Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Εξαπλώνεται στην Ευρώπη η «λάβα» αγανάκτησης που κατέκλυσε την Ελλάδα

«Γένοβα, Παρίσι, Αθήνα και μετά τι;», «Πυροβολήστε με». Με αυτά τα συνθήματα, αλλά και με αναφορές σε «εξέγερση», το ελληνικό κύμα αγανάκτησης που πυροδότησε η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου εξαπλώνεται από τη Μόσχα έως τη Μαδρίτη με διαδηλώσεις συμπαράστασης και επεισόδια...
Η αναταραχή που συγκλονίζει την Ελλάδα ξεχύνεται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δημιουργώντας ανησυχίες για ένα γενικευμένο ξέσπασμα οργής κατά των κυβερνήσεων, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ευρώπη και της εκτίναξης των δεικτών ανεργίας.
Διαδηλώσεις συμπαράστασης και επεισόδια ελληνικής προέλευσης έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στη Μόσχα, τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, το Μπορντό, την Κοπεγχάγη, τη Φρανκφούρτη, τη Ρώμη και τη Βενετία, και όχι μόνο. Σε όλη την ήπειρο έχουν ξεπηδήσει δικτυακοί τόποι και blogs για να μεταδόσουν το κάλεσμα σε διαμαρτυρία.
Μέσω του Internet οι διαδηλωτές ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις εξελίξεις και συντονίζονται νέες πορείες. Για την Παρασκευή έχει εκδοθεί κάλεσμα για συγκενρώσεις σε Παρίσι, Λονδίνο και Βερολίνο, ενώ σε διαδήλωση συμπαράστασης έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι έχει καλέσει η μεγαλύτερη φοιτητική ένωση της Γαλλίας UNEF.
Ο ξένος Τύπος καταγράφει τη «μετάδοση» των επεισοδίων σε άλλες χώρες και ενδεικτικά η γαλλική Le Monde μιλά για τη «γένεση μιας εξέγερσης από την απογοητευμένη νεολαία της Ελλάδας», κάνοντας αναφορά στο αναρχικό κίνημα από τη δεκαετία του 1970 και έπειτα. Σημειώνει ότι τα επεισόδια γίνονται με φόντο τον «οικονομικό μαρασμό, την οργή των φοιτητών και τη ζωτικότητα της άκρας αριστεράς».
πηγη:in.gr

ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Η ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΛΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΛΙΜΑΚΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΛΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.....

ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΤΑΣΗ......

ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΟΜΩΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΤΗΣ ΑΠΈΤΡΕΨΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ....

Καταστροφές από την κακοκαιρία σε Κορώνη, Φοινικούντα

Προβλήματα και καταστροφές σε παραλιακές περιοχές Μεσσηνίας, προξένησαν οι θυελλώδεις άνεμοι και η θαλασσοταραχή στη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις περιοχές της Κορώνης και της Φοινικούντας, όπου υπάρχουν αρκετές καταστροφές. Τα κύματα στην Κορώνη έσπασαν και τα υπόλοιπα τμήματα του λιμενοβραχίονα, που είχαν γλιτώσει από τη θαλασσοταραχή της περασμένης εβδομάδας. Αρκετές βάρκες και μικρά αλιευτικά βυθίστηκαν. Μεγάλες είναι οι ζημιές στις παραλιακές περιοχές προς το Βασιλίτσι. Στη Φοινικούντα τα κύματα προξένησαν σημαντικές καταστροφές στα παραλιακά καταστήματα.
πηγη:Ερα Καλαματας

Τρεις οι ένοχοι για τη δολοφονία του Φιλόπουλου

Τρεις από τους 27 συνολικά κατηγορουμένους στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου τον Μάρτιο του 2007 στη λεωφόρο Λαυρίου, κήρυξε ενόχους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για φυσική και απλή συνέργεια στη δολοφονία.
Ομόφωνα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Χρήστο Σακάτη ότι αυτός χτύπησε στο κεφάλι τον οπαδό του Παναθηναϊκού και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, καθώς δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.
Στους Νίκο Βαγιόπουλο και Βασίλη Ψυκάκο, οι οποίοι ήταν κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια στη δολοφονία, αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μετεφηβικής ηλικίας και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 10 ετών, αλλά άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Άλλα οκτώ άτομα κρίθηκαν ένοχα για παράνομη οπλοκατοχή και τους επιβλήθηκαν ποινές από τρεις έως επτά μήνες με τριετή αναστολή.
Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν ομόφωνα, ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Μπεκάκος και ο Νίκος Κουντούρης.
Αμέσως μετά την απαγγελία της απόφασης ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, σε διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Δέγλερη και λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη συνέχεια στην είσοδο του Εφετείου.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και οι νεαροί διαλύθηκαν.
πηγη:zougla.gr

Πεθανε ο Τάσος Παπαδόπουλος

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ....

Νεκρός 15χρονος από πυρά αστυνομικών στην Αυστραλία

Σοκ στην αυστραλιανή κοινή γνώμη από τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 15χρονου από τρεις αστυνομικούς. Το επεισόδιο έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο πάρκο Ολ Νέισιονς (All Nations), πίσω από την κεντρική αγορά του Νόρθκοτ.Σύμφωνα με την αστυνομία ο νεαρός (του οποίου η ταυτότητα δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα) φέρεται να έκλεψε δυο μαχαίρια από κατάστημα και να απείλησε μέλη του προσωπικού. Νωρίτερα φέρεται να είχε αποπειραθεί να πάρει μαχαίρια από την κουζίνα του σπιτιού του αλλά η οικογένειά του τον αποθάρρυνε.Ενημερώθηκε η αστυνομία από πολίτες πως ένας νεαρός οπλισμένος με μαχαίρια βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση και ένα περιπολικό με αστυνομικούς έφτασε στο σημείο. Όπως λένε, προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν αλλά μάταια. Ο 15χρονος έτρεξε προς το διπλανό πάρκο και απειλούσε ότι θα σκοτώσει τους αστυνομικούς με τα μαχαίρια που κρατούσε.Οι αστυνομικοί, ανάμεσά τους δυο γυναίκες, φέρονται να έριξαν μια προειδοποιητική βολή και στη συνέχεια «φοβούμενοι ότι απειλείται η ζωή τους» από απόσταση περίπου 14 μέτρων πυροβόλησαν και σκότωσαν το παιδί.Ήδη ξεκίνησε ιατροδικαστική έρευνα για να εξακριβωθούν οι πραγματικές συνθήκες του θανάτου του 15χρονου.Ο αξιωματούχος της αστυνομίας της Βικτόριας, Τιμ Κάρτράϊτ, έκανε λόγο για απίστευτη τραγωδία αλλά υπερασπίστηκε τις ενέργειες των αστυνομικών.«Κανείς δεν χαίρεται να πυροβολεί έναν πολίτη. Δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αμυνθούν αφού οι προσπάθειες να τον ακινητοποιήσουν με σπρέϊ πιπεριάς απέτυχαν» είπε και συνέχισε: «Ένας αστυνομικός πραγματικά κινδύνευε και πυροβόλησε για να αμυνθεί και οι άλλοι έριξαν για να τον βοηθήσουν. Δεν είχαν άλλη επιλογή».Ο διακεκριμένος νομικός Τζούλιαν Μπέρνσάϊντ, πρώην πρόεδρος της οργάνωσης δικαιωμάτων του πολίτη Λίμπερτι Βικτόρια (Liberty Victoria) επέκρινε τους χειρισμούς της αστυνομίας.«Από την μια έχουμε ένα νέο με μαχαίρια που απειλεί και από την άλλη τρεις αστυνομικούς με πιστόλια που τον γαζώνουν. Νομίζω πως ήταν μια άνιση μάχη και η αντίδραση της αστυνομίας υπερβολική» είπε και πρόσθεσε: «Στη χειρότερη περίπτωση ένας αστυνομικός θα μπορούσε να τραυματίσει το 15χρονο στο πόδι ή στο χέρι. Τρεις αστυνομικοί να ανοίξουν πυρ σε έναν 15χρονο είναι υπερβολικό» είπε.Ορισμένοι μάρτυρες υποστήριξαν ότι το παιδί ήταν σε έξαλλη κατάσταση και έδειχνε σαν να είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Αυστραλοί κληρικοί, νομικοί, ακαδημαϊκοί και φιλανθρωπικές οργανώσεις απαιτούν να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα.
Πηγή:athina984.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η ΘΑΛΑΣΣΑ" ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Οι εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Και στη μέση η θάλασσα" του Νίκου Αραπάκη που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 19:00 στο καφέ "Ποίημα" στη στοά Λόντου στην Καλαμάτα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ο κ. Γρηγόριος Κριμπάς, δάσκαλος, συγγραφέας
Η κα. Γιούλα Σαρδέλλη, δημοσιογράφος
Η κ. Βασίλειος Λ. Κωνσταντινόπουλος, επίκουρος καθηγητής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Είσοδος Ελεύθερη

Ο Νίκος Αραπάκης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1969. Σήμερα ζει στην Αθήνα. Είναι μέλος του WWF.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Γνωρίστηκαν σε κάποιο φράγκικο πανεπιστήμιο. Τους είχαν πει πως είναι εχθροί. Έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Ένα βράδυ, με αφορμή τα μαύρα μάτια της Σεχράτ, η μοίρα θέλησε να τους κάνει αδέρφια. Μα ένα καράβι με σπασμένα άρμπουρα τα έφερε αλλιώς…
Μια ιστορία για καιρούς αλλοτινούς, για δυο χώρες μακρινές, μπορεί και κοντινές, τους ανθρώπους τους και τη θάλασσα που τους χωρίζει.
Ένα αλληγορικό παραμύθι για τη φιλία, την τιμή, το χρέος και τον έρωτα.

Ενώπιον του εισαγγελέα ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος.... Θα καταθέσουν ως ύποπτοι

Ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Πιέρρο αναμένεται να προσέλθουν σήμερα Παρασκευή, ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος. Θα καταθέσουν ως ύποπτοι, καθώς είχαν αρνηθεί να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του Βατοπεδίου και αρκέστηκαν στην υποβολή υπομνημάτων.Την ίδια ώρα, ποινικές διώξεις σε βάρος των δικηγόρων Μιχάλη Κουκουβίνου και Σταματίνας Σωτηροπούλου άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής. Και οι δύο αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της εκβίασης και της απάτης σε βαθμό κακουργήματος
πηγη:in.gr
Related Posts with Thumbnails