Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ξεκινάει η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Θεσσαλονίκη

Η DIGEA, συνεχίζοντας τη διαδικασία μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση, θα προχωρήσει στην ψηφιακή εκπομπή του σήματος των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας στις 14 Ιανουαρίου 2010.
Πιο συγκεκριμένα, η DIGEA, εφαρμόζοντας την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) 21161/08, θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής του Χορτιάτη και Φιλίππειου. Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη ενώ θα διακοπεί από το Φιλίππειο, σύμφωνα πάντα με την συγκεκριμένη απόφαση.
Το ψηφιακό σήμα θα καλύψει μία.....
ευρύτατη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και πόλεις όπως Κιλκίς, Κατερίνη, Έδεσσα και φυσικά τη Θεσσαλονίκη. Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση όμως έρχεται να δώσει και μια οριστική λύση στο πρόβλημα λήψης που υπήρχε μέχρι σήμερα σε κάποιες περιοχές, και ιδιαίτερα στους Δήμους Πολίχνης και Συκεών, προσφέροντας σε όλους κορυφαία και σταθερή ποιότητα εικόνας και ήχου καθώς και ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG). Για να απολαύσουν τα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές ή τηλεοράσεις που υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG4. Ειδικότερα οι κάτοικοι που σήμερα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το σημείο εκπομπής του Φιλιππείου θα πρέπει να σπεύσουν άμεσα να προμηθευτούν τις συγκεκριμένες συσκευές προκειμένου να είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τους ιδιωτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Όπως επεσήμανε ο CEO της DIGEA, κ. Γιώργος Μαθιός: «Στη Θεσσαλονίκη η ψηφιακή τηλεόραση θα δείξει τις πραγματικές δυνατότητές της, λύνοντας μια για πάντα τα προβλήματα λήψης ειδικά στις περιοχές Πολίχνης και Συκεών, προσφέροντας στους τηλεθεατές τα αγαπημένα τους κανάλια μέσα από μία προηγμένη τεχνολογία ανώτερης ποιότητας που θα βελτιώσει αισθητά την τηλεοπτική τους εμπειρία. Στην προσπάθεια μας για ομαλή μετάβαση, όπως αυτή καθορίζεται από την υπάρχουσα νομοθεσία, η Digea θα πραγματοποιήσει άμεσα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς εκτεταμένο πρόγραμμα τοπικής επικοινωνίας ενώ παράλληλα έχει τη διαβεβαίωση της αγοράς για επάρκεια συσκευών ψηφιακής λήψης ώστε οι τηλεθεατές να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν το ψηφιακό σήμα.»

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφιακή μετάβαση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο από το Ξυλόκαστρο και είναι αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής συμμόρφωσης στην απόφαση της Παγκόσμιας Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) σύμφωνα με την οποία έως το 2015 όλες οι χώρες παγκοσμίως θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει την ξεπερασμένη αναλογική τεχνολογία και να προχωρήσουν στην εκπομπή ψηφιακού σήματος για την τηλεόραση. Μάλιστα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων τους έως το τέλος του 2012, κάτι για το οποίο η Ελλάδα έχει δεσμευτεί εδώ και τρία χρόνια.

Η DIGEA, είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της.



Ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών για τον Γκαλέτι

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εξέδωσε πριν από λίγο την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Περιήλθαν εις γνώση μας δημοσιεύματα που αφορούσαν τον νοσηλευόμενο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Λ. Γκαλέτι, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
Ο ποδοσφαιριστής Λ. Γκαλέτι εισήχθη την 12η Ιανουαρίου στο Νοσοκομείο αιτιώμενος κοιλιακά άλγη και επακολούθησε κλινικοεργαστηριακός έλεγχος, ο οποίος και συνεχίζεται.
Ο ίδιος βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση και η παραμονή του, όπως εικάζεται εκ των μέχρι τούδε αποτελεσμάτων, δεν θα διαρκέσει πολύ.»


Συζητούν για τον Καλλικράτη στην ΤΕΔΚ Μεσσηνίας


Με κύριο θέμαα το σχέδιο «Καλλικράτης» και τις προτάσεις για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση συνεδριάζει την Παρασκευή στις 7 ώρα το απόγευμα η ΤΕΔΚ Μεσσηνίας , σε μια συνεδρίαση που έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν όλοι οι δήμαρχοι του νομού....


Ισχυρότατος σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Αιτή με εκετοντάδες νεκρούς

Δραματική είναι η κατάσταση στην Αϊτή, όπου εκατοντάδες άνθρωποι, ίσως και χιλιάδες εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν και αγνοούνται από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) την πρωτεύουσα της χώρας, Πορτ-ο-Πρενς. Κατέρρευσαν τα κτίρια της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και νοσοκομεία
Πρόκειται για τον χειρότερο σεισμό των τελευταίων δύο αιώνων
Σύμφωνα με το Γεωφυσικό Ινστιτούτο Ερευνών των ΗΠΑ, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε...
10 χιλιόμετρα δυτικά του Καρφούρ και 16 χιλιόμετρα από την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, Πορτ-ο-Πρενς σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησαν μετασεισμοί 5,9 και 5,5 ρίχτερ. Αμέσως, εκδόθηκε ειδοποίηση για τσουνάμι προς όλες τις χώρες της Καραϊβικής.

Στην πρωτεύουσα της φτωχότερης χώρας του δυτικού ημισφαιρίου εκτυλίχτηκαν σκηνές χάους.

Τοπικά ΜΜΕ στο Πορτ-ο-Πρενς μετέδωσαν ότι το προεδρικό μέγαρο, η βουλή και αρκετά υπουργεία υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Ο πρόεδρος Ρενέ Πρεβάλ και η σύζυγός του είναι σώοι, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Αϊτής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το αρχηγείο της αποστολής του ΟΗΕ στο Πορτ-ο-Πρενς έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό και αρκετά μέλη της "αγνοούνται", σύμφωνα με ανακοινωθέν της

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=120424
Related Posts with Thumbnails