Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Στροφή οικονομικής πολιτικής από Καραμανλή ....άδειασμα Αλογοσκούφη

Αλλαγή πλεύσης φαίνεται ότι επιλέγει ο Καραμανλής στην οικονομική του πολιτική σε σχέση με όσα είχε σχεδιάσει ο μέχρι πρότινος υπουργός του Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης. Με τις δηλώσεις του πριν λίγο δείχνει μια πιο φιλολαϊκή οικονομική πολιτική η οποία είχε ήδη προαναγγείλει ο νυν υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.
Με την κίνηση του αυτή ο πρωθυπουργός στην ουσία.... αδειάζει τον πρώην υπουργό του για τα μέτρα που είχε σχεδιάσει να πάρει.
Βέβαια όλα αυτά όπως αναφέρουν και οι πολιτικοί σχολιαστές έχουν και κάτι από άρωμα εκλογών .... λέτε να είναι κοντά και ανοιξιάτικες;;;

Καζλαουσκας ο νέος προπονητής της Εθνικής Μπάσκετ


Ο Λιθουανός Γιόνας Καζλάουσκας θα είναι ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ για τα επόμενα δύο χρόνια όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο....


Ενδιαφέρον MIG για Ολυμπιακή....

Ενδιαφέρον για την Ολυμπιακή εξέφρασε ο όμιλος MIG όπως αναφέρετε σε ανακοίνωση του. Σε αυτή τονίζει "Στη σημερινή κρίσιμη για την πατρίδα μας οικονομική συγκυρία η συνέχεια της λειτουργίας της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ είναι αποφασιστικής σημασίας για τον τουρισμό, την απασχόληση, την ψυχολογία όλων μας και το κύρος της Ελλάδας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ είναι ένα κομμάτι τις ιστορίας μας και της ζωής μας και θέλουμε να υπάρχει και να μας ξανακάνει υπερήφανους.

Γι΄αυτούς τους λόγους η MIG αποφάσισε σήμερα να ....ανταποκριθεί στην έκκληση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και είναι έτοιμη να προσέλθει σε απ΄ευθείας διαπραγματεύσεις ώστε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ να συνεχίσει να λειτουργεί στα πλαίσια της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Εφ΄όσον οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε συμφωνία προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε οικειοθελώς στο Ελληνικό Δημόσιο τη δυνατότητα επανακρατικοποίησης της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ σε χρονικό διάστημα μέχρι και 3 μήνες μετά τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.

Η σημερινή μας απόφαση ελπίζουμε να αντιμετωπισθεί σε αντιστοιχία με τις πραγματικές μας προθέσεις και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες. Είμαστε έτοιμοι και να συμπράξουμε στην διαδικασία αυτή, με οποιοδήποτε άλλο υγιή επιχειρηματικό ή επενδυτικό όμιλο επιθυμεί, αλλά και να αποσυρθούμε, εάν κάποιος άλλος Έλληνας σοβαρός ενδιαφερόμενος εξασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος και δεν επιθυμεί τη δική μας συμμετοχή.

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων την τελική απόφαση για την απόκτηση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG, σταθμίζοντας μεταξύ άλλων και την επίτευξη ή μη της επιθυμητής διακομματικής συναίνεσης, αλλά και την κοινωνική αποδοχή για τις εξελίξεις αυτές στον εθνικό μας αερομεταφορέα".

Τραγικό δυστύχημα χθες στην Καλαμάτα

Ένα από τα πλέον τραγικά δυστυχήματα που έχουν γίνει στους δρόμους της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας έγινε χθες στην Καλαμάτα. Όταν ένας 68χρονος που οδηγούσε "παπάκι" στην οδό Αρτέμιδος έξω από τα γραφεία τησ ΔΕΗ προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο και στην συνέχεια έπεσε στο οδόστρωμα. Εκεί τον χτύπησε διερχόμενο φορτηγό με αποτέλεσμα να ... αποκεφαλιστεί κάτω από τισ ρόδες του φορτηγού.

Θα κατασκηνώσουν έξω από το υπουργείο Οικονομίας οι εργαζόμενοι της FANCO

Την αναλγησία των τραπεζών και τα ευρωπαϊκά κονδύλια επικαλείται ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου και δεν προχωρά την χρηματοδότηση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας. Οι εργαζόμενοι προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα στις κινητοποιήσεις τους, αναχώρησαν χθες το βράδυ από το ΚΤΕΛ της Ροδόπης για την Αθήνα με σκοπό να κατασκηνώσουν έξω από το υπουργείο Οικονομίας, διεκδικώντας την άμεση χρηματοδότηση της επιχείρησης και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Για κατάντια έκαναν λόγο οι εργαζόμενοι, τονίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και η....
επιχείρηση δεν πρόκειται να σωθεί εάν δεν προχωρήσει άμεσα η χρηματοδότηση της εταιρίας. Από το νομό Ροδόπης έφυγαν περίπου 200 εργαζόμενοι, ενώ επρόκειτο και άλλοι να ταξιδέψουν στην Αθήνα, από τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου στην Νάουσα, την Αλεξανδρούπολη και την Θεσσαλονίκη.
Τέλος να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας σκοπεύουν να παραμείνουν έξω από το υπουργείο έως ότου λάβουν χειροπιαστές απαντήσεις αναφορικά με το μέλλον της επιχείρησης, όπως είχαν αποφασίσει την προηγούμενη εβδομάδα όλα τα σωματεία.
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ένα πραγματικά καταπληκτικό ρεπορτάζ πρόβαλε πριν λίγο το Μέγκα στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα Μέγκα" για την ζωή των οικονομικών μεταναστών στην χώρα μας και ειδικά στην Αθήνα. Νέοι άνθρωποι Αφγανοί , Κούρδοι και από άλλες χώρες της εκεί περιοχής με τι όνειρα ξεκίνησαν αυτό το....ταξίδι για μια καλύτερη ζωή και πως αισθάνονται σήμερα που ζουν σε σπίτια τρώγλες 40-50 άτομα μαζί. Άνθρωποι με αξιοπρέπεια στους οποίους πολλές φορές δεν δίνουμε καμία σημασία , άνθρωποι που περνάνε ένα μεγάλο Γολγοθά. Μίλησαν για το πόσο ντρέπονται γα την ζωή που κάνουν εδώ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και το τι λένε στις οικογένειες τους που είναι πίσω στην πατρίδα τους .Στο καταπληκτικό αυτό ρεπορτάζ πολλοί από αυτούς άνοιξαν την καρδιά τους και μίλησαν για όλα αυτά που ζουν σήμερα και πως αισθάνονται.
Πολλά μπράβο στην δημοσιογραφική ομάδα που έκανε το ρεπορτάζ

ΈΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα απίθανο τέχνασμα για να σας κλέψουν το αυτοκίνητο. Για αυτό προσοχή όταν κατεβαίνετε από το αμάξι σας ειδικά σε απόμερα και ερημικά μέρη , να βγάζετε τα κλειδιά και να τα κρατάτε

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Γκαζάκια στο γραφείο του Μαρκογιαννάκη ...

Εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια τοποθέησαν άγνωστοι στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δημοσίας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη στο κέντρο της Αθήνασ στην οδό Σκουφά , στον τετάρτο όροφο πολυκατοικίασς.
ο μηχανισμός εξεράγει στις..... 5.30 το πρωί προκαλώντας υλικές ζημιές στην είσοδο του γραφείου.
Related Posts with Thumbnails