Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Βραδιά ποδοσφαίρου για μεγάλες ομάδες

Βραδιά ποδοσφαίρου απόψε , βραδιά champions league , για τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης που βρίσκονται στην φάση των 16. Ανάμεσα τους και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που κοντρέρεται με την Μπορντό στον "Καραϊσκάκη" με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα ενόψει του επανλληπτικού στις 17 Μαρτίου που που θα τον οδηγήσει στους ...8 της διοργάνωσης.
Αν και οι Γάλλοι είναι ιδάιτρα ισχυροί και σε πολύ καλή φόρμα γεγονός που δυσκολεύει την προσπάθεια των Πειραιωτών

Σε ένα μήνα το χωροταξικό για τον Καλλικράτη

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η Μεγάλη Eβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το νέο χωροταξικό των δήμων με βάση τον «Καλλικράτη». Παρά το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα έχει πάει πίσω, λόγω αφενός της συζήτησης για την οικονομία και αφετέρου του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, στην κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην διοικητική μεταρρύθμιση.
Σύμφωνα με... πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr το νέο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης (ήδη ο Γιάννης Ραγκούσης έχει κληθεί στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΚΕΔΚΕ την 3η Μαρτίου: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5905) θα δοθεί στους δημάρχους το σχέδιο νόμου στο οποίο θα προσδιορίζονται οι αρμοδιότητες των νέων δήμων και των αιρετών περιφερειών. Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου όλες οι αρμοδιότητες των σημερινών περιφερειών με έμφαση σε αυτές του αναπτυξιακού σχεδιασμού, της διαχείρισης του ΕΣΠΑ της κατασκευής δημοσίων έργων υποδομής και συγκοινωνιακών έργων αλλά και των νομαρχιών θα μεταφερθούν στις αιρετές περιφέρειες. Στους νέους δήμους μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες που έχουν σήμερα οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ μαζί με αυτές της κατασκευής σχολικών κτιρίων, του λιανικού και πλανόδιου εμπορίου, των λαϊκών αγορών κλπ και γενικότερα ότι αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών. Παράλληλα, τόσο στις αιρετές περιφέρειες όσο και στους νέους δήμους θα μεταφερθούν αρμοδιότητες σύμφωνα με τη λίστα που έχουν στείλει τα υπουργεία στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εσωτερικών μετά τη σχετική εντολή του πρωθυπουργού.

«Αποκυήματα φαντασίας τα όσα γράφονται για το χωροταξικό»

Όσον αφορά το χωροταξικό κυρίως των δήμων, καθώς στο επίπεδο των περιφερειών φαίνεται ότι πλην της Αττικής έχει λυθεί, όπως τονίζουν στην αυτοδιοίκηση gr πηγές του υπουργείου Εσωτερικών «η συζήτηση τώρα ξεκινά». Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν «αποκυήματα φαντασίας τα όσα κατά καιρούς γράφονται» σε σχέση με τις συνενώσεις, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σχέδιο» από το υπουργείο.

Παραδέχονται πάντως ότι «οι μελέτες του ΙΤΑ αποτελούν βάση συζήτησης, καθώς είναι μια πρώτη επιστημονική αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης με βάση αντικειμενικά κριτήρια». Άλλωστε, όπως διαμηνύεται σε όλους τους τόνους από το υπουργείο Εσωτερικών «οι συνενώσεις θα γίνουν με αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια», προκειμένου να μην υπάρχει ούτε υποψία σκιάς. Τα κριτήρια αυτά που θα είναι πληθυσμιακά, κοινωνικά, οικονομικά, γεωγραφικά, αναπτυξιακά, λειτουργικά, πολιτιστικά, ιστορικά και χωροταξικά πρόκειται να προσδιοριστούν τις επόμενες ημέρες επακριβώς και με βάση αυτά θα γίνουν οι συνενώσεις σε όλη την χώρα «μηδέ της Αττικής και της Θεσσαλονίκης εξαιρουμένων», όπως λέει στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών στην αυτοδιοίκηση gr. Στο πλαίσιο αυτό το νέο χωροταξικό αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μετά τις 20 Μαρτίου με στόχο ο διάλογος να διεξαχθεί εντός του Απριλίου και το νομοσχέδιο να ψηφιστεί το αργότερο στις 15 Μαίου
http://www.aftodioikisi.gr/
Related Posts with Thumbnails