Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΜΕ 1-0

ελαφρύ προβάδισμα απέκτησε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε του Ολυμπιακού στο πρώτο μεταξύ τους αγώνα στην Τούμπα με 1-0 .
το γκόλ πέτυχε στο 30΄ ο Κονσεϊσάο μετά από λάθος των κεντρικών αμυντικών του Ολυμπιακού.
στο άλλο ματσ της ημέρας Πανσερραϊκός - ΠΑΟ 0-0


Ανακαλύφθηκε νέος πλανήτης εκτός του ηλιακού μας συστήματος - ο μικρότερος μέχρι σήμερα.

Ανακοινώθηκε την Τρίτη από ερευνητές αστρονόμους η ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη με μάζα περίπου 11 φορές αυτήν της γης και διάμετρο περίπου διπλάσια. Η ανακάλυψη αυτή είναι πιθανόν να φέρει νέες πληροφορίες για τη δομή και τη σύνθεση πλανητών εκτός του δικού μας συστήματος.

Από ότι φαίνεται ο πλανήτης μοιάζει με.... τη Γη αλλά έχει αρκετά μεγαλύτερη μέση θερμοκρασία (περίπου 1000-1500 βαθμούς Κελσίου). Βρίσκεται πολύ κοντά στο αστέρι του ώστε να είναι αδύνατο να υποστηρίξει την ύπαρξη ζωής. Απέχει περίπου 450 έτη φωτός μακριά από τη Γη και εκτελεί μια πλήρη περιφορά γύρω από το αστέρι του σε μόλις 20 ώρες!!

Ο συγκεκριμένος πλανήτης είναι ο μικρότερος σε διάμετρο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Η ανακάλυψή του έγινε από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο COROT (ως συνήθως βρέθηκε μια πτώση στην λαμπρότητα του άστρου καθώς ο πλανήτης διερχόταν ανάμεσα στο άστρο και τη Γη όπως φαίνεται στη φωτογραφία).

http://paideia-gr.blogspot.com/2009/02/blog-post_8269.html

Δημόσια έργα στον Παράδεισο....

Τρεις μπογιατζήδες, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας πέθαναν και πάνε στον Παράδεισο. Ο Άγιος Πέτρος τους άνοιξε την Πόρτα. «Καλώς τα παιδιά! Και είχα ανάγκη απ' την ειδικότητά σας! Θέλω να βάψω την πόρτα του Παράδεισου, για πέστε μου πόσα θέλετε να την βάψετε;» «600 ευρώ» λέει ο Αλβανός. «Μπα! 600;». Και πως τα λογάριασες;
'Ε να , 200 για μένα, 200 εφορία και ένσημα και 200 τα υλικά. 'Εσύ λέει του Γερμανού πόσα θέλεις ; »900 ευρώ: 300 για μένα + 300 εφορία και ένσημα + 300 τα υλικά. 'Εσύ...
λέει του Έλληνα, ποσά θέλεις; Είμαι πολύ πιο ακριβός αλλά μας συμφέρει όλους και θα πάρω τη δουλειά.
«Δηλαδή πόσο ζητάς;», ρωτάει ο Αγ. Πέτρος. «3 χιλιαρικάκια (3.000)». Εσύ είσαι τρελός παιδί μου!!!. Αναστέναξε ο Έλληνας με την αμάθεια του Αγίου.... Με εντελώς κουρασμένο ύφος, παίρνει παραμάσχαλα τον Άγιο Πέτρο και του εξηγεί: Έλα πιο κοντά να μην μας ακούν... Δημιουργική λογιστική δεν σας μαθαίνουν εδώ ρε παιδιά; Φαντασία δεν έχετε; Άκουσε να δεις αφού πρέπει να το εξηγώ κιόλας: 3.000 = 1.000 για σένα + 1.000 για μένα + 400 για τον Γερμανό να κάνει πέρα + 600 που ζήτησε ο Αλβανός. Ο Αλβανός θα βάψει την πόρτα με υπεργολαβία από εμένα.
Στην πατρίδα μου, όποιος δίνει τη χαμηλότερη προσφορά, στο τέλος αυτός κάνει τη δουλειά και παίρνει όσα ζήτησε απ' την αρχή. Είτε υπογράφει τη σύμβαση ο ίδιος ή κάποιος άλλος. Επιπλέον, ο Γερμανός θα πάρει 400 για κάτι που δεν έκανε. Οπότε σε παίρνει να τον απειλήσεις πως θα αποκλειστεί από μελλοντικές δημοπρασίες αν δεν σου αλλάξει το πόμολο σαν δωρεά. Θα το κάνει, δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθεί αφού έτσι βάζει πόδι στην επιτροπή δημοπρασιών. Έτσι μένουν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ευχαριστημένοι. Και ο Γερμανός, και ο Αλβανός,
και εγώ, και εσύ, και ο Παράδεισος, και το αφεντικό σου που θα δει βαμμένη πόρτα + καινούργιο πόμολο εκτός σύμβασης. Πες μου τώρα, έχεις κανένα λόγο να μη μου δώσεις τη δουλειά;

Δεν πάμε καλά αστυνομικός πυροβόλησε σεκιουριτά...

Πονοκέφαλο στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει προκαλέσει το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε στις 11:45 το πρωί, έξω από το σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, όταν ο αστυνομικός σκοπός, για άγνωστους, ακόμη λόγους, πυροβόλησε δύο φορές με το υπηρεσιακό του όπλο και τραυμάτισε σοβαρά στο λαιμό τον υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής ασφαλείας που εκτελούσε βάρδια μαζί του στο σπίτι του Πρέσβη.
Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις και τα όσα έχουν καταθέσει αυτόπτες μάρτυρες, ο 38χρονος αρχιφύλακας πυροβόλησε δύο φορές με το υπηρεσιακό του περίστροφο του τον 32χρονο ιδιωτικό φρουρό, ενώ.... βρισκόταν στο φυλάκιο έξω από το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, στην οδό Τιμολέοντος Βάσου 15, πίσω από την πρεσβεία. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Στάθης για τις συνθήκες του αιματηρού περιστατικού, ο αστυνομικός ήταν στη είσοδο της σκοπιάς, όταν ο υπάλληλος της εταιρείας βγήκε από την οικία του Αμερικανού πρέσβη και έστριψε προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Την ώρα εκείνη ο αρχιφύλακας πυροβόλησε μία φορά και όταν ο 31χρονος γύρισε να δει τί συνέβη πυροβόλησε και δεύτερη φορά με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο λαιμό.
Ανάλογη είναι η περιγραφή του συμβάντος και από τους αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν ότι ο αστυφύλακας που εκτελούσε υπηρεσία στο σπίτι του αμερικανού πρέσβη πυροβόλησε, σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον σεκιούριτι που βάδιζε σε αντίθετη κατεύθυνση γιατί όπως υποστηρίζει τον είδε να οπλοφόρει.
Ο άτυχος σεκιούριτι, που ακούστηκε να λέει στα άτομα που έτρεξαν να δουν τι είχε συμβεί ότι τον πυροβόλησε ο αστυνομικός, μεταφέρθηκε στο Ναυτικό νοσοκομείο υποβλήθηκε σε λεπτομερή έλεγχο που περιλάμβανε αξονική και μαγνητική τομογραφία και στη συνέχεια εισήχθη στο χειρουργείο προκειμένου να του αφαιρεθεί η σφαίρα από τον τράχηλο.
Ο 38χρονος αστυνομικός συνελήφθη και εξετάζεται από τους αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Ασφάλειας Αττικής για τα αίτια του συμβάντος.
Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο δεδομένου ότι βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης.
Αναφερόμενος σε σενάρια που κάνουν λόγο ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός αντιμετωπίζει έντονα ψυχολογικά προβλήματα με αποτέλεσμα και στο παρελθόν να έχει δημιουργήσει πολλά επεισόδια με συναδέλφους του ο κ.Στάθης τόνισε πως από τον υπηρεσιακό και ιατρικό φάκελο του αστυφύλακα δεν προκύπτει ότι είχε διαγνωστεί ποτέ πως είχε προβλήματα υγείας. Το μόνο που υπάρχει στο φάκελό του είναι ένα πειθαρχικό παράπτωμα, που αφορά σε υλικές ζημιές κατά τη διάρκεια τροχαίου ατυχήματος.

Καμπάνες από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Βασιλείου Τσιατούρα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, για το περιστατικό που συνέβη σήμερα στην Πρεσβεία των Η.Π.Α., ο Διευθυντής της Γ΄ Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών καθώς και ο Διοικητής του Α.Τ. Αμπελοκήπων.
Με όμοια απόφαση τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός - δράστης της αξιόποινης πράξης σε βάρος του υπαλλήλου Εταιρείας παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας.

Πλέον αυτών, διετάχθη η προσωρινή μετακίνηση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών και η διάθεσή του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

πηγη:ert.gr

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση αναλαμβάνει την επίθεση στο Α.Τ. Κορυδαλλού

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών" αναλαμβάνει την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, μετά από ....τηλεφώνημα στην εφημερίδα "Τα Νέα" βρέθηκε CD, στο οποίο περιέχεται η προκήρυξη της οργάνωσης για την ενέργεια.

πηγη:skai.gr
Related Posts with Thumbnails