Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΔΟΡΥ" ΓΙΑ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Το πιλοτικό πρόγραμμα «ΔΟΡΥ» που ξεκινά την εφαρμογή του από τον ορεινό δήμο Είρας της Μεσσηνίας εγκαινίασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Επικοινωνιών και Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης , μαζί με τον Μεσσήνιο υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά.
Με την εφαρμογή του προγράμματος ΔΟΡΥ εξασφαλίζεται σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές η δυνατότητα ανάπτυξης ευρυζωνικών δικτύων όπως και η άμεση και γρήγορη πρόσβαση στο ιντερνέτ με όλες τις δυνατότητες που παρέχει αυτό. Εκεί τοποθετήθηκε η πρώτη κεραία του συστήματος και έγινε....επίδειξη λειτουργίας του.
Λίγη ώρα αργότερα εγκαινιάστηκε λίγα χιλιόμετρα πιο δίπλα στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα η πιλοτική εγκατάσταση κεραίας Wi-Fi που θα δίνει στον επισκέπτη την άμεση πληροφόρηση μέσα από το διαδίκτυο.
Από ότι φαίνεται είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα που δεν αφήνει τις ορεινές και ξεχασμένες περιοχές στην «αμάθεια» των νέων τεχνολογιών αλλά δίνει τις δυνατότητες ακόμη και στις πιο απόμακρες περιοχές να έχουν πρόσβαση στον κόσμο του ιντερνέτ και των πληροφοριών.

ΦΩΝΗ ΑΓΩΝΙΑΣ......ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ....

"Είμαι εργαζόμενος στην ΒΦΛ που παραμένει με προβλήματα από τον Δεκέμβριο του 2008.
Η εταιρεία οδηγήθηκε στο "λουκέτο", επειδή παραμένουν αδιάθετες μεγάλες ποσότητες λιπασμάτων, όλων των τύπων, στις αποθήκες της βιομηχανίας, ώστε να μη χωράει άλλο στοκ. Την περίοδο αυτή στις αποθήκες της ΒΦΛ βρίσκονται περίπου 100.000 τόνοι λιπασμάτων, που επρόκειτο να διατεθεί στους αγρότες.
Το πρόβλημα για τις 700 οικογένειες είναι μεγάλες. Δεν θέλουμε να....ξεπουληθεί η εταιρεία στο εξωτερικό γιατί δεν είμαστε βέβαιοι ότι εμείς στην Καβάλα θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μετά από ένα ή δυο χρόνια. Έχουμε ζήσει πέτρινα χρόνια και δεν θέλουμε να τα περάσουμε και πάλι. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ.

Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει αν η βιομηχανία περάσει σε χέρια και νοοτροπία ξένων επενδυτών(;). Ποιος θα μας διασφαλίσει;
Αν υπάρχουν Ελληνικές προτάσεις είναι προτιμότερες όπως το παπούτσι από τον τόπο σου. Μην ξεχάσουμε ότι κάποιοι συνάδελφοι μας μπήκαν σε ειδικά προγράμματα του ΟΑΕΔ με την υπογραφή του υπουργού Γ.Αλογοσκούφη πριν δύο χρόνια. Δεν αντέχουμε άλλοι κοροιδία".

Εργαζόμενος στην ΒΦΛ
http://hakis-hakis.blogspot.com/2009/03/blog-post_992.html

"Πολιτιστικές γέφυρες Ελλάδας - Γεωργίας"

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο Δήμος Κυπαρισσίας και η ΔΗΚΕΠΠΑΚ σας προσκαλούν το Σάββατο 7-3-2009 και ώρα 7 μ.μ. στην εκδήλωση με θέμα "Πολιτιστικές Γέφυρες Ελλάδος -Γεωργίας", η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κυπαρισσίας "Αλέκος Παπαδόπουλος". Η εκδήλωση θα ....πλαισιωθεί με τη χορωδία και το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα του Γεωργιανού Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Καύκασος", ενώ στο φουαγιέ της αίθουσας θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας ΓΑΙΑ.


Στην MIG περνά η Ολυμπιακή .....

Ο γάμος τελικά MIG Ολυμπιακής είναι πραγματικότητα εξάλλου το ανακοίνωσε και ο "κουμπάρος" υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Απομένει βέβαια να δοθεί και η έγκριση από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή , η οποία και θα γνωμοδοτήσει μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, ενώ θετική είναι και η εισήγηση των συμβούλων ιδιωτικοποίησης του ελληνικού δημοσίου.


Related Posts with Thumbnails