Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ κατά 6% δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Παγιώνεται στο 6% η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται την Κυριακή στις εφημερίδες Έθνος και Πρώτο Θέμα. Στις ίδιες δημοσκοπήσεις, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ διατηρούν σταθερά τα ποσοστά τους, ενώ ο αντίκτυπος της διαμάχη στο ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται με πτώση των ποσοστών του στο 3%.
Για λογαριασμό του Έθνους, σε έρευνα της MARC, το ΠΑΣΟΚ προηγείται στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών με 6,2%. Ως εκ τούτου, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου παρουσιάζεται αυξημένη υπέρ του ΠΑΣΟΚ κατά 0,9% σε σχέση με προηγούμενη έρευνα του Ιουλίου.
Τρίτο κόμμα σύμφωνα με ... την έρευνα της MARC παραμένει το ΚΚΕ με 7,8% ενώ το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 5,7%. Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ, διατηρείται οριακά πάνω από το κρίσιμο όριο του 3%. Αντίθετα, συρρίκνωση εμφανίζει το ποσοστό των Οικολόγων, το οποίο φτάνει μόλις στο 2%.
Στο Πρώτο Θέμα, δημοσιεύεται δημοσκόπηση της ALCO, σύμφωνα με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί προβάδισμα 6% έναντι της ΝΔ. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 31,7%, ενώ η ΝΔ 25,7%. Στην τρίτη θέση κατατάσσεται το ΚΚΕ, μαζί με το ΛΑΟΣ με 5,3%, ενώ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν πολύ χαμηλά και σε αυτή τη δημοσκόπηση, φτάνοντας οριακά το 3%.

Σε σχέση με τον ανασχηματισμό και το κατά πόσο μπορεί να αναστρέψει μια τέτοια κίνηση το σημερινό κλίμα υπέρ της κυβέρνησης, το 65,5% των ερωτηθέντων θεωρεί αδύνατο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τέλος, όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, το 33,7% επιλέγει τον "κανένα", ενώ το ποσοστό του Γ. Παπανδρέου αγγίζει το 32,5% και του Κώστα Καραμανλή το 31,1%.


http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=77419
Related Posts with Thumbnails