Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τελεσίγραφο Σαμάρα σε Ψωμιάδη για τον αδερφό του

Τελεσίγραφο στον υποψήφιο περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας του να μην επιμείνει στην πρόθεσή του να συμπεριλάβει στο συνδυασμό για την περιφέρεια τον αδελφό του.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να ...βάλει σε θέση υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη τον αδελφό του, ο οποίος, στη συνέχεια, θα έχει την αρμοδιότητα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ του έστειλε μήνυμα ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το δεχτεί για λόγους αρχής.

Εάν ο κ. Ψωμιάδης συμπεριλάβει τελικά τον αδελφό του στο ψηφοδέλτιο που θα ανακοινώσει το πρωί της Τετάρτης, η ΝΔ θα άρει το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη που του έχει δώσει.

πηγη΅: www.tovima.gr/

Τουρκία - Ελλάδα 76 -65

Την ήττα γνώρισε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ από την Τουρκία με σκορ 76-65. Καλύτεροι και πιο εύστοχοι καθόλη την διάρκεια οι αντίπαλοι μας πήραν δίκαια τη νίκη και πλέον είναι μόνοι στην κορυφή του 3ου Ομίλου

Έναρξη της εφαρμογής του εξώδικου συμβιβασμού για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Αρχίζει αύριο, 1η Σεπτεμβρίου 2010, η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 3869/2010 για την επιδίωξη εξώδικου συμβιβασμού του οφειλέτη με τους δανειστές, η μη επίτευξη του οποίου αποτελεί άλλωστε προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης ρύθμισης των χρεών στο δικαστήριο.
Ο νόμος ενισχύει καθοριστικά, με τη δυνατότητα πλέον που έχουν οι καταναλωτές για προσφυγή στη δικαστική ρύθμιση των χρεών, τη διαπραγματευτική τους θέση και δίνει σημαντικά κίνητρα τόσο στους οφειλέτες όσο και στους πιστωτές για την αξιοποίηση της εν λόγω διαδικασίας και την επίτευξη του συμβιβασμού...

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για να διευκολύνει την εφαρμογή του νόμου, και ειδικότερα των ρυθμίσεων για τον εξώδικο συμβιβασμό, αναρτά σήμερα στην ιστοσελίδα της (efpolis.gr):

α) Υπόδειγμα αίτησης δικαστικού συμβιβασμού με σχέδιο διευθέτησης των οφειλών, το οποίο μπορεί να συμπληρώνει και να υποβάλει προς τους πιστωτές κάθε οφειλέτης.

β) Οδηγίες για την επιδίωξη του δικαστικού συμβιβασμού

γ) Κατάσταση με τους φορείς που έχουν δηλώσει ότι θα συνδράμουν τους οφειλέτες στην αξιοποίηση της διαδικασίας εξώδικης ρύθμισης των χρεών

δ) Υπόδειγμα αίτησης προς τα πιστωτικά ιδρύματα για παροχή πληροφοριών

ε) Παρουσίαση των ρυθμίσεων του νόμου 3869/2010 με απαντήσεις σε 33 ερωτήματα

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είναι σε επικοινωνία με τους δικηγορικούς συλλόγους για να οργανώσει τη λειτουργία ενός πανελλαδικού δικτύου, στο οποίο θα συμμετέχουν και οι λοιποί φορείς, και το οποίο θα παρέχει δωρεάν στους οφειλέτες την απαραίτητη συμβουλευτική και νομική υποστήριξη και θα τους συνδράμει στη διαδικασία επίτευξης εξωδικαστικού συμβιβασμού για τη ρύθμιση των χρεών. Το εν λόγω δίκτυο θα λειτουργήσει σε ένα περίπου μήνα με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.

Για την εφαρμογή του ν. 3869/2010 παρέχονται πληροφορίες από την τηλεφωνική γραμμή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή 1520, ενώ από την επόμενη βδομάδα θα λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για την ενημέρωση των οφειλετών για τις ρυθμίσεις του παραπάνω νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 3869/2010 απαγορεύει ρητά τον πλειστηριασμό της κύριας ή μοναδικής κατοικίας οποιουδήποτε οφειλέτη μέχρι την 3.2.2011, εφόσον αυτή δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο απόκτησης πρώτης κατοικίας προσαυξημένο κατά πενήντα τοις εκατό. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να αξιοποιήσουν σε ήρεμες συνθήκες και χωρίς πιέσεις τις διατάξεις του νόμου αυτού για τη ρύθμιση των χρεών.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στα δικαστήρια για τις περιπτώσεις που δεν θα ευδοκιμεί ο εξώδικος συμβιβασμός αρχίζει την 3η Ιανουαρίου 2011.



Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, δήλωσε με αφορμή την έναρξη του εξώδικου συμβιβασμού για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών:



«Όπως δεσμευτήκαμε, ξεκινάει αύριο μία μεγάλη νομοθετική τομή που έρχεται να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα στη χώρα μας, αυτό της υπερχρέωσης, κατά τρόπο ουσιαστικό, σύγχρονο, ρεαλιστικό, θεσμικό, εναρμονισμένο με τις επιταγές ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους δικαίου.

Με το νόμο αυτό, η Ελλάδα, σε μια εποχή πρωτόγνωρης κρίσης για την εθνική μας οικονομία, κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά: Για πρώτη φορά η Πολιτεία δίνει στους υπερχρεωμένους πολίτες τη δυνατότητα να ζήσουν και να ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία, χωρίς τα δυσβάστακτα βάρη των χρεών, που τους οδηγούν στο περιθώριο».

Απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Τάκης Κατσίβελας για το δήμο Τριφυλίας

Με σημερινή του επιστολή ο στηριζόμενος από την ΝΔ υποψήφιος για το δήμο Τριφυλίας Τάκης Κατσίβελας ανακοινώνει ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του.
Στην επιτσολή του αναφέρει "Τις τελευταίες ημέρες έχουν εμφανισθεί στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης πολλά κατευθυνόμενα δημοσιεύματα τα οποία, με αμφίβολης νομικής βαρύτητας επιχειρήματα, προσπαθούν να δημιουργήσουν δυσμενές κλίμα σε βάρος της υποψηφιότητάς μου για τον Δήμο Τριφυλίας. Από τη στιγμή που ανακοίνωσα τη βούλησή μου να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για την πρόοδο και την ευημερία των δημοτών της Τριφυλίας ξεκίνησε ομοβροντία μεθοδεύσεων, τις οποίες θέλω, για μια ακόμη φορά, να ...καταγγείλω στους πολίτες. Μεθοδεύσεις που έφθασαν ως την ιδιόχειρη προσθήκη ειδικής φωτογραφικής αναφοράς για τη δική μου περίπτωση στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών στο κεφάλαιο για τα κωλύματα εκλογιμότητας. Μιας αναφοράς που, σημειωτέον, δεν υπήρχε στην εγκύκλιο των δημοτικών εκλογών του 2006 και δεν καλύπτεται ούτε από τη νομοθεσία ούτε από τη νομολογία των δικαστηρίων μας. Φαίνεται ότι οι γνωστοί λασπολόγοι και μισθοφόροι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ έχουν αναλάβει και πάλι δράση, απειλώντας με με ενστάσεις και δικαστικές ταλαιπωρίες, των οποίων, μάλιστα, σπεύδουν να προεξοφλήσουν την έκβαση σε βάρος μου. Τόσο πολύ σέβονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης! Παρά το γεγονός ότι έγκριτοι νομικοί με διαβεβαίωσαν για τη δικαίωσή μου και ότι τελικώς οι σχετικές φήμες θα αποδεικνύονταν νομικά έωλες, δεν επιθυμώ να εμπλέξω την τοπική κοινωνία σε διαμάχες και αντιπαραθέσεις που και σε αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ταιριάζουν, και την ομοψυχία που πρέπει να έχουμε τούτη τη δύσκολη για τον Τόπο συγκυρία δυναμιτίζουν. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου αποσύρω την υποψηφιότητά μου, καταγγέλλοντας δημόσια το κλίμα πολιτικής τρομοκρατίας που έχει αναπτυχθεί και το οποίο λαβώνει καίρια την τοπική δημοκρατία και τον πολιτικό πολιτισμό μας. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες του δήμου Τριφυλίας θα αξιολογήσουν όλα όσα θέτω σε γνώση τους και θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση, συσπειρωμένοι πίσω από μία αξιόπιστη πρόταση προοπτικής για την τοπική κοινωνία και το δήμο μας."

Τουρκία - Ελλάδα απόψε στο Μουντομπασκετ

Νίκη και μόνο νίκη θέλει απόψε η εθνική μας ομάδα κόντρα σε αυτή της Τουρκίας για να παραμείνει στην κορυφή του 3ου Ομίλου. Νίκη και για λόγους γοήτρου μέσα στην Τουρκία σε ένα όπως αναμένεται καυτό κοινό

diaspora

Στις 15 Σεπτεμβρίου θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Διαδίκτυο το νέο κοινωνικό δίκτυο, Diaspora. Το νέο site περιγράφεται ως μια εναλλακτική στο Facebook, με ιδιαίτερη… ευαισθησία στα θέματα προσωπικών δεδομένων.
Το ανοιχτού κώδικα κοινωνικό δίκτυο έγινε γνωστό νωρίτερα μέσα στη χρονιά όταν το Facebook αναγκάστηκε να απλοποιήσει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας, μετά από αντιδράσεις χρηστών για την υπερβολική τους πολυπλοκότητα. Το diaspora αναπτύχθηκε από... τέσσερις Αμερικανούς φοιτητές, με χρηματοδότηση περίπου 200.000 δολαρίων.
Μεγάλη σημασία δίνεται στον τρόπο που οι χρήστες διαχειρίζονται τις πληροφορίες που δημοσιεύουν και η διατήρηση του πλήρη ελέγχου σε αυτή. «Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες αποφασίζουν το περιεχόμενο που προορίζεται για τους συναδέλφους τους και ποιο για τους στενούς τους φίλους. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο πρόβλημα και το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά», αναφέρει η ομάδα του diaspora σε ανακοίνωση της.
«Θέλουμε να δώσουμε στους χρήστες τον απόλυτο έλεγχο όσων μοιράζονται», εξήγησε ο Μαξ Σάλζπερρκ, ένας από τους ιδρυτές του diaspora. Σημειώνεται ότι το νέο δίκτυο θα είναι ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου οποιοσδήποτε θα έχει πρόσβαση στον κώδικα και θα μπορεί να τον τροποποιήσει.

Πολλοί πάντως πιστεύουν ότι δεν είναι εύκολο για το diaspora να προκαλέσει την κυριαρχία του Facebook, που έχει ξεπεράσει τους 500 εκατομμύρια χρήστες, ενώ η αξία του υπολογίζεται στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια.

πηγη: www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Την Κυριακή ανακοίνωση υποψηφίων από το ΠΑΣΟΚ

Την Κυριακή αναμένεται να ανακοινωθεί ο μεγαλύτερος όγκος των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Τόσο οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες όσο και οι υποψήφιοι δήμαρχοι ....
Related Posts with Thumbnails