Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΣΑ ΜΑΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Στα μέσα Μαΐου είναι πλέον το πιθανότερο σενάριο να ανοίξουν και πάλι τα Τέμπη. Αυτό προκύπτει μετά από ενημέρωση που είχε ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός από την Εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» που υλοποιεί ήδη εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς που έγινε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, ο Νομάρχης Λάρισας ζήτησε χτες ενημέρωση από την Εταιρεία προκειμένου να διαπιστώσει εάν ξεκίνησαν και πώς... εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης. Έτσι, συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή της Εταιρείας κ. Δημ. Γκατσώνη στη Νομαρχία, παρόντων και των αρμόδιων αντινομαρχών και του αν. διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρ. Λυτροκάπη.
Το κυριότερο στοιχείο που προέκυψε είναι ότι το σενάριο να ανοίξει ο δρόμος το Πάσχα, όπως ήλπιζε ο Υπ. κ. Δημ. Ρέππας απομακρύνεται και ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα των 16 εβδομάδων από την έναρξη των εργασιών επιβεβαιώνεται.
Ύστερα από τις πρώτες εργασίες που έγιναν, οι τεχνικοί έχουν πλέον μια καλύτερη άποψη και η νεότερη εκτίμηση είναι ότι εκτός απροόπτου ο δρόμος θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία αρχές ή μέσα Μάιου με απόλυτη ασφάλεια.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Κατσαρός, εκτελούνται από εξειδικευμένο προσωπικό εργασίες ξεσκαρώματος σε μια αρκετά μεγάλη έκταση στο σημείο που σημειώθηκαν οι βραχοπτώσεις και πέριξ αυτού. Ελέγχονται οι βράχοι σε μια αρκετά μεγάλη ακτίνα για να διαπιστωθεί μήπως υπάρχουν και άλλοι επικίνδυνοι για πτώση, και μετά την αφαίρεση τους θα δεθούν με συρμάτινα πλέγματα για την αποφυγή μελλοντικών καταπτώσεων.

*Πάντως, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι από την ημέρα της πτώσης και μετά δεν παρατηρήθηκαν άλλες καταπτώσεις βράχων και το έδαφος φαίνεται να έχει ηρεμήσει.

ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
Ο κ. Κατσαρός, αφού ζήτησε να ληφθεί μέριμνα ώστε οι εργασίες να μην βλάψουν την αισθητική του τοπίου, επεσήμανε την ανάγκη να τηρηθούν οι συμφωνίες που έγιναν με το Υπ. Υποδομών

Σύμφωνα με αυτές, η Εταιρεία οφείλει να φροντίζει για την καλή κατάσταση του δρόμου Λάρισας - Αγιάς και του παραλιακού άξονα, αποκαθιστώντας άμεσα τις ζημιές που επισημαίνει η Νομαρχία.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η ανάγκη για επισκευές σε σημεία των εναλλακτικών δρόμων όπως:-Ιτέα - Ραψάνη- Πυργετός, Μακρυχώρι - Γόννοι, Παράκαμψη Αγιάς, η ράμπα στα «Πλατάνια» της Βελίκας κ.α που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των οδηγών.

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ

Παράλληλα ο Νομάρχης κ. Κατσαρός μετέφερε τη δυσαρέσκεια που υπάρχει σε επίπεδο κοινωνίας του ν. Λάρισας για το γεγονός ότι η Εταιρεία επιμένει να βάζει διόδια καίτοι τα Τέμπη είναι κλειστά και ζήτησε να διευκολυνθούν οπωσδήποτε οι κάτοικοι περιοχών πέριξ των διοδίων που πρέπει να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Λάρισας σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση και συνεργαζόμαστε για το καλύτερο. Αλλά εκείνο που προέχει είναι να ανοίξουν άμεσα τα Τέμπη, που είναι η μόνη λύση. Ως τότε, θα πιέζουμε καθημερινά ώστε οι εναλλακτικές διαδρομές να είναι σε καλή κατάσταση, όπως δεσμεύθηκε και το Υπουργείο. Θεωρούμε -και το δηλώνουμε σε όλους τους τόνους- απαράδεκτη την επιβολή διοδίων όσο τα Τέμπη παραμένουν κλέιστά. Το Υπουργείο που έχει την ευθύνη οφείλει να συνομιλήσει επ’ αυτού με την Εταιρεία».

Επιστολή του προέδρου της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκου για περικοπή επιχορήγησης προνοιακών επιδομάτων

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στην Υπουργό Υγείας και Κοινων. Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος με θέμα την περικοπή επιχορηγήσεων των προνοιακών επιδομάτων.
Ο κ.Δράκος στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει: “Θέλουμε να σας επισημάνουμε το τεράστιο ...κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται από την μη δυνατότητα καταβολής της μηνιαίας δόσης σε μεγάλο αριθμό επιδοματούχων (νεφροπαθείς, παραπληγικοί, ανασφάλιστοι κ.λ.π.), οι οποίοι έχουν μεγάλη ανάγκη του μηνιαίου επιδόματος.
Ο αριθμός αυτών των επιδοματούχων δεν επιδέχεται ουδεμία μείωση και συνεπώς και το σύνολο της μηνιαίας δόσης που απαιτείται ως κρατική επιχορήγηση”.

Για 520 ευρώ χτύπησαν και λήστεψαν 65χρονο στο Πεταλίδι

Ληστεία σε βάρος 65χρονου έγινε προχθές το απόγευμα σε τοπικό διαμέρισμα του Δήμου Πεταλιδίου, από δύο τουλάχιστον άτομα, τα οποία μπήκαν στο σπίτι του από ανασφάλιστη πόρτα, τον τραυμάτισαν χτυπώντας τον σε διάφορα μέρη του σώματός του με καυσόξυλο, άρπαξαν το πορτοφόλι του με 520 ευρώ και έφυγαν, αφού προηγουμένως έκοψαν τη γραμμή του τηλεφώνου.
Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο... Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται, ενώ οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών.

Περίπου μία ώρα αργότερα στην ευρύτερη περιοχή του Πεταλιδίου συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη τέσσερις Ρουμάνοι, εκ των οποίων μία γυναίκα, ηλικίας 23, 25, 30 και 36 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο και ομολόγησαν την πράξη τους. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μπουφάν, αθλητική φόρμα με αίματα, ένα ζευγάρι κάλτσες που χρησιμοποιούσαν σαν γάντια και το ποσό των 220 ευρώ.
Η Αστυνομία ερευνά τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας

πηγη: Εφημερίδα Θάρρος 

.....Βοήθεια με όρους από την ΕυρώπηΒανκούβερ 2010

Στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ έχει αφιερώσει σήμερα η Google το λογότυπο της , καθώς σήμερα η Ολυμπιακή φλόγα που ξεκίνησε από την Ελλάδα και την Αρχαία Ολυμπία θα ανάψει στην τελετή έναρξης των Αγώνων
Related Posts with Thumbnails