Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Beach Volley Freddoccino Juniors 2008 στην Κυπαρισισια



H διεξαγωγή του Τελικού Εφήβων-Νεανίδων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley Freddoccino Juniors 2008 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Κυπαρισσίας Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Ιουλίου.


Επίσης Την Παρασκευή 25-7 και το Σάββατο 26-7 θα πραγματοποιηθεί προπονητικο camp για μικρούς από το Βραζιλιάνο Προπονητή Ανάπτυξης Pablo Cabral Salles. Για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία των αγώνων.




ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΝΕΩΤΕΡΑ ..........

ΦΩΤΙΕΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Πολλές φωτιές τις τελευταίες ημέρες στην Τριφυλία εκ των οποίων η μια το μεσημέρι της Τετάρτης ανέδειξε μια χασισοφυτεία την οποία είχαν οι αθεόφοβοι δίπλα στην εθνική οδό (10-15 μέτρα απόσταση) πολύ κοντά στο χωρίο Κόκλα. Σήμερα ξέσπασε και δεύτερη φωτιά επίσης στο χωριό Κόκλα από την άλλη του πλευρά τώρα …..

Λέτε να υπάρχει τόσο υπερπαραγωγή φέτος στην περιοχή που να την καίνε ή να συμβαίνει τίποτα άλλο ….. γιατί και η φωτιά που είχε μπει πριν λίγες μέρες στο Σελλά και εκεί κάτι μύριζε …..

Μην ξεχνάμε βέβαια ότι και πέρυσι στην γύρο περιοχή από το Κόκλα είχαν μπει 3-4 φωτιές ….

Νέος χάρτης ραδιοσυχνοτήτων

Το νέο χάρτη ραδιοσυχνοτήτων ενόψει και της υποχρεωτικής μετάβασης της χώρας μας στην ψηφιακή εποχή το 2012, παρουσίασαν οι Υπουργοί Τύπου Θεόδωρος Ρουσόπουλος και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης.
Από 1ης Νοεμβρίου, ψηφιακή και αναλογική τηλεόραση θα μπορούν να εκπέμπουν παράλληλα, δήλωσε ο κύριος Ρουσόπουλος, ενώ με το ψηφιακό σήμα εξασφαλίζεται μέγιστη επαναχρησιμοποίηση της συχνότητας, ελαχιστοποιούνται οι παρεμβολές, βελτιώνεται η ποιότητα των υπηρεσιών, ενώ προστίθενται και νέες.
Όσον αφορά στα ραδιόφωνα, με το νέο χάρτη μπαίνει μια τάξη στην υπάρχουσα άναρχη κατάσταση, εξασφαλίζεται η ασφάλεια της αεροναυτιλίας, ενώ, όπως επανέλαβε ο κύριος Ρουσόπουλος, στην Αττική μπορούν να δοθούν μέχρι 40 άδειες, ούτε μία παραπάνω.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Ένοπλη ληστεία με λεία 30.000 ευρώ σημειώθηκε σήμερα στις 9 περίπου το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην κεντρική αγορά Καλαμάτας. Οι ληστές ήταν δυο άντρες. Ο ένας μπήκε στην Τράπεζα φορώντας κουκούλα και με την απειλή όπλου απέσπασε από τους υπαλλήλους το ποσό των 30.000 ευρώ περίπου, που είχαν στα ταμεία για τις συναλλαγές. Ο δεύτερος δράστης που φορούσε κράνος περίμενε το συνεργό του έξω από την Τράπεζα με μοτοσικλέτα αγνώστου αριθμού κυκλοφορίας με την οποία και διέφυγαν.


Πηγή:ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τον Ιππόδρομο των αρχαίων Ολυμπιακών πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ερευνητές στην Αρχαια Ολυμπία

Ο χαμένος Ιππόδρομος της αρχαίας Ολυμπίας ίσως εντοπίστηκε από Γερμανούς αρχαιολόγους που εξέτασαν την περιοχή με ειδικό ραντάρ.
«Χρησιμοποιώντας μέσα γεωμαγνητικής διερεύνησης, οι πρώτες ξεκάθαρες ενδείξεις για τη θέση του Ιππόδρομου έχουν ανακαλυφθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του προς το πρακτορείο Reuters ο Νόρμπερτ Μούλερ του Πανεπιστημίου του Μάινζ.
Με μήκος ένα χιλιόμετρο, ο Ιππόδρομος ήταν η μεγαλύτερη κατασκευή της αρχαίας Ολυμπίας. Αγνοείται εδώ και πάνω από 1.600 χρόνια, από την εποχή που ο χριστιανός αυτοκράτορας Θεοδόσιος κατήργησε τους Ολυμπιακού Αγώνες.
Τον δεύτερο αιώνα μ.Χ., ο Παυσανίας έγραψε ότι ο Ιππόδρομος βρισκόταν στα ανατολικά του ιερού χώρου. Περιέγραψε μάλιστα πώς τα άρματα συχνά ανατρέπονταν στην κλειστή στροφή της διαδρομής.
Ομάδες Γερμανών αρχαιολόγων συνεχίζουν τις ανασκαφές από το 1875, ωστόσο ο ιππόδρομος παρέμενε κρυμμένος κάτω από μέτρα ξεραμένης λάσπης που κατέβασε ο ποταμός Αλφειός.
Φέτος τον Μάιο, ο Νόρμπερτ Μούλερ και ο Ράινχαρτ Ζενφ του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αθήνα άρχισαν για πρώτη φορά να εξετάζουν την κοίτη πλημμυρών του Αλφειού εφαρμόζοντας σύγχρονες γεωμαγνητικές τεχνικές.
Η μακριά, παραλληλόγραμμη δομή που ανακάλυψαν στο υπέδαφος φαίνεται να ταιριάζει με τις αρχαίες αναφορές, αναφέρει η ανακοίνωση.
Στον Ιππόδρομο της Ολυμπίας είχε τρέξει με το άρμα του και ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Νέρωνας, αφού πρώτα δωροδόκησε τους υπεύθυνους ώστε οι Ολυμπιακοί να καθυστερήσουν δύο χρόνια και να συμπέσουν με την περιοδεία του στην Ελλάδα.
Ο διαβόητος αυτοκράτορας ανακηρύχθηκε μάλιστα νικητής της ιπποδρομίας παρόλο που έπεσε από το άρμα του.
πηγη: n.gr (Newsroom ΔΟΛ)

Τέλος στο 35ωρο με νομοσχέδιο που ψήφισε η Γαλλική Εθνοσυνέλευση

Παρελθόν αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές μεταρρυθμίσεις που είχε προωθήσει στη Γαλλία η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν. Η γαλλική εθνοσυνέλευση ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει στις εταιρείες να παρακάμπτουν το 35ωρο εργασίας.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, είχε κατ' επανάληψη επικρίνει το 35ωρο εργασίας ως ένα βασικό παράγοντα μείωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Ο νέος νόμος, που περιλαμβάνει επίσης μέτρα με στόχο να γίνουν πιο αντιπροσωπευτικά τα εργατικά συνδικάτα, επιτρέπει στις εταιρείες να προχωρούν σε ιδιωτικές συμφωνίες με τις ενώσεις των εργαζομένων ως προς το ωράριο απασχόλησης και τις υπερωρίες.Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ στο τέλος Αυγούστου.Το 35ωρο είχε καθιερωθεί από την κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν πριν από μία δεκαετία και ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή μέτρα για τους εργαζόμενους.

πηγη: in.gr (Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press)


ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ .....
Related Posts with Thumbnails