Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Τα όρια δαπανών των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές

Τα ανώτατα όρια εκλογικών δαπανών όπως αυτά προκύπτουν με βάση τους συντελεστές της παρ. 2β του άρθρου 7 του ν. 3870/2010 (ΦΕΚ 138 Α) «Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές» καθορίζονται ανά υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και ανάλογα με τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας στην οποία ανακηρύσσεται υποψήφιος ως εξής:

α. σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό μέχρι 30.000 κατοίκους σε 1.500€
β. σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό 30.001 έως 60.000 κατοίκους σε 2.000€
γ. σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό 60.001 έως 100.000 κατοίκους σε 2.500€
δ. σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό 100.001 έως 150.000 κατοίκους σε 3.000€
ε. σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό 150.001 έως 200.000 κατοίκους σε 3.500€
στ. σε εκλογικές ενότητες με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους και για κάθε 100.000 κατοίκους πάνω από τις 200.000, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο αυξάνεται κατά 1.000€.

Σύλληψη αλβανού δραπέτη φυλακών χθες στην Καλαμάτα

Σύμφωναε με την ανακοίνωση της Αστυνομίας "Συνελήφθησαν χθες (23-08-2010) και ώρα 13.45 από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και 31χρονη ημεδαπή άνευ μονίμου καταλύματος, κατηγορούμενοι για αρπαγή τσάντας σε βάρος 51χρονης ημεδαπής κατοίκου Καλαμάτας που έλαβε χώρα την 23-08-2010 και ώρα 13.30 έξω από το Ταχυδρομείο Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι... οι ανωτέρω, ενεργώντας από κοινού, χθες (23-08-2010) και ώρα 13.15 μετέβησαν στο Ταχυδρομείο Καλαμάτας, η γυναίκα εισήλθε στο εσωτερικό και επέδειξε στον ανωτέρω αλλοδαπό την παθούσα, η οποία προηγουμένως είχε κάνει ανάληψη χρημάτων, αναμένοντας την έξωθι του καταστήματος και όταν εξήλθε της αφαίρεσε την τσάντα της, πλην όμως το περιεχόμενο της τσάντας (χρήματα κ.λ.π. αντικείμενα) έπεσαν στο οδόστρωμα και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε, αλλά έγινε αντιληπτός από τους θαμώνες παρακείμενου καταστήματος.

Ο ανωτέρω αλλοδαπός, κατά την προσαγωγή του, επέδειξε στους Αστυνομικούς ταυτότητα Ρουμανικών Αρχών με διαφορετικά στοιχεία, η οποία έφερε την φωτογραφία του και αποδείχτηκε ότι ήταν πλαστή και ότι αυτός διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Για τον ανωτέρω αλλοδαπό διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά ότι είναι ο δράστης κλοπής - διαρρήξεως σε κατάστημα που έλαβε χώρα την 01-02-2009 στην Κόρινθο, ενώ επιπλέον είναι καταζητούμενος δραπέτης των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας από 23-06-2006 όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης πέντε (5) ετών και έξι (6) μηνών για ληστεία και δεν επέστρεψε από άδεια που είχε λάβει και αναζητείτο. Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κορίνθου που κατηγορείται για το κακούργημα της ληστείας σε βάρος ημεδαπού που έλαβε χώρα την 03-02-2009 στην Κόρινθο.

Σε βάρος των ανωτέρω δύο (2) συλληφθέντων και ενός (1) ακόμη αγνώστου αλλοδαπού άνδρα, έχει σχηματισθεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και του νόμου περί όπλων, πράξεις που έγιναν την 27-05-2010 και ώρα 03.30 στο Δ.Δ. Αγίου Βασιλείου του Δήμου Τενέας Κορινθίας σε κατάστημα μπαρ, σε βάρος της ιδιοκτήτριας και των θαμώνων του καταστήματος.

Η συλληφθείσα έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για παραβάσεις περί ναρκωτικών και σύμφωνα με διάταξη του κ. Ανακριτή Θηβών είναι υπόχρεη αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις

Κινηματογραφική ληστεία στην Αλόννησο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τη σύλληψη δύο ενόπλων, οι οποίοι λήστεψαν υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο. Κατά την περιπετειώδη διαφυγή τους, μάλιστα, είχαν ανοίξει πυρ εναντίον αστυνομικών κι ενός λιμενικού, χωρίς όμως να τους τραυματίσουν.
Όπως ανακοινώθηκε, οι δράστες εισέβαλλαν στις 8.05 το πρωί στο τραπεζικό κατάστημα, όπου με την απειλή όπλων άρπαξαν από τα ταμεία άγνωστο - μέχρι στιγμής - χρηματικό ποσό, πριν διαφύγουν με μοτοσικλέτα.
Ωστόσο, έγιναν... αντιληπτοί και καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς και άντρες του Λιμενικού με αποτέλεσμα να πυροβολήσουν προς το μέρος τους, δίχως όμως να υπάρξει τραυματισμός.
Ακολούθως, οι κακοποιοί συγκρούστηκαν με διερχόμενο φορτηγό αυτοκίνητο, γεγονός που τους υποχρέωσε να εγκαταλείψουν τη μηχανή και να αναζητήσουν άλλο μέσο διαφυγής. Έτσι, ακινητοποίησαν, με την απειλή όπλου, οδηγό διερχόμενου μοτοποδηλάτου, του άρπαξαν το δίκυκλο που οδηγούσε και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Εκτιμάται δε ότι οι δράστες έχουν διαφύγει με πλωτό μέσο προς τα νησιά των βορείων Σποράδων. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, κατά τη σύγκρουσή τους με το φορτηγάκι τούς έπεσε ο σάκος με τα χρήματα.

ΑΠΕ

Αύριο 25 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων 2010

Τέλος μπαίνει στην αγωνία ντων υποψηφίων καθλως αύριο 25 του μηνός ανακοινώνονται οι βάσεις 2010 για τα ΑΕΙ ΤΕΙ

Ο Μαρινάκης πρόεδρος στην Super League

Ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.

Αύριο 25 Αυγούστου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 25-8-2010 θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από αύριο το πρωί να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστοτόπου του Υπουργείου (http://www.minedu.gov.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους.... στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων γίνεται προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στην διεύθυνση αυτή, ιδίως τις ώρες αιχμής.
Οι υποψήφιοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στον τετραψήφιο αριθμό 1500.
Αύριο επίσης τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Συνελλήφθη ο αλβανός που βιάσε και σκότωσε 11χρονη στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας

Συνελήφθη χθες ένας 41χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση 11χρονης Βουλγάρας, ανακοίνωσε ο διοικητής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, στρατηγός Κώστας Τούζος.
Το πτώμα της ανήλικης βρέθηκε σε πηγάδι στην αγροτική περιοχή του Ελαιοχωρίου Αρκαδίας, από όπου και είχε εξαφανιστεί.
Συγκεκριμένα, η αστυνομία ενημερώθηκε τα.. ξημερώματα της Κυριακής ότι εξαφανίστηκε η 11χρονη που διέμενε με την οικογένειά της στο Ελαιοχώρι, από τον Οκτώβριο του 2009.
Το κοριτσάκι για τελευταία φορά το είδαν στη 1.20 τα ξημερώματα Κυριακής, οπότε και έφυγε από την πλατεία του χωριού για το σπίτι του.

Ο στρατηγός ανέφερε, ότι οι αστυνομικοί πήγαν στο χωριό και άρχισαν να ερευνούν, ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη την ημέρα της Κυριακής από αστυνομικές δυνάμεις, την ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένους σκύλους και κλιμάκιο κοινωνιολόγων και ψυχολόγων από το "Χαμόγελο του Παιδιού".

Στο πλαίσιο των ερευνών, οδηγήθηκε στην Ασφάλεια ένας Αλβανός 41 χρόνων που διαμένει τα τελευταία δέκα χρόνια με την οικογένειά του, στο χωριό, ο οποίος κατά την ανάκριση ομολόγησε ότι επιβίβασε ο ίδιος το κοριτσάκι στο αυτοκίνητό του με την πρόφαση να το πάει στο σπίτι του, αλλά στη συνέχεια, το οδήγησε σε ερημική αγροτική τοποθεσία, εφτά χιλιόμετρα από το χωριό, όπου μέσα στο αυτοκίνητό του το κακοποίησε σεξουαλικά και στη συνέχεια το έριξε σε πηγάδι, που υπήρχε στο σημείο εκείνο, με νερό βάθους περίπου δέκα μέτρων. Ο δράστης οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στο σημείο και υπέδειξε το πηγάδι.

Το πτώμα της άτυχης 11χρονης μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, για νεκροψία - νεκροτομή.

Τέλος, με μέριμνα της αστυνομίας, παρέχεται στους γονείς της ανήλικης ψυχολογική υποστήριξη, ενώ ο Αλβανός δράστης με την ολοκλήρωση της δικογραφίας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Τρίπολης.

ΑΠΕ

Ανακάλυψαν το Ανάκτορο του Οδυσσέα ;

Σε μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών εκτιμούν ότι βρίσκονται δύο Έλληνες αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που τα τελευταία 16 χρόνια ανασκάπτουν την περιοχή Αγ. Αθανάσιος στην Ιθάκη.
«Σύμφωνα με τα έως σήμερα στοιχεία, κινητά και ακίνητα, που είναι ιδιαίτερα σοβαρά, και με κάθε επιστημονική επιφύλαξη, πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά στο Ανάκτορο του Οδυσσέα και της Πηνελόπης, το μόνο από τα Ανάκτορα των Ομηρικών Επών, που δεν έχει ανακαλυφθεί», δήλωσε ...στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Αρχαιολογίας, Θανάσης Παπαδόπουλος, ο οποίος μαζί με τη συζυγό του, Λίτσα Κοντορλή, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παρουσίασαν στις 20 Αυγούστου την επιστημονική τους ανακάλυψη.

Πρόκειται για ένα μέγαρο τριών επιπέδων με κλιμακοστάσιο λαξευμένο στον βράχο και μέσα σε αυτό υπολείμματα μυκηναϊκής κεραμικής. Ένα ακόμα σημαντικό εύρημα είναι μια κρήνη, που τοποθετείται στον 13ο αιώνα π.Χ, περίοδο κατά την οποία έζησε ο Οδυσσέας. Αντίστοιχες κρήνες ήρθαν στο φως στην Ακρόπολη των Μυκηνών και την Τίρυνθα.

«Πιστεύουμε ότι με τα ευρήματα, που έχουμε, τεκμηριώνουμε με επιστημονικό τρόπο την παράδοση, που αναφέρεται από τον Όμηρο και οι περιγραφές που γίνονται ταιριάζουν, παρά τις καταστροφές που έχουν υποστεί, γιατί πρώτον, η περιοχή κατοικήθηκε και χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία και δευτερευόντως επειδή ο χώρος ήταν άφρακτος με αποτέλεσμα περίεργοι περιπατητές να εισβάλλουν σε αυτόν καθημερινά».

Ο κ. Παπαδόπουλος ζητεί την φροντίδα της Πολιτείας και του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να συνεχισθεί η ανασκαφή, αλλά να γίνει και η περίφραξη του χώρου.

Σημειώνεται ότι πριν από τέσσερα χρόνια, τον Νοέμβριο του 2006, ήρθε στο φώς ένα σημαντικό εύρημα από την Ιθάκη. Επρόκειτο για πινακίδα, στην οποία γίνεται αναφορά σε ένα από τα επεισόδια της Οδύσσειας. Το εύρημα παρουσιάστηκε σε γερμανικό έγκριτο αρχαιολογικό έντυπο (ΚΑDMOS). Πρόκειται για την απεικόνιση πλοίου με τον Οδυσσέα, δεμένο στο κατάρτι, και τερατόμορφα σχέδια, μια τρίαινα και σημάδια γραφής Γραμμικής Α. Την επιστημονική δημοσίευση συνυπογράφουν δύο Έλληνες αρχαιολόγοι με τον ειδικό σε θέματα επιγραφικής Βρετανό Τζ. Οουενς.

Η περιοχή Αγ. Αθανασίου, στην οποία γίνονται ανασκαφές είναι έκτασης 25 στρεμμάτων και είναι απαλλοτριωμένη με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Προσφάτως, μάλιστα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ιθάκης ενέκρινε για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων χρηματοδότηση 115.000 ευρώ, προκειμένου να συνεχισθεί η αρχαιολογική έρευνα.

Ο επί εικοσαετίας πρώην δήμαρχος Ιθάκης, Σπύρος Αρσένης, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις για την ελληνική, και όχι μόνον, αρχαιολογία, καθώς ο Οδυσσέας αποτελεί εμβληματική μορφή για την παγκόσμια κοινότητα, τα μέλη της οποίας τον γνωρίζουν από τα μαθητικά τους χρόνια».

Από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού δεν διατυπώθηκε σχόλιο για το θέμα.
ΑΠΕ

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος απόψε . Οι αρχαιολογικοί χώροι που θα είνια ανοικτοί

Το ομορφότερο φεγγάρι της χρονιάς απόψε με την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο από όπoυ και να την δει κανείς θα είναι καταπληκτικοί. Όσοι βέβαια επιθυμούν μπορούν να την απολαύσουν από τους δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους που θα είναι ανοικτοί , ενώ σε αρκετούς θα υπάρχουν και εκδηλώσεις.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα με τους αρχαιολογικούς χώρους ΕΔΩ

Προκήρυξη διαγωνισμού για πρόσληψη 500 Ειδικών Φρουρών

Από την Ελληνική Αστυνομία προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη 500 Ειδικών Φρουρών.
Αναλυτικά την προκύρηξη μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ
Related Posts with Thumbnails