Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Συνελήφθησαν δύο για τα ύποπτα πακέτα στο Παγκράτι

Συναγερμός για τρομοκρατία έχει σημάνει από τα τρία «πακέτα» που βρέθηκαν σε τρεις δρόμους στο Παγκράτι, ενώ ένα από αυτά εξερράγη σε εταιρεία ταχυμεταφορών νωρίτερα. Η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε δύο συλλήψεις ατόμων που οπλοφορούσαν.

Ολα ξεκίνησαν στις 12.40, όταν στην εταιρεία Ταχυμεταφορών Swift Mail, στην οδό Αστυδάμαντος 71 στο Παγκράτι, σημειώθηκε έκρηξη μικρής ισχύος μόλις μια υπάλληλος πήγε να πάρει δέμα με προορισμό το Μεξικό, που είχαν.... αφήσει άγνωστοι, λίγα λεπτά νωρίτερα. Από την έκρηξη, η υπάλληλος τραυματίστηκε στα δάχτυλα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία, που με βάση τις περιγραφές των ατόμων και έρευνες, εντοπίστηκε σχεδόν αμέσως ένα άλλο παρόμοιο παγιδευμένο δέμα, που είχε αφεθεί στα γραφεία της εταιρείας ACS, στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι. Το δέμα αυτό είχε προορισμό την Ολλανδία.
Λίγο αργότερα, και ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν στην οδό Ριζάρη δύο άτομα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας "Δίας" και άλλες δυνάμεις, που έφτασαν στο σημείο.

Οι συλληφθέντες φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και ήταν οπλισμένοι με πιστόλια, ενώ ο ένας κρατούσε ένα ίδιο δέμα με τα άλλα δύο, που είχαν αφεθεί για να σταλούν στο Μεξικό και στην Ολλανδία, αντίστοιχα, στις δύο εταιρείες ταχυμεταφορών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Το δέμα στην εταιρεία ACS, όπως και αυτό που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων, εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενες εκρήξεις από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι τουλάχιστον το ένα δέμα που τραυμάτισε την κοπέλα στο Παγκράτι, σχετίζεται με το θάνατο αναρχικού στο Μεξικό πριν από λίγες μέρες, ο οποίος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς.

Η υπόθεση ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Και τα τρία αυτά σημεία βρίσκονται μεταξύ τους σε πολύ κοντινή απόσταση. Οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα «ύποπτα» σημεία και τρομοκρατημένοι κοιτάζουν τις εξελίξεις. Με ταχύτατο ρυθμό απομακρύνθηκαν και τα παιδιά από ένα σχολείο στην περιοχή, μόλις αυτό σχόλασε.

www.protothema.gr

Τα μυστικά γκάλοπ για τις Περιφέρειες

Πως βάφεται ο χάρτης της Ελλάδας λίγο πριν από το νήμα

* Σύμφωνα με τα γκάλοπ του ΠΑΣΟΚ μπορούν θα κερδηθούν από τον πρώτο γύρο οι περιφέρειες της Κρήτης, του Νοτίου Αιγαίου και της Δυτικής Ελλάδας, ενώ σίγουρες θεωρούνται και οι περιφέρειες της Πελλοπονήσου, όπου υποστηρίζεται ο ανεξάρτητος Πέτρος Τατούλης και της Ανατολικής Μακεδινίας και Θράκης.
* Ο Πέτρος Τατούλης σε όλα τα γκάλοπ προηγείται.... συγκεντρώνοντας ποσοστά πάνω από 40%, ωστόσο ο «γαλάζιος» υποψήφιος εμφανίζει άνοδο στη Μεσσηνία και Λακωνία. Ισως για αυτό στα γκάλοπ της ΝΔ δείχνει ότι η εκλογή περιφερειαχη στην Πελλοπόνησο θα εξελιχθεί σε ντέρμπι.
* Ντέρμπι δείχνουν τόσο τα γκάλοπ του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ σε Ηπειρο, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Στη Στερεά Ελλάδα ο Κλέαρχος Περγαντάς κατάφερε να μειώσει την ψαλίδα που αρχικά έδινε προβάδισμα στον «γαλάζιο» υποψήφιο κ. Χειμάρα.
* Η ΝΔ πιστεύει ότι θα κερδίσει ίσως και από τον πρώτο γύρο την Κενρική Μακεδονία με τον Π. Ψωμιάδη, ενώ στη Δυτική Μακεδονία η ΝΔ εκτιμά ότι έχει σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας, καθώς ο κ. Γ. Δάκης συνεχίζει να διατηρεί ένα προβάδισμα που ξεπερνά τις έξι ποσοστιαίες μονάδες.
πηγη:www.ethnos.gr
Related Posts with Thumbnails