Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ψηφίστηκε ο Καλλικράτης στην ολομέλεια

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο νόμος του υπουργείου Εσωτερικών για τη αυτοδιοικητική αναδιάρθρωση της χώρας. Υπέρ του «Καλλικράτη» ψήφισαν 160 βουλευτές και κατά 124 βουλευτές. Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισε «παρούσα».
Παρόντες στην Ολομέλεια ήταν οι 285 από... τους 300 βουλευτές.

in.gr

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Τ.Μαντέλη και απαγόρευση εξόδου

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του πρώην υπουργό Αναστάσιου Μαντέλη, στον οποίο απαγορεύθηκε η έξοδος απο τη χώρα.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών κ. Ιωάννης Σακελάκος, απήγγειλε την κακουργηματική κατηγορία εις βάρος του πρώην υπουργού, με βάση τη χθεσινή κατάθεσή του στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για ..... την υπόθεση Siemens, αλλά και στοιχεία απο το άνοιγμα τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία, που κρίνονται ικανές ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.

Η κατηγορία είχε ασκηθεί στην ΙΝREM για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens απο τον Εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, που είχε διενεργήσει προκαρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Ετσι, σε όσες περιπτώσεις έχουν κριθεί απο την ανάκριση έχουν απαγγελθεί σχετικές κατηγορίες.

Όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες, αφού έλαβε υπόψη του τις θέσεις που διατύπωσε ενώπιον της Εξεταστικής ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, ζήτησε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο να κινήσει την διαδικασία απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του εν λόγω πρώην υπουργού, που είναι κατηγορούμενος για τον έγκλημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Κατόπιν τούτου στις 14.000 εκδόθηκε από την Ιωάννη Σακελλάκο διάταξη με την οποία απαγορεύθηκε η έξοδος του Τάσου Μαντέλη από την χώρα.

πηγη:in.gr
Related Posts with Thumbnails