Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


Δυο σημαντικές συναυλιές του Διονύση Σαββόπουλου με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου κια του Σωκράτη Μάλαμα , τους τελικούς αγώνες Μπιτς βόλευ κάτω των 20 ετών , παζάρι με αντίκες , πολυπολιτισμικό φεστιβάλ , φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και πολλές ακόμη εκδηλώσεις περιλαμβάνει το φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα του δήμου Κυπαρισσίας.
Αναλυτικά έχει ως εξής:

15-7-2008 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
20-7-2008 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ Τ.Δ. ΜΥΡΟΥ (ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑΣ)
25-7-2008 STILL DRUNK ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ στο Λιμάνι Κυπαρισσίας
25/27-7-2008 ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY K20 ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙ ΛΑΓΟΥΔΗ
17-7-2008 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ Τ.Δ. ΦΑΡΑΚΛΑΔΑΣ (ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ)
30-7-2008 ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΛΛΑΔΟΓΡΑΦΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με τη Ζωντανή Ορχήστρα του Γιάννη Λεμπέση. Στο Λιμάνι Κυπαρισσίας
(1- 4)-8-2008 ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΙΚΩΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης
2-8-2008 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ του ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΑΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κυπαρισσίας
4-8-2008 ΚΡΙΣΤΗ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ με το Συγκρότημά της WORLD MUSIC (ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) στο Λιμάνι Κυπαρισσίας.
6-8-2008 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΣΤΟ Τ.Δ. ΣΠΗΛΙΑΣ
7-8-2008 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΑΛΑΜΑ Στο Λιμάνι Κυπαρισσίας
9-8-2008 «ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΜΙΑΣ» ΣΤΟ Τ.Δ ΑΡΜΕΝΙΩΝ10-8-2008 «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ» ΣΤΟ Τ.Δ ΠΕΡΔΙΚΟΝΕΡΙΟΥ
11-8-2008 ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ” ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ Στο Λιμάνι Κυπαρισσίας
16-8-2008 ΓΙΟΡΤΗ ΡΙΓΑΝΗΣ ΣΤΟ Τ.Δ. ΣΤΑΣΙΟΥ
18-8-2008 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Στο Λιμάνι Κυπαρισσίας
21-8-2008 “BLUES WIRE” ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΡΟΚ-ΜΠΛΟΥΖ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Στο Λιμάνι Κυπαρισσίας
23-8-2008 «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΤΩΝ» ΣΤΟ Τ.Δ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ
23-8-2008 ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ Τ.Δ. ΣΠΗΛΙΑΣ
6-9-2008 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Μ.Ε.Σ.Κ. ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, ΛΕΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης
(19 – 21) -9-2008 Τριήμερο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΑΙΑ Στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης

ΕΝΑΡΞΗ 63ΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ







Σε μια πανέμορφη ατμόσφαιρα με πολύ μουσική και πλήθος από γαστρονομικές γεύσεις Μεσσηνίας έγινε η έναρξη της 63ης Παγκόσμιας Συνάντησης Μοτοσικλετιστών , το βράδυ της Πέμπτησς ,την οποία έκανε ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος και χαιρέτησαν προσωπικότητες όπως ο Βασίλης Βασιλικός , ο Νίκος Καλογερόπουλος αλλά και ο οικοδεσπότης δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος.



Εντυπωσιακή ακόμη ήταν η παρουσία του Φεστιβάλ Μεσσηνίας όψεις και όλων των συμμετεχόντων

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΛΟΥ ΑΓΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΙΓΓΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ


Τις προτομές του Γαργαλιανιώτη Μακεδονομάχου Τέλου Άγρα και του πιστού του φίλου και συναγωνιστή Αντώνη Μίγγα βεβήλωσαν άγνωστοι την Πέμπτη που μας πέρασε στο χωριό Καρυδιά του δήμου Έδεσσας όπου βρίσκονται.
Χωριό στο οποίο οι δύο αγωνιστές έδωσαν την ίδια τους της ζωής όταν έπεσαν στα χέρια των κομιτατζήδων , οι οποίοι τους κρέμασαν σε μια μεγάλη Καρυδιά.
Ο ή οι άγνωστοι έσπασαν τις προτομές προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής για τους οποίους οι δύο αγωνιστές είναι σεβαστοί και αγαπητοί.
Ενώ ο δήμαρχος της Έδεσσας Γιάννης Σιόντρας έδωσε εντολή οι προτομές των δύο ηρώων να αποκατασταθούν άμεσα από γλύπτη της περιοχής και να επανατοποθετηθούν.
Εξάλλου την Κυριακή 13/7 στους Γαργαλιάνους γίνονται οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Τέλλο Άγρα όπου τιμάτε η μνήμη του και προς τιμή του όλες οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου κάθε καλοκαίρι έχουν τον τίτλο Αγαπήνεια. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το παρόν θα δώσει και ο δήμαρχος Έδεσσας.

Μέσα στον Ιούλιο η καταβολή αποζημιώσεων σε πυρόπληκτους αγρότες


Μέσα στον Ιούλιο θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων, ύψους 350 εκατ. ευρώ, σε δεκάδες χιλιάδες αγρότες των πυρόπληκτων νομών της χώρας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξ. Κοντός, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλου, σε συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκε ο κυβερνητικός απολογισμός των έργων στις καμένες περιοχές. Ο κ. Κοντός ανέφερε ακόμη ότι για την ανασύσταση του γεωργικού και δασικού χώρου στους επτά πυρόπληκτους νομούς, θα διατεθούν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης `Αλέξανδρος Μπαλτατζής` ως το 2013, πόροι ύψους 600 εκατ. ευρώ. Ο υφυπουργός, Κ. Κιλτίδης, ανέφερε ότι όλες οι καμένες δασικές εκτάσεις κηρύχθηκαν αναδασωτέες και ότι είναι έτοιμες δεκάδες μελέτες για το έργο της ανασύστασης των δασών και κυρίως, για την προστασία των καμένων περιοχών.


πηγη :capital.gr (ΑΠΕ- ΜΠΕ)
Related Posts with Thumbnails