Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Νεκρός ο τερματοφύλακας της εθνικής Γερμανίας Ρόμπερτ Ένκε

Θρήνος στη Γερμανία. Ο τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας, Ρόμπερτ Ένκε, έφυγε από τη ζωή προκαλώντας θλίψη στην πατρίδα του και όχι μόνο.Σε ηλικία 32 ετών ο Ένκε έφυγε από τη ζωή. Ο προπονητής του Ανόβερο, Μάρτιν Κιντ, ανακοίνωσε το δυσάρεστο νέο το βράδυ της Τρίτης (10/11).
Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα η αιτία του θανάτου του, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για αυτοκτονία! Ο Ένκε φέρεται να έπεσε σε ράγες τρένου, γεγονός που οδηγεί σε.. υποψίες για αυτοκτονία. Πολύ σύντομα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από την αστυνομία, όπου θα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Η τραγωδία για την οικογένεια Ένκε συνεχίζεται λοιπόν, καθώς το 2006, ο Ρόμπερτ και η σύζυγός του Τερέζα, θρήνησαν την απώλεια της δίχρονης κόρης τους, Λάρα, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.



http://www.goal.com/gr

Νεαρός αυτοκτόνησε πηδώντας απο την Ακρόπολη

Τέλος στην ζωή του έδωσε σήμερα το πρωί ένας νεαρός άντρας πηδώντας από τον ιερό βράχι της Ακρόπολης. Ο νεαρός πήρε φόρα και πήδηξε από το βράχο στο κενό με αποτέλεσμα κατά την πτώση του να τραυματιστεί θανάσιμα ....


Σε 20 χρόνια φυλακή δικάστηκε ο Γεωργιανός για την δολοφονία Σεργιανόπουλου

Ποινή κάθειρξης 20 ετών και φυλάκιση 10 μηνών κατδίκασε σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον Γεωργιανό που στις 3 Ιουνίου του 2008 είχε σκοτώσει το Νίκο Σεργιανόπουλο


Στηρίζει Σαμαρά ο Αβραμόπουλος

Υπερ της υποψηφιότητας Σαμαρά τάχθηκε ανοιχτά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πριν λίγο μιλώντας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ....


Παράνομη κρίθηκε η απεργία των λιμενεργατών

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά την απεργία της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς ΟΛΠ.



1o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το Σαββατοκύριακο (7 & 8 Νοεμβρίου) το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονογονεϊκών Οικογενειών με θέμα:
«ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Το συνέδριο διοργάνωσε ο Σύλλογος Αρχηγών Μονογονεϊκών Οικογενειών Ν. Έβρου «ΣΤΗΡΙΞΗ» και συμμετείχαν εκπρόσωποι Συλλόγων Μόνων –Γονέων από όλη την Ελλάδα (από το Αγρίνιο, τη Βέροια, τον Βόλο, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Λάρισα, την Πάτρα, την Πέλλα, τη Ροδόπη, τα Τρίκαλα κ.ά.), καθώς και αντιπροσωπεία από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων.
Την έναρξη του Συνεδρίου έκανε ο... Πρόεδρος του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών Ν. Έβρου, κ. Ζήσης Ναλμπάντης. Μηνύματα έστειλαν: ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο Γ. Πεταλωτής, Υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ροδόπης και ο Δ. Παπουτσής. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Καβάλας. Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό πολλοί εκπρόσωποι από την τοπική κοινωνία.
Οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών και ομιλητριών είχαν πολύ ενδιαφέρον και άγγιζαν πολλές διαστάσεις της καθημερινότητας των μονογονεικών οικογενειών. Η συζήτηση που επακολούθησε ήταν πολύ εποικοδομητική και διεξήχθη μέσα σε μια φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα. Οι εισηγήσεις και η συζήτηση θα συμπεριληφθούν στα πρακτικά του συνεδρίου για χρήση όλων των ενδιαφερομένων φορέων καθώς και των μόνων γονέων.
Στο συνέδριο αναφέρθηκε ότι:
• Στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται για την οικογενειακή ζωή στην Ελλάδα οι μονογονεϊκές οικογένειες καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο εύρος, γεγονός που θέτει νέες προκλήσεις για την κοινωνική πολιτική. Θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ξεχωριστής μέριμνας κατά τη χάραξη και εφαρμογή οικογενειακών πολιτικών.
• Οι μονογονεϊκές οικογένειες κινδυνεύουν περισσότερο από τις συνέπειες της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ο κίνδυνος παιδικής φτώχειας είναι σχεδόν διπλάσιος για τα παιδιά που ζουν σε μονογονεϊκές οικογένειες από ότι ο μέσος όρος για όλα τα παιδιά μαζί.
• Τα μέτρα για τις μονογονεικές οικογένειες δεν εντάσσονται σε μια διακριτή και ολοκληρωμένη στρατηγική και τα περισσότερα είναι αποσπασματικά. Επιπλέον, δεν υπάρχει ένας θεσμός που να είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό και τη διάχυση των πολιτικών καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και ιδιαίτερα των πολιτικών για την ευημερία των παιδιών.
• Τονίστηκε ότι Θα πρέπει να αναπτυχθούν πολιτικές που θα εκτιμούν τον πλούτο όλων των οικογενειών και θα τις υποστηρίζουν σε θεσμικό επίπεδο.
• Το κύριο συμπέρασμα είναι ότι χρειαζόμαστε επειγόντως είναι μια κοινωνική πολιτική που να διασφαλίζει ένα ελάχιστο εισόδημα στις μονογονεϊκές οικογένειες για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Χρειάζονται άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις, δημιουργία υποδομών και στήριξη κυρίως στο θέμα της εργασίας και όχι επιδόματα.
• Στις δράσεις το 2010 που ανακηρύχθηκε «Ευρωπαϊκό έτος για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού» θα πρέπει να ενταχθεί κατά προτεραιότητα η καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας –παράλληλα με τη μονογονεικότητα γιατί παραμένουν στο περιθώριο της δημόσιας συζήτησης.
• Τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και φίλων κατέγραψαν τις συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο για το θέμα της μονογονεϊκότητας και τόνισαν ότι τόσο το νομοθετικό πλαίσιο, όσο και η κοινωνική πολιτική λειτουργούν υποστηρικτικά προς τις μονογονεικές οικογένειες.

Παράλληλα με το συνέδριο πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 17:30 μ.μ. τα εγκαίνια του 1ου Κέντρου Στήριξης Μονογονεϊκών Οικογενειών Ν. Έβρου (Δήμητρας 19, στην Αλεξ/πολη) που είναι μια δράση του Συλλόγου. Το κέντρο εγκαινίασαν η κ. Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια και Κοσμητόρισσα στη Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ. και ο κ. Ευάγγελος Γουμενίδη, εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με την ευχή να είναι ένα παράδειγμα καλής πρακτικής και για άλλους δήμους. Επίσης, τονίστηκε ότι η λειτουργία του υποσημειώνει –για μια ακόμη φορά -την ανάγκη για εκδήλωση ενδιαφέροντος για μελλοντική ανάπτυξη δομών που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των οικογενειών σε εθνικό επίπεδο.



sesame street

Ένα διαφορετικό λογότυπο σήμερα από την Google αφιερώμενο στα 40α γενέθλια των sesame street. Όπου οι ήρωες της παιδικής αυτής σειράς άφησαν εποχή καθώς δεν ήταν μόνο διασκεδαστικοί αλλά μετέφεραν και πολλές γνώσεις στους μικρούς τους φίλους



Related Posts with Thumbnails