Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Φωτιά στα Μέγαρα στη θέση Καντήλι

Πυρκαγιά στη θέση Καντήλι Μεγάρων.Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα,31 άτομα πεζοπόρο,2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Αδιέξοδο για το γήπεδο του ΠΑΟ μετά την συνάντηση Πάγκαλου - ΠΑΕ

Στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010, συνάντηση υπό τον κ. Θ.Πάγκαλο και την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα. Τ.Μπιρμπίλη, σχετικά με το ζήτημα της προώθησης του προγράμματος της διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συγκεκριμένα: ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν.Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Παναθηναικός κ. Ν. Κωσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναικού κ. Μ.Κίτσιος και ο κατασκευαστής κ. Μπ.Βωβός.
Μετά την πάροδο δίωρης ουσιαστικής συζήτησης και ενώ ...κατά γενική ομολογία υπήρξε σύγκλιση των απόψεων των παρευρισκομένων προς την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή που θα προωθούσε το πρόγραμμα της διπλής ανάπλασης, οι εκπροσωποι της Π.Α.Ε. Παναθηναικός επικαλούμενοι τεχνικής φύσεως ζητήματα, τα οποία έπονται χρονικά της αναγκαίας νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης, οδήγησαν τη συνάντηση σε αδιέξοδο.
Κατόπιν τούτων, η Κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει καταβάλει κάθε δυνατή πρόσπαθεια για τη σύγκλιση των απόψεων των εμπλεκόμενων φορέων και τους καλεί να δείξουν πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τους, ώστε να καταστεί δυνατή η υποβολή της νομοθετικής ρύθμισης που θα προωθήσει το πρόγραμμα της διπλής ανάπλασης

Ασήκωτο το Οικογενειακό Καλάθι

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2115,11 ευρώ τον ΙΟΥΝΙΟ-2010 σε σχέση με τον ΙΟΥΝΙΟ -2009 που κόστιζε 2010,15ευρώ, έχουμε μία αύξηση 104,97 ευρώ , ποσοστό 5% όπως προκύπτει και από τον πίνακα που επισυνάπτουμε την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:...

α) Κατά 19% της ομάδας ‘’ Αλκοολούχα ποτά και καπνός ‘’, λόγω αύξησης των τιμών των αλκοολούχων και μη σερβιρισμένων ποτών, καθώς και των τιμών των τσιγάρων.

β) Κατά 18% της ομάδας ‘’ Μεταφορές‘’, λόγω αύξησης των τιμών στα είδη: αυτοκίνητα, τέλη κυκλοφορίας-διόδια, καύσιμα αυτοκινήτου(βενζίνη), ανταλλακτικά αυτοκινήτου, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου-μοτοσικλέτας, υπηρεσίες μεταφορών

γ) Κατά 8% της ομάδας ‘’ Στέγαση ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης αποχέτευσης, του ηλεκτρισμού και των υπηρεσιών κοινοχρήστων
.
δ) Κατά 5% της ομάδας ‘’ Άλλα αγαθά και υπηρεσίες ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των κουρείων - κομμωτηρίων, των ειδών ατομικής φροντίδας, των κοσμημάτων-ρολογιών, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων και των τιμών των άλλων υπηρεσιών

.2. Μείωση
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: :
􀂃 Κατά 1,0% της ομάδας ‘’ Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά ‘’, λόγω μείωσης των τιμών στα είδη : ελαιόλαδο, γιαούρτι, φρούτα νωπά, λαχανικά νωπά. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στα είδη : δημητριακά και παρασκευάσματα, μοσχάρι νωπό, πατάτες νωπές, ψάρια νωπά, γλυκά-ζαχαρωτά

Αναστολή εφαρμογής της ρήτρας καυσίμων

Ανεστάλη, από 1ης Αυγούστου 2010, η εφαρμογή του μηχανισμού διαχείρισης μεταβολών διεθνών τιμών καυσίμων, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, καθώς κρίθηκε αναγκαία η λήψη κοινωνικών μέτρων προστασίας των καταναλωτών έναντι του αυξημένου κόστους διαβίωσης, μέρος του οποίου αποτελεί και το κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.
Η απόφαση ελήφθη ύστερα από.. γνωμοδότηση της ΡΑΕ και ενημέρωση από την Διοίκηση της ΔΕΗ για τις επιπτώσεις στα βασικά τιμολόγιά της από την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων, κατά το τρίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου - Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα, κατά το τρίτο τρίμηνο εφαρμογής του μέτρου υπήρξε σημαντική επίδραση στη διαμόρφωση υψηλών τιμών προμήθειας φυσικού αερίου, κυρίως λόγω των μεταβολών στην ισοτιμία του Ευρώ δολαρίου, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί σημαντική αύξηση των αντίστοιχων χρεώσεων.

Η μοναδιαία τιμή της Ρήτρας Καυσίμου που αντιστοιχεί, ανέρχεται σε:

- 0,00166€/KWh στην Υψηλή Τάση

- 0,00171€/KWh στη Μέση Τάση

- 0,00180 €/KWh στη Χαμηλή Τάση

και εφαρμόζεται στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που εκδίδονται από 20-7-2010, για την κατανάλωση που αντιστοιχεί στην περίοδο από 16-7-2010.

Οι επιπτώσεις στα βασικά τιμολόγια της ΔΕΗ Α.Ε από την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμου κατά το τρίμηνο Ιούλιου -Αύγουστου - Σεπτέμβριου, εκτιμούμενες επί της μέσης αξίας ηλεκτρικού ρεύματος προ φόρων, ανέρχονται:

" Για ένα τυπικό οικιακό καταναλωτή με κατανάλωση 1200KWh ανά τετράμηνο, σε 1,70%.

" Για ένα αγροτικό καταναλωτή με παροχή Χαμηλής Τάσης, σε 3,89%.

" Για ένα αγροτικό καταναλωτή με παροχή Μέσης Τάσης, σε 4,29%.

" Για ένα βιομηχανικό καταναλωτή με παροχή Χαμηλής Τάσης, σε 1,48%.

" Για ένα βιομηχανικό καταναλωτή με παροχή Μέσης Τάσης, σε 2,23%.

" Για ένα βιομηχανικό καταναλωτή με παροχή Υψηλής Τάσης, σε 2,58%.

" Για ένα εμπορικό καταναλωτή με παροχή Χαμηλής Τάσης, σε 1,43% και.

" Για ένα εμπορικό καταναλωτή με παροχή Μέσης Τάσης, σε 1,79%.

Η απόφαση αναστολής του μηχανισμού διαχείρισης μεταβολών διεθνών τιμών καυσίμων, ισχύει μέχρι τη διαπίστωση μεταβολής των δεδομένων που ελήφθησαν υπόψη στην υπ΄αρ. 338/2010 γνωμοδότηση της ΡΑΕ.

Νεα μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο στο Μαραθόκαμπο

Δεν πρόλαβε να φύγη ο καπνός και νεά μεγάλη φωτιά ξεσπασε σήμερα στην Σάμο στο Μαραθόκαμπο. Για την κατασβεση της από αέρος συνολικά επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα ενώ υπάρχουν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις .

Δηλητηρίασαν περιστέρια στην πλατεία Κοτζιά

Άγνωστος μοτοσυκλετιστής δηλητηρίασε τα περιστέρια της πλατείας Κοτζιά, στο κέντρο της Αθήνας.
Το περιστατικό σημειώθηκε, χθες, Κυριακή, νωρίς το απόγευμα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, στην έρημη, λόγω αργίας, ζέστης και καλοκαιριού, πλατεία της πόλης, εθεάθη μοτοσυκλετιστής, ο οποίος στάθμευσε τη μηχανή του στο πεζοδρόμιο, και φορώντας κράνος, τάϊσε τα εκατοντάδες περιστέρια με.. σπόρους, προφανώς δηλητηριασμένους. Μισή ώρα μετά την αναχώρησή του, η πλατεία ήταν γεμάτη νεκρά πουλιά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Ανδρέα Παπαδάκη, τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου περισυνέλεξαν περί τα 500 πουλιά.

ΑΠΕ

Διορίζονται 2800 μόνιμοι εκπαιδευτικοί

Εντός των επόμενων ημερών ανακοινώνεται από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος με την οποία καλούνται γα μόνιμο διορισμό οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Φέτος αναμένεται να διοριστούν μόνιμα περίπου 2.800 εκπαιδευτικοί. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η επεξεργασία για την κατάρτιση των οριστικών πινάκων αναπληρωτών
Σύμφωνα με «Τα Νέα», οι προσλήψεις της πρώτης φουρνιάς αναπληρωτών θα... γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι προσλήψεις της δεύτερης φουρνιάς.

Ο αριθμός αλλά και οι ειδικότητες που θα προσληφθούν στην πρώτη φουρνιά δεν έχουν οριστικοποιηθεί, καθώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις αποχωρήσεις εκπαιδευτικών λόγω συνταξιοδότησης.

'Ήδη το υπουργείο Παιδείας ενημερώνεται ηλεκτρονικά σε καθημερινή βάση για τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών και θεωρεί ότι το διάστημα 10-20 Αυγούστου θα έχει πλήρη εικόνα, τόσο για τον αριθμό αναπληρωτών που θα προσλάβει σε πρώτη φάση όσο βεβαίως και για τις περιοχές και τις ειδικότητες. Έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για 11.000 αναπληρωτές από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα γίνουν φέτος (και τη σχολική χρονιά 2011-12) κατά 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και κατά 40% από τους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική προϋπηρεσία.

Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται με αυτό τον τρόπο να διοριστούν μόνιμα τη νέα σχολική χρονιά περίπου 2.800 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

πηγη: tanea.gr
Related Posts with Thumbnails