Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Video από το Ρεκόρ Γκίνες που έκαναν στην Γέφυρα Ρίο Αντίριο περνώντας 2900 Harley Davidson's

Κηδεύεται μετά από 500 χρόνια ο Κοπέρνικος

Με τιμές ήρωα θα κηδευτεί το Σάββατο στην Πολωνία ο θεμελιωτής της νεότερης αστρονομίας Νικόλαος Κοπέρνικος, αν και πέθανε πριν από 500 χρόνια. Όπως είναι γνωστό, ο αστρονόμος του 16ου αιώνα είχε έρθει σε ρήξη με την καθολική εκκλησία επειδή υποστήριζε ότι η γη γυρίζει (γύρω από τον ήλιο), σε αντίθεση με την τότε επίσημη γεωκεντρική θεωρία, που ήθελε τη γη ακίνητη και κέντρο του κόσμου.
Μετά τον θάνατό του, ο αστρονόμος είχε θαφτεί στο πάτωμα του καθεδρικού ναού του Φρόμπορκ στη βόρεια Πολωνία, καθώς ο Κοπέρνικος ήταν και... κληρικός. Έπειτα από αίτημα ενός τοπικού επισκόπου, πριν έξι χρόνια ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του λειψάνου του. Και αυτό βρέθηκε, μετά από ανασκαφές που έγιναν στον χώρο.
Οι ειδικές επιστημονικές ομάδες βρήκαν ένα κρανίο και οστά που άνηκαν, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, σε έναν άντρα ηλικίας 70 ετών, δηλαδή της ίδιας ηλικίας που είχε ο Κοπέρνικος όταν πέθανε. Ωστόσο οι ερευνητές ταυτοποίησαν και το DNA από τα οστά με αυτό μιας τρίχας που είχε βρεθεί σε ένα βιβλίο του Κοπέρνικου και έτσι επισημαίνουν με βεβαιότητα ότι όντως βρήκαν τα λείψανα του Κοπέρνικου.
Τα οστά του μεγάλου αστρονόμου τοποθετήθηκαν σε ένα ξύλινο οστεοφυλάκιο το οποίο όλη την Παρασκευή περιφέρονταν σε διάφορες περιοχές της Πολωνίας που σχετίζονταν με τη ζωή του. Το μεσημέρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Κοπέρνικου, έστω και 500 χρόνια μετά τον θάνατό του, η οποία θα τελεστεί από τον καθολικό αρχιεπίσκοπο της Πολωνίας στον καθεδρικό ναό του Φρόμποργκ...

star.gr

Αλλάζει ο αριθμός 134 για το Κέντρο Τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΟΤΕ

Από την Κυριακή 23 Μαΐου 2010, το 134, το γνωστό Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης του ΟΤΕ, αλλάζει σε 13888.
Με ένα τηλεφώνημα στο 13888, οι πελάτες μπορούν να ζητήσουν συμβουλές, ενημέρωση και να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και internet, με αποστολή των προϊόντων στο χώρο τους, χωρίς χρέωση.

Τραγικός θάνατος για τρίχρονο κοριτσάκι από σκυλιά

Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ξεκίνησε το Σάββατο η γερμανική αστυνομία εις βάρος μίας ιδιοκτήτριας τεσσάρων σκυλιών τα οποία σκότωσαν χθες, Παρασκευή, ένα τρίχρονο κοριτσάκι στην πόλη Σάχενμπουργκ της δυτικής Γερμανίας.
Το κοριτσάκι, ανιψιά της ιδιοκτήτριας των σκύλων, είχε πάει για επίσκεψη μαζί με την προγιαγιά της, όταν της επιτέθηκαν τα τέσσερα σκυλιά, ράτσας Σταφορντσάιρ μπουλ τεριέ.
Τα σκυλιά την δάγκωσαν τόσο άσχημα που... η μικρή υπέκυψε επί τόπου, ενώ η 70χρονη προγιαγιά της υπέστη σοβαρότατα τραύματα στην προσπάθειά της να απομακρύνει τα σκυλιά.

in.gr

Σήμερα ο τελικός του Champions League Μπάγερν - Ιντερ

Μπαγερν και Ίντερ βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπες στον τελικό του Champions League που γίνεται στην Μαδρίτη στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Δύο ομάδες με διαφορετική ποδοσφαιρική φιλοσοφία θα αναμετρηθούν για το βαρύτιμο τρόπαιο. Ενώ και οι δύο ομάδες στην χώρα τους έχουν κάνει το ντάμπλ και φυσικά ονειρεύονται το ιδανικό που είναι ένα τρέμπλ με την κατάκτηση του πιο σημαντικού τίτλου. Ο μεγάλος τελικός που αναμένεται να καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο θα ξεκινήσει στις ... 9.45 και θα μεταδοθεί από την ΝΕΤ , ενώ διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Άγγλος Χάουαρντ Γουέμπ.
Ελπίζουμε να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι με πολλές φάσεις και γκολ.

158 νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα της Air India με Boeing 737

Αεροπορικό δυστύχημα σήμερα το πρωί στην Ινδία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 158 άτομα, ενώ 8 επιβάτες διεσώθηκαν.
Το αεροσκάφος τύπου Boeing 737 της Air India, προερχόμενο από το Ντουμπάι, συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στη Μανγκαλόρ της Νότιας Ινδίας.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής γνωστά στοιχεία, στο αεροπλάνο επέβαιναν 160 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, και εκπρόσωπος της Air India δήλωσε ότι το αεροσκάφος βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης, πριν ....συντριβεί σε μια περιοχή όπου υπάρχουν λόφοι, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο της πόλης Μανγκαλόρ.
tanea.gr
Related Posts with Thumbnails