τις ελιές ΠΟΠ Μεσσηνίας που ξεχωρίζουν ως προϊόν στον διεθνή ανταγωνισμό και όλες τις υπόλοιπες Ελιές Καλαμών που παράγονται στην Ελλάδα και τις εξομοιώνει εμπορικά με αυτές των τρίτων χωρών (Τουρκία, Αίγυπτος, Λατινική Αμερική κ.ά.), χωρίς να αναγνωρίζεται η ιδιαίτερη ποιότητα του προϊόντος.

Κυρία Υπουργέ,
Η διατήρηση των δύο ταχυτήτων για το ίδιο προϊόν αποτελεί αναπτυξιακό και οικονομικό παράδοξο, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί έγκαιρα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ειδάλλως θα οδηγήσει σε απώλεια του μεριδίου αυτούτου ελληνικού παραδοσιακού προϊόντος στις διεθνείς αγορές από τους ανταγωνιστές μας με όλες τις δυσμενείς συνέπειες που συνεπάγεται για τους παραγωγούς και την εθνική οικονομία.
Ως εκ τούτου θεωρούμε πως είναι επιβεβλημένη η αναγνώριση ως ΠΟΠ «Ελιές Καλαμών» και της παραγωγής ελαιών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Νέα γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 8 Ιουλίου

Νέα 24ωρη απεργία προκύρηξαν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 8 Ιουλίου ημέρα που είναι προγραμματισμένη η ψήφιση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, αντιδρώντασς σε αυτό....
Related Posts with Thumbnails