Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Στον ΑΝΤ1 απόψε ο τελικός του Europa League

Ο τελικός του Europa League απόψε στον ΑΝΤ1 στις 9.45 μεταξύ Φούλαμ και Ατλέτικο ΜΑδρίτης

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1 Τελικό. Ένταση στο τέλος

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ με 1-0 επί του Ολυμπιακού που τον στέλνει στο Champions League. Ένταση στο τέλος του αγώνα με κόκκινη στο Μέλμπερκ και ξύλο στην φισούνα

"Ερνέστο Βαλβέρδε" στο ... Καραϊσκάκη

Το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε δονεί το Καραΐσκάκη από τους οπαδούς του Ολυμπιακού που βλέπουν την ομάδα τους να είναι πίσω στο σκορ με 1-0 από τον ΠΑΟΚ ....

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1 στο 33'

Το 1-0 έκανε ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό με το Ιβιτς στο 33' σε ωραία αντεπίθεση του

Νεό δικό της υπολογιστή-ταμπλέτα ετοιμάζει η Google

H Google συνεργάζεται με την αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Verizon για την ανάπτυξη ενός υπολογιστή-ταμπλέτα σαν το iPad της Apple, αποκάλυψε η Wall Street Journal.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος της Verizon Wireless (της εταιρείας κινητής με τη μεγαλύτερη βάση συνδρομητών στις ΗΠΑ), οι ταμπλέτες είναι μέρος ενός «νέου κύματος ευκαιριών» για τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών.
«Συνεργαζόμαστε μαζί τους [με τη Google] στις ταμπλέτες [...] Εξετάζομε τι.... έχει η Google στα αρχεία της που θα μπορούσαμε να βάλουμε σε μια ταμπλέτα» δήλωσε ο Λόουελ ΜακΑνταμ.

Όπως εκτιμά η Wall Street Journal, η Verizon συνεργάζεται με τη Google σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T, η οποία έχει αποκλειστική συμφωνία με την Apple για τη σύνδεση του iPhone και του iPad στο δίκτυό της.

Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις και περιορίστηκε να υπενθυμίσει ότι οποιοσδήποτε κατασκευαστής είναι ελεύθερος να χρησιμοποιήσει σε προϊόντα του το λογισμικό της εταιρείας, και συγκεκριμένα το «φορητό» λειτουργικό σύστημα Android που χρησιμοποιείται ήδη σε κινητά τηλέφωνα και λίγα netbook.

Πέρυσι η Verizon ακολούθησε μια επιθετική τακτική προώθησης για το κινητό Droid της Motorola που τρέχει Android.

Αγνωστο πάντως παραμένει πότε θα φτάσει στην αγορά η νέα ταμπλέτα και ποιος θα είναι ο κατασκευαστής. Αγνωστο είναι επίσης αν η συσκευή θα τρέχει το Android ή το νέο λειτουργικό σύστημα Chrome OS που είναι γνωστό ότι αναπτύσσει η Google.

in.gr

Νέα γενική απεργία στις 20 Μαιου από ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

Νέα γενική πανελλαδική απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη 20 Μαΐου εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ως αντίδραση για τις «αντεργατικές και αντιασφαλιστικές ανατροπές» που προωθεί η κυβέρνηση. Αυτό αποφασίστηκε μετά από... κοινή συνεδρίαση των προεδρείων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ το πρωί.

Ανακοίνωση Πινάκων Μοριοδότησης του Ν.2643/98 από τον ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 14/05/2010 και ώρα 14:00 θα αναρτηθούν οι πρώτοι πίνακες μοριοδότησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Υπηρεσιών Φθιώτιδος, Κοζάνης, Αρκαδίας, Ροδόπης, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Λέσβου, με βάση δικαιολογητικά υποψηφίων για τις θέσεις εργασίας της προκήρυξης του Δημοσίου τομέα, έτους 2008, του Ν.2643/98, στις.....έδρες των επιτροπών καθώς και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού http://www.oaed.gr.

Η ημερομηνία ανακοίνωσης των πινάκων των Επιτροπών: 1.Αττικής & Νήσων 2. Θεσσαλίας & 3. Πελοποννήσου, θα γνωστοποιηθεί με νέο δελτίο τύπου.

Αεροπορική τραγωδία στην Λιβύη , μοναδικός επιζών ένα 8χρονο παιδάκι

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε το πρωί στο αεροδρόμιο της Τρίπολης της Λιβύης. Αεροσκάφος που προέρχονταν από τη Νότια Αφρική και προσπαθούσε να προσγειωθεί κατέπεσε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 104 επιβαίνοντες, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.
Όπως έγινε γνωστό, στο αεροπλάνο υπήρχαν... 94 επιβάτες και τα 11 μέλη του πληρώματος. Ωστόσο, ένα τελευταίο τηλεγράφημα αναφέρει ότι υπάρχει ένα μικρό παιδάκι 8 ετών από την Ολλανδία, που είναι και ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος.
Το αεροσκάφος άνηκε στην λιβυκή αεροπορική εταιρεία Al Afriqiyah και εκτελούσε πτήση από το Γιοχάνεσμπουργκ για την Τρίπολη. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων, ούτε φυσικά και για τα αίτια της τραγωδίας.

star.gr

Ο "Χάρτης" των αντιδράσεων για τον Καλλικράτη σε 20 νομούς

Αργολίδα: Υπογραφές συγκεντρώνουν οι κάτοικοι των Μυκηνών προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στη συνένωση του δήμου τους με το Άργος, αποστέλλοντας και σχετική επιστολή στον Γιάννη Ραγκούση.

Αρκαδία: Ναι στο νέο δήμο Μαινάλου λέει ο δήμος Λεβιδίου, ωστόσο ζητά τη μεταφορά της έδρας από την Βυτίνα στο Λεβίδι.

Αττική: Αντιδράσεις υπάρχουν από τους δήμους Υμηττού... , Ελληνικού, ο δήμαρχος του οποίου πραγματοποιεί απεργία πείνας , Ρέντη, όπου σε λαϊκό δημοψήφισμα στις 9/5 περίπου 7.500 πολίτες είπαν «όχι» στη συνένωση με την υπερχρεωμένη Νίκαια , Θρακομακεδόνων για την συνένωση με τον υπερχρεωμένο δήμο Αχαρνών, καθώς και Μαραθώνα και Κηφισιάς που "απειλούν" με κινητοποιήσεις.
Δημοψήφισμα έχει προγραμματίσει για τις 15 και 16 Μαίου και ο δήμος Δραπετσώνας που αντιδρά στη συνένωση με το Κερατσίνι. Στην άλλη πλευρά, αν και είχε ταχθεί υπέρ της αυτονομίας του δήμου ο δήμαρχος Άνω Λιοσίων με δηλωσή του ζητά από τους συμπολίτες του τόσο στα Άνω Λιόσια όσο και το Ζεφύρι και τη Φυλή με τους οποίους πλέον θα αποτελέσουν για ιστορικούς λόγους τον δήμο Ευπιρίδων να αφήσουν τις δικαιολογημένες πικρίες και προχωρήσουν μπροστά.

Έβρος: Ο δήμος Φερών αντιδρά στη συνένωση με την Αλεξανδρούπολη . Ο δήμος Διδυμοτείχου αντιδρά στη συνένωση του δήμου Ορφέως με το Σουφλί, αντί με το Διδυμότειχο. Οι δήμοι Κυπρίνου, Ν. Βύσσας και Τριγώνου αντιδρούν στη συνένωσή τους με την Ορεστιάδα και ζητούν να αποτελέσουν μεταξύ τους ενιαίο δήμο με την ονομασία δήμος Άρδα. Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Έβρου κατέθεσε πρόταση σύμφωνα με την οποία προτείνει επτά δήμους αντί πέντε που προβλέπει το σχέδιο.

 Η πρόταση της ΤΕΔΚ Έβρου περιλαμβάνει τον δήμο Αλεξανδρούπολης με την Τραϊανούπολη, το δήμο Φερών με το Τυχερό, το δήμο Σουφλίου με τον Ορφέα, το δήμο Διδυμοτείχου με τους Μεταξάδες, το δήμο Ορεστιάδας, το δήμο Τριγώνου με τον Κυπρίνο και τη Βύσσα και το δήμο Σαμοθράκης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν πολλές εντάσεις, ενώ δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση καθώς υπήρχαν αξιώσεις για την έδρα του κάθε δήμου.

Εύβοια: Ναι στην συνένωση με τους δήμους Νηλέως και Ελυμνίων λέει ο δήμος Κηρέως, ωστόσο ζητά αφενός αλλαγή του ονόματος του νέου δήμου Λίμνης και αφετέρου να υπάρξει η δέσμευση ότι εκτός των υπηρεσιών που ήδη υπάρχουν σε κάθε δήμο, οι νέες υπηρεσίες που θα προκύψουν με τον «Καλλικράτη» θα εγκατασταθούν αναλογικά στις έδρες των παλαιών δήμων και σε όποια δημοτικά διαμερίσματα υπάρχει κατάλληλη κτιριακή υποδομή. Παράλληλα, στο δήμο Κύμης ζητούν την δημιουργία δυο δήμων στην περιοχή

Ημαθία: Προβληματισμό έχει προκαλέσει η αυτονομία του δήμου Νάουσας , την ώρα που η Βέροια, πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας όχι μόνο συνενώνεται με άλλους τέσσερις ΟΤΑ σε ενιαίο δήμο, ενώ αλλάζει και όνομα (δήμος Βεργίνας). Τα δημοτικά συμβούλια Βεργίνας, Μακεδονίδος και Μελίκης, που συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση, ζητούν να συγκροτηθεί ο δήμος Αιγών, με έδρα την Βεργίνα, αποτελούμενος από τους σημερινούς δήμους Βεργίνας, Μακεδονίδος και Μελίκης.

Ηράκλειο: Με απόφασή της το νομαρχιακό συμβούλιο Ηρακλείου ζητά 5 ή 6 δήμους αντί για 9 που πορβλέπει ο Καλλικράτης. Αντίθετα τη μη συνένωση του με το δήμο Ηρακλείου ζητά ο δήμος Αλικαρνασσού

Θεσσαλονίκη: Ενστάσεις έχουν διατυπωθεί από δημάρχους της Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, όπως τον δήμαρχο των Αμπελοκήπων Λάζαρο Κυρίζογλου που αντιδρά στη συνένωση με τη Μενεμένη την ώρα που η μικρότερη Νεάπολη μένει ανέπαφη. Μάλιστα με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση οι δήμαρχοι Ευόσμου, Δημήτριος Χατζηβρέττας , Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου, Ελευθερίου Κορδελιού Ευστάθιος Λαφαζανίδης, Μενεμένης Γεώργιος Ακτσελής ζητούν οι δήμοι Ελευθερίου Κορδελιού (22.349 κάτοικοι βάση απογραφής 2001 και 35.000 κάτοικοι σήμερα) και Μενεμένης (15.133 κάτοικοι βάση απογραφής 2001 και 21.000 κάτοικοι σήμερα) να συνενωθούν, ενω οι δήμοι Ευόσμου (54.825 κάτοικοι βάση απογραφής 2001 και 120.000 κάτοικοι σήμερα) και Αμπελοκήπων (43.016 κάτοικοι βάση απογραφής 2001 και 75.000 κάτοικοι σήμερα) να παραμείνουν ως έχουν . Αυτόνομος θέλει να παραμείνει και ο δήμος Πυλαίας
Στη Β΄Θεσ/νικης στη συνένωσή του αντιδρά ο δήμος Αγίου Αθανασίου , οι δήμοι Λαχανά Ασσήρου, Μυγδονίας και ο δήμος Σοχού .

Κοζάνη: Η Σιάτιστα αντιδρά στη συνένωση με τους δήμους Νεάπολης και Τσοτυλίου και την Κοινότητα Πενταλόφου στον δήμο Βοΐου με έδρα τη Νεάπολη . Ο δήμος Αιανής αντιδρά στη συνένωση με την Κοζάνη, ενώ ο δήμος Βελβεντού επιδιώκει αυτονομία.

Κορινθία: ο δήμος Κορινθίων αντιδρά στη μη συνένωση με το Λουτράκι. Ήδη έχει παραιτηθεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ενώ με απόφασή του το δ.σ. καλούνται οι βουλευτές του νομού σε νέα συνεδρίαση στην οποία θα αποφασισθούν κινητοποιήσεις.

Μαγνησία: Ο δήμος Νέας Αγχίαλου αντιδρά στη συνένωσή του με το δήμο Βόλου. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο την Κυριακή, 2 του Μάη, στην πλατεία της πόλης. Στο χορό των αντιδράσεων έχει μπει και η Πορταριά.

Μεσσηνία: Ο δήμος Αίπειας αντιδρά στη συνένωση με τον δήμο Μεσσήνης. Ο δήμος Αρφαρών αντιδρά στη συνένωση με τον δήμο Μελιγαλά- επιθυμεί συνένωση με την Καλαμάτα. Οι δήμοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών αντιδρούν στη συνένωσή τους με τον δήμο Κυπαρισσίας.

Ξάνθη: Οι παραλιακοί δήμοι Βιστωνίδας και Αβδήρων ζητούσαν τη μεταξύ τους συνένωση σε ενιαίο δήμο μαζί με τον δήμο Τοπείρου. Συνενώνονται όμως η Βιστωνίδα, τα Αβδηρα και ο μειονοτικός δήμος Σελέρου στον ενιαίο δήμο Δημοκρίτου με έδρα τα Αβδηρα. Ο δήμος Σταυρούπολης αντιδρά στη συνένωσή του με την Ξάνθη- επεδίωκε αυτονομία.

Ροδόπη: Ο δήμος Μαρώνειας αντιδρά στη συνένωση με τον δήμο Σαπών, επιθυμεί συνένωση με την Κομοτηνή. Ο δήμος Ιάσμου ζητά να περιληφθεί στα όριά του και ο δήμος Αιγείρου, που όμως συνενώνεται με την Κομοτηνή.

Σέρρες: Η Πρώτη Σερρών επιδιώκει αυτονομία και αντιδρά στη συνένωση με άλλους τρεις ΟΤΑ υπό το όνομα δήμος Αμφίπολης και έδρα το Ροδολίβος.

Φθιώτιδα: Μόνο σε έναν δήμο από τους 7 ή 8 που έχουν προκριθεί από το σχέδιο «Καλλικράτης», το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, συμφωνούν οι δήμαρχοι στη Φθιώτιδα και η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είτε στις έδρες που ορίζονται, είτε στα ονόματα των νέων δήμων, είτε ακόμη και στη χωροθέτησή τους .

Φλώρινα: Τόσο η κοινότητα Νυμφαίου όσο και ο δήμος Πρεσπών επιδιώκουν αυτονομία

Φωκίδα: Όχι στην συνένωση τους με την Άμφισσα λένε οι δήμοι Ιτέας, Δελφών, Γαλαξειδίου και Δεσφίνας.

Χαλκιδική: Υπάρχουν ενστάσεις για την έδρα του δήμου Αριστοτέλη, ο οποίος προκύπτει από τη συνένωση των δήμων Αρναίας, Παναγίας και Σταγείρων- Ακάνθου. Η έδρα ορίστηκε στην Ιερισσό.

Χανιά: Η Ασή Γωνιά επιμένει να παραμείνει κοινότητα, ενώ αντιδράσεις καταγράφονται και για τον χωρισμό των δύο τουριστικών δήμων Νέας Κυδωνίας και Πλατανιά. Εμμένουν στην πρόταση τους για συνένωση των τριών όμορων δήμων που είχε αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών την 04/01/2010 οι Δήμοι Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου, Κεραμιών στον νομό Χανίων.

aftodioikisi.gr
Related Posts with Thumbnails