Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Οι λίστες της μίζας έχουν ονοματεπώνυμο στον Κυριακάτικο Τύπο

@ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να..τραυματίζει ο μαυροπίνακας της γνωστής εταιρείας μίζας με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα αλλά και νέα ονόματα που ετοιμάζονται στην Εξεταστική επιτροπή με νέες αποκαλύψεις. Ξεκινώντας απο την 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' που γράφει ότι "Οι μυστικοί δρόμοι τους χρήματος απο τις off shore προς τους παραλήπτες-Ο μαυροπίνακας της Siemens-Οι μίζες έφταναν μέσα σε βαλίτσες και η ανωνυμία μέσω Ελβετίας και Παναμά....". Με τον ίδιο τόνο συνεχίζει το 'Βήμα' που αναφέρει ότι "Εφοδος σε χειρουργεία, δικαστήρια, κέντρα και συμβολαιογράφους-Τρανταχτά ονόματα στην φάκα του ΣΔΟΕ-Ποιοί προδόθηκαν απο τις εμφανίσεις τους στην τηλεόραση εδώ και καιρό....".
@Το 'Εθνος' με ένα κύριο θέμα αποκαλύπτει ότι "Ξένες τράπεζες και μεγαλοεπενδυτές πίσω απο τα σενάρια πτώχευσης της χώρας-Η άγρια συμμορία που τζογάρει σε βάρος της Ελλάδας-Τα πρώτα εύσημα για τις επιδόσεις μας απο το ΔΝΤ...' λες και μας νοιάζει...Το 'Πρώτο Θέμα' προχωρά και ξεσκεπάζει με ένα κεντρικό θέμα του ότι "Τα είχε κρυμμένα σε off shore στενών συνεργατών του-15 σπίτια του ΑΚη βρήκε το ΣΔΟΕ-Εμπλέκεται ο πρώην Γραμματέας αμυντικών δαπανών και τον πάνε για κακούργημα".
@Ο Έλευθερος Τύπος' εξηγεί στο κύριο άρθρο του ότι "Το σενάριο Καλος Πρωθυπουργός και κακοί υπουργοί ανατρέπεται και έρχεται ανασχηματισμός-Πανικός Παπανδρέου-Ο Πρωθυπουγός κατάλαβε ότι αγγίζει και τον ίδιο η λαική οργή υπονομεύοντας τον ρόλο του ως εγγυητή των εξελίξεων". Η ''Real News' προσθέτει ότι "Η μυστική συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες-Κλείδωσε το σχέδιο σωτηρίας-Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της χώρας ως το 2012 αν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και η έξοδος απο το ΔΝΤ".
@Το 'Παρόν της Κυριακής' συμπληρώνει ότι "4 λόγοι που καθιστούν αδύνατη στο Γιώργο την προσφυγή στις κάλπες-Εκβιάζει με εκλογές-Για να επιβάλλει σιπωτήριο στους εσωκομματικούς διαφωνούντες και στην αντιπολίτευση-Ανταρσία φοβάται το Μαξίμου στο ασφαλιστικο και στο στόχαστρο 5 υπουργοί....". Το 'Αρθρο' υπογραμμίζει ότι "Θαραλλέα απόφαση της εξεταστικής-Λίστα φωτιά για Ζίμενς-Τι κρύβουν οι λογαριασμοί κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών".
@Η 'Απογευματινή' γράφει ότι "ΤΙ περιλαμβάνει το νομοσχέδιο φωτιά-Ολες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό του Δημοσίου-Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων". Καταλήγουμε με τον 'Αδέσμευτο Τύπο' που συμπερασματικά αναφέρει ότι "Για περίεργη γκάφα της Κυβέρνησης στο Διεθνή Οργανισμό πολιτικής αεροπορίας μιλάνε στο Πεντάγωνο-Ετσι ανοίξαμε την κερκόπορτα του Αιγαίου στην Τουρκία-Η Ελλάδα δέχθηκε να πετούν τα τουρκικά αεροσκάφη απο το 2009..."


http://greekmme.blogspot.com/

Από 1η Ιουλίου οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω «Καλλικράτη»

«Καυτός» θα είναι ο μήνας Ιούλιος για πάνω από 80.000 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα κληθούν μέσα σε διάστημα ενός μηνός να επιλέξουν σε ποια νεοσυσταθείσα (από τον «Καλλικράτη») υπηρεσία θα ήθελαν να μεταταγούν, προτού το πράξουν έτσι και αλλιώς μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων που θα ακολουθήσουν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, από 1ης Ιουλίου με σχετική εγκύκλιο η κυβέρνηση θα θέσει σε ισχύ μια πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρόνια επιχείρηση ανακατανομής του προσωπικού, η οποία εκτιμάται ως... σαφές μήνυμα μεγάλων αλλαγών και ανακατατάξεων στον δημόσιο τομέα. Εκτός των υπηρεσιακών αναγκών που θα καλύψει, στόχο έχει να στείλει και μήνυμα προς την τρόικα και τους ξένους δανειστές ότι είναι αποφασισμένη να πετύχει σημαντική εξοικονόμηση δαπανών.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι των δήμων, των νομαρχιών και των περιφερειών θα πρέπει να δηλώσουν ως τις 31 Ιουλίου σε ποια (υπό μεταφορά) υπηρεσία θα ήθελαν να εργαστούν στο μέλλον. Οι θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις εθελοντικές μετατάξεις (και εκτιμάται ότι θα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία), θα στελεχωθούν με την υποχρεωτική μετακίνηση του προσωπικού.

Αυτή θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2010. Και τούτο για τον επιπρόσθετο λόγο ότι έναν μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές «παγώνει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στους ΟΤΑ.

Στόχος της επιχείρησης αυτής είναι οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές, οι οποίες θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους στις αρχές του 2011, να βρουν πλήρως στελεχωμένες τις υπηρεσίες τους. Η τοποθέτηση του προσωπικού δεν θα πραγματοποιηθεί σε νέες οργανικές θέσεις, αλλά σε «προσωποπαγείς» θέσεις.

Όπως τόνισαν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, ανεξαρτήτως σε ποιες θέσεις μεταταγούν οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει πλήρως τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Η εγκύκλιος του υπουργείου επαναλαμβάνει ότι «διατηρούνται οι μισθολογικές παροχές (με τα πάσης φύσεως επιδόματα) και το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό καθεστώς των μεταφερόμενων και μετατασσόμενων υπαλλήλων».

Παράλληλα, προκειμένου να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να μην προκληθούν οικογενειακά προβλήματα, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα οι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως φορέα απασχόλησης, να παραμείνουν στην πόλη όπου ήδη εργάζονται. Το κριτήριο αυτό δεν θα ισχύσει μόνο για τις εθελοντικές μετατάξεις, αλλά και για τις υποχρεωτικές.

Αν ληφθεί υπόψη ότι έχει ήδη αρχίσει ουσιαστική μείωση στις συμβάσεις έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ, είναι προφανές ότι η μείωση του προσωπικού που θα επιφέρει ο «Καλλικράτης» μπορεί να είναι πολλαπλάσια. Ήδη στους δήμους υπηρετούν σήμερα 16.492 συμβασιούχοι από περίπου 35.000 που ήταν πέρυσι, ενώ αισθητή είναι και η μείωση του έκτακτου προσωπικού στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα ΝΠΙΔ- δεν υπερβαίνουν σήμερα τα 9.000 άτομα. Μετά την ολοκλήρωση των μετατάξεων, εκτιμάται ότι θα αποχωρήσουν περίπου 25.000 συμβασιούχοι οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στους ΟΤΑ.

Το υπουργείο Εσωτερικών ταυτόχρονα με τη διαδικασία των μετατάξεων θα ξεκινήσει και τη σύνταξη 13 οργανισμών που θα ισχύσουν για τις 13 περιφέρειες της χώρας και 6 οργανισμών-πιλότων για τους «καλλικράτειους» δήμους, που θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των δήμων και με πληθυσμικά κριτήρια.

Οι οργανισμοί των αυτοδιοικητικών περιφερειών, που θα αποτυπωθούν και σε προεδρικό διάταγμα, θα εμφανίζουν ενιαία δομή. Οι οργανισμοί-πιλότοι για τους δήμους, μεταξύ των οποίων θα κληθούν να επιλέξουν τα νεοεκλεγέντα δημοτικά συμβούλια στις αρχές του νέου έτους, αποβλέπουν στην καλύτερη λειτουργία τους και στην ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την ομαλή άσκηση των νέων αρμοδιοτήτων.

in.gr

Προτείνουν τον Καντάφι για επίτιμο διδκάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Κοινή πρόταση από τα Επιμελητήρια Μεσσηνίας και Αρκαδίας προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου , για να ανακυρήξη τον Καντάφι σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου.
Στην επιστολή πρόταση που υπογράφουν οι δύο πρόεδροι των επιμελητηρίων αναφέρετε

"Αξιότιμε κύριε Πρύτανη,
Με την επιστολή μας αυτή, επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε πρόταση των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Αρκαδίας για ανακήρυξη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Λιβύης Μουαμάρ Αλ Καντάφι, προσωπικότητας φιλικά προσκείμενης στην Ελλάδα, σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας.

Η πρόταση εντάσσεται στη.... γενικότερη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για μετατροπή της Μεσσηνίας σε Νότια Πύλη της Ελλάδας στη Μεσόγειο, μέσω της θαλάσσιας σύνδεσης της Καλαμάτας με την Κρήτη και τον λιμένα της Darnah της Λιβύης, στην επιτυχία της οποίας η εν λόγω προσωπικότητα μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη υπογραφή ‘Μνημονίου’ της Λιβύης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία υπαγορεύθηκε από την ανάγκη εξωστρέφειας, μοναδικής διεξόδου από την κρίση που μαστίζει την οικονομία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας δραστηριοποιούνται εδώ και τρία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση, έχουν ήδη γίνει επαφές με τα Επιμελητήρια και φορείς της Λιβύης με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα και έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη από Πανεπιστημιακή Ομάδα Μελετητών του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού και του Πανεπιστημίου Αιγαίου –τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών- οι οποίες τεκμηριώνουν επιστημονικά τη σημασία και τη βιωσιμότητα της διασύνδεσης της Καλαμάτας με την Τέρνα της Λιβύης και Αλεξάνδρειας Αιγύπτου.

Η προτεινόμενη διάκριση θα συμβάλλει στην ευόδωση του παραπάνω στόχου με προφανή οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και θα ανοίξει νέες προοπτικές συνεργασίας ή και υποστήριξης πολυάριθμων φορέων των εμπλεκόμενων περιοχών συμπεριλαμβανομένου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής «εξωστρέφειας» της Λιβύης και της αναζήτησης ενός ποιοτικού μοντέλου ανάπτυξης που επιχειρείται στη χώρα (Πράσινη Ανάπτυξη), η Αυτού Εξοχότης κ. Μ. Αλ Καντάφι είναι θετικά διακείμενος σε μια πολυεπίπεδη συνεργασία με τη γειτονική Πελοπόννησο σε τουριστικό, εμπορικό αλλά και επιστημονικό επίπεδο δεδομένου ότι η επίτευξη του παραπάνω στόχου προϋποθέτει την καταρχήν κατάκτηση της γνώσης στον τομέα της τεχνολογίας και της έρευνας.

Με τη βεβαιότητα ότι το αίτημα αυτό, το οποίο αποτελεί αίτημα και των λοιπών Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής γενικότερα, θα τύχει θετικής αντιμετώπισης από μέρους σας, σας διαβιβάζουμε τους θερμούς χαιρετισμούς μας.

Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος Πύργου που δεν είχε υποβάλει επι 5 χρόνια φορολογική δήλωση

Παραιτήθηκε τελικά η αντιδήμαρχος Πύργου, Διονυσία Τζίνη, μετά την αποκάλυψη ότι επί πέντε χρόνια, αυτή και ο σύζυγός της, δεν είχαν υποβάλει φορολογική δήλωση.
Ο δήμαρχος Πύργου έκανε δεκτή την παραίτηση της αντιδημάρχου, ενώ για το θέμα υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η πρώην αντιδήμαρχος και δικηγόρος στο επάγγελμα χρησιμοποιούσε από ...τα τέλη του 2005 βιβλία εσόδων- εξόδων, τα οποία είχαν θεωρηθεί παράνομα από τον αρμόδιο υπάλληλο της ΔΟΥ Πύργου, χωρίς η ίδια να προσκομίσει, όπως προβλέπεται από το νόμο, βεβαιώσεις από το ΙΚΑ, το Ταμείο Υγείας και το Ταμείο Νομικών.

BEST-TV
Related Posts with Thumbnails