Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται αλλοδαπός που συνελήφθει για την φωτιά στο δήμο Αυλώνας Μεσσηνίας

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προέβη η πυροσβεστική υπηρεσία Γαργαλιάνων στην περιοχή Κάκαβα του Νομού Μεσσηνίας, καθώς κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά κατά λάθος την ώρα που έκοβε χόρτα με χλοοκοπτικό μηχάνημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, πρόκειται για 58χρονο Γερμανό, τον S.A. όπου κατηγορείται για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 21/06/2010 στην περιοχή Κάκαβα, του Δήμου Αυλώνας του Νομού Μεσσηνίας.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον... Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, κατηγορούμενος για εμπρησμό αγροτοδασικής έκτασης από αμέλεια.

πηγη Ελευθεροτυπία  

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις 13 Περιφέρειες

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις 13 περιφέρειες της χώρας με τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι:
1. Περιφέρεια Αττικής, Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Α΄Αθήνας.
2. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ , τοπογράφος.
3. Περιφέρεια Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ βουλευτής Εύβοιας.....
4. Περιφέρεια Θεσσαλίας Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας.
5. Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τσάκωνας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
6. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Χρήστος Τρέλλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης του ΚΚΕ.
7. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής Αχαϊας.
8. Περιφέρεια Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου.
9. Περιφέρεια Ηπείρου Κώστας Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου Περιοχής ΒΔ Ελλάδας.
10. Περιφέρεια Ιονίου Θεόδωρος Γουλής , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής ΒΔ Ελλάδας.
11. Περιφέρεια Κρήτης Στέλιος Ορφανός , πολιτικός μηχανικός.
12. Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Στρατής Κόρακας, στέλεχος του ΚΚΕ και πρώην βουλευτής.
13. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Λίλα Καφαντάρη, ηθοποιός και πρώην βουλευτής.

Με τη Μπέσα κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στο Europa League


Με την Αλβανική Μπέσα κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στoν β προκριματικό γύρο του Europa League. Mια εύκολη κλήρωση , όπως αναμενόταν άλλωστε για τους ερυθρόλευκους που θα δώσουν τον πρώτο αγώνα στην Αλβανία στις 15 Ιουλίου και τον επαναληπτικό μια εβδομάδα αργότεραστο Καραΐσκάκη  

Μεγάλο ενδιαφέρον της Κίνας για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Γεωργίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Niu Dun και πενταμελή αντιπροσωπεία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη μέσα σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα, οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν εκτενώς τα πεδία συνεργασίας του αγροτικού τομέα, στα οποία δίνουν προτεραιότητα για ανάπτυξη και προώθηση.
Η κυρία Μπατζελή, αφού αναφέρθηκε στη διμερή συνεργασία των δύο Υπουργείων στον αγροτικό τομέα, εξέφρασε την.... επιθυμία της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.
Συγκεκριμένα, η Υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων: « Η Ελλάδα ως κράτος μέλος της ΕΕ τηρεί αυστηρές προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά τις υγειονομικές, φυτοϋγειονομικές και ποιοτικές απαιτήσεις για την ασφάλεια των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Από πλευράς Κίνας, οι αντίστοιχες προδιαγραφές για την εισαγωγή προϊόντων είναι διαφορετικές. Για να βεβαιωθείτε για την εξαιρετική ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων μας, προτείνω τη σύσταση Ομάδας Εργασίας εμπειρογνωμόνων για θέματα πιστοποίησης και ελέγχου, ώστε να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων προς την Κίνα».
Επιπλέον, η κυρία Μπατζελή εξήρε την αξία της Μεσογειακής Διατροφής και των προϊόντων της, όπως το ελαιόλαδο, το κρασί, τα οπωροκηπευτικά και η φέτα, τονίζοντας ότι: «Η Μεσογειακή Διατροφή είναι η αιχμή του δόρατος όχι μόνο για να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας αλλά για να αναδείξουμε την αγροτική οικονομία μας».
Ο Κινέζος Υφυπουργός, από την πλευρά του, επεσήμανε το ενδιαφέρον της Κίνας για την τεχνογνωσία και τα προϊόντα της υδατοκαλλιέργειας της χώρας μας, σημειώνοντας ότι: «Γνωρίζουμε όχι μόνο την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας αλλά και τα ποιοτικά της προϊόντα, όπως το κρασί, το ελαιόλαδο, τα οπωροκηπευτικά, τα προϊόντα υδατοκαλλιέργειας. Με τη συνεργασία σας, επιθυμούμε να γίνουν γνωστά σε όλες τις περιφέρειες της Κίνας, σε όλους τους πολίτες της Κίνας».
Στη συνέχεια, η Κινεζική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το ΕΘΙΑΓΕ και μονάδα υδατοκαλλιέργειας στη Λάρυμνα.

Η Έρρικα Πρεζεράκου κέρδισε στο Dancing with the Stars

Η Ερρίκα Πρεζεράκου και ο Θοδωρής Παναγάκος αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο πρώτο Dancing with the Stars που ολοκληρώθηκε χθες. Αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Ματθίλδη Μαγγίρα ....

Επιτέθηκε με φαλτσέτα στο Λιμενάρχη Ύδρας

Συνελήφθη σήμερα στις 02:40, στο λιμάνι της Ύδρας, ο ιδιοκτήτης του Φ/Γ-Π/Κ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» Ν. Ύδρας 989 (λάντζα), ηλικίας 46 ετών, ο οποίος, αφού εξύβρισε στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής και αρνήθηκε να συμμορφωθεί προς τις επανειλημμένες συστάσεις τους, που αφορούσαν στη μετακίνηση του σκάφους του, προκειμένου να μην παρεμποδίζει τον ασφαλή καταπόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίων, στη συνέχεια επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (φαλτσέτα), στο Λιμενάρχη, τραυματίζοντάς τον σε διάφορα μέρη του σώματός του.
Ο τραυματίας διεκομίσθη στο... Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, για περαιτέρω νοσηλεία, ενώ ο 46χρονος οδηγήθηκε στο Λιμενικό Κατάστημα και πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, μαζί με την εις βάρος του δικογραφία, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Απεργία την Τέταρτη στο λιμάνι του Πειραιά δένουν τα πλοία

Δένουν τα πλοία την Τετάρτη στο λιμάνι του Πειραιά με απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ να προκηρύξουν 24ωρη απεργία.

ΠΑΣΟΚ – ΝΔ: ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr τα πιθανότερα δίδυμα στις 13 περιφέρειες της χώρας είναι τα εξής:
Περιφέρεια Αττικής: Φαβορί είναι ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας και ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κούρης, καθώς τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας δεν φαίνεται να προκρίνεται η επιλογή κεντρικού πολιτικού προσώπου όπως η Άννα Διαμαντοπούλου ή ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης από την μία και ο Βαγγέλης Μεϊμάράκης από την άλλη (η περίπτωση Άρη Σπηλιωτόπουλου έχει «καεί» μετά τις αποκαλύψεις για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και dolce vita από τον πρώην υπουργό). Επιπλέον, όπως δείχνουν και οι έρευνες της κοινής γνώμης ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στην ΝΔ υπάρχουν άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη με τόσο μεγάλη απήχηση.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης:.....
Στην ΝΔ φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη, ενώ μετά την αποχώρηση από την κούρσα του νομάρχη Έβρου Νίκου Ζαμπουνίδη φαίνεται ότι έχουν προβάδισμα ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης και ο πρώην βουλευτής Ξάνθης Παναγιώτης Σγουρίδης.


Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Στην ΝΔ φαίνεται ότι έχει οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα του νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή, ενώ στο ΠΑΣΟΚ έχουν προβάδισμα ο πρώην νομάρχης Φλώρινας Γιάννης Στρατάκης και ο πρώην βουλευτής Κοζάνης Ρούλης Κοκελίδης.


Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Και σ’ αυτή την περιφέρεια η ΝΔ έχει ήδη υποψήφιο (τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη), ενώ στο ΠΑΣΟΚ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον υφυπουργό Υποδομών και βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Μαγκριώτη.


Περιφέρεια Ηπείρου: Φαίνεται ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αναμέτρηση ανάμεσα στον γ΄ αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Ιωαννίνων Βαγγέλη Αργύρη (ΠΑΣΟΚ) και τον νομάρχη Ιωαννίνων Αλέξανδρο Καχριμάνη (ΝΔ).


Περιφέρεια Θεσσαλίας: Οι νομάρχες Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας (ΠΑΣΟΚ) και Λάρισας Λουκάς Kατσαρός (ΝΔ) αποτελούν το πιο πιθανό δίδυμο με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα.


Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Η παραίτηση της Άντζελας Γκερέκου από τη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού την καθιστά φαβορί για να είναι υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στα Ιόνια. Πιθανότεροι αντίπαλοι της ο νομάρχης Ζακύνθου Διονύσης Γάσπαρος και η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα.


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ έχουν καταλήξει ακόμη σε μία περιφέρεια που εκ των πραγμάτων είναι «πράσινη». Από το κυβερνών κόμμα προβάδισμα έχουν οι νομάρχες Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος και Αχαίας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ενώ αν η διαμάχη μεταξύ τους οδηγήσει εντέλει σε πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής προκρίνονται οι λύσεις του υφυπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Αχαίας Απόστολου Κατσιφάρα και του βουλευτή Αχαίας Κώστα Σπηλιόπουλου. Από τη ΝΔ ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρίδων και ο βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος (αν και το όνομά του «παίζει» και για το δήμο Πατρέων) έχουν τις περισσότερες πιθανότητες.


Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Σε μάχη αυτοδιοικητικών είναι πιθανό να εξελιχθεί η υπόθεση «Περιφέρεια Στερέας Ελλάδας». Από το ΠΑΣΟΚ προβάδισμα έχει ο νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς και από την ΝΔ φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του, αποκαλούμενου και «μικρού Ψωμιάδη», νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμάρα. Πιθανότητες με βάση τις δημοσκοπήσεις έχει από το ΠΑΣΟΚ και η βουλευτής Εύβοιας Κατερίνα Περλεπέ.


Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πρόκειται για τη δεύτερη «γαλάζια» περιφέρεια μετά από αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας και, όπως όλα δείχνουν, από την πλευρά της ΝΔ, έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του γραμματέα συνδικαλιστικού και πρώην βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανώλη. Στην άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ «ψάχνεται» και γι’ αυτό το λόγο, παρ’ όλες τις επιθέσεις που δέχεται από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη αντέχει σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Αν, τελικά, το ΠΑΣΟΚ δεν καταλήξει σε αυτή, προβάδισμα έχουν ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ροβέρτος Σπυρόπουλος.


Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ακόμη μία περιφέρεια που η ΝΔ φαίνεται να έχει καταλήξει σε υποψήφιο (τον νομάρχη Λέσβου Παύλο Βογιατζή), ενώ το ΠΑΣΟΚ αναζητεί τον εκλεκτό του. Προβάδισμα έχουν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Σηφουνάκης αλλά και ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης.


Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Πρόκειται για μία ακόμη «πράσινη» περιφέρεια στην οποία οι μνηστήρες του ΠΑΣΟΚ είναι πολλοί. Προβάδισμα έχουν ο νομάρχης Ρόδου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας αλλά και ο δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλφιέρης. Η ΝΔ δεν έχει ακόμη καταλήξει αλλά ασκεί μεγάλη πίεση ο πρώην περιφερειάρχης Μπάμπης Κόκκινος, επιχειρώντας να πείσει ότι είναι «καθαρός» από το «ντορικό» παρελθόν του.


Περιφέρεια Κρήτης: Στην απόλυτη «πράσινη» περιφέρεια είναι φυσιολογικό να υπάρχουν πολλοί μνηστήρες για τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Φαβορί φέρεται ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης που προέρχεται από την Αυτοδιοίκηση, ενώ λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη. Στην Ρηγίλλης λόγω και της καταγωγής της οικογένειας Μητσοτάκη από το νησί, είναι σαφές ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιλογής και γι’ αυτό το λόγο ίσως να στραφούν στον πρώην περιφερειάρχη Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα.

Κλήρωση Τζόκερ 20/6/2010

3 ,   9 ,   11,   22,   42

ΤΖΟΚΕΡ: 12 

Και σε αυτή την κλήρωση πάλι Τζακ ποτ

καλοκαίρι

Με αφορμή την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού από σήμερα η Google έχει αλλάξει το λογότυπο της και μάλιστα μας παρουσιάζει 4 διαφορετικά για μια από τις πιο όμορφες εποχές.
ΆΝΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Related Posts with Thumbnails