Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Η μόνη του ατυχία είναι ότι τους εμπιστεύθηκε… Η επιστολή της οικογένειας του Νίκου Κακαουνάκη


Ο Νίκος έδωσε την τελευταία του μάχη και την έχασε.
Αιτία; Μια επέμβαση ρουτίνας, όπως τον διαβεβαίωναν οι γιατροί του στον Ευαγγελισμό.
Και από εκεί ξεκίνησε η περιπέτειά του.
Την απλή επέμβαση ρουτίνας ακολούθησαν τρία χειρουργεία μέσα σε 15 ημέρες με λανθασμένες εκτιμήσεις και ατυχείς χειρουργικούς χειρισμούς.
Με παραπληροφόρηση στην οικογένειά του και διαβεβαίωση ότι όλα πάνε καλά.
Με υπεροψία και άρνηση συνεργασίας, με απρεπή συμπεριφορά για να μην εμφανιστούν τα λάθη, για να μην πάρουν την ευθύνη.
Οι γιατροί που ...χειρούργησαν τον Νίκο στον Ευαγγελισμό είχαν το θράσος, όσο ακόμα εκείνος πάλευε για τη ζωή του και η οικογένειά του αγωνιούσε έξω από την εντατική στο ΙΑΣΩ GENERAL, γνωρίζοντας ότι στο τελευταίο χειρουργείο είχαν πια αποκαλυφθεί τα λάθη τους, να δηλώσουν: «Δεν έγινε κανένα λάθος, απλώς ο κ. Κακαουνάκης ήταν άτυχος».
Και έκαναν την απρέπεια, παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας και το ιατρικό απόρρητο, να δημοσιοποιήσουν ιατρικά στοιχεία στα οποία είχαν πρόσβαση μόνο επειδή εκείνος τους εμπιστεύτηκε τη ζωή του.

Ήταν», είπαν, «ασθενής με ήδη βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και από το πρώτο χειρουργείο αφαίρεσης πολύποδα παρουσίασε μια σπάνια νέα ασθένεια, την οποία όχι μόνο ο αδύναμος οργανισμός του δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει, αλλά παρουσίασε ένα σπάνιο σύνδρομο που έχει εμφανιστεί μόλις 60 φορές ως περιστατικό σε όλον τον κόσμο»! Για το λόγο αυτόν, ισχυρίζονται ότι οδηγήθηκαν σε «τρία διαδοχικά χειρουργεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα ασθένεια, που παρουσίαζε συνεχώς μεταλλάξεις και επιπλοκές».

Και δεν εξηγούν γιατί, ενώ, όπως λένε, ήταν ασθενής με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, δεν ενημέρωσαν την οικογένειά του για την επικινδυνότητα της επέμβασης. Αντίθετα, τους διαβεβαίωναν ότι είναι μια επέμβαση ρουτίνας και ότι δεν χρειαζόταν να ζητηθεί δεύτερη γνώμη.

Δεν εξηγούν γιατί, ενώ θα μπορούσε η επέμβαση να γίνει ενδοσκοπικά, ο χειρουργός αποφάσισε να προχωρήσει σε χειρουργείο.

Μιλάνε για επιπλοκές και σπάνιες αρρώστιες, αλλά αποκρύπτουν, σκόπιμα βεβαίως, ότι ο Νίκος άντεξε τέσσερα χειρουργεία και νικήθηκε από τη λοίμωξη που προκλήθηκε στο πρώτο χειρουργείο.

Δεν λένε τίποτα για το ότι στο δεύτερο χειρουργείο διαπίστωσαν ότι υπήρχε ήδη διαφυγή μικροβίων από το πρώτο χειρουργείο (την… απλή επέμβαση ρουτίνας) και το απέκρυψαν – κάτι που εμείς το μάθαμε το βράδυ που ο Νίκος έφυγε, από γιατρό του Ευαγγελισμού, στον οποίο το αποκάλυψαν.

Για το ότι τρεις μέρες μετά, στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ στις 9 το πρωί, Χειρουργός και Παθολόγος διαβεβαίωναν ότι όλα πάνε καλά, μία ώρα αργότερα μας ανακοίνωσαν ότι τον βάζουν ξανά χειρουργείο γιατί κινδυνεύει η ζωή του. Χωρίς να μας δώσουν καν την ευκαιρία να επιλέξουμε χειρουργό της εμπιστοσύνης μας αυτήν τη φορά.

Ξεχνάνε ότι μετά το χειρουργείο αυτό μας διαβεβαίωσαν ότι αυτήν τη φορά αντιμετώπισαν το θέμα ριζικά, ενώ την προηγούμενη φορά είχαν ξεγελαστεί.

Δεν εξηγούν γιατί, ενώ έβλεπαν έναν άρρωστο χειρουργημένο ήδη τρεις φορές να έχει για 10 μέρες πυρετό, παραισθήσεις, πρησμένη κοιλιά και αναπνευστικά προβλήματα, καθησύχαζαν την οικογένειά του, μέχρι την εισαγωγή του στην εντατική στις 12 Δεκεμβρίου, ότι όλα πάνε καλά και ότι φταίει ένα φάρμακο που έδωσαν για να τον ηρεμήσουν.

Δεν εξηγούν γιατί, ενώ οι γιατροί στην εντατική επέμεναν ότι το πρόβλημα είναι χειρουργικό, εκείνοι επέμεναν ότι χρειάζεται μόνο συντηρητική αγωγή.

Δεν εξηγούν γιατί αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τους γιατρούς που καλέσαμε βλέποντας τον άνθρωπό μας να χάνεται.

Μιλάνε σήμερα, και μάλιστα στον Τύπο, για σπάνια αρρώστια, ενώ μας διαβεβαίωναν ότι δεν τους ανησυχεί.

Δεν εξηγούν γιατί απαξίωσαν να παρουσιαστούν στο ιατρικό συμβούλιο, αλλά ειδοποίησαν ότι κατά τη γνώμη τους χρειάζεται μόνο συντηρητική αγωγή, τη στιγμή που οι γιατροί της εντατικής είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά και έλεγαν ότι ο άνθρωπος θα χαθεί.

Δεν ξέρουν ίσως ότι η κόρη του, περιμένοντας να πάρει το πρακτικό του χειρουργείου για να σταλεί στην Αμερική, άκουσε το δεύτερο χειρουργό να δηλώνει ότι «εγώ αυτό δεν το υπογράφω, υπόγραψέ το εσύ».

Θεώρησαν ότι με ένα κατασκευασμένο χειρόγραφο πρακτικό, που υπέγραψε μόνο ο ένας από τους δύο χειρουργούς, θα έσβηναν τα λάθη;

Αλήθεια, ο Ευαγγελισμός δεν κρατάει επίσημα πρακτικά των χειρουργείων;

Δεν θα ξεχάσουμε τους κακοήθεις υπαινιγμούς κατά των γιατρών που προσπάθησαν να βοηθήσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη του Ευαγγελισμού είπαν ότι «τον Κακαουνάκη τον έφαγε η υπεροψία των γιατρών του».

Ούτε την ψυχολογική τρομοκρατία που άσκησαν για να μη γίνει η τελευταία προσπάθεια. Σαν Θεοί είχαν αποφασίσει για τη μοίρα του.

Δεν θα κατηγορούσαμε κανέναν για ένα ιατρικό λάθος. Πιστεύουμε όμως ότι ο τρόπος που χρησιμοποίησαν για να το καλύψουν ήταν εγκληματικός και στοίχισε μια ζωή.

Όλα αυτά δεν θα γυρίσουν τον Νίκο πίσω.
Όμως εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε υποχρέωση σε εκείνον να τα γράψουμε σήμερα. Γιατί κάποιοι γιατροί είχαν την απρέπεια να δηλώσουν ότι «ο κ. Κακαουνάκης ήταν άτυχος», ενώ η μόνη του ατυχία είναι ότι τους εμπιστεύτηκε.
Γιατί αυτά συμβαίνουν στον Ευαγγελισμό, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, το οποίο καταρρέει από τις προσωπικές διαμάχες ορισμένων γιατρών και οι άξιοι γιατροί φεύγουν, ο ένας μετά τον άλλο, καθώς αδυνατούν να ασκήσουν το λειτούργημά τους.

Και αυτό είναι ένα θέμα μεγαλύτερο από το δικό μας πόνο και την «ατυχία» του Νίκου.

Η οικογένειά του


Από το Καρφι

Επτά αλλαγές στις συντάξεις που ισχύουν από 1/1/2010

Από την 1η του χρόνου “τρέχουν” επτά σημαντικές αλλαγές που αφορούν το ασφαλιστικό. Δείτε ποιες είναι οι αλλαγές
Αν και βρίσκεται σε εξέλιξη ο κοινωνικός διάλογος οι αλλαγές αυτές είχαν γίνει από τους προηγούμενους νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αφορούν 3,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους.
Οι επτά αλλαγές που αφορούν τα όρια ηλικίας και το ύψος των συντάξεων είναι:...


1. Αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης:
Αυξάνεται κατά ένα εξάμηνο το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους συμπληρώνουν τα απαιτούμενα για τη θεμελίωση έτη ασφάλισης το 2010. Πρόκειται για τα γνωστά εξάμηνα που προστίθενται σταδιακά τα τελευταία 17 χρόνια σε εφαρμογή του Νόμου 2084 του 1992. Η συγκεκριμένη αλλαγή αφορά πέντε ομάδες εργαζομένων από διάφορα Ταμεία. Παράλληλα, σε εφαρμογή του Ν. 3655/2008 αυξάνεται κατά ένα έτος το όριο ηλικίας σε όλα τα Ταμεία για τις νέες ασφαλισμένες (ασφάλιση μετά την 1.1.1993) για τη χορήγηση μειωμένης σύνταξης με το καθεστώς των μητέρων ανηλίκων.

Στην πραγματικότητα όλες οι ασφαλισμένες αυτής της κατηγορίας έχουν αύξηση στο όριο ηλικίας κατά πέντε χρόνια, αφού καμία δεν συμπληρώνει 20 έτη ασφάλισης το 2010 και ως το τέλος του 2012.

Ο νόμος προβλέπει αύξηση κατά ένα έτος ανά έτος από το 2009, που σημαίνει ότι το όριο ηλικίας διαμορφώνεται το 2013 για όλες στο 55ο έτος. Οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας δεν αφορούν μόνο τα Ταμεία Κύριας Σύνταξης αλλά και τα αντίστοιχα Επικουρικά στα οποία είναι ασφαλισμένοι όλοι οι παραπάνω εργαζόμενοι. Καμία αλλαγή δεν προβλέπεται στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για το 2009 για τους παλαιούς ασφαλισμένους (ως 31.12.1992) στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ, στο Δημόσιο κ.λπ.

Σημειώνεται ότι οι αλλαγές αυτές για τις μητέρες προκύπτουν από παλαιότερους νόμους, ενώ το υπουργείο Εργασίας «πάγωσε» για έναν χρόνο (ως την 1η Ιανουαρίου 2011) τις αλλαγές που επέρχονταν με τον νόμο Πετραλιά.

2. Αύξηση των ετών ασφάλισης για συνταξιοδότηση:
Πρόκειται για τα γνωστά εξάμηνα που προστίθενται κάθε χρόνο, σε εφαρμογή του Νόμου 2084/92, στα έτη ασφάλισης που απαιτούνται για κάποιον ασφαλισμένο ή ασφαλισμένη προκειμένου να θεμελιωθεί το συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Στον ΟΓΑ τα έτη ασφάλισης αυξάνονται κατά ένα έτος με βάση τον Νόμο 2458 του 1997. Οι αυξήσεις των ετών ασφάλισης για συνταξιοδότηση αφορούν 13 ομάδες ασφαλισμένων από 12 Ταμεία Κύριας Ασφάλισης και τα αντίστοιχα Επικουρικά.

3. Μείωση κατά 4% του ποσού της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ.
Οσοι από τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ συνταξιοδοτηθούν θα λάβουν 4% μικρότερη βασική σύνταξη σε σχέση με εκείνη που λαμβάνουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν το 2009. Η μείωση της βασικής σύνταξης άρχισε από το 2003 με ποσοστό 4% κάθε χρόνο. Οσοι λοιπόν συνταξιοδοτήθηκαν το 2009 είχαν μειωμένη βασική σύνταξη κατά 28%, ενώ όσοι συνταξιοδοτηθούν το 2010 θα έχουν μειωμένη βασική σύνταξη κατά 32%.

Επισημαίνεται ότι η παραπάνω μείωση σε συνδυασμό με την αύξηση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ χωρίς ανάλογη αύξηση της κύριας σύνταξης δημιουργεί πλέον μια μεγάλη στρέβλωση και αδικία για τις εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

4. Μείωση σύνταξης ως 10% στις περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης.
Μείωση ως 10% στις νέες συντάξεις στις περιπτώσεις όπου χορηγείται από τα Ταμεία πρόωρη συνταξιοδότηση. Η μείωση αυτή προκύπτει από την αύξηση της «ποινής» για πρόωρη συνταξιοδότηση, όπως προβλέπει ο νόμος Πετραλιά, από το 1/267 στο 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται για τη συνταξιοδότηση ενός εργαζομένου με βάση το προβλεπόμενο όριο ηλικίας.

5.Σύνταξη με 3.500 ένσημα:
Θα δίνεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης με 3.500 ένσημα που αντιστοιχούν σε 11,5 χρόνια ασφάλισης. Η σύνταξη θα είναι μικρότερη από την κατώτερη, αλλά δεν θα μπορεί να είναι χαμηλότερη από τα 2/3 της κατώτερης και όχι κάτω από 330 ευρώ. Απαραίτητο όριο ηλικίας για τη χρήση της διάταξης είναι το 65ο έτος.

6. Συνταξιοδότηση ανέργων:
Δίδεται η δυνατότητα σε ανέργους που πληρούν τις ηλικιακές προϋποθέσεις να συνταξιοδοτηθούν χωρίς να έχουν συμπληρώσει 100 ημέρες εργασίας την τελευταία πενταετία.

7. Ενσωμάτωση του επιδόματος θέσης ευθύνης στον συντάξιμο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων:
Από 1.1.2008 ενσωματώθηκε στις συντάξιμες αποδοχές των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων που είναι προϊστάμενοι οποιουδήποτε επιπέδου το επίδομα που καταβάλλεται σε αυτούς λόγω της θέσης τους. Πρόκειται για διευθυντές, τμηματάρχες κ.λπ. για τους οποίους υπάρχει εισφορά 6,67% για το ποσό αυτό που λαμβάνουν και το οποίο ενσωματώνεται στις συντάξιμες αποδοχές για κύρια σύνταξη.

Οι συντάξεις για όσους αποχώρησαν ως 31.12.2007 αναπροσαρμόζονται με το συγκεκριμένο επίδομα, ανεξαρτήτως αν αποχωρήσουν ή όχι από τη θέση αυτή. Η διαφορά που προκύπτει στη σύνταξή τους καταβάλλεται τμηματικά σε τρεις ετήσιες δόσεις ως εξής: Από 1.1.2010 θα καταβληθεί η τρίτη δόση σε ποσοστό 40%, 30% δόθηκε την 1.1.2008 και 30% το 2009

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=9401&catid=3

Η sexy Jennifer Lopez το βράδυ της πρωτοχρονιάς στην Νέα Υόρκη





Σήμερα η κηδεία του Νίκου Κακαουνάκη


Σήμερα στις 3 ώρα το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στο Νίκο Κακαουνάκη στο Καστέλι.


Related Posts with Thumbnails