Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Εκπλήξεις στον Τελικό Εφήβων-Νεανίδων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος FREDDOCCINO Juniors στην Κυπαρισσία

Με δυνατές αναμετρήσεις αλλά και αρκετές εκπλήξεις ξεκίνησαν οι τελικοί Εφήβων-Νεανίδων στην παραλία Κυπαρισσίας. Στις Νεάνιδες την πρόκριση για τους ημιτελικούς της Κυριακής έχουν κερδίσει οι ομάδες των Κουτροπούλου / Χασιώτη από την Αθήνα και οι Αγγελοπούλου Μ. / Χριστοδούλου από Αθήνα και Ηράκλειο, νούμερο 5 και νούμερο 7 του Κυρίως Ταμπλό αντίστοιχα. Στους Έφηβους την πρόκριση μετά τους αγώνες της 1ης ημέρας έχουν κερδίσει οι ομάδες των Κογκαλίδη / Κοκκινάκη από τον Πειραιά και Λύτρα / Στυλιανού από την Αθήνα, νούμερο 2 και νούμερο 4 του Κυρίως Ταμπλό. Τα αποτελέσματα στους προημιτελικούς του Σαββάτου ήταν: Κορίτσια: Κουτροπούλου / Χασιώτη (Νο5) - Καράβη / Πασιαλή (Νο1): 2-1 (21-12, 14-21, 15-08) Αγγελοπούλου Μ. / Χριστοδούλου (Νο7) – Μαγκανάρη / Μεθενίτη (Νο6): 2-0 (21-16, 21-13) Αγόρια: Κογκαλίδης / Κοκκινάκης (Νο2) – Πάτσης / Ραντοϊκοβιτς (Νο6): 2-0 (21-10, 21-16) Λύτρας / Στυλιανού (Νο4) – Γούρμος / Θεοδωσίου (Νο9): 2-0 (21-13, 21-13) – Χαραλάμπους / Χατζηδαμιανού: 2-1 (19-21, 21-19, 15-13) Οι αντίπαλοί τους θα προκύψουν από τους αυριανούς προημιτελικούς που θα ξεκινήσουν στις 09.30 το πρωί.
πηγη:www.beachvolleyball.gr

Τεχνήτός ύφαλος για αύξηση των ψαριών στον Κυπαρισσιακό κόλπο

Την τοποθέτηση τεχνητού υφάλου στον κόλπο της Κυπαρισσίας για να αυξηθεί ο πληθυσμός ψαριών στην περιοχή, προγραμματίζουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και ο δήμος της τριφυλιακής πρωτεύουσας, μετά από αίτημα των ψαράδων. Χθες η Ν.Ε. Προγραμματισμού και Υποδομών ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη σκοπιμότητας της τοποθέτησης του υφάλου, κόστους
15.000 ευρώ (από 7.500 ευρώ η Ν.Α. και οδήμος). Στη σύμβαση μετέχει και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Ερευνας (ΙΝΑΛΕ) του ΕΘΙΑΓΕ, που θα κάνει τη μελέτη. Η διάρκεια εκπόνησής της είναι 6 μήνες. Οπως είπε ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Γιαννακέας, τα ποτάμια της περιοχής (Αρκαδικός, Νέδα και Αλφειός) έχουν δημιουργήσει αμμώδη βυθό
και τα ψάρια έχουν απομακρυνθεί από την
περιοχή.
Γ.Σ.
πηγη :Εφημεριδα Ελευθερια

Απροστάτευτοι, ελλείψει συστημάτων πυροσπροστασίας οι αρχαιολογικοι χώροι της Μεσσηνίας


Ειδικό σύστημα πυροπροστασίας για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Μεσσήνης και του Ανακτόρου του Νέστορος έχει ζητήσει από το Υπουργείο Πολιτισμού η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, αίτημα που έχει δεχθεί το Υπουργείο και αναμένεται η σύνταξη της τελικής μελέτης.Στο μεταξύ Νομαρχία και ΤΕΔΚ έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση και υπό την επίβλεψη των Εφορειών Προϊστορικών - Κλασσικών Αρχαιοτήτων και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, έχει ξεκινήσει η εκτέλεση έργων για τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας των αρχαιολογικών χώρων και κυρίως για την αντιπυρική τους θωράκιση, προστασία, ανάδειξη και αξιοποίησή τους.
Ειδικό σύστημα
Ο αρχαιολόγος κ. Λαμπρόπουλος από την ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, σημείωσε ότι με βάση αυτή την προγραμματική σύμβαση έχει γίνει αυτοψία σε όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσηνίας που έχουν αρμοδιότητα, έχουν καταγραφεί τα προβλήματα που υπάρχουν ως προς την καθαριότητα, πυροπροστασία και περίφραξή τους.Ο κ. Λαμπρόπουλος σημείωσε ότι έχει προηγηθεί συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου αρχαιολόγοι μαζί με πυροσβέστες επισκέφτηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους.Μεγαλύτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην Αρχαία Μεσσήνη και τα Ανάκτορα του Νέστορα, όπως δε είπε ο κ. Λαμπρόπουλος, αυτοί οι δύο έχουν προταθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού για να εγκατασταθούν ειδικά συστήματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης.Από την πλευρά της Νομαρχίας, ο Νομάρχης κ. Δράκος σημείωσε ότι η υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης έχει ξεκινήσει, ωστόσο, η ολοκλήρωση των έργων σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους θα χρειασθεί αρκετό χρόνο.Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Κούτρης, επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει αυτοψίες στους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ για την εκτέλεση των έργων, ανέφερε ότι κατά την προχθεσινή πυρκαγιά στην Κόκλα, συνεργείο καθάριζε τον αρχαιολογικό χώρο της Μάλθης.
Αρχαιολογικοί χώροι
Αναφερόμενος αναλυτικά στις εργασίες που προβλέπονται να γίνουν από την προγραμματική σύμβαση, ο Αντινομάρχης Υποδομών Στάθης Αναστασόπουλος, σημείωσε ότι θα υλοποιηθούν σε δύο ενότητες για τη φετινή χρονιά, παράλληλα από 2 αναδόχους.Συγκεκριμένα, η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει έργα καθαρισμού και προστασίας στους εξής αρχαιολογικούς χώρους: - Αρχαιολογικός Χώρος Μάλθης- Κάστρο Λεύκτρου- Θολωτοί Τάφοι Κουκουνάρας- Κάστρο Πηδήματος- Αρχαιολογικός Χώρος Καρποφόρας- Ριζόμυλου- Κάστρο Ζαρνάτας- Αρχαιολογικός Χώρος Ελαιοχωρίου- Παλαιόκαστρο Πύλου (Παλαιοναβαρίνο)- Αρχαιολογικός Χώρος ΕίραςΗ 2η ενότητα, περιλαμβάνει τους εξής αρχαιολογικούς χώρους: - Αρχαιολογικός Χώρος Εγκλιανού- Κάστρο Κυπαρισσίας- Αρχαιολογικός Χώρος Μαυροζούμενας- Κάστρο Κρέμπενης Κ. Μέλπεια- Αρχαιολογικός Χώρος Περιστερίας- Θολωτός Τάφος Ψαρίου- Θολωτοί Τάφοι ΧαλκιάΟ κ. Αναστασόπουλος σημείωσε ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο της Μάλθης και ξεκινούν οι εργασίες στο Κάστρο του Λεύκτρου. Επίσης, ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο του Εγκλιανού και από Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες στο Κάστρο της Κυπαρισσίας.

πηγη: Εφημερίδα Θάρος

28-31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις διορισμού με τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε οποιαδήποτε Διεύθυνση ή Γραφείο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιθυμούν από 28-7-2008 έως 31-7-2008 οι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι περιλαμβάνονται:
1. Στους πίνακες αναπληρωτών σχολικού έτους 2008-2009, ως εξής:
· Με πραγματική προϋπηρεσία 30 μηνών
· Με πραγματική προϋπηρεσία 24 μηνών και μία τουλάχιστον επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του κλάδου τους και παιδαγωγική επάρκεια, όπου απαιτείται
· Στον Ενιαίο Πίνακα Διορισμών (άρθρο 6, παρ. 2 του Ν. 3255/2004) για την κάλυψη του ποσοστού 40% των κενών οργανικών θέσεων

2. Στους Πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ 2006 για την κάλυψη του ποσοστού 60% των κενών οργανικών θέσεων

Οι υποψήφιοι οφείλουν να τηρήσουν τις προθεσμίες κατάθεσης αιτήσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμών εγκαίρως.

Συνελήφθη ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο οποίος ανακρίνεται στη Γ.Α.Δ.Α.
Πρόκειται για έναν 35χρονο Γεωργιανό, τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA του οποίου ταυτοποιήθηκαν με αυτά που βρέθηκαν στο σπίτι του ηθοποιού. Μάλιστα, εκτός από τα αποτυπώματά του σε διάφορα σκεύη, βρέθηκαν και κάποια με το αίμα του ηθοποιού.
Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη αργά χθες το απόγευμα στην Πλατεία Βικτωρίας, όπου ήταν θαμώνας. Ο δράστης ήταν σεσημασμένος, καθώς στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για πορνεία και ναρκωτικά με αποτέλεσμα να απελαθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταυτοποίηση των στοιχείων του δολοφόνου είχε γίνει άμεσα. Η αστυνομία είχε στα χέρια της τα αποτυπώματά του, καθώς και φωτογραφία του. Ο Γεωργιανός όμως είχε εξαφανιστεί από την πλατεία Βικτωρίας και μόλις επέστρεψε, συνελήφθη. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος.
Ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι το πρωί της 4ης Ιουνίου, από την οικιακή του βοηθό. Είχε δολοφονηθεί τα μεσάνυχτα της προηγούμενης νύχτας χτυπημένος με 21 μαχαιριές στο λαιμό, τον πνεύμονα και την καρδιά.
Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ένα δακτυλικό αποτύπωμα στο μαχαίρι με το οποίο ο δολοφόνος κατακρεούργησε τον άτυχο ηθοποιό καθώς και ίχνη γενετικού υλικού σε αποτσίγαρα και κουτάκια μπύρας.
Από τότε η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της στυγερής δολοφονίας, σαρώνοντας κάθε βράδυ τα κακόφημα στέκια της Αθήνας, προχωρώντας σε περισσότερες από 100 «επιλεκτικές» προσαγωγές.
πηγη:Zougla.gr
Related Posts with Thumbnails