Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Αιματηρή επίθεση κοντά στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη


Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών μπροστά στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη σημειώθηκε την Τετάρτη. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι νεκρούς, τρεις αστυνομικούς και τρεις ενόπλους, καθώς και για αριθμό τραυματιών.
Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Μουαμέρ Γκούλερ δήλωσε ότι οι νεκροί είναι έξι: τρεις αστυνομικοί και τρεις ένοπλοι. Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων, καθώς και την ταυτότητά τους υπήρξαν συγκεχυμένες.
Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης δήλωσε επίσης ότι δύο από τους αστυνομικούς υπέκυψαν στα τραυματά τους στο νοσοκομείο, ενώ ένας πέθανε επί τόπου.
Ένοπλοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο επιτέθηκαν με περίστροφα κατά αστυνομικών που φρουρούσαν το αμερικανικό προξενείο.
Από εισαγγελικές πηγές γίνεται λόγος για «τρομοκρατική επίθεση».
Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τέσσερις δράστες.
Σκηνές χάους επικράτησαν μετά την επίθεση.
Επι τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, καθώς και ασθενοφόρα.

πηγη : in.gr (Newsroom ΔΟΛ)

Το Μάιο του 2010 η τελευταία αποστολή διαστημικού λεωφορείου


Ο στόλος αποσύρεται


Η NASΑ ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τις τελευταίες αποστολές των διαστημικών λεωφορείων πριν από την οριστική απόσυρσή τους.
Η τελευταία πτήση θα πραγματοποιηθεί με το Endeavour στις 31 Μαΐου 2010 για τη μεταφορά ανταλλακτικών συστημάτων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Συνολικά δέκα αποστολές απομένουν μέχρι να παροπλιστεί ο στόλος της NASA, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση Μπους στον απόηχο της τραγωδίας του Columbia το Φεβρουάριο του 2003.
Μετά το 2010 οι ΗΠΑ δεν θα έχουν τη δυνατότητα επανδρωμένων αποστολών για τουλάχιστον οέντε χρόνια, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της κάψουλας Orion και των πυραύλων Ares που θα μεταφέρουν τους Αμερικανούς αστροναύτες πίσω στη Σελήνη.
Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η υπηρεσία περιλαμβάνει πέντε αποστολές φέτος, πέντε το 2009 και τρεις το 2010. Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου ζητούν να προστεθεί στο χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον μία ακόμα πτήση, προκειμένου να μεταφερθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Αλφα Μαγνητικό Φασματόμετρο, κόστους 1,6 δισ. δολαρίων.
Η επόμενη φετινή αποστολή προγραμματίζεται για τις 8 Οκτωβρίου με αντικειμενικό στόχο τη συντήρηση του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble.


πηγη : in.gr (Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press)

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ


Ξεκινούν οι προβολές του θερινού κινηματοφράφου Φιλιατρών , για μοναδικές βραδιές κάτω από τα άστρα στον αίθριο χώρο του δημαρχείου της πόλης

πρώτη ταινία: Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες


προβολές: Παρασκευή 11/7 Σάββατο 12/7 Κυριακή 13/7 Δευτέρα 14/7 Τρίτη 15/7 και Tετάρτη 16/7
Ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.

Φεστιβάλ «Μεσσηνίας Όψεις»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεσσηνίας άνθρωποι - Μεσσηνίας γεύσεις

Σε αυτή μας τη συνάντηση και με αφορμή τη διοργάνωση του 63ου RallyFIM 2008/ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ στη Γιάλοβα, την οποία διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλετισμού (FIM) με τη συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού «Οι Δρόμοι της Ελιάς», της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, του Δήμου Πύλου, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της ΕΛΠΑ, παρουσιάζουμε τη Μεσσηνιακή διατροφική μας κουλτούρα μέσα από δράσεις και δημιουργίες Συλλόγων, Παραγωγών, Ομάδων Παραγωγών, Τυποποιητών και Συνεταιρισμών του Νομού Μεσσηνίας.
Στόχος μας είναι η παρουσίαση της Μεσσηνιακής κουζίνας και γαστρονομίας , η προβολή των τοπικών προϊόντων και η ανάδειξη της παράδοσής μας.
Ως εκ τούτου, γινόμαστε όλοι απαραίτητοι και αρωγοί αυτού του έργου, αφού μέσα από τη δράση του καθενός θα δημιουργηθεί ένα παζλ, μια εικόνα, μέσα από την οποία θα παρουσιαστούν «όψεις» των διατροφικών συνηθειών του τόπου μας.
Γνωρίζοντας τις καλές προθέσεις καθώς και τη μεγάλη προσπάθεια των διοργανωτών να δώσουν την καλύτερη δυνατή εικόνα σε αυτή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ του 63ου RallyFIM και έχοντας όλοι την κοινή αντίληψη πως ο σεβασμός και η συνεργασία είναι απαραίτητα στοιχεία του εθελοντισμού, θα παραβρεθούμε στις συναντήσεις 10 και 11 Ιουλίου στη Γιάλοβα με χρώματα, αρώματα, εικόνες και γεύσεις και που θα γίνουν «εισιτήρια» για ένα ταξίδι στη πανέμορφη Μεσσηνία.


Η Διευθύντρια του Φεστιβάλ «Μεσσηνίας Όψεις»Διονυσία Χρυσομπόλη
Related Posts with Thumbnails