Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Πλανητάρχης με... λεοπαρδαλέ μαγιό η Πάρις Χίλτον

Η Πάρις Χίλτον παρουσίασε πρόσφατα στο Διαδίκτυο ένα αστείο σποτ, στο οποίο εμφανίζεται, με ένα λεοπαρδαλέ μαγιό ως υποψήφια πρόεδρος της Αμερικής, να λέει: «Θέλω να ξέρει η Αμερική ότι είμαι έτοιμη να ηγηθώ».
Κι αυτό προς απάντηση μιας τηλεοπτικής διαφήμισης του 71χρονου ΜακΚέιν, ο οποίος χρησιμοποίησε το πρόσωπό της για να «επιτεθεί» στον Μπάρακ Ομπάμα.
πηγη:ethnos.gr

ΜΗΠΩΣ ΕΝΟΟΥΣΕ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΓΔΥΘΩ .... Η ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΝΤΥΘΩ ....

Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό νησια των Κυκλαδων και των Δωδεκανησων

Χωρίς νερό κινδυνεύουν να μείνουν αρκετά νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, ύστερα από τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Αιγαίου και την εταιρία που έχει αναλάβει τη υδροδότηση άνυδρων νησιών με πλωτά μέσα. Σε έγγραφο του υπουργείου προς την εταιρία, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, αφήνονται αιχμές για εκβίαση καταστάσεων και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υδροδότηση των νησιών. Το πρόβλημα δε σταματά εκεί, καθώς το τελευταίο διάστημα οι ποσότητες πόσιμου νερού που μεταφέρουν οι πλωτές υδροφόρες έχουν αυξηθεί κατά 3,5 φόρες μέσα σε 10 χρόνια.
Στο μεταξύ, παράγοντες του υπουργείο Ναυτιλίας κάνουν λόγο για αλόγιστη χρήση νερού από τους τοπικούς Δήμους. Το υπουργείο Αιγαίου μόνο για το 2007 δαπάνησε 12 εκατομμύρια ευρώ για την υδροδότηση των νησιών σε σχέση με μόλις 1,2 εκατομμύρια ευρώ πριν από 10 χρόνια. Μια εξήγηση είναι η αύξηση του πληθυσμού ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα, τα νησιά στερούνται υποδομών, ενώ και η δαπάνη για την μεταφορά του νερού έχει σχεδόν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία. Ο ΣΚΑΪ έχει υπογράψει χάρτα δέσμευσης με όλους τους αρμόδιους φορείς για να σταματήσει η σπατάλη του νερού, ενώ με πρωτοβουλία του λειτουργεί ήδη στη Σαντορίνη μονάδα αφαλάτωσης, μέθοδος που θεωρείται ως μια από τις βασικές λύσεις για την υδροδότηση της χώρας.

πηγη:skai.gr


TO ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ - ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ - ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ....

Σύλληψη 33χρονου στη Σαντορίνη που εμφανιζόταν ως γγ του υπουργείου Ανάπτυξης

Ένας 33χρονος συνελήφθη την Παρασκευή στη Σαντορίνη με την κατηγόρια ότι εξαπατούσε επιχειρηματίες εμφανιζόμενος ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο συλληφθείς είχε πλησιάσει ιδιοκτήτη ξενοδοχείου και προσπάθησε να του αποσπάσει 200.000 ευρώ.
πηγη:in.gr

ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΚΑΚΑΣ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΚΑΚΙΑ .... ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ....

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Μάικλ Φελπς στα 400μ. μικτή ατομική, η απώλεια του χρυσού μεταλλίου από την Ριόκο Τάνι στο τζούντο και η συναρπαστική μάχη στην ποδηλασία δρόμου, όπου επικράτησε ο Ισπανός, Σαμουέλ Σάντσεθ, ήταν τα σημαντικότερα στιγμιότυπα από την πρεμιέρα των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Πεκίνο.Ο Αμερικανός πρωταθλητής της κολύμβησης προκρίθηκε άνετα στον τελικό του αγωνίσματος σημειώνοντας Ολυμπιακό ρεκόρ με επίδοση 4:07,82, γεγονός που ίσως προδιαθέτει για ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Παράλληλα, ο Νορβηγός Αλεξάντερ Ντάλε Οεν εντυπωσίασε στα 100 μέτρα πρόσθιο, καθώς με 59.41 πέτυχε Ολυμπιακό και ευρωπαϊκό ρεκόρ, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.Στο τζούντο γυναικών, ξεχώρισε η νίκη της Ρουμάνας, Αλίνα Ντουμίτρου επί του ζωντανού «θρύλου» του αγωνίσματος, Ριόκο Τάνι στον ημιτελικό. Η πρωταθλήτρια από την Ιαπωνία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και συμπλήρωσε πέντε στην Ολυμπιακή συλλογή της (δύο χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο), συγκομιδή που είναι μοναδική για το άθλημα, ενώ η Ντουμίτρου πήρε το χρυσό μετάλλιο.Ακόμη, ο Ισπανός ποδηλάτης, Μανουέλ Σάντσεθ, πήρε κυριολεκτικά στα τελευταία μέτρα το χρυσό μετάλλιο, μετά από συναρπαστικό αγώνα στην αντοχή, ενώ στο τζούντο ανδρών, ο Τσόι Μίνχο χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη Νότια Κορέα.Επίσης, το πρώτο -χρονικά- χρυσό μετάλλιο στην διοργάνωση, κατέκτησε η Τσέχα, Κατερίνα Εμονς που επικράτησε στο αεροβόλο τουφέκι 10 μέτρων, ενώ στο ίδιο άθλημα, και το αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων, κυριάρχησε ο Κινέζος, Πανγκ Βέι.Τέλος, στα 48 κιλά της άρσης βαρών, η Κινέζα, Τσεν Σιέσια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χαρακτηριστική άνεση και Ολυμπιακό ρεκόρ (212 κιλά), ενώ ο τελικός της σπάθης γυναικών, εξελίχθηκε σε αμερικανική υπόθεση (σ.σ. οι Αμερικανίδες κατέκτησαν και τα τρία μετάλλια) με την Μαριέλ Ζαγκούνις να αναδεικνύεται «χρυσή» Ολυμπιονίκης.
πηγη:ert.gr

Ο ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ΜΠΟΥΣ ΣΕ ΩΡΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΑ ΣΑΛΑΜΑΚΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΟΥΣ ....


















της φωτο της πηραμε απο zougla.gr

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ


Δεκατέσσερις Έλληνες αθλητές και αθλήτριες αγωνίστηκαν σήμερα στην 1η ημέρα των Ολυμπιακών αγώνων, και 8 από αυτούς κατάφεραν να προκριθούν για τη συνέχεια. Νίκη-πρόκριση στους "16" της κατηγορίας των 75 κιλών, πέτυχε ο πυγμάχος Γιώργος Γαζής. Στον επόμενο γύρο του απλού σκιφ στην κωπηλασία πέρασε ο Γιάννης Χρήστου, ο οποίος κατέλαβε τη 3η θέση στα προκριματικά. Στην ιστιοπλοϊα, στην 12η θέση της γενικής κατάταξης των σκαφών τύπου "Ανγκλινγκ" βρίσκονται οι Σοφία Μπεκατώρου, Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδοπούλου, ενώ την 13η θέση καταλαμβάνει ο Αιμίλιος Παπαθανασίου στα σκάφη τύπου ΦΙΝΝ. Στο ατομικό της τοξοβολίας συνεχίζουν η Ελπίδα Ρωμάντζη και η Ευαγγελία Ψάρρα, καταλαμβάνοντας αντίστοιχα την 49η και 50η θέση στα προκριματικά. Στην κολύμβηση, αποκλείστηκαν οι Βασίλης Δεμέτης, Ρωμανός Αλυφαντής, ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Ειρήνη Καβαρνού, Απογοητευτικός ο Βλάσης Μάρας. Ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής κατέκτησε την 60η θέση στο μονόζυγο με 13.975 βαθμούς και την 35η στο άλμα με 15.525.

πηγη:ert.gr

Η λίστα της Σαγκάης προβληματίζει τα ελληνικα Πανεπιστημια ...

Και φέτος μόνο 2 από τα 18 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας μπήκαν στη λίστα των 500 καλύτερων Πανεπιστημίων του πλανήτη, την οποία εκδίδει κάθε χρόνο το πανεπιστήμιο της Σαγκάης.Η κατάταξη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην 243η θέση και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην 390ή θέση, προβληματίζει την εκπαιδευτική κοινότητα.Σύμφωνα με τη λίστα, κορυφαίο πανεπιστήμιο παραμένει και αυτή τη χρονιά το Χάρβαρντ, στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Στάνφορντ ενώ στην τρίτη θέση το Μπέρκλεϊ.Το 35% του συνόλου του βαθμού για κάθε πανεπιστήμιο προκύπτει από το αν υπάρχουν καθηγητές ή απόφοιτοι σε αυτό που να έχουν πάρει βραβείο Νόμπελ ή έχουν κάνει κάποια δημοσίευση στο περιοδικό Nature. Το άλλο 65% έχει να κάνει με την επίδοση σε δημοσιεύσεις των μελών και των καθηγητών.
πηγη:skai.gr
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ... ΑΠΕΡΓΙΕΣ....ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ .... ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΞΥΠΝΑΚΙΔΕΣ ....

Ήθελαν να παρελάσουν ως "Μακεδόνες" τα τσουτσεκια οι Σκοπιανοι!!!!!!!!!

Φορώντας κασκόλ πάνω στα οποία υπήρχε η λέξη "Μακεδονία", επιχείρησαν να παρελάσουν τα μέλη της αποστολής της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τους ανάγκασαν να τα βγάλουν. Παράλληλα, τους απηύθυναν αυστηρή σύσταση να αποβάλλουν την τακτική των προκλήσεων, καθώς θα αποβληθούν από τους Αγώνες.
πηγη:skai.gr

ΠΙΣΩ ΡΕΕΕΕ..... ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ

Τιμή στα θύματα του Ναγκασάκι στην 63η επέτειο από τον πυρηνικό όλεθρο--Σκοτώνει ακόμα η ραδιενέργεια

Με νέα έκκληση προς τις μεγάλες δυνάμεις να απεμπολήσουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια τιμήθηκε το Σάββατο στην Ιαπωνία η μνήμη των δεκάδων χιλιάδων θυμάτων από τον πυρηνικό βομβαρδισμό του Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου του 1945, τρεις ημέρες μετά τον όλεθρο στη Χιροσίμα...Πέντε χιλιάδες παιδιά, γηραιοί επιζώντες, πολίτες και προσκεκλημένοι από οκτώ χώρες, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο της Ειρήνης σκύβοντας το κεφάλι για να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στις 11:02 (05:02, ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που ερρίφθη η ατομική βόμβα.«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια εγκατάλειψης των πυρηνικών όπλων» δήλωσε ο δήμαρχος του Ναγκασάκι Τομιχίσα Τάουε στη συγκέντρωση, όπου παρέστη και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιασούο Φουκούντα.«Αυτές οι δύο χώρες [...] πρέπει ν' αρχίσουν ευρεία μείωση των πυρηνικών τους οπλοστασίων, αντί να συνεχίζουν τις προστριβές, μεταξύ άλλων για την δημιουργία ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη» τόνισε.Τα πυρηνικά τους οπλοστάσια οφείλουν επίσης να μειώσουν η Βρετανία, η Γαλλία και η Κίνα, προσέθεσε ο δήμαρχος του Ναγκασάκι, καλώντας ταυτόχρονα για την ταχεία αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.Περίπου 27.000 από τους συνολικά περίπου 200.000 κατοίκους του Ναγκασάκι πέθαναν από το ρίψη της ατομικής βόμβας, ενώ άλλοι 70.000 κάτοικοι της πόλης πέθαναν από τις συνέπειές της για την υγεία τους από το τέλος του 1945 και μετά.Το Ναγκασάκι βομβαρδίστηκε από τις ΗΠΑ την 9η Αυγούστου 1945, τρεις ημέρες μετά τη Χιροσίμα, όπου επίσης δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν βρει ακαριαίο θάνατο και ακόμη περισσότεροι αργότερα εξαιτίας των ασθενειών που τους προκάλεσε η ραδιενέργεια. Την 15η Αυγούστου η Ιαπωνία συνθηκολόγησε, σηματοδοτώντας το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο απολογισμός των θυμάτων από τη βόμβα «Fat Man» ανανεώνεται κάθε χρόνο από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας, η οποία τηρεί αρχείο των θυμάτων των ασθενειών που προκάλεσε η ραδιενέργεια. Φέτος προσέθεσε 3.058 ονόματα στον κατάλογο· ο συνολικός επίσημος απολογισμός ανήλθε σε 145.984.Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο δήμαρχος της Χιροσίμα άσκησε σφοδρή κριτική στις χώρες που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια και δεσμεύτηκε να κάνει περισσότερα ώστε να προσφερθεί βοήθεια στους επιζώντες που εξακολουθούν να υπομένουν δεινά εξ αιτίας της επίθεσης του 1945.
Υπολογίζεται ότι εν ζωή βρίσκονται 243.692 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη.Η Ιαπωνία τηρεί τις αυτοεπιβληθείσες «τρεις αρχές» όσον αφορά τα πυρηνικά όπλα, που ορίζουν ότι δεν μπορεί να κατέχει, παράγει ή εισάγει τέτοιου είδους οπλικά συστήματα.
πηγη:in.gr
ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΑΚΕΛΑΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ...
Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ....

Εξωσυζυγική σχέση «ομολόγησε» στον τηλεοπτικό φακό ο Τζον Έντουαρντς--Παραδέχθηκε ότι έλεγε ψέματα

Ο πρώην γερουσιαστής και υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές Τζον Έντουαρντς παραδέχθηκε στον τηλεοπτικό φακό του ABC News ότι είχε εξωσυζυγική σχέση. Δήλωσε ότι είχε γίνει εγωκεντρικός και νάρκισσος, και αισθάνεται ντροπή...
Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Τζον Έντουαρντς παραδέχθηκε ότι έλεγε ψέματα όταν διέψευδε ως «σκουπίδια των ταμπλόιντ» τις πληροφορίες που τον ήθελαν να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.
Ο Έντουαρντς δήλωσε ότι είχε σχέση με μία 43χρονη παραγωγό, η εταιρεία της οποίας γύριζε ντοκιμαντέρ για την προεκλογική του εκστρατεία. Ανέφερε ότι η σχέση του ήταν σύντομη και αρνήθηκε ότι είναι ο πατέρας του παιδιού που γέννησε η 43χρονη τον Φεβρουάριο· δήλωσε, όμως, διατεθειμένος να υποβληθεί σε τεστ πατρότητας.
Η κόρη της παραγωγού ήλθε στη ζωή τον Φεβρουάριο και στο πιστοποιητικό γέννησης δεν αναφέρεται όνομα πατρός, αναφέρει το BBC. Ο Τζον Έντουαρντς υποστήριξε ότι η σχέση του ήταν πολύ σύντομη και δεν θα μπορούσε να είναι ο πατέρας.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την τηλεοπτική συνέντευξη ο Έντουαρντς αναφέρει ότι έκανε ένα σοβαρό λάθος στην κρίση του και νοιώθει ντροπή για τις πράξεις του. Λέει ακόμη ότι είχε ενημερώσει τη σύζυγό του Ελίζαμπεθ για τη σχέση το 2006 και είχε ζητήσει τη συγχώρεσή της.
Η Ελίζαμπεθ Έντουαρντς -η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τον Μάρτιο του 2007- εξέδωσε αργότερα δική της ανακοίνωση, λέγοντας ότι η σύζυγός της την είχε ενημερώσει και η ίδια ήλπιζε ότι η εξωσυζυγική του σχέση δεν θα έβλεπε το φως της δημοσιότητας.
Χαρακτήρισε τη σχέση «τρομερό λάθος», επισημαίνοντας ότι εκείνη πέρασε από μια «μακρά και οδυνηρή διαδικασία» προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Πάντως, ανέφερε ότι είναι περήφανη για τον σύζυγό της παρά τα όσα συνέβησαν και ζήτησε να γίνει σεβαστή η προσωπική ζωή της ίδιας και της οικογένειάς της.
Εκτιμάται ότι οι αποκαλύψεις μπορεί να έχουν επιπτώσεις στις πιθανότητες να αναλάβει θέση στην κυβέρνηση εφόσον ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου.
πηγη:in.gr


ME TETOIO BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...Ο ΚΛΙΝΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΟ ΜΑΓΚΑΣ ΗΤΑΝ ....

Νεκρός Αμερικανός στο Πεκίνο απο επιθεση Κινεζου

Ένας Αμερικανός τουρίστας σκοτώθηκε σήμερα στο Πεκίνο από ένα Κινέζο, ο οποίος στην συνέχεια αυτοκτόνησε, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Ο δράστης, ο 47χρονος Τανγκ Γιονγμίνγκ, επιτέθηκε σε δύο Αμερικανούς σε τουριστική περιοχή της πρωτεύουσας, πριν αυτοκτονήσει, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου της δημοτικής αρχής. Όπως έγινε γνωστό, οι δύο Αμερικανοί ήταν συγγενικά πρόσωπα του προπονητή της ομάδας βόλεϊ των ΗΠΑ.
πηγη:ert.gr

Ολονύχτιες εχθροπραξίες στη Νοτια Οσετια

Με τις δύο πλευρές να συνεχίζουν τις αλληλοκατηγορίες, συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι βομβαρδισμοί στην πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας.Το Ρόιτερς μετέδωσε ότι δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέση του γεωργιανού πυροβολικού κοντά στο Γκόρι, ενώ το λιμάνι Πότι, στη Μαύρη θάλασσα, έχει καταστραφεί ολοσχερώς.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αποσχισθείσας Νότιας Οσετίας από τις έως τώρα μάχες έχουν βρει το θάνατο 1.400 άνθρωποι.Μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον 15 άνδρες της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης, δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού ξηράς.Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη. "Οι ειρηνευτικές δυνάμεις μας και οι ενισχύσεις που έχουν σταλεί πραγματοποιούν μία επιχείρηση για να αναγκαστεί η γεωργιανή πλευρά να συμφωνήσει σε ειρήνη", φέρεται να δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας.
Ο πρόεδρος της Γεωργίας Σακασβίλι υποστήριξε ότι η πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της χώρας, όμως η εκπρόσωπος των αυτονομιστών είπε ότι η πόλη παραμένει στα χέρια τους μετά από σφοδρές μάχες.Πολιτικοί αναλυτές βλέπουν την απόπειρα του Σακασβίλι να ανακαταλάβει δια της βίας τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία ως μεγάλο πολιτικό ρίσκο και εκτιμούν ότι ίσως ο πρόεδρος της Γεωργίας να χάσει τα οφέλη που είχε αποκομίσει με τη φιλοδυτική στάση του και την αυτοσυγκράτηση που είχε δείξει έναντι των προκλήσεων της Ρωσίας.Σε διπλωματικό επίπεδο, χωρίς να υπάρξει συμφωνία διακόπηκε η σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Όπως ανακοινώθηκε, η σύνοδος θα συγκληθεί εκ νέου σήμερα Σάββατο, καθώς "ορισμένα μέλη χρειάζονται περισσότερο χρόνο".

πηγη:skai.gr

女子举重48公斤级陈燮霞夺冠 为中国赢得本届奥运首金

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ...
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ....

Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΚΙΝΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΣΤΑ 10 ΜΕΤΡΑ ....
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ....

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ -Σκηνοθέτησαν και τον καιρό οι Κινέζοι!

Κινέζοι μετεωρολόγοι εκτόξευσαν πάνω από 1.000 ρουκέτες στα σύννεφα ώστε να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να ξεσπάσει καταιγίδα στην περιοχή όπου βρίσκεται το Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου στην διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων χθες, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ σήμερα Σάββατο. Η επιχείρηση της εκτόξευσης των ρουκετών, που περιείχαν ιωδιούχους κρυστάλλους, ήταν η μεγαλύτερη του είδους της που έχει πραγματοποιηθεί στην Κίνα και πέτυχε η βροχόπτωση να σημειωθεί σε άλλες περιοχές του Πεκίνου και της κοντινής επαρχίας Χέμπεϊ, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. "Εκτοξεύσαμε συνολικά 1.104 ρουκέτες για την απομάκρυνση της βροχής από 21 τοποθεσίες στην πόλη από τις 4:00 έως τις 11:39 την Παρασκευή, που αναχαίτισαν επιτυχώς ένα στρώμα νεφών που θα προκαλούσε βροχόπτωση και κινείτο προς το στάδιο", δήλωσε ο Γκούο Χου της μετεωρολογικής υπηρεσίες του Πεκίνου. Η υγρασία έφθασε το 90% και ήταν πολύ πιθανό να σημειωνόταν βροχόπτωση, σύμφωνα με τον Γκούο. Η υπηρεσία είχε εκδώσει προειδοποίηση για πιθανή βροχόπτωση μέσα σε μια ώρα στις 9:35, όμως κατάφερε να αποτρέψει το ενδεχόμενο, πρόσθεσε. Περίπου 100 χιλιοστά βροχής έπεσα στην Μπάοντινγκ, στην επαρχία Χέμπει, ενώ στην Φάνγκσαν, κοντά στο Πεκίνο, σημειώθηκε βροχόπτωση 25 χιλιοστών, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.
πηγη:ert.gr


ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΒΡΟΧΟΥΛΑ 15:56 μ.μ. ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.....

Επέλαση μεδουσών

Οι ακτές της βόρειας Ελλάδας έχουν κατακλυστεί από δεκάδες κοπάδια καφέ μεδουσών, δυσκολεύοντας τη ζωή των παραθεριστών.Οι επιστήμονες πάντως, εμφανίζονται καθησυχαστικοί, χαρακτηρίζοντας την απότομη αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών φαινόμενο φυσιολογικό για την εποχή και περιοδικό.Οι μέδουσες έχουν εμφανιστεί σε παραλίες της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Καβάλας και της Ξάνθης, ενώ έχουν εντοπιστεί ακόμα και μέχρι τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.
πηγη:skai.gr

ΥΠΑΝ: Ανάκληση αυτοκινήτων Ford Focus και C-Max

Στην ανάκληση 516 οχημάτων θα προχωρήσει η Ford Motor Hellas AEBE, Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Γιάννη Οικονόμου η ανάκληση αφορά μοντέλα Focus, Focus CC και C-Max, παραγωγής από 2/4/2008 έως 15/5/2008, στα οποία μηχανολογικές έρευνες έχουν προσδιορίσει ότι ένας αριθμός οχημάτων έχει κατασκευαστεί με ένα τμήμα εύκαμπτου σωλήνα του υδραυλικού τιμονιού να μην πληροί τις προδιαγραφές. Εάν ο εύκαμπτος σωλήνας είναι λανθασμένων προδιαγραφών, μπορεί να υποστεί πρόωρη βλάβη και να παρουσιαστεί διαρροή υγρού του υδραυλικού τιμονιού. Η έλλειψη υγρού του υδραυλικού τιμονιού θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια υδραυλικής υποβοήθησης. Σε ακραίες περιπτώσεις, το υγρό που διαρρέει μπορεί να έρθει σε επαφή με θερμά εξαρτήματα στο χώρο του κινητήρα και να αναφλεγεί, προκαλώντας την εκδήλωση φωτιάς μέσα στο χώρο του κινητήρα.Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της FORD για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και η απαιτούμενη επισκευή, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Related Posts with Thumbnails