Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Πέθανε ο δημοσιογράγφος Γιώργος Δασκαλόπουλος

Σε ηλικία μόλις 45 ετών πέθανε σήμερα ο αθλητικός δημοσιογράφος Γιώργος Δασκαλόπουλος που εργαζόταν στην εδημερίδα “Φως των Σπορ”

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για την περιπετειώδη καταδίωξη του 35χρονου Ρουμάνου στην Πάτρα

Απογευματινές ώρες χθες (20-7-2010), ομάδα Αστυνομικών Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου Ηλείας υπό τον Δ/ντή τους αφίχθηκε στην Πάτρα σε αναζήτηση 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, υπόπτου τέλεσης κλοπών-ληστειών, που είχαν διαπραχθεί σε περιοχές Ηλείας και Αχαΐας.
Περί ώρα 16:55΄ το προαναφερόμενο άτομο εντοπίστηκε από τους εν λόγω Αστυνομικούς εντός τηλεφωνικού θαλάμου στην ενταύθα οδό Ελλ. Στρατιώτου το οποίο αντιλαμβανόμενο την παρουσία τους τράπηκε κατ’ αρχή πεζός σε φυγή, καταδιωκόμενο απ’ αυτούς.
Ακολούθως αποσπώντας από τον... οδηγό του ένα διερχόμενο δίκυκλο μοτοποδήλατο επιχείρησε να διαφύγει, εγκατέλειψε όμως αυτό σε μικρή απόσταση, γιατί λόγω μηχανικής βλάβης ακινητοποιήθηκε.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε διαδοχικά σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, απειλώντας τους οδηγούς αυτών να κινηθούν σύμφωνα με την υπόδειξή του.

Ένας εκ των Αστυνομικών καταδίωξε αυτόν και ενώ πλησίαζε το όχημα στο οποίο επέβαινε ο καταδιωκόμενος, δέχτηκε απ’ αυτόν εξακολουθητικά πυρά, με αποτέλεσμα μία βολίδα να τον πλήξει στην αριστερή ποδοκνήμη και να τον τραυματίσει όλως ελαφρά (απλή εκδορά).

Ο εν λόγω Αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά εξαναγκάζοντας αυτόν να εγκαταλείψει το όχημα και να καταφύγει στο διαμέρισμα διαμονής του, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο αυτό, αγνοώντας ότι οι Αστυνομικοί το είχαν εκ των προτέρων εντοπίσει.

Αμέσως και με δεδομένη την παρουσία του διωκόμενου στο διαμέρισμα διαμονής του, ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν την πολυκατοικία και έλαβαν μέτρα αποκλεισμού ενώ για λόγους ασφαλείας η πολυκατοικία εκκενώθηκε από τους ενοίκους της.

Ακολούθως διαπραγματευτής της Α.Δ. Αχαΐας επιχείρησε επικοινωνία με τον διωκόμενο, χωρίς καμία ανταπόκριση μέχρι την 01:30΄ ώρα της 21-7-2010, οπότε αποφασίσθηκε η επέμβαση των ΕΚΑΜ, που είχαν προσκληθεί στο σημείο.

Τη στιγμή που επιχειρείτο από ομάδα ΕΚΑΜ η παραβίαση της εισόδου του διαμερίσματος διαμονής του στον α΄ όροφο της πολυκατοικίας, ο προαναφερόμενος εξήλθε από το παράθυρο του μπάνιου στον φωταγωγό και μέσω αυτού αναρριχήθηκε μέχρι τον γ΄ όροφο της πολυκατοικίας και από εκεί στην προσπάθειά του να διαφύγει πραγματοποίησε άλμα στον εξώστη παρακείμενης πολυκατοικίας, στο οποίο ευρίσκοντο αθέατοι Αστυνομικοί της Υ.Α. Πατρών, οι οποίοι και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι, 37 σφαίρες και το χρηματικό ποσό των 6.000 €.

Στην έρευνα που επακολούθησε στο διαμέρισμα διαμονής του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο παραβιασμένα χρηματοκιβώτια, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες κ.α.

Προσαχθείς στην Υ.Α. Πατρών ο δράστης εξετάζεται για τη συμμετοχή του στη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, με τη σχηματισθείσα δε σε βάρος του δικογραφία θα αποσταλεί συνοδεία στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Πατρών.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην φωτιά στη Σάμο

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στη Σάμο. Πλέον στην περιοχή επιχειρούν 27 πυρστες με 14 οχήματα,ομάδα εθελοντών, 1 πεζοπόρο, 4 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα

Οι επιλέξιμες επενδύσεις στο Μέτρο 121 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για μικρά σχέδια βελτίωσης. Από 26 Ιουλίου οι αιτήσεις

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει την υπογραφή της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης για την ένταξη στο «Καθεστώς Ενίσχυσης για την Ενθάρρυνση των Επενδύσεων Μικρού Κόστους στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις με στόχο τη βελτίωση των συνολικών τους επιδόσεων - Μικρά Σχέδια Βελτίωσης», στα πλαίσια του μέτρου 121 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Ημέρα και ώρα έναρξης υποβολής αιτήσεων ορίζεται η Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010, 8 πμ., με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2011....

Η συγκεκριμένη δράση αφορά στην ενίσχυση επενδύσεων συνολικού επιλέξιμου κόστους έως 50.000 ευρώ και είναι στοχευμένη σε υπάρχουσες αιγοπροβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις με πρωταρχικό στόχο τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής γάλακτος ως προς τις συνθήκες της υγιεινής της άμελξης.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ως προς τη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 50 εκ. ευρώ και η εκτίμηση του κόστους των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν ανέρχεται περίπου στα 100 εκ. ευρώ.
Με την υποβολή της αίτησης ο υποψήφιος επενδυτής θα γνωρίζει αν είναι επιλέξιμος για το πρόγραμμα.
Η υποβολή αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά στο δικτυακό τόπο, ενώ με την υποβολή της αίτησης θα γίνεται γνωστό άμεσα εάν είναι επιλέξιμη η επένδυση.
Επιλέξιμες θα είναι οι αιγοπροβατοτροφικές μονάδες με μέγεθος τουλάχιστον τα 145 αιγοπρόβατα, όπως η δυναμικότητα τους έχει δηλωθεί στην τελευταία οριστικοποιημένη Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (2009).
Ταυτόχρονα, για κάποιες κατηγορίες εκμεταλλεύσεων θα πρέπει να αποδεικνύεται και παράδοση γάλακτος τουλάχιστον 60 κιλά ανά προβατίνα, όπως οι παραδόσεις αυτές έχουν δηλωθεί στον ΕΛΟΓΑΚ για το έτος 2009.

Επιλέξιμες επενδύσεις είναι οι εξής:

1. Αμελκτική μηχανή. Η αγορά αμελκτικής μηχανής είναι υποχρεωτική.

2. Η κατασκευή - ανακατασκευή ή η επέκταση ή η διαμόρφωση υπάρχοντος χώρου σε αμελκτήριο με ή χωρίς αίθουσα γάλακτος και μηχανημάτων, wc. Επίσης η αγορά πλατφόρμας αποκλειστικά για την τοποθέτηση σε αυτήν αμελκτικού συγκροτήματος.

3. Η αγορά εξοπλισμού ψύξης γάλακτος (παγολεκάνη).

4. Η αγορά μηχανών γαλουχίας αιγοπροβάτων.

5. Η αγορά ηλεκτρογεννήτριας για τη λειτουργία του εξοπλισμού της εκμετάλλευσης.

6. Η αγορά παρασκευαστήριου ζωοτροφών, αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών των ζώων της μονάδας, αποτελούμενο από ζυγιστικό, σπαστήρα και αναμικτήρα, συνολικής δυναμικότητας μέχρι ενός τόνου ανά ώρα.

7. Η αγορά και εγκατάσταση μέχρι 3 σιλό συνολικής χωρητικότητας έως 40 κυβικών μέτρων.

8. Η κατασκευή αποθηκευτικών χώρων θερμοκηπιακού εγκεκριμένου τύπου για ζωοτροφές εμβαδού μέχρι 500 τετραγωνικών μέτρων.

9. Η κατασκευή μικρού βιολογικού καθαρισμού.

10. Η αγορά και εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα.

Η δυναμικότητα όλων των ανωτέρω επενδύσεων θα είναι ανάλογη της τρέχουσας δυναμικότητας της μονάδας.



Τα λοιπά χαρακτηριστικά του προγράμματος, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αποτελεσματικότητα και την ταχεία διεκπεραίωση από πλευράς των Υπηρεσιών, έχουν ως εξής:

1. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω των δικτυακών τόπων http://msb.agrotikianaptixi.gr, http://www.agrotikianaptixi.gr και http://www.minagric.gr

2. Θα ακολουθεί η αποστολή των εγκρίσεων στους δικαιούχους.

3. Το χρονικό διάστημα που θα παρέχεται στον επενδυτή για υλοποίηση του προγράμματος δεν θα μπορεί να ξεπερνά τους 15 μήνες.

4. Για την αποπληρωμή του σχεδίου θα υποβάλλεται συνολικά ένας φάκελος, μετά την υλοποίηση της επένδυσης. Στην περίπτωση όμως που ο δικαιούχος το επιθυμεί θα μπορεί να αιτηθεί την λήψη της ενίσχυσης σε δύο συνολικά δόσεις.

5. Δικαιούχοι που θα ενταχθούν στη παρούσα δράση δεν θα μπορούν να υποβάλουν άλλη αίτηση για ένταξη σε σχέδιο βελτίωσης πριν την ολοκλήρωση του παρόντος σχεδίου



Καθώς, ο στόχος που έχει τεθεί είναι η ενίσχυση περίπου 2.000 αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων, πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ουσιαστική συμβολή στον εκσυγχρονισμό του τομέα διότι μέσα από την άμεση βελτίωση των συνθηκών της άμελξης θα βοηθηθεί η συγκράτηση και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού σε αυτόν.

Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την επιλεξιμότητα των φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων παρέχονται στην ΚΥΑ 705/08 (ΦΕΚ 2496Β/2008), στην Υ.Α. 7931/10-6-2009 (ΦΕΚ 1250Β/2009) και στην υπ΄ αριθ. 5812/19-7-2010 αναλυτική πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος.

Εγκρίθηκαν αρδευτικά έργα ύψου 73 εκ. Ευρώ. 909 χιλ. ευρώ για το φράγμα Φιλιατρών

Τα έργα είναι τα εξής:
1. Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα 17.794.117,64- Βελτιώσεις Δικτύων Ανάβαλου Αργολίδας 2.300,00

2. Κατασκευή φράγματος Βαλσαμιώτη Ν. Χανίων 19.286.838,36

3. Κατασκευή φράγματος Μαρμαρά Ν. Καβάλας 8.921.496,55....

4. Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής και αγωγού μεταφοράς Καστανιά νήσου Αλοννήσου 6.752.781,14

5. Αρδευτικό έργο Αγ. Γεωργίου Ν. Αιτωλοακαρνανίας 5.953.200,00

6. Επένδυση διωρύγων ζώνης Λούρου Ν. Άρτας 4.341.176,48

7. Αρδευτικό δίκτυο φράγματος Βράχου Ν. Καστοριάς 3.313.644,88

8. Εγγειοβελτιωτικό έργο Βαθυπέδου Αμμουδίας Ν. Πρεβέζης 1.405.662,63

9. Μελέτη Ταμιευτήρια Ν.Λάρισας στη θέση: Πουρναρίου - Αμπελακίων "Λιβαδότοπος" 1.237.754,00

10. Υδροδότηση Κωπαϊδικού Πεδίου 969.057,59

11. Κατασκευή Φράγματος Λεκάνης Φιλιατρινού Ν. Μεσσηνίας 909.565,91


ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 73.185.295,18

Ανέκδοτο ... πολύ καλό !!!!

Μπαίνει ένας τύπος σε ένα φαρμακείο και ρωτάει τη φαρμακοποιό:
- Για τον πριαπισμό (ασθένεια κατά την οποία το αντρικό μόριο είναι σε μόνιμη στύση) τι δίνετε, δεσποινίς μου;
- Ένα ....διώροφο στην Κηφισιά και το φαρμακείο που βλέπετε

Φωτιά στη Σάμο

Δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε και είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή Κέδρος, Δ. Βαθέος Σάμου. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο

Συνελήφθη ο Ρουμάνος κακοποιός που αναστάτωσε την Πάτρα

Συνελήφθη από άνδρες της Αστυνομίας και των ΕΚΑΜ ο κακοποιός ρουμανικής καταγωγής, που είχε ταμπουρωθεί σε πολυκατοικία της Πάτρας.
Ο καταζητούμενος, για κλοπές και ληστείες, εντοπίστηκε σε πολυκατοικία, επί της οδού Μακεδονίας στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.
Η περιπετειώδης καταδίωξή του άρχισε όταν αστυνομικός τον σταμάτησε για έλεγχο. Ο καταζητούμενος σταμάτησε διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο με γυναίκα οδηγό, την απείλησε με το όπλο του και προσπάθησε να .. διαφύγει.
Ο αστυνομικός πήρε το δίκυκλο ενός νεαρού και άρχισε να τον καταδιώκει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι ο αστυνομικός.
Στη συνέχεια ο κακοποιός ταμπουρώθηκε σε πολυκατοικία. Περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο αλλοδαπός επιχείρησε να διαφύγει, πηδώντας από το μπαλκόνι στην ταράτσα διπλανού κτηρίου.
Ο κακοποιός τραυματίστηκε από την πτώση και αμέσως συνελήφθη.

πηγη:in.gr

Έγινε το μεγάλο μπαμ στον Ολυμπιακό ο Ριέρα ....

Θετική κατάληξη είχαν τελικά οι διαπραγματεύσεις για την κατάκτηση του ΙΣπανού παικταρά ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει την καρίερα του στον Ολυμπιακό με συμβόλαιο 3+1 χρόνια.
Related Posts with Thumbnails