Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Υποχωρούν οι τιμές τους πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες στην διεθνή αγορά και αυτό λογικά θα πρέπει να μας χαροποιούσε έστω και προσωρινά καθώς λογικό είναι ότι θα έπεφταν οι τιμές και στα πρατήρια υγρών καυσίμων …. Αμ Δε….
Από ότι φαίνεται οι πρατηριούχοι και όσοι ελέγχουν την αγορά καυσίμων το μόνο που τους νοιάζει είναι η τσέπη τους , πως θα πολλαπλασιάσουν το κέρδος τους. Αφού μόλις ακουστεί ότι η τιμή στο βαρέλι ανέβηκε έστω και ένα σεντς η αύξηση στο πρατήριο είναι άμεση τουλάχιστον κατά 2 σεντς. Εδώ τις τελευταίες μέρες παγκοσμίως η τιμή του μαύρου χρυσού υποχώρησε από τα 145 δολάρια το βαρέλι στα 130 και στα πρατήρια δεν κουνήθηκε φύλλο …. Α όχι τους αδικώ διάβασα ότι μειώθηκαν οι μέσες τιμές κατά 0.16% ναι καλά διαβάσατε 0.16%.
Βέβαια μια μεγάλη απορία που έχω είναι πως όταν ακούς ότι σήμερα αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου κατά 1,2,3,….5 δολάρια την ίδια ώρα γίνεται η αύξηση στα πρατήρια , αφού οι τιμές στις διεθνής αγορές αφορούν συμβόλαια παράδοσης για κάποιους μήνες αργότερα ….

Θα μου πείτε όμως ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι , επιχειρηματίες δεν είναι , το κέρδος τους θέλουν να αυξήσουν και ως ένα σημείο λογικό…
Ναι αλλά οι επιτροπές ανταγωνισμού, οι κρατικοί μηχανισμοί για το περιθώριο κέρδους , οι ελεγκτικοί φορείς …. Τι κάνουν δεν λειτουργεί τίποτα …..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails