Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

Aπό το Πετρίτσι Μεσσηνίας το άφταιγο θύμα του μακελειού της Φρανκφούρτης

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι του Πετριτσίου πληροφορήθηκαν ότι η 50χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε προχθές στην πόλη Ρόσελχαϊμ, κοντά στη Φρανκφούρτη, είναι η Αννα, σύζυγος του συμπατριώτη τους Κώστα Καγκαράκη. Τα δυο παιδιά τους ήταν στο Πετρίτσι και σύμφωνα με πληροφορίες περίμεναν τους γονείς να έρθουν για διακοπές. Ο Κώστας Καγκαράκης και η σύζυγός του ζούσαν και εργάζονταν πολλά χρόνια
στη Γερμανία. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και πληροφορίες από το Διαδίκτυο, η 50χρονη Αννα έχασε την ζωή της όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με όπλο σε πελάτες και υπαλλήλους καταστήματος παγωτών και σκότωσαν τέσσερις άνθρωπους. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η 50χρονη Ελληνίδα στεκόταν στην πόρτα διπλανού ελληνικού εστιατορίου όταν χτυπήθηκε από σφαίρα στο στομάχι και πέθανε επί τόπου. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή δύο από τα θύματα
είναι τουρκικής καταγωγής. Αρχικά οι δράστες επιτέθηκαν σε έναν άνδρα που καθόταν έξω από το κατάστημα και τον σκότωσαν. Στη συνέχεια μπήκαν μέσα, όπου δολοφόνησαν άλλα δύο άτομα, μία γυναίκα και
έναν άνδρα. Τα κίνητρα του πολλαπλού φονικού παραμένουν άγνωστα. Η Αστυνομία δεν αποκλείει πάντως η επίθεση να σχετίζεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ της ιταλικής μαφίας και Τούρκων -που έχουν σχέση με το παράνομο στοίχημα- καθώς στη Φρανκφούρτη δρα μεγάλο κύκλωμα Ιταλών μαφιόζων.
Θ.Λ.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Καρνασιο στη Μεσσηνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καρνάσιο του νομού Μεσσηνίας χωρίς πάντως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
πηγη:athina984.gr

Τουρκική μήνυση κατά Βαρθολομαίου για τον τίτλο «Οικουμενικός Πατριάρχης»

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του εκδότη της ιστορικής ομογενειακής εφημερίδας της Κωνσταντινούπολης «Απογευματινή» κατέθεσε Τούρκος πρώην δήμαρχος και πρώην πρόεδρος της αποκαλούμενης «Ενώσεως Τούρκων Δυτικής Θράκης».
Ο Ταχσίν Σαλίχογλου, πρώην δήμαρχος του δήμου Αβτζιλάρ της Κωνσταντινούπολης, μήνυσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον εκδότη της «Απογευματινής» Μιχάλη Βασιλειάδη, ισχυριζόμενος πως παραβιάζονται οι διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάννης και η πρόσφατη σχετική απόφαση τουρκικού δικαστηρίου, επειδή οι σχετικές με το Πατριαρχείο ειδήσεις στην εφημερίδα δημοσιεύονται με τη χρήση του όρου «Οικουμενικός».
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος μηνυτής ήταν εκείνος που δημιούργησε επεισόδιο κατά την έναρξη του συνεδρίου «Συνάντηση στην Πόλη» που πραγματοποίησε η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο του 2006. Τότε είχε προσπαθήσει να επιβάλλει την ανάρτηση στην αίθουσα της τουρκικής σημαίας την οποία μάλιστα είχε φέρει μαζί του και την περιέφερε στην αίθουσα φωνασκώντας.
Η τουρκική αστυνομία είχε επέμβει και τον είχε απομακρύνει από την αίθουσα, οπότε και το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν.
Ο μηνυτής μαζί με τους δικηγόρους του, παρουσιαζόμενος στον αρμόδιο εισαγγελέα της περιοχής Πέρα (Μπέιογλου), δήμος στον οποίο βρίσκονται τα γραφεία της εφημερίδας, κατήγγειλε τη χρήση του τίτλου «Οικουμενικός» από την εφημερίδα «Απογευματινή». Στη συνέχεια, επισκέφτηκε την εισαγγελία της περιοχής Φάτιχ, δήμος όπου εδρεύει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου κατήγγειλε τον και τον κ. Βαρθολομαίο για χρήση του ιδίου τίτλου.
Αποχωρώντας από την εισαγγελία ο κ. Σαχίνογλου δήλωσε:
«Η εφημερίδα ‘Απογευματινή’ που εκδίδεται στα ρωμαίικα (σ.σ. στα ελληνικά) και το 'Ρωμαίικο Πατριαρχείο του Φαναρίου' (sic!) δημοσιεύει τις ειδήσεις του υπό τον τίτλο ο οποίος εμπεριέχει την λέξη 'Οικουμενικός'. Επίσης στα έγγραφα του Πατριαρχείου χρησιμοποιούνται φράσεις που το αναδεικνύουν ως οικουμενικό. Το ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας έχει αποφανθεί ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν είναι Οικουμενικός. Παρά την απόφαση αυτή, στην εφημερίδα αλλά και στα έγγραφα του Πατριαρχείου συνεχίζεται η χρησιμοποίηση του τίτλου αυτού. Για αυτό τον λόγο καταθέσαμε τις μηνύσεις μας και θα ακολουθούμε την υπόθεση εκ του σύνεγγυς».
πηγη:in.gr


Related Posts with Thumbnails