Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Μαστίγωσαν 16χρονη 50 φορές επειδή φορούσε κοντή φούστα

Κορίτσι 16 ετών από το Σουδάν δέχτηκε 50 χτυπήματα με μαστίγιο, γιατί δικαστήριο έκρινε ότι η φούστα της (έφτανε μέχρι το γόνατο) είναι άσεμνη.
Η μητέρα της Σίλβα Κασίφ δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά της αστυνομίας που συνέλαβε την κόρη της και κατά του δικαστή που την καταδίκασε, γιατί η κοπέλα είναι ανήλικη και χριστιανή.
«Είναι ένα μικρό κορίτσι αλλά οι αστυνομικοί την τραβούσαν μέσα στην αγορά σα να ήταν εγκληματίας», δήλωσε η μητέρα της, Ντόρο. Η Κασίφ συνελήφθη την ώρα που πήγαινε στην αγορά κοντά στο σπίτι της, σε προάστιο του Χαρτούμ, την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τη μητέρα της, γυναίκα αστυνομικός μαστίγωσε την Κασίφ....

Η υπόθεση αυτή έρχεται στο φως ύστερα από την πολύκροτη δίκη και φυλάκιση της Σουδανής δημοσιογράφου Λούμπνα Άχμεντ αλ Χουσέιν, επειδή φορούσε παντελόνι-ρούχο που κρίθηκε άσεμνο. Η τιμωρία, όμως κατοίκων από το νότιο Σουδάν-απ΄όπου κατάγεται η οικογένεια της Κασίφ- παραμένει ευαίσθητο θέμα γιατί η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χριστιανοί και δεν ακολουθούν τη σαρία, τον ισλαμικό νόμο.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4548295&ct=2

Θρήνος για Τσίλντρες

Την απώλεια του πατέρα του θρηνεί ο Τζος Τσίλντρες. Ο Ντέιβιντ Τσίλντρες απεβίωσε πριν από λίγες ώρες σε ηλικία 66 ετών. Πριν από λίγες ημέρες είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό του και ενώ όλα έδειχναν πως δεν κινδυνεύει η ζωή του, η καρδιά του τον πρόδωσε. Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού το πληροφορήθηκε στο....

Βελιγράδι και βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική του κατάσταση, όμως αποφάσισε να μείνει στην Αθήνα και ν’ αγωνιστεί ενισχύσει στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Μετά το τέλος του αγώνα θα μεταβεί στις ΗΠΑ

http://www.sport-fm.gr/article/206365
Related Posts with Thumbnails