Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Στην 18η θέση της FIFA η εθνική ομάδα ποδοσφαιρου

Στην 18η θέση της παγκόσμιας κατάταξης παρέμεινε η εθνική ομάδα και για τον Σεπτέμβριο του 2008. Σχετικά με τους αντιπάλους της στα προκριματικά του Μουντιάλ, το Ισραήλ είναι 19ο, η Ελβετία 42η, η Μολβαδία 48η, η Λετονία 63η και το Λουξεμβούργο 152ο.
πηγη:naftemporiki.gr

Σε φάση "απόψυξης" η Αρκτική

Έπειτα από αρμονική συμβίωση χιλιάδων ετών, πελώρια κομμάτια πάγου αποσπώνται από τη Γουόρντ Χαντ, τη μεγαλύτερη παγοκρηπίδα της Αρκτικής. Ορισμένα από τα κομμάτια αυτά, που περιέβαλλαν κάποτε τη νήσο Ελζμίρ, φτάνουν σε έκταση ακόμη και τα 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο με ανησυχία, καθώς οι πάγοι είναι επικίνδυνοι τόσο για τη ναυτιλία όσο και την παράκτια ανάπτυξη. Εκτός από την τεράστια οικολογική καταστροφή που σηματοδοτούν, δηλαδή, την απορύθμιση του παγκοσμίου κλίματος, αποτελούν φόβο και τρόμο για τα σκάφη που πλέουν στις θάλασσες του βορρά. Οι θαλάσσιοι πάγοι στην Αρκτική λειτουργούν ως λευκή ομπρέλα που αντανακλά ενέργεια του Ήλιου πίσω στο διάστημα βοηθώντας στο να δροσίζεται η Γη. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η συρρίκνωσή τους θα έχει τεράστιες επιπτώσεις για ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς θα σημάνει την συχνότερη εκδήλωση φαινομένων, όπως είναι οι τροπικές καταιγίδες που τώρα πλήττουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Έτσι, για παράδειγμα, σε λίγο ο Καναδάς θα θυμίζει θερμή εύκρατη ζώνη.
ΠΗΓΗ:ert.gr

Βοήθεια 1 δισ. δολ. της Ουάσινγκτον στη Γεωργία

Οικονομική βοήθεια ύψους 1 δισ. δολ. στη Γεωργία ανακοίνωσε επισήμως σήμερα, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, εκ των οποίων όπως διευκρίνισε, 750 εκατ. δολάρια θα δοθούν πριν το τέλος του έτους.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/03/1558697.htm

Απομάκρυνση Ρουσόπουλου από την κυβέρνηση ζητά ο Π.Τατούλης

Ταράζει εκ νέου τα νερά της κυβέρνησης ο «αντάρτης» βουλευτής Πέτρος Τατούλης, αυτή τη φορά ζητώντας από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ.Ρουσόπουλο, επικαλούμενος την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του στον χώρο των μέσων ενημέρωσης.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, στο blog του ο Πέτρος Τατούλης σημειώνει: «Θα ήταν όμως φαλλοκρατικό να ζητήσω, όπως κάποιοι από εσάς, να αφήσει η κ. Ζαχαρέα την εργασία της ή να πάψει να φροντίζει τα προς το ζην της οικογένειας της. Άλλωστε, κατά δήλωση των ιδίων, η αξιοσημείωτη ευμάρεια της οικογένειας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην δική της επαγγελματική επιτυχία. Αν λοιπόν αυτή είναι η άποψη του ζεύγους, τότε ο κ. Ρουσόπουλος είναι εκείνος που για να προστατεύσει και το δικό του όνομα και εκείνο της συζύγου του πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση αυτή, με δεδομένο μάλιστα ότι υπήρξε και εκ των βασικών εμπνευστών του περίφημου 'βασικού μετόχου'.
»Όσο εκείνος διατηρεί αυτή τη θέση, η σύζυγός του δεν μπορεί να θεωρείται αμερόληπτη δημοσιογράφος, πολλώ μάλλον να είναι εκδότρια και συνιδιοκτήτρια media, όπως φέρεται να είναι. Ακόμη περισσότερο δεν μπορεί ως σύζυγος του να διεκδικήσει στο μέλλον έστω κι ένα κομματάκι από την πίττα (που εκείνος διανέμει) της εξαιρετικά πλούσιας κρατικής διαφήμισης.
»Η υπόθεση είναι κλασική περίπτωση αυτού που διεθνώς αποκαλείται 'σύγκρουση καθηκόντων' και εκθέτει όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και το κόμμα της ΝΔ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αν λοιπόν δεν ενεργήσει ο ίδιος ο κ. Ρουσόπουλος προς αυτήν την κατεύθυνση, τότε ο πρωθυπουργός οφείλει να τον 'παραιτήσει' από τη συγκεκριμένη θέση. Η συνύπαρξη αυτή 'δημιουργεί λάθος πρότυπα και προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες».
Παράλληλα, ο κ. Τατούλης επιτίθεται στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας των βουλευτών.
Με αφορμή τη δήλωση της Ντ.Μπακογιάννη: «Αν ένας βουλευτής της ΝΔ καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο... ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση δεν θα γίνουν όμηρος κανενός. Θα πάμε σε εκλογές», ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει: «Ουδείς εξ ημών (όσο υψηλούς θώκους κι αν κατέχει, από όποια πολιτική οικογένεια και αν προέρχεται) μπορεί να απειλεί συναδέλφους κοινοβουλευτικούς, κραδαίνοντας επί των κεφαλών τους την σπάθη της προσφυγής στην κάλπη. Κανείς δεν είναι όμηρος κανενός. Το κόμμα δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Οι εκβιασμοί και τα διλήμματα δεν στέκουν για πολύ στις Δημοκρατίες».
Τέλος, στο στόχαστρο του κ. Τατούλη μπαίνει και ο Γ.Βουλγαράκης, αλλά και άλλοι υπουργοί, εξαιτίας του τρόπου ζωής τους. Με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας: «Δεν κρύφτηκα ποτέ από κανέναν. Αν κανείς απολαμβάνει ένα επίπεδο ζωής που το δικαιολογεί η συγκρότηση του, η περιουσία του, αυτό είναι θέμα δικό του. Πάντα ζούσα έτσι. (…) Για να με κρατά ο πρωθυπουργός στην κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια, κάτι παραπάνω προσφέρω», ο βουλευτής Αρκαδίας τονίζει:
«Ήλθε η ώρα να βρούμε πρώτοι εμείς την τόλμη να απομονώσουμε όλα εκείνα τα νοσηρά στοιχεία που παρείσφρησαν στο κόμμα και αλώνουν καθημερινά με τις συμπεριφορές τους το οικοδόμημα. Να βρούμε την τόλμη να κατονομάσουμε συγκεκριμένα τους λίγους εκείνους που μπήκαν στην πολιτική φτωχοί και σήμερα υπερηφανεύονται δεξιά και αριστερά για τα βαθιά τους πλούτη, χρεώνοντας τα -πού αλλού- στις συζύγους τους και στις ευγενείς καταβολές τους (πολλοί είμαστε εκείνοι που τους θυμόμαστε επαίτες μιας όποιας θεσούλας)! Να βρούμε την τόλμη να αντικρούσουμε όσους δε διστάζουν να κάνουν συνένοχο ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην προκλητική στάση ζωής τους!».
πηγη:in.gr

Εναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό --Τι είπαν κεκλεισμένων των θυρών Χριστόφιας - Ταλάτ

Με ασύμβατες θέσεις στις ακανθώδεις πτυχές του Κυπριακού προσήλθαν σήμερα ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Νεχμέτ Αλί Ταλάτ στην εναρκτήρια συνάντηση των απευθείας διαπραγματεύσεων, οι οποίες έχουν στόχο την επίτευξη συμφωνίας για συνολική λύση.
Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις εναρκτήριες δηλώσεις, που έκαναν οι κύριοι Χριστόφιας και Ταλάτ κεκλεισμένων των θυρών και οι οποίες μετά τη συνάντηση δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Μάλιστα, λόγω των θέσεων του Τουρκοκύπριου ηγέτη, ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας επανήλθε με συμπληρωματική δήλωση, στην οποία τόνισε ότι «μια λύση στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας υπήρξε μια μεγάλη παραχώρηση που έγινε από τον Πρόεδρο Μακάριο το 1977 και πρέπει να τύχει της δέουσας αναγνώρισης».
Ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας στη συμπληρωματική δήλωσή του κατέστησε σαφές ότι με την αποδοχή της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας «η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει εξαντλήσει τα όριά της και δεν μπορεί να προχωρήσει πέραν αυτών».
Συναφώς, υπογράμμισε με έμφαση ότι:
- Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ούτε η συνομοσπονδία ούτε ένας νέος συνεταιρισμός δύο κρατών μέσω "παρθενογένεσης".
-Η ομοσπονδιακή λύση θα είναι ένα συνεταιρισμός των δύο κοινοτήτων.
Ο Δ. Χριστόφιας σημείωσε ότι υπάρχουν θέματα, για τα οποία «δεν κατέστη δυνατό να συμφωνήσουμε ακόμα και για τη σύσταση Ομάδας Εργασίας, και επιτρέψαμε τη συνέχιση της διαδικασίας, νοουμένου ότι το πρόβλημα θα επανεξεταστεί».
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο θέμα των εποίκων, το οποίο περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της Ομάδας Εργασίας για την Ιθαγένεια, τους Αλλοδαπούς, τη Μετανάστευση και το Άσυλο, η οποία δεν έχει συσταθεί, και το οποίο θέμα πρέπει να συζητηθεί επισταμένα σ' αυτή τη φάση.
πηγη:naftemporiki.gr

Προπονητήριο στα Σπάτα για την ΑΕΚ

Στην περιοχή των Σπάτων και συγκεκριμένα σε μία έκταση περίπου 70 στρεμμάτων θα ανεγερθεί το νέο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοικούντες την ΠΑΕ, ενώ όπως έγινε γνωστό, η έκταση έχει αγορασθεί από τον κ. Νίκο Νοτιά έναντι περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2010. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις το νέο προπονητικό κέντρο θα είναι πλήρες και θα περιλαμβάνει: 4-5 γήπεδα, κερκίδες στο κεντρικό γήπεδο, αποδυτήρια, κλειστό γυμναστήριο με όλα τα αξεσουάρ, ιατρείο-φυσιοθεραπευτήριο, πισίνα, εστιατόριο, ξενώνες, βιβλιοθήκη, μουσείο της ομάδας, συνεδριακούς χώρους και αμφιθέατρο, γραφεία προπονητών, γραφεία διοίκησης, γραφείο Τύπο, χώρους Ακαδημιών και αίθουσες διδασκαλίες ξένων γλωσσών και πληροφορικής.
πηγη:athina984.gr

Σχέδιο για ιδιωτικοποίηση όλων των αεροδρομίων

Το «πράσινο φως» για υλοποίηση σχεδίου ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, με είσοδο ιδιωτών, που θα συμπληρώσουν τις υποδομές και θα ασκούν τη διοίκηση, άναψε η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων. Μετά τον ορισμό συμβούλου του Δημοσίου, θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των 10 μεγαλύτερων αεροδρομίων και θα αναζητηθούν επενδυτές. Στη συνέχεια, θα συσταθούν «Α.Ε.», με πλειοψηφία Δημοσίου, αλλά τη διοίκηση θα ασκούν οι ιδιώτες, όπως και στο «Ελ. Βενιζέλος», που θα μετοχοποιηθεί το 2009.
πηγη:naftemporiki.gr

ΣΟΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΣΠΟΡ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ - ΜΙΜΗ ΔΟΜΑΖΟΥ

ΣΟΟΥ ΕΙΧΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΜΗ ΔΟΜΑΖΟΥ... ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΣΠΟΡ .... ΚΟΝΤΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΑΣΚΗΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΟΜΑΖΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΑΒΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ....
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΣΥΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ....


ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ... ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΑΝΩΣ ΕΙΧΕ ΔΥΝΑΤΑ ΧΩΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ ....

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ browser της Google Chrome

http://www.google.com/chrome/index.html?hl=el&brand=CHMG&utm_source=el-hpp&utm_medium=hpp&utm_campaign=el

Θρίλερ στον αέρα

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε αεροσκάφος της ιρανικής εταιρείας Iran Air, στη Βομβάη, καθώς ένας κινητήρας είχε πιάσει φωτιά.
Οι 294 επιβαίνοντες στο Μπόινγκ 747, είναι καλά, πολλοί όμως έχουν υποστεί σοκ από τη δοκιμασία την οποία πέρασαν. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από τη Βομβάη με προορισμό την Τεχεράνη. Λίγο μετά την απογείωσή του παρουσιάστηκε πρόβλημα στον κινητήρα και χρειάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο.Μία ώρα αργότερα, πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα ενός κινητήρα δημιουργήθηκε και με άλλο αεροσκάφος της Air India αυτή τη φορά, που είχε αναχωρήσει από το Κοτσίν για το Ομάν, αλλά επίσης πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Βομβάη.
πηγη:zougla.gr

Διέφυγε απόπειρας δολοφονίας ο πρωθυπουργός του Πακιστάν-Πυρά από άγνωστο ένοπλο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι διέφυγε απόπειρας δολοφονίας. Ένας άγνωστος ένοπλος άνοιξε πυρ προς το αμάξι του πρωθυπουργού λίγο έξω από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ. Η επίθεση έρχεται λίγο μετά την παραίτηση του Περβέζ Μουσάραφ.
Οι δύο σφαίρες έπληξαν το αυτοκίνητο από την πλευρά του οδηγού. Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Πακιστανού πρωθυπουργού.
Πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι ο ένοπλος βρισκόταν σε κοντινό λόφο.
Το Πακιστάν βρίσκεται σε πολιτική κρίση, λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές. Λίγο μετά την παραίτηση του Περβέζ Μουσάραφ, ο Ναουάζ Σαρίφ δήλωσε ότι το κόμμα του αποχωρεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό και θα κατεβάσει δικό του υποψήφιο απέναντι στο χήρο της Μπεναζίρ Μπούτο, Ασίφ Αλι Ζαρντάρι.
Η Μπεναζίρ Μπούτο δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας
πηγη:in.gr

Τετ α τετ Αλογοσκούφη-ΚΕΔΚΕ

Κρίσιμη για την τύχη της δεύτερης φάσης του σχεδίου «Καποδίστριας» χαρακτηρίζεται η συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη στη μία μετά το μεσημέρι ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης και Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης έχει προειδοποιήσει ότι οι Δήμοι και οι Κοινότητες θα παγώσουν το διάλογο για τις συνενώσεις, αν προηγουμένως δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για καταβολή των οφειλομένων του κράτους προς τους ΟΤΑ.
Πηγή: http://www.athina984.gr

Το νεο browser Chrome της Google σε εκδοση (BETA) για Windows μπορουν να κατεβασουν ολοι απο το site της Google


ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ BROWSER ΤΗΣ GOOGLE CHROME ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ GOOGLE ....
Η ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ WINDOWS ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΚΔΟΣΗ BETA

Τακτικούς ελέγχους στα οικονομικά της Εκκλησίας αποφάσισε η Διαρκης Ιερα Συνοδος --Ανοιχτά βιβλία ανά 6μηνο

Κάθε έξι μήνες θα ελέγχονται οι οργανισμοί της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη» και ΣΥΜΕΑΝ, στους οποίους διαπιστώθηκαν ελλείμματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Συγκεκριμένα, έπειτα από ελέγχους έχει διαπιστωθεί μαύρη τρύπα που ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ στην «Αλληλεγγύη» και ελλείμματα έως 200 χιλιάδες ευρώ στη ΣΥΜΕΑΝ (αναπτυξιακή εταιρεία που χειρίζεται τα κοινοτικά κονδύλια).
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε ακόμα να εξεταστεί η περίπτωση παραχώρησης 114 στρεμμάτων εκκλησιαστικής γης στην Κηφισιά και μεγάλου αριθμού οικοπέδων για την κατασκευή νοσοκομείου.
Ταυτόχρονα όμως ζήτησε να υλοποιηθεί υπόσχεση της πολιτείας που προέβλεπε να δοθούν στην Εκκλησία κλίνες σε νοσοκομεία για τις ανάγκες της (κληρικών, μοναχών).
Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ακόμα να καταργηθεί η ενημέρωση Τύπου μετά τις συνεδριάσεις της ΔΙΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, η κατάργηση της ενημέρωσης εξεταζόταν εδώ και μερικούς μήνες αφού τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και αρκετοί μητροπολίτες θεωρούσαν πως αρκεί ένα πλήρες δελτίο Τύπου.

πηγη:in.gr

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΆΜΕΤΡΟΙ ΟΠΩΣ Η ΑΝΤΙΡΥΠΑΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ....
ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ .... ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ .....
Related Posts with Thumbnails