Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Ανάρπαστα έργα ζωγραφικής του Χίτλερ σε δημοπρασία ....

Ανάρπαστα έγιναν 13 έργα ζωγραφικής του Χίτλερ τα οποία είχε φιλοτεχνήσει την περίοδο 1908- 1914 , όταν είχε τάσεις προς την ζωγραφική και κρίμα που δεν ασχολήθηκε ....όχι δηλαδή ότι θα κέρδιζε η τέχνη αλλά θα σωνόταν η ανθρωπότητα από αυτόν.
Τα έργα δημοπράτηθηκαν χθες στον οίκο Mullock ‘s στη Βρετανία και οι συλλέκτες για να τα αποκτήσουν δαπάνησαν περισσότερες από 95000 στερλίνες. Τα έργα αυτά είχε .....είχε βρει μαζί με άλλα ένας Βρετανός στρατιώτης στο Εσσεν της Γερμανίας το 1945, τα οποία στην συνέχεια πούλησε σε ένα συλλέκτη ο οποίος πριν την συγκεκριμένη δημοπρασία είχε δώσει μερικά ακόμη κάποια χρόνια πριν.


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ "ΑΡΓΩ"





94η Επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων...

Ως γενοκτονία των Αρμενίων αναφέρονται τα γεγονότα εξόντωσης Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Εντολές για εκκαθαρίσεις Αρμενίων είχαν δοθεί νωρίτερα από το Σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ (1894-96) ωστόσο η κύρια ευθύνη για τις πλέον εκτεταμένες σφαγές τους αποδίδεται στο κίνημα των Νεότουρκων (1908-18)[1]. Ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας συμβολικά θεωρείται η 24η Απριλίου του 1915[2], όταν η ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι της Πόλης απαγχονίστηκαν.
Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών Αρμενίων ήταν από 600.000 ως 800.000, ενώ Δυτικές και Αρμενικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των σφαγιασθέντων στο 1.500.000[3].

Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες[4]. Η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη «γενοκτονίας» και ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκε ένας βίαιος εκτοπισμός του Αρμενικού πληθυσμού[5]. Μέχρι το 2009, 21 κράτη είχαν αναγνωρίσει επισήμως τα γεγονότα ως γενοκτονία των Αρμενίων, όπως και η Διεθνής Ένωση Μελετητών για τη Γενοκτονία (International Association of Genocide Scholars)[6].

Η Γενοκτονία των Αρμενίων πραγματοποιήθηκε παράλληλα με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλ. των Ελλήνων και των Ασσυρίων.

http://el.wikipedia.org/

πάνω από 1 εκ. η λεια στην ληστεία της χρηματαποστολής

Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ πρέπει να είναι η λεία των ληστών που επιτέθηκαν σήμερα σε χρηματαποσυτολή με τσάπα και καλάσνικοφ...


Η ληστεία της ημέρας με τσάπα σε χρηματαποστολή..

Ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή ιδιωτικής εταιρείας πραγματοποίησαν στις 10.30 το πρωί τέσσερις ένοπλοι στη Δάφνη επί της οδού Γυμναστηρίου 67, αποκλείοντας το δρόμο με εκσκαφέα.
Οι δράστες, που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, ακινητοποίησαν το όχημα της χρηματαποστολής και χτυπώντας το ...με τσάπα ανάγκασαν τη γυναίκα συνοδό και τον οδηγό να ανοίξουν τις πόρτες. Άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν με ένα τζιπ που ακολουθούσε.

Το όχημα της χρηματαποστολής μετέφερε χρήματα από τα κεντρικά της Αγροτικής τράπεζας προς τα υποκαταστήματα και εκτιμάται ότι η λεία της ληστεία ήταν μεγάλη.


Στον τόπο της ληστείας βρίσκονται αστυνομικοί της Ασφάλειας και ερευνούν την υπόθεση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Σημειώνεται ότι με τη χρήση μικρού σκαπτικού μηχανήματος είχε γίνει απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή και πριν από 20 ημέρες στην Αργυρούπολη. Οι δράστες προσπάθησαν να σπάσουν με το μηχάνημα το όχημα, αλλά οι συνοδοί δεν άνοιξαν τις πόρτες και έτσι οι ληστές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



10 νεκροί από κατάρευση οροφής εργοστασίου στην Κίνα

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίσθηκαν σήμερα από την κατάρρευση της οροφής ενός εργοστασίου στην επαρχία Χεμπέι της βόρειας Κίνας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Το δυστύχημα αυτό σημειώθηκε σε εργοστάσιο ενδυμάτων της περιοχής Ανσι, 50 χιλιόμετρα από το Πεκίνο.
Περισστότεροι από 500 διασώστες και... πυροσβέστες έσπευσαν στο εργοστάσιο για να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους στα συντρίμμια ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: Naftemporiki.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων)



Παγκόσμια Ημέρα κατάργησης των πειραμάτων σε Ζώα - 24 Απριλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων στα Ζώα εορτάζεται στις 24 Απριλίου ως μέρα μνήμης για τα εκατομμύρια πειραματόζωα, που υποφέρουν και πεθαίνουν κάθε χρόνο στο όνομα της επιστήμης και το υποτιθέμενο καλό της ανθρωπότητας.
Διοργανώνετε από την Animal Aid υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε.
Κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα, από...
ποντίκια μέχρι πιθήκους, βασανίζονται σε πειράματα που αφορούν ιατρική, καλλυντικά, χημικά προϊόντα, γενετική και πολεμική βιομηχανία.

Είναι γνωστό ότι τα φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ήδη δοκιμασμένα σ΄ ένα σκύλο, σε μια γάτα, ένα κουνέλι. Λιγότερο γνωστό είναι ότι το ρίμελ που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να γίνουν πιο όμορφες έχει προηγουμένως δοκιμαστεί στα μάτια κάποιου πιθήκου, κι ότι τα χρωμοσαμπουάν που χρησιμοποιούμε για να γίνουμε ξανθές ή για να κρύψουμε τις άσπρες τρίχες, δοκιμάζονται κι αυτά στα μάτια των κουνελιών, με αποτέλεσμα την τύφλωση τους.

Είναι φανερό γιατί χρησιμοποιούνται ζώα σε ιατρικά πειράματα. Ίσως το γεγονός ότι τυφλώνονται ζώα για να βάφουμε τις βλεφαρίδες μας, να βάζει σε σκέψεις προς στιγμήν. Εν πάση περιπτώσει, το θέμα δεν είναι (τώρα) αυτό. Το θέμα είναι τι είδους μεταχείριση έχουν αυτά τα έρημα ζώα, ζωντανά πλάσματα κι αυτά, που θυσιάζονται θέλοντας και μη για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και την καλλονή του ανθρώπινου είδους. Πως γίνονται τα πειράματα και οι επεμβάσεις; Ποια μέτρα παίρνονται για να απαλυνθούν οι πόνοι των πειραματόζωων και πως αντιμετωπίζονται, όταν σακατεύονται από τα πειράματα?


ΟΣΟΙ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!





http://anopetra-eleos.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails