Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»: 325 ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ Χωρίς τροποποίησεις στο χωροταξικό πρόκειται να ψηφισθεί από τη Βουλή

Χωρίς αλλαγές στο χωροταξικό πρόκειται να ψηφισθεί τόσο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σήμερα το απόγευμα όσο και στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή ο «Καλλικράτης»
Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα των 325 δήμων. Θα προχωρήσει μόνο σε επιμέρους αλλαγές όσον αφορά την... ονομασία ή την έδρα ορισμένων δήμων. Κι αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, ούτως η άλλως το εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο έχει το δικαίωμα για αλλαγή τόσο στην έδρα όσο και στην ονομασία του δήμου, εφόσον αυτή υπερψηφιστεί με πλειοψηφία δύο τρίτων.

aftodioikisi.gr

Ενημέρωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Εσπερινών ΓΕΛ

Διεξήχθησαν σήμερα κανονικά οι εξετάσεις της Δ' τάξης των Εσπερινών Γενικών Λυκείων σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της χώρας, με εξαίρεση το εσπερινό λύκειο Χίου. Εκεί, ομάδα εκπαιδευτικών εμπόδισε τους τρεις υποψηφίους, τη Λυκειακή επιτροπή και τους επιτηρητές των εξετάσεων να εισέλθουν στο εξεταστικό κέντρο.
Η εξέταση για τους τρεις αυτούς μαθητές θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία....

Πρόγραμμα Εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσια

Ο Δήμος Κυπαρισσίας σε συνεργασία με τις Εκκλησιαστικές Αρχές και τους Κοινωνικούς και Εκπολιτιστικούς Φορείς της πόλης θα εορτάσει και εφέτος με κάθε επισημότητα την καθιερωμένη Παντριφυλιακή Εορτή της ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 Μαΐου 2010
Ώρα 8.00 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής της Ζωγράφου Αννέτας Κτενά με θέμα «ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ» η οποία θα στεγαστεί στον 1ο όροφο του Λαογραφικού Μουσείου Κυπαρισσίας στην Άνω πόλη και θα παραμείνει ανοικτή το τριήμερο 22, 23 και 24 Μαΐου 2010.
Τα εγκαίνια θα συνοδεύονται μουσικά από..... το Φωνητικό Σύνολο «Opus Animae»

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 Μαΐου 2010

Ώρα 11.30 π.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας στην Άνω πόλη θα γίνει η παρουσίαση της ποιητικής Συλλογής του Άγγελου Καλογερόπουλου «Έτσι είναι…».
Το βιβλίο θα προλογίσουν οι κ.κ. Μαγριπλής Δημήτριος Dr Κοινωνιολογίας – Λογοτέχνης – Διδάσκων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και οι ποιητές Δημήτριος Κοσμόπουλος και Χρήστος Αναγνωστόπουλος.

Ώρα 7.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Γονυκλισίας μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Μαΐου 2010

Ώρα 7.00΄ π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες, Όρθρος - Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας.
Ώρα 10.20΄ π.μ. Πέρας προσέλευσης Επισήμων.
Ώρα 11.00΄ π.μ. Εκκίνηση Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με κατάληξη στην Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.
Τη Λιτανεία θα συνοδεύσουν η Φιλαρμονική Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, η Φιλαρμονική του Δήμου, το 1ο Σύστημα Ν/Π Κυπαρισσίας, το Σύστημα Προσκόπων Φιλιατρών, οι μαθητές των Σχολείων της πόλης μας.
Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Δήμου

Σωροί απορριμμάτων στην Καλαμάτα

Τεράστιοι λόφοι σκουπιδιών εξακολουθούν να βρίσκονται σε πολλά σημεία στην Καλαμάτα, αφού από το Σάββατο έχει διακοπεί η αποκομιδή τους, ενώ παράλληλα αποκλεισμένη παραμένει η χωματερή του Μαραθόλακα από κατοίκους της περιοχής, ύστερα από χθεσινή του απόφαση να μην ανοίξουν τον ΧΑΔΑ.
Συνεργεία του δήμου παλεύουν να εξασφαλίσουν τη δημόσια υγεία, με την απολύμανση των σωρών απορριμμάτων μέσω ειδικού σκευάσματος.
Εν τω μεταξύ, ορίστηκε από τους ....αρμοδίους η περιοχή όπου θα τοποθετηθεί ο δεματοποιητής, στα όρια του Αντικαλάμου, ενώ ήδη συγκροτήθηκε επιτροπή που θα εποπτεύει τη λειτουργία του.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας προσέφυγε στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την παράταση της λειτουργίας του ΧΑΔΑ, μέχρι να λειτουργήσει ο δεματοποιητής.

zougla.gr

Λευτέρης Βαζαίος: Δεν έχει υποβάλει ποτέ φορολογική δήλωση!

Νέο περιστατικό φορολογικής ασυλίας τραγουδιστή έρχεται να προστεθεί στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τους… πολίτες υπεράνω των νόμων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο Λευτέρης Βαζαίος δεν έχει υποβάλει ούτε μία φορά στη ζωή του φορολογική δήλωση!
Ο γνωστός τραγουδιστής, που δηλώνει και μουσικοσυνθέτης, διαθέτει αριθμό φορολογικού μητρώου, και παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο κάνει εκατοντάδες εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα και συναυλίες, ενώ έχει έσοδα και από τις πωλήσεις δίσκων, δεν έχει... καταθέσει ποτέ φορολογική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ.
Ο Λευτέρης Βαζαίος κλήθηκε για ακρόαση, αλλά ουδέποτε εμφανίστηκε, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Και βέβαια ουδέποτε πλήρωσε τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Η έκθεση των ελεγκτών του ΣΔΟΕ έχει σταλεί στην ΙΗ ΔΟΥ Αθηνών.

zougla.gr

Τέλος στην κάλυψη των δαπανών για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα από τα Ταμεία

Δαπάνες για φαρμακευτικά σκευάσματα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή θα σταματήσουν να καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ανέφερε το υπουργείο Εργασίας.
Το μέτρο θα ισχύσει από σήμερα, Πέμπτη 20 Μαΐου, όπως έκανε γνωστό η γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ...υπουργείου Εργασίας Αθ. Δρέττα με επιστολή της στους αρμόδιους φορείς.

in.gr

Η Κάτια Δέδε Playmate 2010

Η Κάτια Δέδε είναι η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού Playmate2010, που διοργάνωσαν με επιτυχία για άλλη μία χρονιά το περιοδικό Playboyκαι το STAR CHANNEL.
Η 22χρονη σπουδάστρια γραφιστικής εργάζεται ήδη ως μοντέλο και λατρεύει το χορό, ενώ όπως είπε η ίδια, όνειρό της είναι να κάνει καριέρα στις διεθνείς πασαρέλες.
Αναπληρωματική playmate 2010, η Ειρήνη Κεμπεζέ, που διαγωνίστηκε με το νούμερο 2.
Playgirl 2010 αναδείχθηκε η Ανδρεανή Τσάφου που διαγωνίστηκε με τον αριθμό 10.
Τον τίτλο της SuperStar 2010 κατέκτησε η.... Νατάσσα Λιμπερίδου, που διαγωνίστηκε με τον αριθμό 1.
Μις Playboytv 2010 η Αλεξάνδρα Ιωαννοπούλου, που διαγωνίστηκε με τον αριθμό 7.

star.gr

Πανελλαδική απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Μόνο ο ΗΣΑΠ και το τραμ θα λειτουργήσουν από τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, ενώ ματαιώνονται πτήσεις της Olympic Air. Αίτημα της ΟΛΜΕ για αναβολή των Πανελλαδικών την Πέμπτη.
ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη, με τα μόνα μέσα μαζικής μεταφοράς εν λειτουργία να είναι ο ΗΣΑΠ και το τραμ, από τις 10:00 ως τις 16:00.
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Επίσης, ματαιώνονται 35 πτήσεις εσωτερικού της Olympic Air σε...μικρά αεροδρόμια νησιών.
Στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΟΛΜΕ, η οποία έχει ζητήσει να αναβληθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις –την Πέμπτη- στα εσπερινά λύκεια.
«Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά», διαβεβαιώνει από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας.
Θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, δικηγόροι, γιατροί, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, τραπεζοϋπάλληλοι, εφοριακοί, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως.
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 στην Ομόνοια.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ 100,3

Οι "Πυρήνες της Φωτίας" πίσω απο τις επιθέσεις σε Κορυδαλλό και Θεσσαλονίκη

Η οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς - αντάρτικη ομάδα τερροριστών" αναλαμβάνει την ευθύνη για τις δύο ισχυρότατες εκρήξεις στις φυλακές Κορυδαλλού το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή το μεσημέρι, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο Athens Indymedia.org
Στην ανακοίνωση η οργάνωση κάνει δριμύτατη κριτική στη δικαιοσύνη και στο σωφρονιστικό σύστημα, ενώ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους... κατηγορούμενους για συμμετοχή στον επαναστατικό αγώνα και σε όλους τους αναρχικούς που κρατούνται στις φυλακές. Καλεί τους αντιεξουσιαστές σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης έξω από το Νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Συμεών Σεϊσίδης ο οποίος συνελήφθη τραυματισμένος από σφαίρα αστυνομικού στην περιοχή του Κεραμικού πριν από λίγο καιρό.

Η προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης συνοδεύεται και από δεύτερο κείμενο το οποίο αναφέρεται στο τραγικό περιστατικό με τον εμπρησμό της τράπεζας "Μαρφίν" όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι. Μεταξύ άλλων ο συντάκτης του κειμένου υποστηρίζει ότι "πάνω στα γεγονότα της 5ης Μάη στήθηκε μια αισχρή τυμβωρυχία και ένα ισχυρό εμπόριο συναισθημάτων για τα συμφέροντα του συστήματος" ενώ παράλληλα παραδέχεται ότι οι 3 υπάλληλοι έχασαν τη ζωή τους χωρίς να αποτελούν στόχο, "εξαιτίας μιας επαναστατικής πρακτικής", ενώ κάνει και αναφορά και σε δικές τους ατέλειες, κενά και λάθη, καθώς και απροσεξίες.

Πηγή: www.athina984.gr

Συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας από μέλη του ΠΑΜΕ

Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης και στο Ασφαλιστικό.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου επί της οδού Πειραιώς και έχουν αναρτήσει πανό στο κτίριο με κεντρικό σύνθημα «Απορρίψτε τα μέτρα». Ανοιχτοί παραμένουν οι ...δρόμοι γύρω από το υπουργείο.

in.gr
Related Posts with Thumbnails