Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

«Καμπάνες» από την Κομισιόν για τα ringtones


Ποινές ετοιμάζεται να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες περιεχομένου για κινητά τηλέφωνα, όπως είναι τα ringtones και τα wallpapers.
Σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 500 sites τα οποία πωλούν ringtones, wallparers, υπηρεσίες ειδήσεων και βιντεοπαιχνίδια, το 80% των χρεώσεων είναι παραπλανητικές και κρύβονται στα ψιλά γράμματα.
Παρατυπίες βρέθηκαν στους 39 από τους 43 δικτυακούς τόπους που εξετάστηκαν στη Βρετανία, σε 40 από τους 43 στην Τσεχία, καθώς και σε όλους τους δικτυακούς τόπους που εξετάστηκαν στην Δανία, την Ισπανία, την Κύπρος, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, την Φινλανδία και την Σουηδία.
Μεταξύ των παρατυπιών που εντοπίσθηκαν, ήταν οι ασαφείς λογαριασμοί που δεν περιλαμβάνουν τους φόρους και την τελική τιμή, κρυφές χρεώσεις που κρύβονται στα ψιλά γράμματα ή τη χρήση της λέξης «δωρεάν» για την προσέλκυση των καταναλωτών σε μακροπρόθεσμα συμβόλαια, καθώς επίσης και απουσία στοιχείων επικοινωνίας.
«Υπερβολικά πολύς κόσμος πέφτει θύμα σε ακριβές εκπλήξεις από μυστηριώδεις χρεώσεις, τέλη και συνδρομές σε ήχους κλήσεις, για τις οποίες ενημερώνονται για πρώτη φορά, όταν δουν το λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας», δήλωσε η επίτροπος Καταναλωτών, Μαγκλένα Κούνεβα.
«Πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ειδικά στους εφήβους και τα παιδιά: προσέξτε. Όλα κρύβονται στα ψιλά γράμματα. Βεβαιωθείτε ότι δεν εγγράφεστε σε περισσότερα από όσα ζητήσατε», τόνισε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ετήσιος τζίρος των υπηρεσιών αυτών στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας και της Ισλανδίας, φτάνει τα 691 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 1/3 του ποσού αφορά ήχους κλήσης.


πηγη :zougla.gr

Θα εκλέγονται από το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο


Την Πέμπτη κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η ρύθμιση με την οποία καταργούνται οι εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας. Ενώ μέχρι σήμερα οι Πρόεδροι εκλέγονταν από τους ίδιους τους δικαστές, με τη νέα ρύθμιση, οι Πρόεδροι θα επιλέγονται από το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο. Οι εκλογές θα ισχύουν μόνο για την ανάδειξη των δύο άλλων μελών των διοικήσεων των δικαστηρίων και των εισαγγελιών.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, τόνισε ότι με τη νέα ρύθμιση ενισχύεται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, κατοχυρώνεται η απρόσκοπτη λειτουργία της αυτοδιοίκησης των δικαστηρίων, που απαλλάσσεται από εξαρτήσεις εκλεγόμενων και εκλεκτόρων.
Πηγή: http://www.athina984.gr/

Το κλίμα αλλάζει γρηγορότερα στην Ευρώπη, σύμφωνα με μελέτη ολλανδών ειδικών


Το κλίμα αλλάζει σε όλον τον κόσμο, αλλά γρηγορότερα στην Ευρώπη και ειδικά στην Ολλανδία, προκύπτει από μελέτη, όπως μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δικτυο Dutch RTL News. Η μελέτη αυτή πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια από το Ολλανδικό Βασιλικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας ΚΝΜΙ.Ερευνητές του ΚΝΜΙ επιβεβαίωσαν ότι το κλίμα στη δυτική Ευρώπη αλλάζει δύο φορές πιο γρήγορα απ'ότι στον υπόλοιπο κόσμο. Ο Σέες Μόλενααρς τόνισε πως "δεν υπάρχει λόγος πανικού". Σύμφωνα με τη μελέτη, τα επίσημα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στις 31 Ιουλίου, αναμένεται ότι οι χειμώνες θα είναι θερμότεροι και οι βροχοπτώσεις θα αυξηθούν.
πηγη: ΕΤ3

ΣΙΡΙΑΛ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Πιθανές νέες εμπλοκές να δημιουργηθούν στο πολύπαθο έργο του βιολογικού καθαρισμού στο δήμο Κυπαρισσίας και αυτή τη φορά λόγω του αντλιοστασίου ,με βάση όσα ακούστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης.
Καθώς η ΤΥΔΚ Μεσσηνίας σε έγγραφο της λέει ξεκάθαρα ότι δεν δύναται να συναινέσει στην μεταφορά του αντλιοστασίου. Αυτό όμως προκάλεσε την έκρηξη δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας προς τον δήμαρχο τονίζοντας ότι άλλα είχαν αποφασιστεί παλιότερα στο δημοτικό συμβούλιο και άλλα στην συνέχεια έγινε.
Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στα δικαστήρια για αυτό το θέμα ……
Αν γίνει κάτι τέτοιο και φτάσουμε για ακόμη μια φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας τότε …. «ζήσε Μάι μου να φας τριφύλλι» , καθώς πλέον ορατός θα είναι ο κίνδυνος να μην προλάβει το έργο να χρηματοδοτηθεί από το Γ ΚΠΣ ……

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

18/7 στις 9.30 μ.μ. αναβίωση παραδοσιακής γειτονιάς με θεατρικό στην πλατεία λαϊκής αγοράς από την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών.
20/7 έκθεση ειδών λαϊκής τέχνης , ζωγραφικής αγροτικών προϊόντων στα γραφεία του Συλλόγου Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών.
21/7 στις 9.30 μ.μ. το θεατρικό «Ο μάγος τους Οζ» από τον πολιτιστικό Σύλλογο «Σκηνή Καλαμάτας» στο γήπεδο γυμνασίου.
21-23/7 τουρνουά σκάκι στο πάρκο της Βλαχέρνας 6.30μ.μ.- 8.30 μ.μ.
24/7 μουσική βραδιά με το Γιώργο Παρέμερο στην κεντρική πλατεία στις 9.30 μ.μ.
24/7 παράσταση καραγκιόζη με τον Κώστα Μακρή στο Εξοχικό ,
στις 25/7 στο Χαλαζώνι και στις 26/7 στην Πλάτη κάθε μέρα στις 9.30 μ.μ.
25-26/7 πανηγύρι στο Εξοχικό
26/7 η θεατρική παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο στο γήπεδο γυμνασίου στις 9.30 μ.μ.
27/7 συνεστίαση Συλλόγου Αγίας Κυριακής στο κέντρο «Τα Πέριξ» στην Αγία Κυριακή.
28/7 μουσική βραδιά με το Γιώργο Κατσαρό που θα παρουσιάσει το έργο του «Τραγουδήστε μαζί μας» όπου περιλαμβάνονται σημαντικές του επιτυχίες , μαζί του στο τραγούδι η Σοφία Βόσου και άλλοι τραγουδιστές. Η εκδήλωση θα γίνει στο πάρκο της Βλαχέρνας στις 9.30 μ.μ.
29-31/7 τριήμερο εκδηλώσεων από την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΑΜ το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το δήμο , με ζωγραφική από καταξιωμένους ζωγράφους και παιδιά , εργόχειρο και επίδειξη χειροτεχνίας, παραδοσιακή μουσική και έκφραση , όλα αυτά στον πεζόδρομο της πόλης.
31/7 το θεατρικό έργο «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» από το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου στο γήπεδο του γυμνασίου.
31/7-2/8 τριήμερο δραστηριοτήτων από το Σύλλογο Φιλοπροόδων στο πάρκο της Βλαχέρνας με καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά , παράσταση καραγκιόζη και βραδιά φιλοξενίας.
1/8 μουσική βραδιά με τετραμελή ορχήστρα στο Εξοχικό.
3/8 επίδειξη ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ από επίλεκτους αθλητές.
8/8 συνεστίαση Συλλόγου Κατσιμπαλαίων στο Εξοχικό.
9/8 μουσική συναυλία με την ορχήστρα του συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά , όπου τραγουδούν Γεράσιμος Ανδρεάτος , Φωτεινή Σαββατιανού και Κατερίνα Ψαρίκογλου.
9/8 συνεστίαση Συλλόγου ΟΦΑ στον Αγρίλη.
10/8 μουσική βραδιά με τετραμελή ορχήστρα στο Χαλαζώνι
11/8 αφιέρωμα στου Φιλιατρινού ποιητές όπου παρουσιάζουν οι φιλιατρινοί λογοτέχνες Χρήστος Πλακονούρης και Κώστας Κόλιας – Ερανιώτης , ενώ παρεμβαίνει ο πρόεδρος των Μεσσήνιων Συγγραφέων Νάκος Κληρόπουλος , στο αίθριο του δημαρχείου.
12/8 αφιέρωμα στην μουσική του Μάνου Χατζιδάκη και Μίκη Θεοδωράκη από ομάδα καλλιτεχνών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Στην κεντρική πλατεία.
12/8 μουσική βραδιά με τετραμελή ορχήστρα στην Πλάτη.
13/8 θεατρική παράσταση «Ελαδογραφία» από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας στο πάρκο της Βλαχέρνας.
14-15/8 πανηγύρι στον Αγρίλη.
15/8 θρησκευτική πανήγυρης στη Μάλη
16/8 Αυγουστιάτικο Φεγγάρι με βαρκαρόλες , βεγγαλικά , μουσική στην Αγία Κυριακή από την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών
17/8 αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη όπου συμμετέχει το χορευτικό του Συλλόγου «Πυρσός» στην κεντρική πλατεία.
17/8 συνεστίαση των Απανταχού Πλατιανών στην Πλάτη.
18/8 το θεατρικό «Η αυλή των θαυμάτων» από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο στο γήπεδο γυμνασίου.
30-31/8 διήμερη εκδρομή στα Μετέωρα από το Σύλλογο Πλατιανών

Αντάμωμα Πελοποννησίων στο Ραμοβούνι



Το Σάββατο 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας το 2ο αντάμωμα των απανταχού Πελοποννησίων, από κοινού
με το αντάμωμα των απανταχού νέωνΠελοποννησίων.
Αυτό γνωστοποιούν με κοινή ανακοίνωσή τους ο σύλλογος Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Κολοκοτρώνης»,ο σύλλογος «Αντάμωμα απανταχού
Πελοποννησίων» και το ΣυμβούλιοΑπόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).
Το πρόγραμμα προβλέπει, στις 6.30 το απόγευμα τρισάγιο στον ανδριάντα
του Κολοκοτρώνη από τους μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Ανθιμο και Μεσ-
σηνίας Χρυσόστομο, κατάθεση στεφανιών, χαιρετισμό από τον πρόεδρο των
δύο συλλόγων Τάσο Καλαμπόκη ο οποίος στις 7.20 θα κηρύξει την έναρ-
ξη των εκδηλώσεων, ομιλία εκπροσώπου του ΣΑΕ, διακρίσεις προς τους νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα,μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, προς τοκοινωφελές ίδρυμα «Ιωάννης Σ. Λάτσης», την τράπεζα Eurobank, το Στέφανο Ταμβάκη πρόεδρο του ΣΑΕ, προςτο Δήμο Ζαχάρως, αλλά και προς άλλες προσωπικότητες. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν
με χαιρετισμό από τον τοπογράφο μηχανικό Κωνσταντίνο Φουρλή, αντιπρόεδρο του συλλόγου «Αντάμωμα απανταχού Πελοποννησίων», για να ακολουθήσει στις 9 το βράδυ πελοποννησιακό γλέντι, στο οποίο θα τραγουδήσει η Χαρούλα Λαμπράκη.

πηγη: Εφημεριδα Ελευθερια
Related Posts with Thumbnails