Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Κάστορες εκτροχίασαν τρένο !!!!

Αυτοί δεν ήταν κάστορες αλλά πραγματικοί ....τρομοκράτες , από ότι διαβάζουμε ένα τρένο στον Καναδά εκτροχιάστηκε όταν έσπασαν τρία φράγματα που είχαν φτιάξει κάστορες σε ένα ποτάμι. Το ορμητικό νερό από τα φράγματα παρέσυρε τις γραμμές με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί το τρένο που περνούσε κια μια μηχανή του να πέσει στο ποτάμι στο οποίο χύθηκαν και 20 χιλ. λίτρα ντίζελ που είχε στα ντεπόζιτα της, ποτάμι από το οποίο τροφοδοτείται η πρωτεύουσα Οτάβα.
Βέβαια το....
περισυνέλεξαν άμεσα χωρίς να υπάρξουν παραπάνω προβλήματα ενώ από τον εκτροχιασμό δεν υπήρξαν και σοβαροί τραυματισμοί.
Τελικά οι κάστορες δεν ήταν και πολύ μάστορες ...





Τελευταία μέρα Δημοσκοπήσεων . Marc για τον Alpha

http://kafeneio-gr.blogspot.com






Στήνουμε κάλπη για την κάλπη....

Πόσοι άραγε θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή ; Πόσο μεγάλη θα είναι η αποχή; Θα προτιμήσει ο κόσμος την παραλία από τη κάλπη ;
όλα αυτά είπαμε να τα δούμε στην κάλπη που στήσαμε δίπλα και μπορείτε να ψηφίσετε .... Άντε να δούμε τι θα βγάλει!!!!


Πρόβλεψη τελικού αποτελέσματος Ευρωεκλογών από το London School of Economics

Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση και πρόβλεψη τελικού αποτελέσματος που έγινε σε όλες τις χώρες μέλη της ένωσης, από το London School of Economics and Political Science και του Trinity College και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα τους......

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/06/london-school-of-economics.html

Η νεολαία, τα blogs και η αδιαφορία ανατρέπουν τις στημένες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 7ης Ιουνίου

Οι ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου είναι οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα που γίνονται για πρώτη φορά μέσα σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό από ό,τι έχουμε δει ως τώρα. Σε αυτές τις εκλογές είναι πασιφανές πως η τηλεόραση και οι βαρόνοι των ΜΜΕ έχουν απολέσει το μονοπώλιο της ενημέρωσης και τα στημένα παιχνίδια που μέχρι πρότινος ενορχήστρωναν σε βάρος του ελληνικού λαού, δεν μπορούν πλέον να.... τα παίζουν με την ίδια δυνατότητα που είχαν στο παρελθόν. Τα πράγματα για το μονοπώλιο ΤΙΒΙ και βαρόνων έχουν δυστυχώς αλλάξει για αυτούς και ευτυχώς για τους πολίτες. Οι στημένες δημοσκοπήσεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανατραπούν και να δούμε μεγάλες και απίθανες εκπλήξεις να "ξεπετάγονται" μέσα από τις κάλπες.
Οι παράγοντες που συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση είναι η νεολαία, τα blogs και εν γένει το διαδίκτυο, αλλά και η γενική αδιαφορία των ψηφοφόρων που παρατηρείται στο εκλογικό σώμα. Το είδαμε και εξάλλου στις συγκεντρώσεις των πολιτικών αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων με τους μεταφερόμενους οπαδούς από όλη την Ελλάδα, αλλά που όμως οι πλατείες δεν γέμιζαν με τίποτα. Πέρασαν οι παλιές καλές εποχές των μεταφερόμενων οπαδών. Η Νεολαία είναι ένας αστάθμητος παράγοντας που κανείς δεν ξέρει πως πρόκειται να εκφρασθούν οι νέοι, όταν θα φτάσουν μπροστά στην κάλπη. Η ηλικία των 18-40 επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις σε αυτές τις εκλογές σε όλους τους δημοσκοπούντες.
Τα blogs και γενικότερα το διαδίκτυο έχουν καταφέρει να "σπάσουν" την ελεγχόμενη ενημέρωση και συμβάλλουν και αυτά στο κομμάτι που τους αναλογεί στον επηρεασμό της κοινής γνώμης.
Οπότε ας μην βιάζονται οι δημοσκόποι και τα αφεντικά τους. Η νεολαία, τα blogs και η αδιαφορία θα ανατρέψουν τις στημένες δημοσκοπήσεις τους.
Ν.Κ

http://lefteria.blogspot.com/2009/06/blogs-7.html

Άνοιγμα της ψαλίδας δείχνουν τα τελευταία γκάλοπ....




ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δείχνουν τα τελευταία γκάλοπ που εκτινάσουν την διαφορά στις 5 και τις 6 ποσοστιαίες μονάδες ....


το γραφικό είναι από τα tanea.gr


Ξεκίνησαν οι Ευρωεκλογές. Τα πρώτα αποτελέσματα....

Στην Βρετανία και στην Ολλανδία οι Ευρωεκλογές έγιναν χθες.
Αν και η Ευρωπαϊκή ένωση είχε απαγορεύσει να ανακοινωθούν αποτελέσματα στην Ολλανδία ανακοινώθηκαν τα exit poll
Oλα τα μεγάλα κόμματα βλέπουν την δύναμή τους – άρα και τις έδρες τους – να μειώνονται. Η Σειρά είναι η εξής:....
1. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε λαμβάνει ποσοστό λίγο πάνω από 20%

2. Tο δεξιό, αντιευρωπαϊκό κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Γκέρτ Βίλντερς γνωστού για τις απόψεις του κατά του Κορανίου,oι προβλέψεις δείχνουν ποσοστό που προσεγγίζει το 15% και ότι θα καταλάβει τέσσερις από τις 25 έδρες της Ολλανδίας έναντι καμίας το 2004.

3.Tο Εργατικό Κόμμα PvdA 13,4%.
Πάντως τα στοιχεία έδειχναν ότι λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες η προσέλευση ήταν μόλις 22%, ελάχιστα αυξημένη σε σχέση τις Ευρωεκλογές του 2004.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_9043.html

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος...

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα και είναι μια καλή ευκαιρία όχι για να αναπτύξουμε κάποιες δράσεις την μέρα αυτή -και καλά- για την προστασία του περιβάλλοντος και να δείξουμε πόσο ευαίσθητοι είμαστε. Είναι μια καλή ευκαιρία να αναλογιστούμε και να σκεφτούμε τι θα πρέπει να κάνουμε όλο το χρόνο για να προστατεύσουμε το περιβάλλον ,τι θα πρέπει να κάνουμε για να το σεβόμαστε να το διατηρούμε έτσι όπως πρέπει , τι πρέπει να κάνουμε για να μπορεί και αυτό να μας δίνει ζωή και ευχαρίστηση. Τι θα πρέπει να.... κάνει ο καθένας από το πόστο του. Το σίγουρο είναι ότι όλοι θα πρέπει να κάνουμε κάτι είτε από κάτι μικρό που μπορεί να μας φαίνεται και ασήμαντο είτε κάτι πιο μεγάλο που απαιτεί δυναμικές αποφάσεις.
Ένα είναι το σίγουρο δεν θα πρέπει να μένουμε θεατές σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρο μας χωρίς να πράττουμε το παραμικρό η ευθύνη είναι όλων μας είτε σε μικρό μερίδιο ή σε μεγάλο. Δεν δικαιούμαστε να μην κάνουνε τίποτα γιατί πλέον είναι πολύ αργά.....
Related Posts with Thumbnails