Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Το διάγγελμα Παπανδρέου







ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ 4-0 !!! ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ


Με το βαρύ 4-0 ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε το θεσμό του κυπέλλου γνωρίζοντας την ήττα από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Τα γκολ για τους γηπεδούχους στο 8' ο Ντιμπαλά , 24΄ο Κούσας , 43' αυτογκόλ ο Σνάουτσερ και στο 81' Ντιμπαλα


ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Η διαχείριση του Διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών και η ευρύτερη περιβαλλοντική συνεργασία των τριών γειτονικών χωρών (Ελλάδας, Αλβανίας και πΓΔΜ) είχαν προαποφασιστεί σε επίπεδο πρωθυπουργών, στις 27/11/2009, μετά από τριμερή συνάντηση που οργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού, Γεωργίου Παπανδρέου.
Σήμερα, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, η «Συμφωνία για την Προστασία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πάρκου των Πρεσπών» έγινε πραγματικότητα καθώς έχει υπογραφεί από την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της πΓΔΜ, Nexhati Jakupi, και τον Υπουργό Περιβάλλοντος της Αλβανίας, Fatmir Mediu, ενώ οι τρεις Υπουργοί συνυπέγραψαν κοινή δήλωση με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ κ. Σταύρο Δήμα.
Η ημερομηνία για την Τελετή Υπογραφής επιλέχθηκε από την ελληνική πλευρά, που την διοργάνωσε, ώστε να συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων.
Τα βασικά σημεία της Συμφωνίας είναι τα εξής:...

· Θεσμοθετείται η συνεργασία των τριών όμορων κρατών και της ΕΕ με σκοπό τη διασφάλιση της ολοκληρωμένης προστασίας του οικοσυστήματος και της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής του Διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών. Στην Συμφωνία συμπεριλαμβάνεται η εκπόνηση ολοκληρωμένου διαχειριστικού σχεδίου των υδάτων στη λεκάνη απορροής των Πρεσπών, όπως ορίζει η Οδηγία Πλαίσιο για τους Υδατικούς Πόρους της ΕΕ 2000/60 και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο σε περιφερειακό επίπεδο ΝΑ Ευρώπης (όπως η Σύμβαση Ελσίνκι/UNECE) (άρθρο 2).

Η συμμετοχή της ΕΕ αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση της απρόσκοπτης συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών και ενισχύει τις δυνατότητες εξασφάλισης οικονομικής υποστήριξης μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.


Τα συμβαλλόμενα μέρη οφείλουν (άρθρο 3.1), μεμονωμένα και σε συνεργασία μέσω κοινών σχεδίων και προγραμμάτων, να :

· διαχειριστούν την ποσότητα και την ποιότητα των υδάτων των Πρεσπών

· προστατεύσουν τις λίμνες από τη ρύπανση

· προστατεύσουν τη βιοποικιλότητα

· εμποδίσουν τη διάβρωση του εδάφους

· διαχειριστούν τους φυσικούς πόρους της περιοχής με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη

· εμποδίσουν την εισαγωγή μη αυτόχθονης πανίδας και χλωρίδας

· λάβουν μέτρα για τον περιορισμό των δραστηριοτήτων που συνιστούν εν δυνάμει απειλή για το οικοσύστημα

Για το σκοπό αυτό τα συμβαλλόμενα μέρη μπορούν, μεταξύ άλλων, να θέτουν περιβαλλοντικά πρότυπα και κριτήρια (άρθρο 4) καθώς και να ανταλλάσσουν περιβαλλοντικές πληροφορίες και δεδομένα (άρθρο 6). Στις επιμέρους δράσεις (άρθρο 3.2), εκτός των ζητημάτων που σχετίζονται άμεσα με τη διαχείριση των υδάτων, συμπεριλαμβάνονται η προώθηση ορθών γεωργικών πρακτικών, η διαχείριση των αστικών και αγροτικών αποβλήτων, ο εκσυγχρονισμός των δικτύων υποδομών, η τουριστική ανάπτυξη κλπ.

Ο διεθνής χαρακτήρας του Πάρκου κατοχυρώνεται με τη δημιουργία μόνιμης Επιτροπής Διαχείρισης του Πάρκου Πρεσπών (άρθρο 10) με διευρυμένη σύνθεση, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι:

· των Υπουργείων Περιβάλλοντος των 3 χωρών και της ΕΕ

· των τοπικών κοινοτήτων κάθε χώρας

· των μη κυβερνητικών οργανώσεων κάθε χώρας

· των αρχών διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών στις τρεις πλευρές της Πρέσπας

· και δύο παρατηρητές από τη γραμματεία MedWet της Συνθήκης Ramsar και από Επιτροπή Διαχείρισης της Λίμνης Οχρίδας

Το έργο της Επιτροπής διαχείρισης θα υποβοηθείται από τριμελή γραμματεία (άρθρο 13). Παράλληλα συστήνεται μικτή Ομάδα Εργασίας για τη Διαχείριση των Υδάτων (άρθρο 14) με στόχο την κατάστρωση ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης των υδάτων της περιοχής. Το κόστος λειτουργίας της Ομάδας Εργασίας για τα πρώτα τέσσερα χρόνια θα καλύπτεται από το ΥΠΕΚΑ.

Οι Υπουργοί Περιβάλλοντος των τριών χωρών και εκπρόσωπος της ΕΕ θα συναντώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα με σκοπό να συναποφασίζουν τις πολιτικές προτεραιότητες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και την προστασία του μοναδικού της οικοσυστήματός (άρθρο 9).

Μετά την υπογραφή της «Συμφωνίας για την Προστασία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πάρκου των Πρεσπών» πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τριών Υπουργών για ανταλλαγή απόψεων για τις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή της συμφωνίας.



ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθηνών Πειραιά σε συνεργασία με την ΤΕΔΚΝΑ και τον Σκάι και την υποστήριξη του γ.γ. της Περιφέρειας Αττικής Ηλία Λιακόπουλου και της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής διοργανώνουν δεντροφύτευση στο όρος Αιγάλεω στην περιοχή του Σχιστού, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου από τις 9.00 το πρωί. Η δεντροφύτευση θα γίνει σε έκταση 100 στρεμμάτων πάνω από το νεκροταφείο Σχιστού στο Πέραμα όπου θα φυτευτούν 10.000 φυτά και θάμνοι.
Σημείο Συνάντησης: Δίπλα στην είσοδο του νεκροταφείου Σχιστού
Μετακινήσεις εθελοντών:..
Πούλμαν της εταιρείας «Μαρούλης Τράβελ» θα βρίσκονται στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι στη διασταύρωση προς Πέραμα (ύψος Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης) για τη μεταφορά των εθελοντών προς το χώρο της δεντροφύτευσης στο Σχιστό.
Εναλλακτικά οι εθελοντές μπορούν να επιλέξουν:
Το αστικό λεωφορείο Γ18 (Αθήνα- Πέραμα) που ξεκινάει από την οδό Μενάνδρου στην Αθήνα και περνάει από τη Στάση του Σουπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης για το χώρο της δεντροφύτευσης στο Σχιστό. Κατόπιν θα τους παραλάβουν μετά τα πούλμαν της εταιρείας Μαρούλης Τράβελ.
Το αστικό λεωφορείο 860, που ξεκινάει από το Παλαιό Φάληρο, διέρχεται της Γρηγορίου Λαμπράκη και τερματίζει στο Νεκροταφείο Σχιστού.
Για όσους θέλουν να έρθουν με το ΙΧ έχουμε εξασφαλίσει χώρο στάθμευσης
Προσοχή. Πρόκειται για την πρώτη συνδυασμένη και συντονισμένη προσπάθεια δεντροφύτευσης στη Δυτική Αττική τα τελευταία χρόνια.
Σε δήλωση του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ στη πρωινή εκπομπή του κ. Ψάλτη, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά Γρηγόρης Γουρδομιχάλης ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι: «Η κλιματική αλλαγή είναι χαρακτηριστικό παγκόσμιο πρόβλημα του 21 αιώνα. Η κοινωνία μας βιώνει καθημερινά τις συνέπειες της υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Το πράσινο όλο και λιγοστεύει. Απευθύνουμε πράσινο κάλεσμα σε όλους τους πολίτες προκειμένου να θωρακίσουν τους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου της Δυτικής Αθήνας. Με τον τρόπο αυτό διαδηλώνουμε για την υπεράσπιση των τελευταίων ελεύθερων χώρων όπως το όρος Αιγάλεω.»



Ο Παπανδρέου συναντά σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς



Θα τους εξηγήσει το σχέδιο του για εξόδο από την κρίση και θα ζητήσει στήριξη.......


Συναντήσεις Παπανδρέου σήμερα με τους πολιτικούς αρχηγούς για την οικονομία


Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός. Στις 4:15 μ.μ., θα δεχθεί την κ. Αλέκα Παπαρήγα, στις 5:00 μ.μ., τον κ.Γιώργο Καρατζαφέρη, στις 5:45 μ.μ, με τον κ. Αντώνη Σαμαρά και στις 6:30 μ.μ., με τον κ. Αλέξη Τσίπρα.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΝΟΣΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Επειδή πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια,
επειδή πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα δίνουν απλόχερα τη βοήθεια τους…
Και επειδή πάντα κάποιοι έχουν περισσότερη ανάγκη…

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, την Κυριακή 07.02.2010 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 11:00π.μ. μέχρι τις 16:00μ.μ., οι Homeless Support σε συνεργασία με τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ θα διοργανώσουμε.... εκδήλωση για τη συγκέντρωση υποστρωμάτων και υπνόσακων, τους οποίους στη συνέχεια θα διανείμουμε σε άτομα στερούμενα στέγης που εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Το προηγούμενο έτος, πάνω από 150 υπνόσακοι και περίπου άλλα τόσα υποστρώματα, συγκεντρώθηκαν χάρη στη δική σας ευγενική συνεισφορά. Πολίτες όλων των οικονομικών δυνατοτήτων αλλά και ηλικιών, από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο δημιούργησαν μια ζεστή αγκαλιά για 150 συνανθρώπους μας που λόγω των δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της εποχής αδυνατούν να καλύψουν την ανάγκη της στέγης.

Η δράση μας δεν έδωσε λύση, αλλά προσέθεσε μια επιπλέον φωνή στην ανάδειξη του σοβαρού αυτού κοινωνικού προβλήματος. Ελπίζουμε αυτή τη χρονιά η αγκαλιά μας να μεγαλώσει και η φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατά ώστε να φτάσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς και να συντελέσει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι μπορούν και θέλουν, να φέρουν βοήθεια αλλά και να βοηθήσουν στη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας, συμμετέχοντας στην προσπάθεια ανακούφισης των αστέγων.
Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συμμετέχει την ίδια και την επόμενη νύχτα, στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους άστεγους που ζουν στην πρωτεύουσα.

Για πληροφορίες:
Βασιλική Τζανάκου : τηλ. 6977 322 899
Στάθης Διομήδης: τηλ. 210 57 22 034 και 6972 259 600
Ηλ. Ταχυδρομείο: homeless.support14@gmail.com, ellinesenergoipolites@gmail.com

http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2010/02/blog-post.html



Related Posts with Thumbnails