Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Η ΑΕΚ Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΠΕΤΥΧΕ Η ΑΕΚ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ....
ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕ 2-1

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΓΟΗΤΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣ

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την κρίση στον Καύκασο--Αναθεωρούν τις σχέσεις με τη Μόσχα

Η κρίση στον Καύκασο μετά τη ρωσική επέμβαση στη Γεωργία και οι ανησυχητικές επιπτώσεις που παρατηρούνται στις σχέσεις της Μόσχας με τη διεθνή κοινότητα, θα είναι το αντικείμενο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες.
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες θα συζητήσουν το «Σχέδιο των 6 Σημείων» και το γενικότερο πλαίσιο σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ φαίνεται να αποκλείεται το ενδεχόμενο κυρώσεων.
Πηγή της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ δήλωνε ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ανακοινώσει ότι η συμφωνία των έξι σημείων πρέπει να εφαρμοστεί στο σύνολό της». Όπως ακόμη επισημαίνουν διπλωμάτες, η έκτακτη σύνοδος θα καλέσει τη Ρωσία να σεβαστεί τους όρους της ανακωχής αλλά θα επιβεβαιώσει την θέση για την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας.
Ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα του διαλόγου για την συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας. Ο επόμενος γύρος συνομιλιών θα διεξαχτεί στις 15-17 Σεπτεμβρίου αλλά, παρά ορισμένες φωνές για ματαίωση, δεν έχει υπάρξει απόφαση.
Εσωτερικές διαφωνίες στην ΕΕ
Παρά τις διαφορετικές απόψεις που επικρατούν στο εσωτερικό των «27», οι ηγέτες της ΕΕ θα προσπαθήσουν να δείξουν ενιαίο πρόσωπο στην στάση τους απέναντι στη Ρωσία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται θα εκδώσει ανακοίνωση σε έντονο ύφος η Μόσχα σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση αλλά δεν θα προχωρήσει σε κυρώσεις όπως ζήτησαν η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής αλλά και η Σουηδία, η οποία πρότεινε να εγκαινιάσει η ΕΕ στενότερη συνεργασία με πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, μεταξύ τους και η Γεωργία.
Προς αυτή τη κατεύθυνση κινήθηκαν οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ ο οποίος είπε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να απομονώσει τη Ρωσία καθώς αυτό θα βλάψει και την ΕΕ. Πρόσθεσε ακόμη ότι «η κυβέρνηση στη Μόσχα αξίζει κριτική για την συμπεριφορά της αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα στην Ευρώπη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη Ρωσία και όχι κατά της Ρωσίας».
Στην άλλη πλευρά βρίσκεται η Βρετανία όπου ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα Observer ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναθεωρήσει πλήρως τις σχέσεις της με το Κρεμλίνο. Η «εχθρική δράση της Ρωσίας ενάντια στη Γεωργία», αναφέρει ο Γκ.Μπράουν, ανέδειξε το εξής άμεσο ερώτημα: «πώς να καταστήσουμε σαφές στη Ρωσία πως η μονομερής προσέγγισή της είναι επικίνδυνη κι απαράδεκτη».
Παράλληλα, τονίζει προς τη Ρωσία ότι «θέλουμε να είναι ένας καλός εταίρος στη G8 και σε άλλους οργανισμούς, όμως δεν μπορεί να επιλέγει εκείνη σε ποιους κανόνες θέλει να εμπίπτει».
Τα πορίσματα της έκτακτης συνόδου κορυφής θα συζητηθούν αργά τη Δευτέρα και στο Ευρωκοινοβούλιο.
«Δεν επιθυμούμε τη απομόνωση»
Εν τω μεταξύ, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ την Κυριακή τόνιζε και αυτός ότι η χώρα του δεν επιθυμεί την απομόνωση από την Δύση αλλά δεν υπαναχωρεί και από την απόφασή της να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες επαρχίες της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.
Ο Ρώσος εκπρόσωπος στις Βρυξέλλες Βλαντιμίρ Χιζχόφ χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικές» τις προτάσεις ότι η Ευρώπη θα επιδιώξει να απομονώσει τη Ρωσία στη διεθνή σκηνή για να πει χαρακτηριστικά ότι «η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να διώξει τη Ρωσία από πουθενά».
Η Μόσχα, δια στόματος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορεί την Ουάσινγκτον για την κρίση στη Γεωργία. Σε δηλώσεις του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD ο Ρώσος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έλαβαν ενεργά μέρος στη σύρραξη.
Την ίδια στιγμή, η Γεωργιανή υπουργός Εξωτερικών Εκατερίνε Τκεσελασβίλι δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ότι οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας δεν είναι «καθοριστικές». Προέτρεψε πάντως την Ένωση να αποτρέψει την Ρωσία από το να αναλάβει παρόμοιες ενέργειες κατά άλλων κρατών.
Η ελληνική παρουσία
Το παρών στη Σύνοδο θα δώσουν ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής με την υπουργό Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη.
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γ.Κουμουτσάκος, δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι το θέμα των ενδεχόμενων κυρώσεων κατά της Μόσχας δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε από τη Γαλλική Προεδρία της ΕΕ.
Η κρίση στον Καύκασο θα συζητηθεί την Πέμπτη στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προεδρία της κ. Μπακογιάννη.
Την Παρασκευή και το Σάββατο, η υπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες της άτυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στη γαλλική πόλη Αβινιόν.
πηγη:in.gr

Πρόβλημα..."λειψανδρίας" στην Αυστραλία

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 100.000 περισσότερες γυναίκες από ότι άντρες, έχει η Αυστραλία. Το πρόβλημα μεγαλώνει στις παραλιακές πόλεις, όπου οι γυναίκες πήγαν αναζητώντας καλύτερη εργασία και καλύτερο τρόπο ζωής, αλλά όπου έχει θάλασσα έχει και λιμάνια, οπότε πολλοί άντρες έφυγαν, αναζητώντας την τύχη τους αλλού. Πριν κάποια χρόνια, η Αυστραλία ήταν ο "παράδεισος" για τις ανύπαντρες γυναίκες, καθώς υπήρχαν πολλοί άντρες, εξαιτίας των πολιτικών μετανάστευσης, που ευνοούσαν τους άνδρες. Τα πράγματα όμως τώρα έχουν αλλάξει και πολλοί νεαροί Αυστραλοί εγκαταλείπουν την πατρίδα τους, είτε για να ταξιδέψουν είτε για να δουλέψουν αλλού. Μόνο στο Ντουμπάι, έχουν πάει 12.000 Αυστραλοί άνδρες 25-34 ετών. Η κατάσταση για τις γυναίκες είναι δύσκολη στις μεγάλες πόλεις, γιατί στην επαρχία τα πράγματα είναι αλλιώς. Παραδείγματος χάρη, στην πόλη Γκλέντεν στο Κουίνσλαντ, η αντιστοιχία είναι μία γυναίκα για 23 άνδρες... Όμως οι γυναίκες, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή, δε θέλουν να μένουν στην επαρχία και φεύγουν για τα μεγάλα αστικά κέντρα. Οι Αυστραλοί δημογράφοι μάλιστα έχουν δημιουργήσει το "Χάρτη της Αγάπης" όπου δείχνει σε ποίες περιοχές βρίσκονται οι αδέσμευτες γυναίκες και σε ποίες οι αδέσμευτοι άνδρες.
πηγη:skai.gr


ΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ .... ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ...

ΣΤΟΝ ΠΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ 0 ΣΤΑ 3 ....
ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ... ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ....

Διαταγή εκκένωσης εκδίδει ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης εν αναμονή του «Γκούσταβ»

Ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης εξέδωσε διαταγή εκκένωσης της πόλης, καθώς ο τυφώνας Γκούσταβ πέρασε από την Κούβα στον Κόλπο του Μεξικού. Σε συναγερμό ολόκληρη η πολιτεία της Λουιζιάνα. Δεν αποκλείει αναβολή του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών ο Τζον ΜακΚέιν.
Ο Γκούσταβ που έχει ενισχυθεί σε τυφώνα κατηγορίας 4 στην κλίμακα Σαρίφ-Σίμπσον, με ανέμους που φθάνουν τα 240 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν κι άλλο στο πέρασμά του από τον Κόλπο του Μεξικού, χωρίς να αποκλείεται να φτάσει την κατηγορία 5.
Ο δήμαρχος της πολυπαθούς Νέας Ορλεάνης Ρέι Ναγκίν εξέδωσε το Σάββατο το βράδυ διαταγή υποχρεωτικής εκκένωσης της πόλης, λέγοντας ότι οι κάτοικοι της Δυτικής Όχθης θα πρέπει να ξεκινήσουν την εκκένωση στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής (ώρα Ελλάδος), για να ακολουθήσουν εκείνοι της Ανατολικής Όχθης στις 20:00 την Κυριακή (ώρα Ελλάδος).
Χαρακτήρισε τον Γκούσταβ «καταιγίδα του αιώνα» και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η πραγματικότητα, όχι κάποιο τεστ. Για όσους θεωρούν ότι μπορούν να ξεπεράσουν αυτή την καταιγίδα, τους έχω νέα: αυτό θα είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσαν να κάνουν στη ζωή τους».
Είπε επίσης στους κατοίκους της, κατεστραμμένης σε μεγάλο μέρος από τον τυφώνα Κατρίνα, πόλης ότι «οφείλουν να φοβηθούν».
Επιπλέον, η αστυνομία, η πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες της πόλης έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

ΠΗΓΗ:in.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΜΥ ....

EKTAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 10 (ΔΕΚΑ) ΩΡΕΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ , ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ.


Ισχύει μέχρι: 02/09/08 05:00

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ...

ΣΕ ΙΣΧΥ ΜΠΑΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΔΚΑΤΥΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ .... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ .... ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ....

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ .....

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ....

ΤΡΙΑ ΜΑΤΣΑΚΙΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΑΝ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ....

ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ....

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2,5 (ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ)

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΤΕ ΜΟΝΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΤΣΕΛΣΙ

ΜΙΛΑΝ

ΡΟΜΑ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ....
Related Posts with Thumbnails