Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ..... ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ






Στη Χάγη προσέφυγε η Γερμανία για αποζημιώσεις που ειχε κερδίσει η Ιταλια για σφαγές των Ναζί..... Στην Ελλάδα τι γίνεται ;;;;;

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ιταλίας προσέφυγε η Γερμανία με αφορμή την απόφαση που εξέδωσε τον Οκτώβριο το ιταλικό Ανώτατο Δικαστήριο με την οποία η γερμανική κυβέρνηση διατάσσεται να καταβάλει αποζημιώσεις για μία σφαγή που διέπραξαν οι Ναζί κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.
Το ποσό που σύμφωνα με την απόφαση πρέπει να καταβληθεί ως αποζημίωση προς τις οικογένειες εννέα θυμάτων που σκοτώθηκαν από τον γερμανικό στρατό στην Τοσκάνη το 1944 φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Πηγή: naftemporiki (ΑΠΕ, Reuters)

Αλήθεια στην Ελλάδα έχει υπάρξει καμιά εξέλιξη ..... γιατί τα εγκλήματα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου στην χώρα μας απο τους Γερμανούς δεν ήταν και λίγα

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

1. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-12-08 ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ:α. Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΥΨΟΜΕΤΡΟΥ)β. Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ (ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΜΕΤΡΑ)γ. Η ΗΠΕΙΡΟΣ (ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΜΕΤΡΑ)δ. Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 ΜΕΤΡΑ)ε. Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800 ΜΕΤΡΑ)2. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-12-2008 ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-12-2008 ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΟ Β. ΙΟΝΙΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ

Κλείνει τα μαγαζιά στις 28 Δεκεμβρίου η Νομαρχία Αθηνών, τα... ανοίγουν οι έμποροι

Απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα στο Δήμο Αθηναίων την τελευταία Κυριακή του χρόνου ελήφθη τελικώς από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών στη διάρκεια επεισοδιακής συνέλευσης το μεσημέρι της Τετάρτης.
«Τα καταστήματα θα ανοίξουν» δήλωσε πάντως από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας Παναγής Καρέλας. Στη λειτουργία των καταστημάτων τους, παρόλο που δεν καλύπτονται από τη νομοθεσία, προσανατολίζονται και οι εμπορικοί σύλλογοι σε Κηφισιά, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Αλιμο και Περιστέρι.
Το «πράσινο φως» που άναψε το υπουργείο Ανάπτυξης για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου στο Δήμο της Αθήνας για την τόνωση του μειωμένου τζίρου δίχασε τον εμπορικό κόσμο, προκαλώντας αντιδράσεις από πλευράς εμποροϋπαλλήλων για απόπειρα κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.
Στη συνέλευση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, το οποίο τελικώς δεν επικύρωσε την απόφαση του ΥΠΑΝ, επικράτησε τεταμένο κλίμα. Η συνέλευση διεκόπη όταν ομάδα ατόμων που εκπροσωπούσαν τους εμποροϋπαλλήλους εισέβαλε στην αίθουσα και ανήρτησε πανό, ζητώντας να μην ανοίξουν τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχία αναφέρεται ότι στη συνεδρίαση του Σαββάτου το Νομαρχιακό Συμβούλιο απέρριψε κατά πλειοψηφία το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και άλλων εμπορικών συλλόγων της περιφέρειας που ζητούσαν να παραμείνουν τα καταστήματα ανοιχτά.
Ο εισηγητής της πλειοψηφίας αντινομάρχης Χάρης Πασβαντίδης εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος με το σκεπτικό ότι δεν υπήρξε συναίνεση των εργαζομένων όπως εκφράστηκε διά των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων (ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθηνών) καθώς και της άρνησης να συναινέσει η Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση των Εμπόρων, δηλαδή η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Κατά της απόφασης τάχθηκε η παράταξη της Υπερνομαρχίας Δράσης.
Ο Χάρης Πασβαντίδης διεμήνυσε ότι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου όσοι έμποροι ανοίξουν τα καταστήματά τους στις 28 Δεκεμβρίου.
πηγη:in.gr

Από δύο όπλα οι πυροβολισμοί κατά των ΜΑΤ

Διαφορετικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ.
Δύο διαφορετικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ χθες το πρωί στην οδό Κοκκινοπούλου, έξω από τον πανεπιστημιακό χώρο.
Όπως προέκυψε από την εξέταση των επτά καλύκων στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας τα όπλα είναι ιδίου μεν τύπου, αλλά διαφορετικά και είναι και τα δύο των 7,62 χιλιοστών.
Οι ειδικοί αξιωματικοί της αστυνομίας πιθανολογούν πως είναι αυτόματα στρατιωτικού τύπου και κατά τις ενδείξεις χρησιμοποιήθηκαν από δύο διαφορετικά άτομα.
πηγη:kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ;;;;; ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ....

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Related Posts with Thumbnails